Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Marzocchi
Started by
Endroo
, 2006. March 30. 15:59
Posted 2007. May 23. - 21:35
Bocsánatot kérek mindenkitõl, de
EZ A 100. HOZZÁSZÓLÁSOM.
Csak hogy ne maradjon nyom nélkül! (Örök emlék lesz a "Hozzászólást törölte: XY")
EZ A 100. HOZZÁSZÓLÁSOM.
Csak hogy ne maradjon nyom nélkül! (Örök emlék lesz a "Hozzászólást törölte: XY")
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___
Posted 2007. May 23. - 21:34
PONT azért csinálja, mert a gödör/hupli jobban összenyomja >> több olaj szörcsen át a szelepen, me nagyobb volt a zösszenyomódás(meg térfogatváltozás) Meg saláta.
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___
Posted 2007. May 22. - 19:23
amúgy tudom hogy a szörcsögés normális cska az a abajom hogy nem mindig csinálja,csak ha jól ráhuppanok az elejére vagy kap egy nagyobb ívet/gödröt....
Posted 2007. May 22. - 19:20
Szörcsögés normális.
Úgy érzed nehéznek, hogy nehéz kirántani? Csak ezzel a telóval érezted?
Mert az h nehéz kirántani az lehet a bringa geojától is.
nemtudom ez ien egybevett bico mongoose thunderball váz dirt jam pro ,,,,,,,,,,,,,,,,atomlab kormány és stuccni,hussefelt hajtókarok hayes mx-2 , nem vmi könnyü a cucc, de a váz geometriája ilyen hülye lenne? :Samúgy meg kirántani nehéz,nem próbáltam még másik telóval,haveromtól ahllottam h vett egy uj suntour duro-t és azt is nehéz volt kirántani de egy olajcsere megoldotta mert gyárilag "fritõzolajat" raknak ezekbe.
Posted 2007. May 22. - 13:18
nekem egyenlõre nem ereszti
meg más marzoknál s ehallottam ilynerõl, ez inkább a 2006 elõtti stancekra jellemzõ
mozgásilag az enyém jobb volt mint az elõtte levõ 2005ös pike-é a 60 kilóm alatt:D
levegõvel be lehet lõni jól ha könnû súlyod van, sztem ezét vált nekem is így be, bár még az enyém se tökéletes, mások zerint a visszaútcsili még nm tökéletes, bár ezt is be lehet állítani.
gyárilag sztem kicsit kevés az olaj, emiatt talán könnyebben lekoppan és lineárisabb picit a kelleténél
összesen ennyi, de azért az árért amibe kerül, naon megéri, jó kis villa.
én is mindenre használom, nem gond mászni se vele könnyebb terepeken, pl hhh tetejére mikor ott dh versney volt is gyakorlatilag teljesen femásztam az aszfalton.
meg persze szokásos dh-fr, longok ugrása stb
merevbe is jó, én polar xbe használom
meg más marzoknál s ehallottam ilynerõl, ez inkább a 2006 elõtti stancekra jellemzõ
mozgásilag az enyém jobb volt mint az elõtte levõ 2005ös pike-é a 60 kilóm alatt:D
levegõvel be lehet lõni jól ha könnû súlyod van, sztem ezét vált nekem is így be, bár még az enyém se tökéletes, mások zerint a visszaútcsili még nm tökéletes, bár ezt is be lehet állítani.
gyárilag sztem kicsit kevés az olaj, emiatt talán könnyebben lekoppan és lineárisabb picit a kelleténél
összesen ennyi, de azért az árért amibe kerül, naon megéri, jó kis villa.
én is mindenre használom, nem gond mászni se vele könnyebb terepeken, pl hhh tetejére mikor ott dh versney volt is gyakorlatilag teljesen femásztam az aszfalton.
meg persze szokásos dh-fr, longok ugrása stb
merevbe is jó, én polar xbe használom
Posted 2007. May 22. - 11:52
áhoj!
akinek ilyen villája van azoktók kérdeném elsõsorban,hogy eddig hogy viselkedik a villa?ereszti a levegõt?ha igen gyakran kell utánna fúlyni?mozgása mennyire jo vagy rossz?stb....bármilyen vélemény érdekel,jah és hogy ki mire használja...nekem afféle "mindenes" felhasználásra kellene('05 kona scrap vázba mene bele...)
akinek ilyen villája van azoktók kérdeném elsõsorban,hogy eddig hogy viselkedik a villa?ereszti a levegõt?ha igen gyakran kell utánna fúlyni?mozgása mennyire jo vagy rossz?stb....bármilyen vélemény érdekel,jah és hogy ki mire használja...nekem afféle "mindenes" felhasználásra kellene('05 kona scrap vázba mene bele...)
Posted 2007. May 22. - 01:08
A levego elofesziteseseknek lehet egy nagyon pici elojateka
Az nem hiba , ha errol van szo edzodj hozza , vagy cserelj
Az nem hiba , ha errol van szo edzodj hozza , vagy cserelj
Posted 2007. May 21. - 22:05
Posted 2007. May 20. - 22:56
letörésen nem koppanna, mivel nem téped ki:)(optimális esetben)
olajat bele, és jobb lesz.
olajat bele, és jobb lesz.
Posted 2007. May 20. - 22:54
eddg egyszer koppantki, egy szokásos sashegyi bénázá után..
amúgy nem vézes, csak félek ha letörést ugranék vele, kikoppanna.
mg akkor ha progresszívabb lenne, kicit kevesebb levegõ i elég lenne bele > érzékenyebben indul meg, kicsit talán szebben mozoga, mivel levegõ nélkül szeben mozgott kicsit, viszont naon közel volt a lkoppanáshoz
vagy ez hülyeség?
amúgy nem vézes, csak félek ha letörést ugranék vele, kikoppanna.
mg akkor ha progresszívabb lenne, kicit kevesebb levegõ i elég lenne bele > érzékenyebben indul meg, kicsit talán szebben mozoga, mivel levegõ nélkül szeben mozgott kicsit, viszont naon közel volt a lkoppanáshoz
vagy ez hülyeség?
Posted 2007. May 20. - 22:50
Posted 2007. May 20. - 22:48
aúgy szerinttek elképzlelhetõ h kevesebb olaj van a telómban?
kirántom bunnynál és akkor mintha kicsit visszaütne vagyvmi..
engem nem zvar amúgy.
meg a másik h hogy lehet proresszívabbá tenni a villát? több olaj ebben segít? úgy istencsászár cucc lenne, bár így is ezaz eddig volt legjobb telóm:D
kirántom bunnynál és akkor mintha kicsit visszaütne vagyvmi..
engem nem zvar amúgy.
meg a másik h hogy lehet proresszívabbá tenni a villát? több olaj ebben segít? úgy istencsászár cucc lenne, bár így is ezaz eddig volt legjobb telóm:D
Posted 2007. May 20. - 20:48
nálam amikor még küszködtem a kirántással, a visszaút csili gyorsítása segített.
Marzo Z1 sport RV -rõl tud valaki valamit? Az Rv mit takarhat? Sehol nem találtam róla technikai info-kat.annyit tudok hogy 160mm-t mozog. + még annyit sikerült francia fórumokról összekaparnom hogy állítható a visszaút és van levegõráfújás. Szóval ez 1 az 1-ben ugyan az mint a sima Z1 sport 2006-ból?
Marzo Z1 sport RV -rõl tud valaki valamit? Az Rv mit takarhat? Sehol nem találtam róla technikai info-kat.annyit tudok hogy 160mm-t mozog. + még annyit sikerült francia fórumokról összekaparnom hogy állítható a visszaút és van levegõráfújás. Szóval ez 1 az 1-ben ugyan az mint a sima Z1 sport 2006-ból?
Posted 2007. May 20. - 19:43
Szörcsögés normális.
Posted 2007. May 20. - 18:55
hello, az lenne a problémám hogy van egy '06-os dirt jam pro-m és furcsa hogy csak akkor fröcsög benne az olaj ha jól ráugrok vagy vmi nagyobb gödröt kap, a másik nemtom mér de marha nehéznek érzem és nem megy igy a manual valami ötlet hogy miért, vagy mit kéne tennem hogy jól müködjön?
általános hogy szürcsög....
ha meg nehéz akkor le kell cserélni:)
Posted 2007. May 20. - 18:36
hello, az lenne a problémám hogy van egy '06-os dirt jam pro-m és furcsa hogy csak akkor fröcsög benne az olaj ha jól ráugrok vagy vmi nagyobb gödröt kap, a másik nemtom mér de marha nehéznek érzem és nem megy igy a manual valami ötlet hogy miért, vagy mit kéne tennem hogy jól müködjön?
Posted 2007. May 20. - 12:11
lehet hogy a rugó ütõdik neki a teló oldalfalának, ilyet láttam már 888nál is meg az én drop offomnál is, ha ez adja ki a hangot akkor nemkell törödni vele
erre én id gondoltam, lehet , hogy marzóék nem raknak olyan kis "fóliát" a rugó közepére mint foxék és emiatt?
Esetleg más lehetséges ok?
Posted 2007. May 20. - 12:09
lehet hogy a rugó ütõdik neki a teló oldalfalának, ilyet láttam már 888nál is meg az én drop offomnál is, ha ez adja ki a hangot akkor nemkell törödni vele
Posted 2007. May 20. - 11:56
Helló mindenki!
Felfigyeltem egy érdekes dologra az új marzó z1 sport (2006) telómnál. mépedig arra , hogy a rugóút elsõ kb 2-3 centijében az összenyomódásnál hallatszik egy kis koppanó hang, mint amikor a bovdenház neki ütõdik a váznak vagy vminek. De biztos h nem bovdenház okozza a zajt mert azokat eltartottam mindentõl és úgy is adja ezt a hangot. Mitõl van ez?
Felfigyeltem egy érdekes dologra az új marzó z1 sport (2006) telómnál. mépedig arra , hogy a rugóút elsõ kb 2-3 centijében az összenyomódásnál hallatszik egy kis koppanó hang, mint amikor a bovdenház neki ütõdik a váznak vagy vminek. De biztos h nem bovdenház okozza a zajt mert azokat eltartottam mindentõl és úgy is adja ezt a hangot. Mitõl van ez?
Posted 2007. May 13. - 12:56
Igen en tudok valakit aki megcsinalta, vagyis kicserelte a drop off levegos oldali szarat rugora ,amitol az egesz picit kemenyebb nehezebb lett. Igy viszont leengedhette a levegot (ami miatt "raszorul" a becsuszora a belso tomites) es ugy mar kafa volt , lekoppanni se tudott annyira. Mondjuk ez amugy se jellemzo egy atlagos sulyu embernel. Amivel javithatsz meg a dolgon az az hogy ride-olas elott egy nagyon-nagyon pici oil-t teszel (lehetoleg valami alacsony viszkozitasut) a becsuszora. Ugy mar siman olyan mint akarmelyik levego nelkuli hydracoil.
A levegos marzok szep mozgasa igazan durvabb felhasznalaskor jon elo amikor kinyit az SSV es elkezd szorcsogni benne az olaj. A nem tul nagy letoreseket is 'szereti'. Szoval ha nem CC-zel vele (ahol nagyobb lehet a hangsuly a finomabb mukodesben) akkor ez egy szuper telo. Es nagyon eros is vallban. Ha meg nem tetszik ott az RV66 vagy a Rock Shox-ok azok siman olaj acelrugo kombinaciosak.
A levegos marzok szep mozgasa igazan durvabb felhasznalaskor jon elo amikor kinyit az SSV es elkezd szorcsogni benne az olaj. A nem tul nagy letoreseket is 'szereti'. Szoval ha nem CC-zel vele (ahol nagyobb lehet a hangsuly a finomabb mukodesben) akkor ez egy szuper telo. Es nagyon eros is vallban. Ha meg nem tetszik ott az RV66 vagy a Rock Shox-ok azok siman olaj acelrugo kombinaciosak.