Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Marzocchi

- - - - -

• Please log in to reply
2845 replies to this topic

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Szevasztok! A Marzocchi Drop-Off telórol kérdeznék, mert egyes haverjaim szerint ami kapható 45E körül, azok hibás szériák, ezért lehet õket olcsóbban megvenni és el is törtek párat vállnál ezekbõl, vagy simán a régebbi model kiárusítása?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Lefolyik ne aggódj, a becsúszó alja nem zárt.
Ezért is hívják Open Bath-nak ezt a rendszert!

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Tehát karbantartás után szépen visszacsavarozom a láb aljába nyomórudat, aztán a fölsõ lyukon megtöltöm?
Abban látom a problémát, hogy ott lefolyik-e az olaj az alsó részbe rendesen.
Merthogy elkvileg elvileg annak ott kell lennie a nyomórúd alatt, a rugó/levegõ alatti térben, a lábak aljában nem?
Lefolyik?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Még egy dolog jutott eszembe, mert logikailag nem tudom hova tenni.
Olajcsere esetén az olajat hol kell beleönteni?
A lábba, még mielõtt visszarakom a becsúszót, vagy már a becsúszóba, mielõtt visszateszem a szelepet?

célszerû felülrõ beletölteni, mert ott könnyebben beletalálsz a likba :)
asszem 21-es kulccsal ki lehet csavarni a tetején azt a csavart, amiben a szelep van, és akkor még könnyebben bele lehet tölteni.

bár, ha alul folyatod ki, akkor ott is betöltheted, csak kicsit macerásnak tûnik nekem úgy

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Még egy dolog jutott eszembe, mert logikailag nem tudom hova tenni.
Olajcsere esetén az olajat hol kell beleönteni?
A lábba, még mielõtt visszarakom a becsúszót, vagy már a becsúszóba, mielõtt visszateszem a szelepet?

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Hahó!

Olvasgattam a Marzo honlapját és aszerint elvileg a 105-ös Mx-et lehet 120-asra növelni. Gondolom, valami kis távtartó biszbaszt kell a nyomórúd alól kiszedni. Jól gondolom? Csinált már valaki ilyet?

A másik, hogy ha annak a helyére egy kis rugót tennék, akkor az használható negatív rugóként, lehetséges amirõl agyalok? Vagy ilyen gyárilag is van benne?

Három az igazság:
Létezik, hogy gyárilag nagyon kevésolaj van a villában, és azért nem mozog jól, illetve amit mozog azt akadozva, kattogva (nem recsegve :-), mert nem kap megfelelõ kenést?

Köszi...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Vagy nem a "szintedhez" illõ villád van, vagy pedig abszólut felesleges könnyítéseken gondolkodnod szvsz...

nincs ilyen villám
csak gondolkodom egy könyû, kisméretû 16-17"os vázra épített XC bringa építésén.
jól jöhet még, nekem is bohóckodni, amit ott merek hagyni mindenütt, meg apámnak se kéne a tescos brinyóval csúfoskodnia.
és mivel ez erõs villának tûnik erre gondoltam. apróban már 15ért lehet kapni. csak a súlyával van bajom, egy 1,5 kilós villa lenne a megoldás, csak ugye az meg drága.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Egy Marzocchi MZ Comp telót hogyan lehetne kikönnyíteni?
ha például megszabadítanám legalább az egyik rugójától (s levegõs lenne) azzal mennyi súlyt lehetne nyerni?

Vagy nem a "szintedhez" illõ villád van, vagy pedig abszólut felesleges könnyítéseken gondolkodnod szvsz...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Egy Marzocchi MZ Comp telót hogyan lehetne kikönnyíteni?
ha például megszabadítanám legalább az egyik rugójától (s levegõs lenne) azzal mennyi súlyt lehetne nyerni?

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
OK, kösszi.
Most 5-ös van benne (gyárilag), lehet, hogy majd 7-es lesz.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
jah motorhoz
motorex,castrol,valvoline
viszkozitásra figyelj!!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts

de a szelepek egy nagy alu csavarban vannak

Oké, értem. Az ilyen csõkulcsos móka akkor.

Olajat, milyet ajánlotok? Motorkerékpárokhoz való telóolaj jó, vagy valami nagyon spec lötty kell?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts
de a szelepek egy nagy alu csavarban vannak

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Kösz, Rob.
Azt hittem, bonyolultabb ennél.
Mondjuk ott még van egy fehér folt, hogy lecsavarom a kupakokat, mert ott a szelepek vannak. Azt kell még kicsavarnom valahogy?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
felül lecsavarod a kupakokat, és kiöntöd az olajat.
ettõl még marad benne, de innen egyszerû a dolog: alul kicsavarod a nyomórudat tartó csavart, és széthúzod a villát, ekkor alul fog még olaj kijönni belõle, egybõl azután, hogy a nyomórúd csavarját elveszed a láb aljától.
aztán a csillapitásban is marad kevés olaj, azt én mindig rongyba teszem, abba szépen kicsöpögi magát.
és az egészet egy nagy kartonlapon csinálom, az a biztos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
'Reggelt!

Valaki, aki vágja a témát, lenne olyan kedves és kisegítene egy tanáccsal, hogy magam hogy tudom szétszedni, olajat csarélni benne és összerakni az Mx Comp-ot úgy, hogy ne legyen az isten is olajos? :-)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Köszi szépen! A héten asszem ráfenyülök. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem levegõs teló, csak levegõ rásegítéses, azaz továbbra is acélrugós, csak elõ lehet feszíteni levegõvel a villát, keményíteni. dropoffra fel, ez ne gátoljon meg benne!:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem.:)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok!

Szemezek a Marzo Drop-Offal. Ez a teló ha jól tudom levegõráfújásos. A kérdésem az lenne, hogy mivel az utóbbi idõben (4év) nem bicajoztam és eléggé elszaladt velem a ló (95 kg), jelent-e ez valami problémát a levegõs rendszer miatt, vagy sem?