egy centivel simán megméred mennyit mozog most
vagy huzz rá egy recsegõs kötegelõt
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Indította
Endroo
, 2006. március 30. 15:59
Írta 2011. május 06. - 18:07
Írta 2011. május 06. - 17:10
hali!
valakinek van marzocchi 55-ös telója? lemérné nekem mennyi a becsúszó hossza? mert van egy olyan érzésem, hogy nem mozogja ki minden útját.
valakinek van marzocchi 55-ös telója? lemérné nekem mennyi a becsúszó hossza? mert van egy olyan érzésem, hogy nem mozogja ki minden útját.
Írta 2011. május 02. - 14:13
Írta 2011. május 02. - 12:16
Beviszed szerintem bármelyik boltba és fújnak bele telópumpával.
Megköszönöd és vagy azt mondják, hogy szívesen, vagy azt, hogy pár száz forint. a levegõ még annyira nem kerül sokba.
Más: Van egy olyan gomb, hogy "módosítás"... (Nagyon hasznos)
Gege: Pofán nem lövi, mert kicsvarás közben a menetek közt el tud szökni az a kis levegõ. A rugóstag viszont tud vicceskedni.
Megköszönöd és vagy azt mondják, hogy szívesen, vagy azt, hogy pár száz forint. a levegõ még annyira nem kerül sokba.
Más: Van egy olyan gomb, hogy "módosítás"... (Nagyon hasznos)
Gege: Pofán nem lövi, mert kicsvarás közben a menetek közt el tud szökni az a kis levegõ. A rugóstag viszont tud vicceskedni.
Írta 2011. május 02. - 11:59
A pumpa nem egy olcsó buli ahogy nézegettem ezért szeretném inkább szakemberre bízni!
Írta 2011. május 02. - 11:57
És tudnátok tanácsot adni hogy hogyan tovább?
Azt sejtettem mogy a szelepen keresztül pumpával vissza lehet pumpálni a nyomást,de tudnátok erre szekosodott embert vagy szervizet ajánlani?
Illetve mekkora költség ez?
Azt sejtettem mogy a szelepen keresztül pumpával vissza lehet pumpálni a nyomást,de tudnátok erre szekosodott embert vagy szervizet ajánlani?
Illetve mekkora költség ez?
Írta 2011. május 02. - 11:51
Mázlid volt h nem lõtted pofán magad!!!
Legközelebb elõbb kérdezz és utána cselekedjél ,mert még a testi épséged fogja bánni
Magginak igaza van, telópumpával visszatudod állítani a megfelelõ nyomást
Legközelebb elõbb kérdezz és utána cselekedjél ,mert még a testi épséged fogja bánni
Magginak igaza van, telópumpával visszatudod állítani a megfelelõ nyomást
Írta 2011. május 02. - 11:42
Írta 2011. május 02. - 11:38
szerintem csak vissza kell majd egy teleszkóp pumpával fujni....
de ész nélkül tényleg nem kéne piszkálni
de ész nélkül tényleg nem kéne piszkálni
Írta 2011. május 02. - 11:29
Sziasztok!
Új vagyok ezen a területen és a segítségeteket szeretném kérni!
Egy barátom adott egy bomber z3 flylight 100-as teleszkópot.
http://si6.mtb-news....00/PICT0124.JPG
Le akarom festeni a 2 teleszkópot tartó fém részt!
Okos fejjel nekiláttam a teleszkóp tetején ahol a szelep van egy 21-es kulcsal kicsavartam a csavart ugye ateleszkópban nyomás van és mikor levettem a kupakot ez igy elillant és most megszünt a a tartása a teleszkópnak.
Kérdésem az lenne hogy most tönkrevágtam ezt a teleszkópot vagy meg lehet csinálni?
Légyszi segítsetek mert negyon bánt a dolog hogy igy 0 tudással nekiláttam egy ilyen komoly teleszkop szereléséhez!
Új vagyok ezen a területen és a segítségeteket szeretném kérni!
Egy barátom adott egy bomber z3 flylight 100-as teleszkópot.
http://si6.mtb-news....00/PICT0124.JPG
Le akarom festeni a 2 teleszkópot tartó fém részt!
Okos fejjel nekiláttam a teleszkóp tetején ahol a szelep van egy 21-es kulcsal kicsavartam a csavart ugye ateleszkópban nyomás van és mikor levettem a kupakot ez igy elillant és most megszünt a a tartása a teleszkópnak.
Kérdésem az lenne hogy most tönkrevágtam ezt a teleszkópot vagy meg lehet csinálni?
Légyszi segítsetek mert negyon bánt a dolog hogy igy 0 tudással nekiláttam egy ilyen komoly teleszkop szereléséhez!
Írta 2011. április 25. - 22:30
de ha átnéztek az online boltolós topikba ott meg egybõl találtok még annyi érdeklõdõt, hogy egyáltalán ne legyen.
Írta 2011. április 25. - 22:23
Kössz a választ Gege911 és golya !!
Nekem ne köszönd, én nem csináltam semmit sem
golya volt aki utána nézett, ö érdemli meg a köszönetet.
viszont ha a CRC-rõl akarsz rendelni, szóljál, mert én is szeretnék egy két dolgot, és akkor kevesebb lesz a posta!
Írta 2011. április 25. - 19:24
Írta 2011. április 25. - 19:03
ez a:
Marzocchi ATA Adjuster | Buy Online | ChainReactionCycles.com
?
Bakker, nekem postával együtt nem volt ennyi a persely készletem, K..va drága :S
Írta 2011. április 25. - 17:52
Írta 2011. április 25. - 13:47
Azon már túl vagyok de válaszra sem méltattak. E-mail-ben kerestem meg õket!
Írta 2011. április 25. - 12:11
Írta 2011. április 25. - 11:00
Sziasztok!
Az általam használt kerékpárban egy Marzocchi Bomber SL-700 XC Retro teleszkóp található, mely egy 2007-es modell. Néhány nappal ezelõtt egy kerékpár túra alkalmával elhagytam a teleszkóp menetirány szerinti bal becsúszó szárának felsõ részén található rugóút állító sapkát, mely egyben a levegõ befúvó szelep védõ sapkája is. Az alkatrész nélkül a teleszkóp rugó útja nem állítható, valamint annak védelme is megszûnt. Érdeklõdni szeretnék, hogy tudna-e valaki abban segíteni, hogy egy ilyen alkatrészhez hol tudnék hozzájutni??? Már sok kerékpár szervíznél érdeklõdtem de nem igazán foglalkoztak velem.
Üdv!
Az általam használt kerékpárban egy Marzocchi Bomber SL-700 XC Retro teleszkóp található, mely egy 2007-es modell. Néhány nappal ezelõtt egy kerékpár túra alkalmával elhagytam a teleszkóp menetirány szerinti bal becsúszó szárának felsõ részén található rugóút állító sapkát, mely egyben a levegõ befúvó szelep védõ sapkája is. Az alkatrész nélkül a teleszkóp rugó útja nem állítható, valamint annak védelme is megszûnt. Érdeklõdni szeretnék, hogy tudna-e valaki abban segíteni, hogy egy ilyen alkatrészhez hol tudnék hozzájutni??? Már sok kerékpár szervíznél érdeklõdtem de nem igazán foglalkoztak velem.
Üdv!
Írta 2011. április 25. - 01:39
Aki könnyebb de kb ugyanilyen erõs megoldást akar annak meg ott a 15mm-es átütõs rendszer. Bár még eléggé drága, mert most kezd elterjedni.
A tárcsafék hosszútávon nem tesz jót a sima, ejtõpapucsos villának, sõt a hagyományos csapágyas agyaknak sem. A villa papucsát belülrõl-kívûlrõl ledarálja a gyorszár recéje a fékezés közben, mivel a fékezéskor a kereket lefele nyomja, nekem egy régebbi telómban a bowdenes tárcsafék pár hónapon belül 2-3 mm anyagot szedet ki a gyorszáran keresztül a papucsból. Valamint tönkretette a kónuszos agyamat a sok lefelé kényszerítõ erõ miatt, ugyanis elõbb berepett majd be is szakadt az agyban a kónuszcsavar, aztán beblokkolt és vége lett
Jelzem nem is zúztam vele, csak városban mászkáltam és hol erõsebben, hol gyengébben fékezgettem Rövidtávon nincsgond, hosszabbtávon viszont lesznek gondok a simapapuccsal.
Átütössel nincsenek ilyen gondok.
A tárcsafék hosszútávon nem tesz jót a sima, ejtõpapucsos villának, sõt a hagyományos csapágyas agyaknak sem. A villa papucsát belülrõl-kívûlrõl ledarálja a gyorszár recéje a fékezés közben, mivel a fékezéskor a kereket lefele nyomja, nekem egy régebbi telómban a bowdenes tárcsafék pár hónapon belül 2-3 mm anyagot szedet ki a gyorszáran keresztül a papucsból. Valamint tönkretette a kónuszos agyamat a sok lefelé kényszerítõ erõ miatt, ugyanis elõbb berepett majd be is szakadt az agyban a kónuszcsavar, aztán beblokkolt és vége lett
Jelzem nem is zúztam vele, csak városban mászkáltam és hol erõsebben, hol gyengébben fékezgettem Rövidtávon nincsgond, hosszabbtávon viszont lesznek gondok a simapapuccsal.
Átütössel nincsenek ilyen gondok.
Írta 2011. április 24. - 17:35
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy ez mit jelent: Dropout ?
(Fork: Marzocchi Dirt Jumper 3, 80mm Travel, 20mm Dropout)
Miért jobb az átütõtengelyes teló??
A választ elõre is köszönöm
Hali
Én most álltam át átütõsre és sokkal, fényévekkel merevebb lett tõle a telom, Drop-off. Sokkal jobb a fék is, mivel jobban hasznosul a fékezõ erõ, mivel nem csavarja el a telot.
Érdemes olyat venni, szerintem, bár meg kell nézni h neked mire kell, mert pl tömegbe sokkal több