Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

miskolciak ide

- - - - -

• Please log in to reply
9697 replies to this topic

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
szép napot mindenkinek!:)

rayes

rayes

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts
karolok mindenkit!
remelem minden rendben is kertemben!?
csak el akarom ujsagolni h mar ne keressetek akik ismernek a giantot!
van helyette mas!..egy merida!:)
nem rossz de nem is jo!:D
aki megy a hetvegen bike bukk amolyan turazos rangatos menos le is fel is!
szoljon nyugodtan mert kepben vagyok vasarnap mivel szombaton melo van!:(

legyetek jok!piszes mindegy kiknek!

ja lor ... koszi a fejcsapagyat!
Üzenem az összes nagyképû egyénnek, ingyen van a méreg vigyétek oszt egyétek!.....Hey Fuck Face!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,889 posts
már bocs...
nem lehetne ezt máshol?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Remélem nálunk is fölöslegesek voltak azok a dolgok, amiket kivettek... (anyagmérnöki)

Mellesleg ez volt az elsõ olyan hozzászólás a "rendszerváltással" kapcsolatban, ami pozitívan érintett. Van sok ember, aki kifejezetten lenézi a BSc-t. Kicsit szar érzés tud lenni, amikor ezt sokan nagyképûen hangoztatják, viszont mi ezt kaptuk, ezt kell szeretni.
Kis poénnak még hozzá szeretném fûzni, h volt már, h régi rendszeres bölcsész beszélt arról, h a BSc-vel (mi majdani mérnökök) senkinek sem kellünk majd. Hát azért arrõl tudnék vitatkozni, h 2nk közül kire lesz nagyobb igény. :)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Azt hallottam én is hogy jelentõs eltérések vannak a régi és az új képzések között, azért is mondtam hogy valószínû nem ugyanaz a tanagyag.
A szétesõ csapágyat szerintem 10bõl 8 ember elrontja elsõre.

Utolsó félévben Erõ és munkagépekbõl egyik doktorandusz is mondta hogy míg mi még küszködünk az egyes képletek legyártásával (mert ugye minden feladathoz más a képlet) addig BSC-ben komplett képleteket kapnak amikbe már csak be kell helyettesíteniük és ennyi. Mi meg csak mire megalkotuk a képletet elment egy óra.

Egyébként nem bánom hogy ennyit romlott a színvonal, mert annyi szart kellett megtanulni, amit a mai napig egyszer sem használtam sehol, hogy okosabb is volt megszabdulni a begyepesedett tananyag nagy részétõl. (Korszerû technológiák tantárgyhoz 1969-es jegyzet. No comment) Amit sosem értettem, hogy nekem is és még neked is, mi a fenéért kellett kézzel rajzolni ezeket a nagy szarokat. Siklócsapágynál nekem egy kõmalmot kellett rajzolnom... a csap átmérõje 1,2m volt... kérdeztem hogy rajzolhatom-e 1:2-ben? Mert mondom nem fér rá az A1-esre...hát persze hogy nem. Hihetetlen, ahelyett hogy megtanítottak volna Autocadre vagy valami profi tervezõprogival rajzolni, nem nem és nem.

Bocs az off-ért de ez a 10 félév alatt felgyülemlett szemét egy része most kikívánkozott belõlem. És különben sem árt ha mások is tudják mizu az unin.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

koca: én meg kamisama voltunk nálad, csak te épp nem voltál otthon:)

hallom h volt itt 2 bringás de én épp lent voltam tavon :P

Kamisama: szerszámgépekre aki nálunk tanult az átment. nem volt ilyen durva.
gépelemekböl én voltam Békésnél pont a legnehezebb félévet mikor az A0 méretü beadandók voltak (pl a hajtás átviteles....)
1 még ment gépelemek 2 is ment ott csak azért húztak meg mert vmi duplasorú beáló görgös csapágyas tengelyezés kellett volna, és az elmozdulónál a pici hengergörgöhöz rosszul lett behuzva a kb 2-3 mm es vonal és szeva. hiába volt azon kivül az egész jó.

BSC rendszerbe már nagy lazulás van. ezt bátran lemerem szögezni. mechanika tanszékröl a bsc seknek van 3 tárgyuk, nekem volt 6...
van 2 szigójuk, a legnezebb fizika nekik már nincs....

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
mi ilyenket rajzoltunk: fogaskerék, fogaskerék hajtómû, rugalmas hajtás+tervezés, emelõ.

meg nekünk gépelemek 1-2. egybe van vizsga. olyan mint ha 2 szigóm lenne mert Mechám is van...

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

b+...
Razoljon egy marógépet :-)))
azért az nem gyenge

És a poén az hogy nem is tanultunk marógépet rajzolni csak az egyetems esztergát, meg egy karusszel esztergát... mind1, rendes tanár, sokan szeretik.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

Ja megint elmentünk oda amirõl beszéltem. Most körbementünk az erdészúton, hát ott is be lehet gyorsulni 48-50 km/h-ra -persze nem olyan intenzíven mint a sárga úton-, és elég hosszan kanyarog az út. Szóval õrülteknek erõsen ajánlott. ;)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
b+...
Razoljon egy marógépet :-)))
azért az nem gyenge

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts

nyah szerszámgépekbõl mehetek again... sebaj akkor már a 3-asra hajtok... csütörtökön Gépelemek 1-2vizsga óóóyeah...

Nekem annakidején szerszámgépek elsõre sikerült ketteskével, Jakab Endre úr -hogy ro**dna meg -nak köszönhetõen. Évfolyamtársaim között volt aki vagy 10szer ment neki annak az egyetlen vizsgának, de lehet hogy többször. Az a baj azzal a tanárral hogy idegbeteg, és ha fehúzza magát vkin akkor már mindenkinek csak 1est tud adni. Én úgy mentem át nála hogy hazudtam neki. :)
Szal elõttem már bementek jópáran, és 1-essel jöttek ki. Mondom rajtam a sor, hát be is hívtak. Leültem, kérdi tõlem milyen suliba jártam eddig? Gondolkodtam mit mondjak erre, mert megfordult a fejemben hogy ha a gépiparit mondom akkor valami olyan színvonalú kérdést is fog feltenni. Szóval mondtam neki hogy a Földesbe jártam, és jól jártam vele, mert elszomorodott és azt mondta: "hát akkor csak rajzoljon egy irányváltót". Lerajzoltam és kettes. (Hozzáteszem hogy a kezében volt a nyitott indexem, és ha közben elõrelapozott volna tuti lebukok.) Haveromnak nem volt szerencséje, neki marógépet kellett rajzolnia. :D

Gépelemekkel én is szoptam sokat, fõleg az 1-el. A kettõt kilõttem, az egyet meg megtanultam. Ha Békés "fafaragó" úrral lenne a vizsgátok (nemtom õ tanít-e még) akkor 3 dologra kell odafigyelned. Biztos hogy lesz benne egy tengelyméretezés, egy csapágyrajz és egy tengelykapcsoló. Az elsõ kettõ ha nem jó akkor tök mind1 hogy milyen a többi feladatod, Békésnel ez 1es. Én harnadszorra mentem nála emiatt át. Sok sikert, ha kell esetleg segítség keress meg.
Bár elég nagy a valószínûsége hogy a rendszer mássága miatt már nem ugyanaz a tananyag.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
úúú ma de kész vagyok...87,5km,ennek a fele tûzõ napsütésben,kegyetlen ellenszélben,25ös átlaggal, a másik fele város, meg bükk...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
gépelemek: utálatos vizsga az összes gépelemek vizsga. szinte csak tölük volt cv-m. egy 3 mm es kis vonal véletlenül lemarad. 20 pontos feladat kb 3 pont ...

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
nyah szerszámgépekbõl mehetek again... sebaj akkor már a 3-asra hajtok... csütörtökön Gépelemek 1-2vizsga óóóyeah...

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 posts
Spd-ehz még annyit szeretnék hozzáfûzni, hogy felfelé nagy elõny, hogy kitekeri az ember az egész kört. Szemléltetésképpen: korábban amikor nem voltam formában, Jávorra menet szenvedtem, csak az akaraterõ vitt fel. Spd-vel eddig egyszer voltam azon az emelkedõn, de mit mondjak meg se éreztem. De nem szeretném ragozni a dolgot, ha kipróbálod, bele fogsz szeretni, én alig akartam visszaadni a tesztpéldányt elsõ alkalommal. :)
Csütörtök jó nekem asszem.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
vegyipari müveletek 2 böl.
köszi most nem kell pusi. (ha kell akkor gyártok magamnak hand made :D)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Mibõl vizsgázol ha szabad kérdeznem? Én is itt végeztem gépészmérnökként, csak kíváncsiságból kérdem. Apropó van egy csomó jegyzetem meg ilyesmi, puskák stb, nem érdekel?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
én pénteken vizsgázok ugyhogy nekem nincs idöm csütörtökön bohockodni menni, csak a szokásos 1- másfél órás kört fogok menni.
én az ujgyöri közelében lakok, egy ilyen próbát ha itthon vagyok és erre jársz bármikor megejthetsz. mész itt pár karikát hogy lásd hogy milyen, aztán ha komolyabban érdekel ugyis veszel 1et :)

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 posts
Ok, elfogadom az ajánlatod, ha most csütörtökön megyünk -bár nemtom mennyire tervezted magaddal hozni a cipõt :) - esetleg elhozhatod kipróbálni. A lábam mérete sztem pont jó hozzá.

A csütörtökkel kapcsolatban még annyit, hogy nemtom ki hol lakik, de én a Megyei Kórháznál, szóval beletelik egy kis idõbe míg eljutok az erdõhöz.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

Gondolkodtam az SPD-n. Mennyivel jobb vele hajtani? Kicsit negatívan állok hozzá, mert attól még hogy van egy keménytalpú biztosított cipõm, nem hiszem hogy már könnyebb lenne felhajtani bármilyen hegyre. Ez az SPD elsõdlegesen nem arra lett kifejlesztve hogy rázósabb lejtõkön, utakon ne csúszhasson le a pedálról az ember lába - s ezzel komoly balesetket kerülhessen el? Mert bevallom lefele rázósabb talajon nem barmulok, szal lehet ezt nem nekem találták ki.

sokkal jobb vele hajtani. meg van hogy mi az optimális tekerés mozgása és ahhoz hozzátartozik a pedál húzása is!
lehet akármilyen cipöt akkor se lesz semmi köze az spd legföbb elönyéhez!
lefele is jó pár nap alatt meg lehet szokni.
sztem ha teheted próbálj ki egy ilyen rendszert.
spd-s bicajt bárki tud neked kölcsönadni próbaképpen (én is). cipöt én csak 1 lestrapált 43 és feles adidast tudnék próbára ajánlani :)