Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Started by
Endroo
, 2006. March 30. 15:59
Posted 2010. September 28. - 17:59
Köszi a választ!
Hát de amikor megvettem hogyhogy nemvolt ez a baja?
Amúgy az normális hogy leeresztette a levegõt?
Akitõl vettem így használta dirtre...
A rugót meg elfelejtettem elkérni tõle...
De lekoppantani nem tudom csak amikor leeresztette a levegõt akkor nagyon puha volt akkor sikerült. De most van benne 4-5 bar és most kellõen kemény de felkoppan... Úgy tudom van ezekben egy kis rugó vagy valami ami megakadályozza ezt a felkoppanást.
Amúgy ilyen rugót honnan lehet szerezni és mennyiért?
Válaszokat elõre is köszönöm.
Hát de amikor megvettem hogyhogy nemvolt ez a baja?
Amúgy az normális hogy leeresztette a levegõt?
Akitõl vettem így használta dirtre...
A rugót meg elfelejtettem elkérni tõle...
De lekoppantani nem tudom csak amikor leeresztette a levegõt akkor nagyon puha volt akkor sikerült. De most van benne 4-5 bar és most kellõen kemény de felkoppan... Úgy tudom van ezekben egy kis rugó vagy valami ami megakadályozza ezt a felkoppanást.
Amúgy ilyen rugót honnan lehet szerezni és mennyiért?
Válaszokat elõre is köszönöm.
Posted 2010. September 27. - 16:33
szárad holnapig xD ugyanis akk lesz olaj:D meghát végülis ráér mert fekvõ gipszel nehéz bicajozni xD
Nem estem el, csak így szoktam
leszállni:rocketman
Posted 2010. September 27. - 15:33
Posted 2010. September 27. - 15:31
Posted 2010. September 27. - 15:27
üvegmosó kefe + mosogatószer + víz
Balra 140ml, jobbra 135ml olaj kell; szóval normális jelenség.
Balra 140ml, jobbra 135ml olaj kell; szóval normális jelenség.
Posted 2010. September 27. - 15:25
Sziasztok!
Szét szedtem most a teleszkópom(Marzocchi mx comp ETA 2004) és kérdésem az lenne hogy kiöntöttem belõle az olajat és mivel takaríthatnám ki a belsejét? Meg ami furcsa volt számomra hogy a levegõs rész felõl is volt olaj kb.1 deci...ez oké?
Szét szedtem most a teleszkópom(Marzocchi mx comp ETA 2004) és kérdésem az lenne hogy kiöntöttem belõle az olajat és mivel takaríthatnám ki a belsejét? Meg ami furcsa volt számomra hogy a levegõs rész felõl is volt olaj kb.1 deci...ez oké?
Nem estem el, csak így szoktam
leszállni:rocketman
Posted 2010. September 25. - 15:24
Nem ajánlom, hogy dirtre használd. Normális esetben van benn 1-1 rugó. Mikor érkezel, azért szépet kap a teleszkóp. Nekem alapból kicsit szörcsög, mivel nyílt olajfürdõs és kicsit zörög is, mivel a rugó nekicsapódik a belsejének. Ez totál normális, de ha nincs benn rugó, akkor a levegõ végzi el a csillapítást. Ha keveset fújsz bele, akko nem rugózik rendesen, nagyon beül, ha sokat, akkor meg visszafele úgy kirúgja magát, hogy felkoppan. Ez ráadásul nem is túl jó. Nekem volt már nagyon régi levegõs marzóm, amiben híg volt az olaj, keményre lett fújva, egyszercsak eltört benn a két nyomorúd és szétlõtte magát a teleszkóp. Levegõs teleszkóppal ugrálni nem javasolt. Nem véletlenül volt benn a rugó. Ha mindkettõt kiszedték, akkor az sz_r ügy, ha csak az egyiket, az sem jó, esetleg kicsit ereszd le.
YouTube - Marzocchi Dirt Jumper 4 120 mm without elastomer.
Õ kiszedte a rugót, nézd meg, az elején még nem is volt rossz túrázásra, de ugrásnál gyakorlatilag felkoppant, lekoppant ... A megoldás az, hogy szerzel bele rugót.
YouTube - Marzocchi Dirt Jumper 4 120 mm without elastomer.
Õ kiszedte a rugót, nézd meg, az elején még nem is volt rossz túrázásra, de ugrásnál gyakorlatilag felkoppant, lekoppant ... A megoldás az, hogy szerzel bele rugót.
Posted 2010. September 25. - 14:39
Helló!
Marzocchi DJ 3-assal problémám akadt.
Az lenne a problémám ,hogy lenyomom és amikor jön fel akkor felkoppan. Amikor felér akkor adja ki ezt a hangot.
Mikor megvettem nem volt ilyen baja.A teleszkóp levegõráfújásossá lett alakítva (már azelöt mielöttmegvettem). Nemigazán értek hozzá ,de azt mondta akitõl vettem ,hogy a rugót kiszedték és visszatekerték a csavart belefújták a levegõt és ennyi.Nemtudom mi lehet a baja... Ha valaki tud rá valami megoldást mondani azt nagyon megköszönném.
Marzocchi DJ 3-assal problémám akadt.
Az lenne a problémám ,hogy lenyomom és amikor jön fel akkor felkoppan. Amikor felér akkor adja ki ezt a hangot.
Mikor megvettem nem volt ilyen baja.A teleszkóp levegõráfújásossá lett alakítva (már azelöt mielöttmegvettem). Nemigazán értek hozzá ,de azt mondta akitõl vettem ,hogy a rugót kiszedték és visszatekerték a csavart belefújták a levegõt és ennyi.Nemtudom mi lehet a baja... Ha valaki tud rá valami megoldást mondani azt nagyon megköszönném.
Posted 2010. September 25. - 11:04
Marzocchi Z1 freeride 3 teleszkópom van és amikor behúzom az elsõ féket és lassan elõre-hátra mozgatom a villát akkor érzem hogy kotyog a szimering és a becsúszó egymástól. Az lenne a kérdésem ez miért van és mit tudnék ellene tenni? a válaszokat elõre is köszönöm.
Posted 2010. September 24. - 22:44
Kánya,
Én is azt mondanám, hogy sok benne az olaj. Volt ilyen villám, mozognia kell szépen végig.
Az olajszinttel játszottam sokat, mígnem nagyon jó lett.
Én is azt mondanám, hogy sok benne az olaj. Volt ilyen villám, mozognia kell szépen végig.
Az olajszinttel játszottam sokat, mígnem nagyon jó lett.
Posted 2010. September 24. - 21:02
Nekem is hasonló van. 2004 DJ2. Nekem is szürcsög, ez normális. A gyári értéket nem véletlenül találták ki. Ha akkor sem mozog eleget, akkor próbálj meg egy 3 méteres letörést.
Posted 2010. September 24. - 19:28
Lehet! De ha a gyári érték szerinti mennyiség van benne, akkor szürcsögõ hangot ad és a csillapítás silány!
Posted 2010. September 24. - 19:18
Posted 2010. September 24. - 19:15
Sziasztok! Ha tudtok segítsetek telótuningba! Marzocchi Z1 Drop-Off 2002
A gyári értékek szerint 110-130 at kell mozognia, de ezt sehogy sem szeretné elérni! Lehet hogy már más a rugó benne, vagy sok az olaj! De külföldi oldalakon azt írják hogy belül kell valamit csinálni! Hogy mit???? Ez lenne a kérdésem!
A gyári értékek szerint 110-130 at kell mozognia, de ezt sehogy sem szeretné elérni! Lehet hogy már más a rugó benne, vagy sok az olaj! De külföldi oldalakon azt írják hogy belül kell valamit csinálni! Hogy mit???? Ez lenne a kérdésem!
Posted 2010. September 24. - 08:17
Sziasztok!
Ha tudtok SEGÍTSETEK! Nem tudom beállítani a 888 rc3 -m valakinek van tapasztalata róla? Haveroknak Fox van Õk sem értenek hozzá de mind azt mondják, hogy öli az ember kézfejét, ujjait amit elsõ Én igazolok is 1 nap bikepark 2 szem fájdalomcsillapítóval... Ha mûhelyt tudtok az is jó.
köszönöm
mi a konkrét baj?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. September 23. - 22:49
egy kis csemege:
None Photo at Eurobike in Friedrichshafen, Germany - Pinkbike.com
penészednek a tripla8ak:D
Ha jól tudom lesz piros, arany és zöld becsúszó is a nikkel meg a fekete mellett
gondolom horribilis árakon:D
Nekem iszonyatosan tetszik,de félek én is,hogy milyen ára lesz.
Posted 2010. September 22. - 18:01
Posted 2010. September 22. - 17:19
küldtem mail-t , csak mert jó kedvem van
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2010. September 22. - 17:00
Hello:)
Van egy dirt jumper 2-es villám, nem tudná valaki meg mondani mennyi olaj kell bele? 2008-as példány
Kérlek írjatok sürgös: $ : D köszi:)
Kérlek ak tud és nagyon nagyon rendes az írjon e-mail címemre:vadvirag1011@hotmail.com köszönöm mindenkinek.
Azis elég ha itt válaszoltok de az üzinek nagyon örülnék:)
Van egy dirt jumper 2-es villám, nem tudná valaki meg mondani mennyi olaj kell bele? 2008-as példány
Kérlek írjatok sürgös: $ : D köszi:)
Kérlek ak tud és nagyon nagyon rendes az írjon e-mail címemre:vadvirag1011@hotmail.com köszönöm mindenkinek.
Azis elég ha itt válaszoltok de az üzinek nagyon örülnék:)
Posted 2010. September 17. - 20:02
Sziasztok!
Ha tudtok SEGÍTSETEK! Nem tudom beállítani a 888 rc3 -m valakinek van tapasztalata róla? Haveroknak Fox van Õk sem értenek hozzá de mind azt mondják, hogy öli az ember kézfejét, ujjait amit elsõ Én igazolok is 1 nap bikepark 2 szem fájdalomcsillapítóval... Ha mûhelyt tudtok az is jó.
köszönöm
köszönöm