Jelentkezz be Regisztrálj

Caprine
Posted 2010. February 21. - 20:41

Arról esetleg tudsz valamit, hogy amikor kijön az új modell akkor ennek le fog valamennyit esni az ára? Ha igen körülbelül mennyit? Megéri várni?
Posted 2010. February 21. - 20:15

Amúgy megéri, ezért az árért, ez a legjobban felszerelt kerékpár itthon. Talán még a Magellan tud vele versenyezni, de az õ modelljeiket nem annyira ismerem.
Méretben ha terepre is néha akkor szerintem az "M", ha csak aszfalt akkor talán az "L". De inkább "M".
3 év gari van rá ugye. Sokat eladtunk, mind bírja. Legnagyobb baj a bringával, hogy a festett felnirõl egy idõ után elkezd kopni a fékezés hatására a fekete, de ez csak esztétikai probléma. Amúgy nem szokott velük baj lenni.
A 2010es modell már megvan, az hogy mikor kerül gyártásba, jó kérdés, de ahogy néztem, színt fognak csak változtatni (meg talán a kormányt kicserélik hajlítottra).
Posted 2010. February 21. - 18:52

Életem elsõ (komolyabb ?!) bringáját szeretném beszerezni, ez pedig egy Caprine Forest lenne!

Ahogy elnézem caprine.hu-n a 2009-es modell ~70k-ba kerül.
Megéri a pénzét? (Tudom ez nem akkora összeg, de nekem mégiscsak sok.

Fõképp városba \ enyhébb terepre \ néha pedig egész kemény hegyekre használnám. Mennyire bírná? Mire kell figyelni vásárlás elõtt? Mit érdemes venni hozzá még? Méretben melyik illene hozzám a legjobban? 175 cm és 70-75 kg vagyok.
Örülnék pár véleménynek \ tapasztalatnak.
Most gondolkozok, a 2010es modell mikor jön ki? Lehet érdemesebb lenne megvárnom?
Posted 2010. January 27. - 22:24

hi-hi!
néhány napja egy caprine vertex vázzal szemezek ...
vélemények, tapasztalatok vele kapcsolatban?
a carbon támvilla jól bevált, vagy nagyon sérülékeny?
köszi elõre is a válaszokat!
Hali!
5-6-7 embernek van a csapatból, eddig mindenkinek problémamentes

Posted 2010. January 26. - 18:17

néhány napja egy caprine vertex vázzal szemezek ...
vélemények, tapasztalatok vele kapcsolatban?
a carbon támvilla jól bevált, vagy nagyon sérülékeny?
köszi elõre is a válaszokat!
Posted 2010. January 26. - 15:16

Ezzel tekertem 21.000 (huszonegyezer) km.-t.
A váz teljesen jól bírta. Mentem én sziklán, erdõben, hóban, sárban, lépcsõn le aluljáróba, semmi baja nem volt. Én 90 kg vagyok, plusz 20 kg.os hátizsák.
A gyári pedált el sem hoztam, a gyári hajtómûvet sem, azt az üzletben cserélték startból.
A sárvédõkkel mindig macera volt. folyton hozzáért a gumi.
A festék hamar lekopott róla, de ahogy én használtam az nem csoda.
Nekem állítható dõlésszögû Trinity stuccni volt rajta, az folyton kikopott a dúrva kormányhasználattól.
A küllõk szépen szakadoztak kifele, de miután a gyengébbek lecserélõdtek nem volt gond.
Mindent csak akkor cseréltem amikor teljesen tönkrement rajta:
2000 km-erenként lánccsere és fékbetétcsere
4000 km-enként fogaskoszorú csere
6000 km-enként nyeregcsere mert teljesen szétszakadt
8000 km-enként hátsó váltó csere és kerékcsere mert a fék megette a felnit
Szerintem ugyanilyen használattal még egy ötvenezer km.-et lehetne beletenni a vázba, de ha valaki nem használja a téli sós latyakban vagy esetleg metisztítja(én soha nem tisztítottam mert másnap úgyis ugyanolyan volt), akkor talán még többet is.
vendég_BluesD_*
Posted 2009. November 05. - 20:03

Sziasztok! A véleményeteket szeretném kikérni az Epik 70 disc-rõl. Kinek hogy vált be, miket cserélt rajta, mire használta, mióta, stb. Elõre is köszönöm!
Kérdésem már tárgytalan, ma vettem át az említett kerékpárt, TestBike-os nyereménybringaként :balon:
vendég_BluesD_*
Posted 2009. November 02. - 00:31

Posted 2009. September 04. - 18:24

Nem akarok kötözködni, de a felsõkategóriás nem agyonkönnyített cuccok akár a dupláját is kibírják. Nálam szinte minden 10-15e km között van és a lánc, gumicseréken és hátsóagy cserén kívül semminek nincs baja.ez hogy jön ki ?
ettõl független azt ugye Te sem hiszed el, hogy egy alapkategóriás (de felsõkategóriás sem amúgy) bringa bármely alkatrésze kibirna 10-15000 km-nél többet ?
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. September 04. - 16:31

Posted 2009. August 25. - 13:54

Sziasztok!
. Magam egy FOREST tulajdonosa vagyok fél éve, és mivel napi 30 km-t tekerek átlagban
50000 km megtétele után
ez hogy jön ki ?
ettõl független azt ugye Te sem hiszed el, hogy egy alapkategóriás (de felsõkategóriás sem amúgy) bringa bármely alkatrésze kibirna 10-15000 km-nél többet ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. August 25. - 13:35

Örömmel láttam, hogy saját fóruma van ennek a magyar gyártónak. Magam egy FOREST tulajdonosa vagyok fél éve, és mivel napi 30 km-t tekerek átlagban elég szépen elõjöttek a hibái és az elõnyei is a gépnek. Ezek a tapasztalatok alapján írok egy részletes értékelést a géprõl.
Váz:Alumínium váz jó geometriával, szép heggesztésekkel, jó súlyponttal. Remek színeket is kapott, az enyim egy 2005-as narancs/ezüst. Két apró hibát tudok felsorolni. Az egyik, hogy nincsen rajta tárcsafék rögzítésére alkalmas konzol. Ez azoknak számít, akik kicsit megturbózzák a vasat

Elsõ teló:Suntour XCT-V2. Ebbe a bringába tökéletes, nem kell komolyabb darab. Minimálisan állítható rugózás, tárcsafék rámegy. hibátlan!
Kerekek:Trinity duplafalú felni tökéletes, 1 hét után állítani kellett a küllõkön mivel meglazultak... Onnantól kezdve hibátlan! Kicsit zavaró volt míg a festék nem kopott le a fékek munkafelületérõl, de utána jól tapadt a fékpofa. Talán a gép egyik legértékesebb darabja! Az agyak Trinity FM-31 alu darabok. Láttam szebbet is, viszont célnak megfelel. Majd ha szétkopik kap egy szebbet, de ez odébb van. Jó darab, idáig megbízható.
Váltókar: Shimano EZ FIRE plus fékváltókar. Igazándiból semmi gond vele. Kicsit kemény volt elõször amikor behúztam, de ezt meg lehet oldani házilag. Errõl a fékeknél írok részletesen. Kicsit pontatlan az elsõ váltónál, de tudomásul kell venni, ez a típus ennyit tud. Szerintem elviselhetõ darab. Szép a fokozatkijelzés rajta, és persze alap beállítása kényelmetlen volt, amit mindenki maga orvosol otthon. Jó darab
Elsõ váltó: Shimano C-051. A régi SIS rendszer... Megérdemelt volna egy kicsit komolyabb darabot egy ilyen kaliberû gép. Mondjuk egy Altust potom 2000 Ft körüli áron... Na itt már kezdõdtek a gondok. Folyamatos súrlódó hangot adott a bringa tekeréskor. Tüzetes állítgatás után sem sikerült megszüntetni. Oka az volt, hogy a hajtómû láncvédõje pont hozzáért a váltóhoz a legkülsõ állásban. Megoldásként feljebb raktam a váltót, nem segített. Végül szép óvatosan beljebb kellett egy jó milimétert hajlítanom a láncterelõ lemezt, és láss csodát megszûnt a hang.. Idegesítõ, de csak így volt megoldható!
Hátsó váltó:Shimano Altus. Tökéletes darab, szintén nem volt vele gondom. Jól bevált váltó, sokat bír!
Fogaskoszorú:Shimano TZ-07. Na ez egy érdekes darab volt! 5 hónap intenzív használat után fura hangot kezdett hajtás közben kiadni. Apró hang, de zavaró. Kis kerregés, ami szinte halhatatlan volt, mégis ott volt! Elmentem hát a boltba ahol vettem, és a mûhelyben közölték cserélni kell az egész koszorút és persze vele a láncot is... Egy Simano koszorú 5 hónap alatt letenyerel?! Furcsa de így van! Csere után ismét hangtalanul mûködik...
Lánc: Nem néztem meg gyárilag mivel volt szerelve, de a racsni csere után egy "gagyi" névtelen láncot kapott. Szerintem egy Simano váltót vétek névtelen lánccal használni, így ezt gyorsan le is cseréltem Simanora. Ha valakinek ilyen kerója van nézze már meg nekem, milyen a lánc rajta! Köszike!
Hajtómû: 28x38x48 T/170 mm, alu, láncvédõvel. A hajtómû jó lenne, azonban a láncvédõ értelmetlen dolog. Elõször is nem fogok hosszúnadrágban bringázni, így nem csípi be a nadrágszárat a lánc. Másodszor az elsõ váltó és a láncvédõ között borzasztó kevés a hely, könnyen összeér a kettõ mint ez meg is történt... Szerintem nem sokat veszt az értékébõl ha ezt leveszitek. Én egy huszárcsínnyel megoldottam, Simano Altus hajtómû újjonnan 6000 Ft és máris minden rendben van...
Fékek: Trinity TX-115C "V" fék. Nem is lenne rossz, ha jól be lett volna szerelve... A probléma az volt, hogy a hátsó fék bóvdenvezetõ hüvelye túl hosszúra lett hagyva, és egy kanyar volt benne. Ez azért volt rossz, mert így a bóvden súrlódil, és nagyobb erõt kell kiadni a fékezéshez, na és nem utolsó sorban nem is olyan jó a fék hatásfoka... Megoldás. Új bóvdenvezetõ leszabása, védõgyûrû a végébe, beillesztés, és ha szép egyenes akkor tuti! Nekem tökéletes lett! Egy kérdés merült csak fel. Ezt mért nekünk kell házilag megcsinálni?!
Végezetül rákerült a szokásos csacskaság a bringára. Egy csengõ, egy elsõ ás hátsó világítás/Cateye/ egy tartalék kilóméteróra/Cateye MICRO WIRELESS vezeték nélküli/ és a lényeg egy GPS. Egy Garmin Geko 201-et szereltem fel rá, ami feketefehér kijelzõs, keveset tud, de többet mint egy kilóméteróra. Magasságot mér, iránytû, ponthoz vezet, térképet készít és még sorolhatnám. A vicc benne, hogy 12000 Ft a becsületes ára, míg a Cateye órának 11000 Ft!
Összegzésként egy jó bringát kaptam ami ár/érték aránya nagyon jó, a probléma az összeszerelésnél van. Az apró részletekre nem figyeltek a gyárban. 50000 km megtétele után kezd a gép összeálni egy jó bringává. Az alkatrészek összekoptak, megfelelõek. Elsõ sorban a hiányosságai miatt városi bringának javaslom, max könnyû túrákra. Erre viszont nagyon jó! A bosszantó a dologban, hogy egy Epik 50 és 3 Epik 30-as ismerõsöm van, és szintén ilyen bosszantó hibák voltak a gépeikkel. Nem lehet, hogy oda kellene a gyárban kicsit figyelni mit is szerelnek be és hogyan?
Posted 2009. August 11. - 13:13

Használ valaki 16"-os vázméretût? Elsõsorban forest érdekelne...
Egy képet dobhatna fel róla, érdekelne, hogy hogy néz ki...
Barátnõmnek keresünk, és a nõi vázasok nem annyira jönnek be.
Posted 2009. July 02. - 19:07

Posted 2009. January 20. - 11:57

Posted 2008. December 15. - 19:34

Posted 2008. October 10. - 10:52

Posted 2008. October 10. - 09:40

27,2-esHello!
Megtudná valaki mondani hogy az epik 50-be melyik méretû nyergcsõ kell??
Köszi szépen
Posted 2008. April 08. - 10:02

Megtudná valaki mondani hogy az epik 50-be melyik méretû nyergcsõ kell??
Köszi szépen
Posted 2008. March 09. - 09:11