Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

Concroowe

Concroowe

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Köszi a választ!
Hát de amikor megvettem hogyhogy nemvolt ez a baja?
Amúgy az normális hogy leeresztette a levegõt?
Akitõl vettem így használta dirtre...
A rugót meg elfelejtettem elkérni tõle...
De lekoppantani nem tudom csak amikor leeresztette a levegõt akkor nagyon puha volt akkor sikerült. De most van benne 4-5 bar és most kellõen kemény de felkoppan... Úgy tudom van ezekben egy kis rugó vagy valami ami megakadályozza ezt a felkoppanást.
Amúgy ilyen rugót honnan lehet szerezni és mennyiért?
Válaszokat elõre is köszönöm.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
szárad holnapig xD ugyanis akk lesz olaj:D meghát végülis ráér mert fekvõ gipszel nehéz bicajozni xD

Nem estem el, csak így szoktam leszállni

:rocketman

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Igazán nincs mit. :) De azért hagyd kiszáradni, mielõtt õsszerakod, vagy töröld szárazra.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
köszönöm a válaszod:)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
üvegmosó kefe + mosogatószer + víz

Balra 140ml, jobbra 135ml olaj kell; szóval normális jelenség.

attila07070

attila07070

vendég

• fórumtag
  • 85 posts
Sziasztok!
Szét szedtem most a teleszkópom(Marzocchi mx comp ETA 2004) és kérdésem az lenne hogy kiöntöttem belõle az olajat és mivel takaríthatnám ki a belsejét? Meg ami furcsa volt számomra hogy a levegõs rész felõl is volt olaj kb.1 deci...ez oké?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nem ajánlom, hogy dirtre használd. Normális esetben van benn 1-1 rugó. Mikor érkezel, azért szépet kap a teleszkóp. Nekem alapból kicsit szörcsög, mivel nyílt olajfürdõs és kicsit zörög is, mivel a rugó nekicsapódik a belsejének. Ez totál normális, de ha nincs benn rugó, akkor a levegõ végzi el a csillapítást. Ha keveset fújsz bele, akko nem rugózik rendesen, nagyon beül, ha sokat, akkor meg visszafele úgy kirúgja magát, hogy felkoppan. Ez ráadásul nem is túl jó. Nekem volt már nagyon régi levegõs marzóm, amiben híg volt az olaj, keményre lett fújva, egyszercsak eltört benn a két nyomorúd és szétlõtte magát a teleszkóp. Levegõs teleszkóppal ugrálni nem javasolt. Nem véletlenül volt benn a rugó. Ha mindkettõt kiszedték, akkor az sz_r ügy, ha csak az egyiket, az sem jó, esetleg kicsit ereszd le.
YouTube - Marzocchi Dirt Jumper 4 120 mm without elastomer.
Õ kiszedte a rugót, nézd meg, az elején még nem is volt rossz túrázásra, de ugrásnál gyakorlatilag felkoppant, lekoppant ... A megoldás az, hogy szerzel bele rugót.

Concroowe

Concroowe

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Helló!
Marzocchi DJ 3-assal problémám akadt.
Az lenne a problémám ,hogy lenyomom és amikor jön fel akkor felkoppan. Amikor felér akkor adja ki ezt a hangot.
Mikor megvettem nem volt ilyen baja.A teleszkóp levegõráfújásossá lett alakítva (már azelöt mielöttmegvettem). Nemigazán értek hozzá ,de azt mondta akitõl vettem ,hogy a rugót kiszedték és visszatekerték a csavart belefújták a levegõt és ennyi.Nemtudom mi lehet a baja... Ha valaki tud rá valami megoldást mondani azt nagyon megköszönném.

magnófülhalgató

magnófülhalgató

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Marzocchi Z1 freeride 3 teleszkópom van és amikor behúzom az elsõ féket és lassan elõre-hátra mozgatom a villát akkor érzem hogy kotyog a szimering és a becsúszó egymástól. Az lenne a kérdésem ez miért van és mit tudnék ellene tenni? a válaszokat elõre is köszönöm.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Kánya,
Én is azt mondanám, hogy sok benne az olaj. Volt ilyen villám, mozognia kell szépen végig.:)
Az olajszinttel játszottam sokat, mígnem nagyon jó lett.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Nekem is hasonló van. 2004 DJ2. Nekem is szürcsög, ez normális. A gyári értéket nem véletlenül találták ki. :) Ha akkor sem mozog eleget, akkor próbálj meg egy 3 méteres letörést. :)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Lehet! De ha a gyári érték szerinti mennyiség van benne, akkor szürcsögõ hangot ad és a csillapítás silány!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
sok az olaj

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Sziasztok! Ha tudtok segítsetek telótuningba! Marzocchi Z1 Drop-Off 2002

A gyári értékek szerint 110-130 at kell mozognia, de ezt sehogy sem szeretné elérni! Lehet hogy már más a rugó benne, vagy sok az olaj! De külföldi oldalakon azt írják hogy belül kell valamit csinálni! Hogy mit???? Ez lenne a kérdésem!Feltöltött kép

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Ha tudtok SEGÍTSETEK! Nem tudom beállítani a 888 rc3 -m valakinek van tapasztalata róla? Haveroknak Fox van Õk sem értenek hozzá de mind azt mondják, hogy öli az ember kézfejét, ujjait amit elsõ Én igazolok is 1 nap bikepark 2 szem fájdalomcsillapítóval... Ha mûhelyt tudtok az is jó.

köszönöm

mi a konkrét baj?

fuck me, i'm famous!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts

egy kis csemege:

None Photo at Eurobike in Friedrichshafen, Germany - Pinkbike.com

penészednek a tripla8ak:D
Ha jól tudom lesz piros, arany és zöld becsúszó is a nikkel meg a fekete mellett
gondolom horribilis árakon:D

Nekem iszonyatosan tetszik,de félek én is,hogy milyen ára lesz. :(

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
ez fórum nem társkeresõ igaz? :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
küldtem mail-t , csak mert jó kedvem van

fuck me, i'm famous!

patrik14

patrik14

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Hello:)
Van egy dirt jumper 2-es villám, nem tudná valaki meg mondani mennyi olaj kell bele? 2008-as példány :)
Kérlek írjatok sürgös: $ : D köszi:)
Kérlek ak tud és nagyon nagyon rendes az írjon e-mail címemre:vadvirag1011@hotmail.com köszönöm mindenkinek.
Azis elég ha itt válaszoltok de az üzinek nagyon örülnék:)

bmxs

bmxs

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Ha tudtok SEGÍTSETEK! Nem tudom beállítani a 888 rc3 -m valakinek van tapasztalata róla? Haveroknak Fox van Õk sem értenek hozzá de mind azt mondják, hogy öli az ember kézfejét, ujjait amit elsõ Én igazolok is 1 nap bikepark 2 szem fájdalomcsillapítóval... Ha mûhelyt tudtok az is jó.

köszönöm