Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2481 hozzászólás a témában

palij

palij

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Mtb-vel megyek... :) Schwalbe Marathon Cross gumival...
<...>
De nekem nem a sebesség az elsõdleges, túrázni járok arra pedig tökéletesen megfelel a jármû és a tempó is.

ez jól hangzik, szívesen csatlakoznék egy körhöz, terepen is tekersz?

palij

palij

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

"itt a környéken nem is igen lehet mást csinálni"
ezel azétr vitatkoznák.

jöhetnek az érvek :)

de azt el kell ismerni, hogy az outisoknak több a lehetõség mint a terepeseknek - és most ne az legyen erre a válasz, hogy "de az aszfalt utak gyalázatos minõségûek" :chin:

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

klassz, gondolom országútival?

mtb-vel még slick gumival is soknak tûnik, de lehet, hogy csak nekem :), de azért vonzóm kipróbálnám

a kimegyeri "kertekalja" út pázmándfaluig egészen OK, szoktam látni arra országútival is kollégákat

Mtb-vel megyek... :) Schwalbe Marathon Cross gumival... 82-en is szoktam látni országutisokat pedig elég gyalázatos egyes helyeken az útburkolat...
Persze azért a sebességet nem nagyon lehet összahasonlítani egy országutis sebességével... márcsak ha a súlykülönbséget nézzük, akkor sem... nem tartozom a pehelysúlyúak közé, a biciklik között is van különdség súlyban és persze a gumik...
De nekem nem a sebesség az elsõdleges, túrázni járok arra pedig tökéletesen megfelel a jármû és a tempó is.

987

987

vendég

• fórumtag
  • 119 hozzászólás
"itt a környéken nem is igen lehet mást csinálni"
ezel azétr vitatkoznák.

palij

palij

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Régebben a Gyõr-Pér-Gyõrság-Pannonhalma-Ravazd-Écs-Nyúl-Gyõr kört szoktam menni, aztán "javították" a Pér-Gyõrság közötti útszakaszt olyan kátrányos, vágottköves megoldással, és mire Ságra értem úgy néztem ki mint akit leötöttek kátránnyal... :mad:
Azóta nem jártam azon a szakaszon, pedig ez már régen volt...
Egyszerûbb utat választottam, és Gyõr-Veszprémvarsány oda-vissza vagy a Gyõr-Veszprémvarsány-Gic-Sokorópátka-Tényõ-Ménfõcsanak-Gyõr utat járom hétköznapokon.

klassz, gondolom országútival?

mtb-vel még slick gumival is soknak tûnik, de lehet, hogy csak nekem :), de azért vonzóm kipróbálnám

a kimegyeri "kertekalja" út pázmándfaluig egészen OK, szoktam látni arra országútival is kollégákat

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Régebben a Gyõr-Pér-Gyõrság-Pannonhalma-Ravazd-Écs-Nyúl-Gyõr kört szoktam menni, aztán "javították" a Pér-Gyõrság közötti útszakaszt olyan kátrányos, vágottköves megoldással, és mire Ságra értem úgy néztem ki mint akit leötöttek kátránnyal... :mad:
Azóta nem jártam azon a szakaszon, pedig ez már régen volt...
Egyszerûbb utat választottam, és Gyõr-Veszprémvarsány oda-vissza vagy a Gyõr-Veszprémvarsány-Gic-Sokorópátka-Tényõ-Ménfõcsanak-Gyõr utat járom hétköznapokon.

palij

palij

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

én találtam 2 kört magamnak,az egyik 35km-es,Nagybajcs,Vámosszabadi felé; a mésik meg Pannonhalma felé,az 50km-es. hol egyik,hol másik útvonalat csinálom meg. jó lenne,ha nyúlnának a nappalok már vágre,este mikor lenne egy kis idõm,legalább lehetne menni egyet kikapcsolni...

nekem aszfalton (mtb slick gumival): kismegyer-gyõrság-pannonhalma-écs-nyúl-gyõrújbarát-ménfõcsanak-kismegyer

terepen: écsig ue., onnan be az erdõbe, valahol (tényõ, gy.újbarát) meg ki vagy rába gáton gyirmót-ménfõcsanak-gyõrújbarát-erdõ(be), valahol meg ki

de sajna csak hétvégente reggel van idõm :(

palij

palij

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Jaja, meg lassan csinálhatunk külön topikot "ipari parki rájderek" címmel. :D

csatlakozom, én szabadhegyrõl járok bringával az innonetbe ....

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Én is biciklivel járok dolgozni, ugyan nem az Ipari Parkba csak Gyárvárosba, meg montival... az utak bizony nem nagyon kedveznek az outi bringáknak, még én is sajnálom néha a jármûvet egy egy útszakaszon.
Erre a kérdésre hogy merre lehet jó úton menni, nem igazán tudtam mit írni, pedig törtem a fejem... :)
Többnyire aszfalton tekerek, túrázni járok. néha egy kis bakonyi tekerés is van, de igazából többnyire tényleg aszfaltos túrák vannak.
Ti? Munkábajáráson kívül mit csináltok általában?

Én is nagyrészt aszfalton tekerek - itt a környéken nem is igen lehet mást csinálni - de azért a terepet sem vetem meg, éppen ezért indultam már néhány MTB maratonon is. De az igazi szerelem most mégis az országúti! :love1:
Eddig tehát montival túráztam, de idén már országútival tervezek egy nagyobb országjáró túrát. Csak jöjjön már az igazi tavasz!
We don't block the traffic, we ARE the traffic!

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
én találtam 2 kört magamnak,az egyik 35km-es,Nagybajcs,Vámosszabadi felé; a mésik meg Pannonhalma felé,az 50km-es. hol egyik,hol másik útvonalat csinálom meg. jó lenne,ha nyúlnának a nappalok már vágre,este mikor lenne egy kis idõm,legalább lehetne menni egyet kikapcsolni...

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Én is biciklivel járok dolgozni, ugyan nem az Ipari Parkba csak Gyárvárosba, meg montival... az utak bizony nem nagyon kedveznek az outi bringáknak, még én is sajnálom néha a jármûvet egy egy útszakaszon.
Erre a kérdésre hogy merre lehet jó úton menni, nem igazán tudtam mit írni, pedig törtem a fejem... :)
Többnyire aszfalton tekerek, túrázni járok. néha egy kis bakonyi tekerés is van, de igazából többnyire tényleg aszfaltos túrák vannak.
Ti? Munkábajáráson kívül mit csináltok általában?

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

na majd március 1tõl én is bringával járok az ipari parkba melózni... :)
majd összefutunk,vagy nem :)

Jaja, meg lassan csinálhatunk külön topikot "ipari parki rájderek" címmel. :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Ja, hát majd meglátjuk. Most a héten éjjeles vagyok, ilyenkor nem szoktam bicóval menni, de a jövõ héten - ha nem lesz méteres hó - akkor kipróbálom.
Egyébként i-Go szerint 34km az út az eddigi átlag 25km-hez képest, ami azért nem olyan veszélyes, fõleg hogy így nem kell átvergõdnöm magamat az egész városon.

na majd március 1tõl én is bringával járok az ipari parkba melózni... :)
majd összefutunk,vagy nem :)

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

egyetértek,h szarok a bringautak,fõleg outival,nekem is az van,ha nagyon muszáj,csak akkor közlekedem rajtuk...
én itt lakom az ipari park szomszédságában (kb 1km),gyõrújbarát valóban 10km tõlem,de neked még otthonról is kitérõ,szal idõben indulj el! :)

Ja, hát majd meglátjuk. Most a héten éjjeles vagyok, ilyenkor nem szoktam bicóval menni, de a jövõ héten - ha nem lesz méteres hó - akkor kipróbálom.
Egyébként i-Go szerint 34km az út az eddigi átlag 25km-hez képest, ami azért nem olyan veszélyes, fõleg hogy így nem kell átvergõdnöm magamat az egész városon.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
egyetértek,h szarok a bringautak,fõleg outival,nekem is az van,ha nagyon muszáj,csak akkor közlekedem rajtuk...
én itt lakom az ipari park szomszédságában (kb 1km),gyõrújbarát valóban 10km tõlem,de neked még otthonról is kitérõ,szal idõben indulj el! :)

DarkMole

DarkMole

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

hali!
én is gyõri vagyok, most vettem egy outit,és aláírom,h ezeket a bringákat nem magyarországra tervezték... :(
az útvonal:
-átjössz a hídon a Shell kútig
-ott el jobbra,át a vasúton,utána egybõl balra
-el a következõ keresztezõdésig,a nyomdáig,ott ismét balra
-el a vidéki buszpu. háta mögött
-ott el az aluljáró felett
-balra felkanyarodsz az ex-fészek áruház most asszem piktor felé
-kigurulsz a fehérvári útig,ott az új csomópontig elég szar az út,de hát ez van
-át az új csomópontot,el a híd alatt,át a vasúton,végig a fehérvári úton
-bicikliút kezdõdik az autókereskedésektõl az ipari parkig

alternatív lehet az aluljáró hosszabbításában az új bicikliút,de vagy100* átvisz az út hol egyik hol másik oldalára...

teke

Hú de régen jártam már itt...

Na szóval, köszi a választ, azóta én is próbálkoztam mindenféle útvonallal, de sajna igazán jót nem sikerült találnom.
Többek között ezt is próbáltam, amit írtál, de ugye ha szabályos akarok lenni, akkor már a Shell kútig sem mehetek a hídon, mert ott tilos biciklizni. :( Na jó, ettõl függetlenül persze én is szoktam arra járni, de azért mégis...
A következõ gond a rögtön utána következõ vasúti átjáró, ami 10-bõl 9-szer piros. Itt tehát általában bejátszik egy kis kerülõ a Baross híd felé.

Da azt hiszem inkább nem is ragozom tovább, a helyzet egyelõre nagyon úgy áll, hogy hiába van relatíve sok "bicikliút" a városban, ezek nagy része egyáltalán nem alkalmas biciklizésre. (Pláne nem országúti bicóval...)

Úgyhogy jelenleg azon gondolkodok, hogy inkább kihagyom a várost és elkerülök Gyõrújbarát felé, ami ugyan kb. 10 km-es kerülõt jelent, de idõben szerintem nem lesz sokkal több mint eddig, ráadásul úgyis jön a tavasz, és kell az edzés. :)

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
ilyen csak betonyon tekerõs van-é??? :scared:

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
hát semmi grammániás versenykésztetés vagy ilyesmi...túrázgatos ,lájtos cc-zös hobbizos..szigoruan:)

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
És, mi jót mûvelsz a bicikliddel?
Én túrázni szoktam, már ha az idõ is olyan... ma pl. egész jó volt, tekertem is egy rövidet... :D

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
csanaki vagyok egészen pontyosan:D