Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Gyõr-Moson-Sopron megyei rájderek

- - - - -

• Please log in to reply
2481 replies to this topic

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Igggenn??Öngyilkosjelölteknek?Miért?? Huuu akkor biztosan nekem valo.:cool2:Mitõl olyan különleges?Ahogy párbeszédeteket nézem ti tudtok valamit amit mi még nem.Megosztjátok velünk?

Hát... már az elárul egy kicsit ebbõl, hogy eredetileg gyalogos teljesítménytúráról van szó. :)
Én pedig nem vagyok valami nagy terepbringás, hogy finoman fogalmazzak :D Szóval tavaly kipróbáltuk, de aztán számunkra biciklitoló versennyé változott a dolog, sok helyen gyalog is alig tudtunk menni, de ezt be lehet tudni annak is hogy én gyenge is vagyok és a technikám is nevetséges szinten van :) Tavaly a 70 km-es verziójára neveztünk, de aztán félbehagytuk, Ati-ék viszont végig tekerték, Nekik nagyon tetszett...
Tehát, ha szereted az izgalmas, nehéz terepet akkor hajrá! :)
Ja és arra is számítani kell hogy a Börzsönyi része rendkívül saras is lehet, mint egy év elei gyalogtúránkon kiderült, 30 km dagonya volt :D igaz Ati?? :D

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts

Eddig úgy fest kedd is jó meg a péntek is de ezt biztosra csak majd 2 nappal elõtte tudom majd megmondani.Remélem nem gond.Idõpontba, jó lenne neked ez az idõintervallum amikor szoktam menni?13:40-tõl?Mondtuk 2 -2 és fél óránál többet nem nagyon szoktam menni,mert kel a picurkánk és kezdõdik a 3. mûszak :)De némi csúszás mindig belefér.

akkor marad a péntek, mert kedden csak 4óra körültõl érek rá. az idõtartam részemrõl ok, úgyis még a be gyõrbe + haza út is egy fél-fél óra, plusz még városban is kell kicsit randalírozni :D
az elötte este is tökéletes, fõleg, hogy akkor már nagyjából az is látszik, hogy milyen idõ lesz :)
most nézem, te is gyakorlós voltál aztaaaaa :D bár ez már nagyon off...felveszlek msn-re :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

@norok999 - én is gondolkodom egy ideje, hogy kéne valami országúti féle, aztán rájövök, hogy szegényemet sem tudom rendesen kibringázni, akkor minek álljon kettõ a garázsban :)
ha ilyen marad az idõ, akkor jövõ héten kedden, vagy pénteken délután gurulhatunk egyet ha gondolod, aztán akkor viszem a kamot is :)
ez szerencsére nem rázkódik szét, nem egy túl bonyolult szerkezet. kb van az alaplap, meg rajta az optika :D
idõjáráshoz meg csak ennyit: AccuWeather.com - Hungary | Vinye Idõjárás (elég bíztató)

Eddig úgy fest kedd is jó meg a péntek is de ezt biztosra csak majd 2 nappal elõtte tudom majd megmondani.Remélem nem gond.Idõpontba, jó lenne neked ez az idõintervallum amikor szoktam menni?13:40-tõl?Mondtuk 2 -2 és fél óránál többet nem nagyon szoktam menni,mert kel a picurkánk és kezdõdik a 3. mûszak :)De némi csúszás mindig belefér.

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

Ez csak öngyilkosjelölteknek való, mint amilyen Te Vagy! :P

Igggenn??Öngyilkosjelölteknek?Miért?? Huuu akkor biztosan nekem valo.:cool2:Mitõl olyan különleges?Ahogy párbeszédeteket nézem ti tudtok valamit amit mi még nem.Megosztjátok velünk?

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
@norok999 - én is gondolkodom egy ideje, hogy kéne valami országúti féle, aztán rájövök, hogy szegényemet sem tudom rendesen kibringázni, akkor minek álljon kettõ a garázsban :)
ha ilyen marad az idõ, akkor jövõ héten kedden, vagy pénteken délután gurulhatunk egyet ha gondolod, aztán akkor viszem a kamot is :)
ez szerencsére nem rázkódik szét, nem egy túl bonyolult szerkezet. kb van az alaplap, meg rajta az optika :D
idõjáráshoz meg csak ennyit: AccuWeather.com - Hungary | Vinye Idõjárás (elég bíztató)

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Miiiii?

Laza kis tekerés :D:D:D

Neked nem úgy rémlik?:D:D

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Ha montizni akartok, akkor itt egy jó lehetõség:
BEAC Maxi 110MTB

Jó kis túra ez.
Remélem az idõ nem rontja el :D

Ez csak öngyilkosjelölteknek való, mint amilyen Te Vagy! :P

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Ha montizni akartok, akkor itt egy jó lehetõség:
BEAC Maxi 110MTB

Jó kis túra ez.
Remélem az idõ nem rontja el :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Én sem szeretem ha ropog a fogam alatt a homok,de a legroszabb hogyha a bico kényes részeit éri olyan mint a smirgli,ugyhogy érdemes rá odafigyelni.Terepen nem szégyen a köpködés.:DHa turázokkal találkozol,max azt hiszik macsó vagy.(jobb mitha lenyelnéd):)Barátin én is nyeltem eleget.Homokot is földet is.Néha dagonyázni is szoktam,de oda olyan ruha kell ami lehet megy utánna a szemétbe.:)

Bevallom elkezdtem én is összerakni egy aszfalos bicot,mert láttam itt sokan járnak csak aszfalton,és ha más nem csatlakoznék hozzájuk,bár én inkább terepes vagyok.
A fulltelos bicomnak a hátsó teleszkopja nem az a tescos fajta,hogy ráülsz és becsuklik.Ebben elég kemény rugó van,ugyhogy nagyon jo az uttartása de mikor szükséges tökéletesen nyeli az ut egyeletlenségét.

A terepguminak tényleg niva hangja van naggyyooonnn ott van.Épp ettõl lenne a video érdekes.:)Ajánlatod elfogadva,tökkéletes a célra,majd kiprobáljuk ha lesz alkalom.Jobb mint a semmi.Sajnos nekem már egy fotogépem bánja a dolgot mert rászereltem a kormányra és szétrázkodott.:(Nem birta a fokuszálást a nagy sebességnél.
A parasztlakománál meg nincs jobb.Szalonna,sonka lilahagyma friss kenyér,paradicsom.Királyi lakoma.
A termoszos forraltbor eddig ugy fest szükséges lesz.:)Egyre hüvõsebb van,pláne ma meg amilyen idõ volt csuusc.Elvoltam egy kis kerülön a városba,hát kissé eláztam,aztán meg kisütött a nap.Nem semmi idõ van,de szerintem biztosan kifogjátok,vagy Murphy törvénye.:pJól eláztok:D,de ezt nem kivánom nektek.Csináljatok majd képeket ha megkérhetlek.Kívácsi vagyok a helyre.

A pálinkázás nálam a pecázásnál kezdõdött.:)Gondolom nem kell részleteztem.Reggel hüvössek vannak néha jól jön egy kis bemelegítés.:D

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
helyes helyes...bár egy kendõvel, vagy bringás maszkkal nagyobb hatékonysággal tudsz védekezni a szájbakerülõ homok ellen :D
én meg ma kezdtem nagygenerálozni a bringát (idõben mi? :D) hátsó kerék kotyogott, szerencsére csak utána kellett húzni kicsit...de ha már kéznél volt, azért szépen át lett zsírozva...elsõ kerék szintén kotyogott, ott kónusz csere lesz, ami holnapra tolódott, felraktam én is az elsõ sárhányómat is végre (még jó, hogy valaki eszembejuttatta :P ), úgyhogy szombatra egész jól leszek.
majd csak kaját, meg ruhát kell szépen hátizsákba pakolni, meg a járulékos dolgok, és szombaton suhanáááááááás
esõ lesz, de ha jól alakulnak a dolgok, akkor sokat nem fogunk érezni belõle, és amúgy sem lesz nagy eresztés :)

Balázs v8

Balázs v8

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Nah most már tényleg csak az idõnek kell jónak lennie mivel ma meglett az új váltó, no meg persze egy elsõ sárvédõ ( elengedhetetlen :D ) de csak mert nem szeretem ha ropog a homok a fogam alatt :)

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
on-board kamerát tudok biztosítani (mondjuk legközelebb, amikor sikerül csatlakoznom), minõsége is szép lesz ;)
hagymapucolás sajnos nem esti sütögetéshez volt, hanem parasztgyerek lévén ilyenekkel is foglalkozunk, hogy hagyma, krumpli, sárgarépa, paprika, stb :)
utána meg jön az éles váltás, mert fater meg mûszaki ember, úh megy a tervezés, hegesztés, köszörülés, stb :)
van akinek az egyik munka, a másik kikapcsolódás...nekem egyelõre mindegyik munka :D
de sebaj. jövõ héttõl úgyis kezdõdnek az elõadások, meg hamarosan indul a BAM is :)
túl sok hely nincs barátin ahol ilyen sebességet lehet elérni szerintem, úh egy helyre kell, hogy gondoljunk. a terepgumiban az a legjobb, hogy nyáron amikor kicsit tempósabban megyek, olyan hangja van, mintha egy lada niva menne, és mindenki húzódik félre :D
mondjuk merevfarúval bátrabban nekiesnék 'gyorsulgatni', mint össztelós bringával. ok, biztos eléggé meg lehet feszíteni a rugót, hogy merevnek hasson, de akkor is instabilabb :)
tesóm bringáján országúti gumi van (most olyan trekking hatást nyújt).múltkor mentem vele, és nagyon más érzés. jó persze a bringához sem szoktam úgymond hozzá, de annyira érezni, hogy más a futófelület, a tapadás, stb, fõleg kanyaroknál :)

a pálinkás dolog meg onnan indult nálam, hogy mikor elkezdtünk szervezett gyalogtúrákra járni, a nagy öregek mindig hozták a kis laposüvegben a pálinkát, az volt nekik a hidegindító :)
ha ilyen idõ marad (15-20fok), akkor a hideg sör helyett termoszos forraltbort kell majd vinni :D
a rumot nem kimondottan szeretem (tudom a puncs kicsit más, de akkoris na)...mondjuk sport szeletként igen

(zárójeles megjegyzés: ez de jó...max 10 'szmájli' lehet egy hozzászólásban. tudtátok? hehe)

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Úgy látom mi nagyon jól kifogunk jönni.Nagyon hasonló az elgondolásunk,én induláskor néha veszek ki a hütõbõl egy sört és megpróbálok úgy tempozni,hogy mire odaérek a kiszemelt helyre(kilátó)még hideg maradjon.:DEddig még mindig sikerült hidegnek maradni.:D:D.Én is szoktam fényképezgetni, kajolni de hagymát pucolni még nem volt szerencsém,bár egyszer mikor sütöttünk valamikor régen.Jobban tetted volna ha tekersz azt tuti;).A forralt bor nekem is nagyon bejön,de a rumpuncs se rossz.Ajánlom.A sebbeség amiközben majdnem elhagytad a sapkád közelit a száguldáshoz.Ez az én világom.:)Gyõrújbarátin tudok egy helyet,ha érdekel majd megmutatom,én úgy hívom csak,hogy a sebesség rekord utca.Néha ha rámjön elmegyek hátha sikerül új rekordot felállítanom.Jelenleg 76km/h-nál tartok de ez már nagyon húzos,mert volt,hogy majdnem nem tudtam megálni.Ilyen nagy sebességnél eléggé megváltozik a bico stabilitása és teljesen másképp viselkedik.De igen nagy buli,azt elmodhatom.Remélem egyszer majd feltudom venni kamerával és megoszthatom veletek.Ezt a rekordomat terepgumival állítottam fel,aszfaltgumival ki tudja mire lennék képes.:)Majd egyszer azt is kipróbálom.:cool2:

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
barátiról lefelé jöttünk anno az aszfaltos részen kilóméteróra szerint 65-70-et...kicsit rázós volt, mert a sapkámat majdnem levitte a szél :D
felfelé meg örültünk, hogy tudunk menni :D (magán a hegyen 2óra fel 30perc le...persze megálltunk kajálni néha, meg fényképezgetni, stb)
bringázás helyett hagymát pucoltam...lehet inkább bringázni kellett volna menni :( :D
nekem is ez lesz a második igazából, csak hát nem hagyhattam ki ezt a poént :) :P
nálam bor is, sör is játszik. persze már érett fejjel csak mértéktartóan...mérték a vödör, tartó az asztal :D
na de viccet félretéve egy fárasztó bringázás után egyébként nagyon jól tud esni egy jó finom sör...vagy ha hûsebb van, akkor induláskor egy kis gyorsító házipálinka, végén meg levezetésre egy kis forraltbor...várom már a telet :D

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Szerencsére az idõ kedvezett,Baráti fele király hátszél volt ami 35-40km/h -t eredményezett.Na most ez egy 2.10 terepgumival aszfalton nem semmi.Igaz vissszauton megkaptam a magamét.:) Nem vigyorogtam már annyira,de kibirható volt.Csodálkozom rajta az elmult rossz idõ nem rontotta annyira a terepet,sokkal rosszabara számítottam,ugyhogy jol sikerült a körtura.Persze helyenként dagonyázás volt de le is pergett.Én is jobban szeretem a normálisabb idõt,de nem hagyhattam ki:D.

Én már megvagyok koronázva,ugyhogy királyi többes szoba jöhet.:DHogy csináljuk,mint az urak?Mert akkor viszek bort,bár sörös vagyok.Minden megoldható.:)De maradjuk egyenlõre a bringázásnál.

Jó tekerést mindenkinek !!!

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
iwiw-en létrehoztam egy eseményt, beleírtam a szombati túra részleteit. remélem, hogy ez a folyamatos esõ szombatra elmúlik. itt a link

@norok999 - köszi szépen, az én fogorvosom is egész jó (valami össze-vissza kitüntetett dokinéni :) ), viszont a fogam sajnos buktam...jövõ hét szerdán megyek röntgenre, addig megnyitották. vagy meg leszek koronázva (azután csakis királyi többesben vagyok hajlandó beszélni :D ), vagy megy a kukába :S (remélem az elsõ variáció fog életbelépni)
az eddigi idõjárás miatt a szerdáról lemondanék, bár jobb idõt mond, de inkább legközelebb, amikor nem lesz ennyi esõ.

@Ati46 - a sár nembaj...bár akkor lehet, hogy vissza kéne végre raknom az elsõ sárhányómat :D
a vonat pedig alapból játszik...odafele mindenképpen, de szerintem vissza is :)

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts
Nagyon szépen köszönöm slippy.Remélem a fogaddal szerencsével jársz,esetleg tudok ajánlani egy maszek fogorvost ako nagyon profin érti a témát,igaz nem olcso,de a tanácsát megfogani érdemes.3 éve járok hozzá és nagyon rossz esélyekkel kezdem.Most már minden ok.A bakonyi turára szerintem inkább jövõre gyurok,akkor biztosabbra tudom mondani,mert sok a melo a picur mellett.Ezért is csak rövid turákra tudok menni.De ha nem mehetek megörülök.:) :)Szerdán akkor esetleg ha tusz jönni a megirt idõben,helyen várlak majd,+ - 10 perc.Ha nem majd legközelebb.Veszélyes dolog a fog,ezt mindenki tudja.

Ati46

Ati46

törzsvendég

• fórumtag
  • 627 posts
Vasárnap reggel letekertem Fenyõfõre, hát arra felé nagyobb vihar lehetett (szombaton) mint itt, mert akadt pár kidõlt fa, és sóder, stb.... az úton.
Sár garantált az erdõben :D
Hazafelé meg jó kis orkán pofaszél :D
Lefelé olyan hátszélben mentem volna, tuti hazavonatozok inkább :D:D

slippy

slippy

vendég

• fórumtag
  • 83 posts
akkor max legközelebb úgy alakítjuk, hogy te is el tudj jönni. mondjuk így is sanszos, hogy ki kell találni egy esõnapot. a sár nem érdekelne, de esõben nem szeretek tekerni.
a lurkónak pedig boldog születésnapot :)
ha nem lesz túl sok dolgom, na meg kedden sikerül valamit a fogammal kezdeni (összeomlott az egyik örlõfogam...ciki :D ), valamint esni sem fog, akkor lehet, hogy csatlakozom. legalább bemelegítenék a szombatira :)
úgy néz ki, hogy rendes útvonalterv is lesz, hála Ðave kollégának innen a fórumról. még vele is találkoznom kéne ez ügyben, de alakul :)

norok999

norok999

vendég

• fórumtag
  • 246 posts

hali

hát igen, én is azért kezdtem el 'szervezkedni', mert már 2-3 éve tervezem, de soha nem jött össze.

vonattal vinyéig mennénk, és elvileg bringázás után oda is érkeznénk. mivel eddig azon a környéken csak gyalogtúrákon vettem részt, és nem minden út járható ott bringával, ezért gondoltam, hogy elõször a túrabeszámoló alapján leírt útvonalon mennénk ( ez a beszámoló ) aztán lehet, hogy elkap minket a hév, és megyünk amerre jobban tetszik (gyakran elõfordult velünk régi bringázgatások során. jók a spontán dolgok is :D )
eddigi elõrejelzést nézve túl meleg nem lesz (15-20fok, ideális bringázáshoz szerintem), de talán megússzuk az esõt.
az ajánlat természetesen áll még. én örülnék neki legjobban, ha összeverõdne egy jó kis csapat, akikkel lehet járkálni a környéken, és nem csak az aszfalton koptatnám a terepgumikat :D

Bevallom õszintén és is szívesen csatlakoznék,de sajnos nem tudok.Most lesz 1 éves a kisfiam és bulizunk . :):DMindenesetre jo bringázást kívánok nektek,én nagyon sokat jártam vinyén és környékén,rendkívül jó terpes helyek vannak.Állítolag most elég magas a cuha de ez ne tartson benneteket vissza.;)

Szerdán ugy néz ki megyek megint egy kis körutra Gyõrujbarátira(terepezni),ha valakinek van kedve csatlakozni 13:40-körül Baumax melleti Molkut parkolójában találkozunk.Remélem nem fog esni,bár nagyon mondják.