Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Posted 2010. July 22. - 22:01
Esetleg azt le tudnátok írni, hogy milyen típusok vannak még és kösztük lévõ különbséget, mert az angolt nem tudtam pontosan lefodítani.
Posted 2010. July 22. - 21:57
jo kérdés hogy mekkora a belsõ átmérõje a launcs becsúszójának + kérdés h alu vagy acélbecsúszós dropoff e a villa, mert az alubecsúszósba 28 mm a belsõ átmérõ az acélba kb 30, de ahhoz, hogy mûködjön a rendszer rendesen kell még egycsillapító henger is (acáélbecsúszóüsnál belke van integrálva a becsúszó aljába mûanyagból), jóformán egy alátét ami gátolja az olaj áramlását
látatlanba nem egyszerû ilyenekre válaszolni, van otthon 2 féle dropoff és egy dirt jam pro nyomóürudam, mind acélbecsúszósba, zokat lemérhetem esetleg h mekkorák stb
Sajnos a linket nem akarta betölteni, de azért köszönöm.
Igazából nekem van egy Drop Off-om ami mûködik, és csak a visszaút csillapítás tipusára voltam kiváncsi. A Launchot meg öcsémnek szeretném megvenni, és hogy legyen benne visszaút csillapítás bele szeretnék tenni (talán, nem tudom pontosan) egy dirt jumer-be való nyomórudakat, és hogy ez lehetséges-e arra értettem a kérdést. Csillapító hengert meg tudom hogy kell tenni bele, azt majd valahogy megoldom, mert csak nagyjából elképzelni tudom, hogy hogyan nézhet ki egy RST belülrõl.
Posted 2010. July 22. - 08:29
látatlanba nem egyszerû ilyenekre válaszolni, van otthon 2 féle dropoff és egy dirt jam pro nyomóürudam, mind acélbecsúszósba, zokat lemérhetem esetleg h mekkorák stb
Posted 2010. July 22. - 00:02
Posted 2010. July 21. - 22:46
Megint fársztalak titeket egy kicsit. Azt szeretném kérdezni, hogy a Drop Off 3-asban milyen csillapítás van, úgymond mi a neve és azt, hogy egy Launch-ba beleférnek-e 32 mm-es Marzocchi nyomórudak.
Elõre is köszönöm.
Posted 2010. July 20. - 23:13
a negatív más gyártóknál is "a villa aljába fúj" talán éss az elõfeszítést meg a megindulást segíti (+ némi felütésvédelem), abba egy patront fújkálnál elvileg, de lehet, hogy azt a szériát csak felülrõl pozitívba fújhatod
láttam olyan AM szériát is neten amibe levegõvel tudtál utat állítani, talán azt is alulról, de a tiednek sima csavaróssnak kéne lennie, ha olyan (volt...)
de am mint látom miskolci vagy te is, össze is futhatunk vmikor h megnézzem énis, kiváncsi vok
Köszi, idõ kközben megoldottuk a problémát, bár nem keveset törtük a fejünket. Lehet, hogy nem a mostani a végleges megoldás még, de majd beszámolok, hogy hogyan is oldottuk meg, ha terepen kipróbálva is mûködni fog:)
Útállítás levegõvel ennél a telónál kizárt, és az elõfeszítés is máshogy volt megoldva benne.
a zsenik átlátják a káoszt
Posted 2010. July 18. - 14:56
a rugóra meg annyit, hogy ha kiveszed kcisi más lesz a karakterisztika, pl az mx széria levegõe ugyanaz mint a rugós csak töb levegõ kell bele, meg talán más az olajszint, de még a nyomórúd is ugyanaz
kiveheted a rugót semmi baja nem lesz, minusz párszáz gram, de a karakterisztika lehet, hogy változik, rugóval tuti szebben mozog
Posted 2010. July 17. - 19:24
És a levegõráfújást nem lehet légrugóként használni, mert az teszi ki a mozgás nagyobb hányadát, vagy nem?
A fejcsöves dolgot csak azért kérdeztem, mert egy hírdetésben láttam egy hardy 3-asban egy 66-ost, ez a hozzátartozó link: http://www.google.hu...p=20&tbs=isch:1
Posted 2010. July 16. - 17:16
Drop-Off 3 Alloy: Stanchions: anodised aluminium.
vagyis a becsúszok között van eltérés.
sima az acél, alloy meg anodizált alu
1 1/8"-osba sehogy se lehet berakni 1,5"-osat
ha kiszeded a rugót mitõl fog rugózni a villa? a levegõssé alakítás nem ennyi. hagyd szerintem bent.
Posted 2010. July 16. - 17:09
Nekem van egy Drop Off 3-as villám és azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet megállapítani vagy megtudni, hogy alloy vagy sima ( az olajszint miatt lenne rá szükségem) és azt, hogy ha kiszedem belõle a rugót, károsdik-e villa vagy befolyasálsolja-e mûködésben?
Csak kiváncsiságból: hogyan lehetséges egy 1 1/8-ados fejcsõbe beletenni egy 1,5-es nyakcsõvel rendelkezõ villát?
Elõre is köszönöm.
Posted 2010. July 14. - 21:25
láttam olyan AM szériát is neten amibe levegõvel tudtál utat állítani, talán azt is alulról, de a tiednek sima csavaróssnak kéne lennie, ha olyan (volt...)
de am mint látom miskolci vagy te is, össze is futhatunk vmikor h megnézzem énis, kiváncsi vok
Posted 2010. July 14. - 21:15
A 2006-ost megtaláltuk mi is, abból legóztuk össze nagyjából, hogy milyen teló is ez, meg hogy minek kéne benne lennie, de mivel 2007-es telóról van szó, ezért valszeg másabb mint a 2006-os leírásban szereplõ.
Minden esetre köszi a segítséget, ha van még valami ötlet, vagy esetleg egy leírás, azt megköszönném:)
Posted 2010. July 13. - 12:12
ez a sima sl, a kettõ elvileg valamivel butább kéne, hogy legyenn ez 2006os szervízkönyv, 2007re nem találsz sehol
http://www.whereswey...mountain sl.pdf
énis vettem majdnem egy all mountain sl 2-t, csak abba be volt ragasztva az útállító
2006 Marzocchi Service Manuals ez a komplet lista amijük van 2006-ra, happymtb-nek volt egy fasza listája de az épp nem akar rendesen múkodni
Posted 2010. July 12. - 21:40
Kerestünk már robbantott ábrát a telóról, de errõl a típusról sehol sem találtunk. Ha esetleg lenne valakinek az is nagyon angy segítség lenne.
Remélem érthetõ voltam, válaszotokat elõre is köszi.
Posted 2010. July 10. - 12:21
úgyis dh villa, szal csak az kell h ne csattanjon össze, rakj bele 7.5öst amennyit ír, aztán próbálgasd mennyivel jo
Posted 2010. July 10. - 00:33
Kiöntésnél majd ígyekszem az olajmennyiséget nézni, de az olajszint is fent volt a honlapon.
Szerintem bepróbálkozok egy 10W-essel, motorboltban lehet úgyis kapni mindenfélét
A végén úgyis a hegyen derül ki jó lett-e
Köszi a tippet
Posted 2010. July 09. - 19:34
de ha van más ötletetek szivesen meghallgatom!
Posted 2010. July 09. - 12:16
baja ne mnagyon lehet, ha a visszaút rendbe van (mármint létezk benne ), annyit kéáne tudni hogy melyik széria, mert talán triple-be iss van belsõ szabályzás a visszaútra, azal baj nem lehet
nekem mindent megcsinált és kimozgott az összes dropoffom, a mostnai az eddigi legjobb villám igazából, ha nem vágysz 90 millió setupra akkor tökéletes választás, ha igen akkor gáz
ha olyasmi gondod lenne h leüt stb akkor csak az olajszinttel kell jáccani, ha van benne pont elég, nem lehet összeütni se
7.5W-s telóolajjal dolgozik a marzo, ha jol tudom minden villába
mivel a marzo volt oylan idióta és leálta a robbantott ábráss könyvekkel érdemes kiméregetni az olajszintet kiöntéskor, hogy mennyi kell bele (rá is kell 5-10 millit számolni, ami a rugón melléfolyik, fennragad a becsúszón kívül/sbelül, vagy a lábban stb.)
marzocchi.com-on van oil levels egyébként és ott a cuccok nagy résszének van írva szint (most épp nem múkod az oldal szal várni kell, ha pontos adatot szeretnél)