Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

miskolciak ide

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
9697 hozzászólás a témában

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Ma nyomtam én is egy kört megyei kórház-diósgyõr-sebesvíz-vesszõs-lillafüred, és hát az elõzõ napi tapolcai kiruccansom nem mondhatnám, hogy elegendõen felkészített erre a túrára. Most úgy érzem leszakad a lábam.
Vesszõsrõl lefelé iszonyat milyen lejtõ van, most jártam arra elõször, szóval aki szereti a veszélyt annak bátran ajánlom, bevallom én a fele távon csak saját lábamon mertem leereszkedni...-rohadtúl be lehet gyorsulni.

És persze megint odaköszöntem jópár srácnak, akikrõl fogalmam sincs kik voltak. Egy Caprine-os srác jól megnézett magának, lehet hogy felismert, nemtom.

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
volt nekem is polaroidom. szerettem.
annyi volt vele gondolm hogy a ragasztott szélvédõk szép szinesek voltak.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás

örülök hogy a többségnek tetszik :)

OFF
oszt mi jót csinálsz ennél a nasszerû vasútnál, azonkívül hogy "halálra" keresed magad? :D

hát cargóskodom barcikán...raktárnok vagy mi...:D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

A tekeréshez a láb a lényeg. :P

Jó tudom, elég pihent/fáradt határon vagyok.

hehe Hát igen! :) És ha már van lábad meg tüdõd a tekeréshez akkor már csukott szemmel is megy!

Ma újra találkoztam elsõ "montimmal" :) A láncon,fogsoron,fékpofán és gumin kívül ugyan olyan mint mikor eladtam a mostani gazdijának. 94-ben vettem esõ mukával keresett pénzemen.Kuckuc még emlékszik rá mikor margarinnal meg disznózsírral kentük a bovdent, és az összes csavar kombináltfogóval lett meghúzva.Akkoriban jó kis gépnek számított (Altus C10 váltószett és canti fékek,alu hajtókarok).Legnagyobb upgrade a gyári villa cseréje volt.Került bele egy GT cromo villa, de rövid volt a nyaka ezért a fejcsõbõl le kellett vágni hogy beleférjen. :) Jó volt látni hogy ennyi idõ után még mindíg egyben van és használja a gazdija!

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
A tekeréshez a láb a lényeg. :P

Jó tudom, elég pihent/fáradt határon vagyok.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Ne bammeg egy kis olvaskodnivaló az inteligencs egyetemistáknak: Hogy nekejjen a ösztöndíjat napszemcsire kõtened

kisérletet láttam már hogy polárszürös lencsén átvilágtottunk és simán átment aztán eforgatva a lencsét nem ment át a fény. (még gimibe fizika szakkörön)

én csak arra próbáltam tegnap utalni hogy nem biztos hogy minden lencsegyártó ugyanolyan szálírányítású lencsét alkalmaz tehát nem biztos h ez a 90 fokos elforgatás mindig azt mutatja meg amit te akarsz.
lehet h 100 v 110 nál van a fedés, de egyesek szerint akkor az már biztos szar termék. na mind1. még szerencse h vannak nálam sokkal de sokkal okosabb emberek :D
egyébként meg tekeréshez sztem nem a polárszürés a lényeg, hanem az hogy a bogarak ne menjenek az ember szemébe és ne párásodjon be a szemüveg.

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

Pityke: Egész konkrétan a fõutcán található összes boltban megpróbáltam az összes olyan Polaroid (és minden más számomra elfogadható árú) szemüveget, amit kicsit is hordhatónak ítéltem. Szinte mindegyikkel az volt a baj, hogy a fix orrnyerge miatt (és nem utolsósorban az orrom alakja miatt) elállt a fejemtõl, és alatta kiláttam.
Látjátok ezért nem szabad 10 évesen fogócska közben nekiszaladni a másik ember fejének! :D

:) Nekem is ferde az orrom mióta kölök koromban egy iskolai verekedés közben fejberúgott osztálytársam ...annyira nem ferde hogy ne tudjak fix orrnyerges szemcsit hordani, de az egyik likon azóta nem sok levegõ áramlik.

Ma mentünk egy László-Kereszt-Hollós-Lilla kört.Nincs hideg viszont baromi párás az idõ....

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
http://www.rudyproje...aler=0&unicode=

nekem ez van feketében.

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás
Nekem ilyen van(csak szürke felsõ résszel),
Feltöltött kép
ennek állítható az orrnyerge. Ha illik az arcodhoz -mert nem biztos hogy fog- akkor teljesen takarja a szemedet, illetve egy kis rés van oldalt hogy ne párásodjon belülrõl. Elvileg állítható az orr része, de nekem nem kellett ezzel foglalkozni.
Azt szeretem benne a legjobban, hogy van kívülrõl rajta egy tükrös bevonat valami Revo vagy mi, ami miatt senki nem látja a szemedet csak a saját tükörképét. Sokszor néznek is az emberek, hogy látják magukat benne. :)
Illetve elég erõsan fogja a fejedet, nagyobb rázkódásoktól sem mozdul el, és ennek ellenére sem zavaró. Sõt volt olyan, hogy az izzadság belecsorgott a szemembe és meg akartam törölni, teljesen megfeledkezve a szemüvegrõl belekaptam a lencsébe.
Napba nézve sem kell hunyorítanom.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Pityke: Egész konkrétan a fõutcán található összes boltban megpróbáltam az összes olyan Polaroid (és minden más számomra elfogadható árú) szemüveget, amit kicsit is hordhatónak ítéltem. Szinte mindegyikkel az volt a baj, hogy a fix orrnyerge miatt (és nem utolsósorban az orrom alakja miatt) elállt a fejemtõl, és alatta kiláttam. Ez engem nagyon zavar, így nem találtam megfelelõt. Pusztán ezért sodródtam bringás márka felé. ;)
Egyébként amikor Imi szemüvegét anno én vettem, akkor egy csúnya benézés következtében nem azt rendeltem meg, amit próbáltam a Marikában. Elképzelhetõ, h BBB lesz a megfelelõ választás nekem, mert azoknak az alja dõl a tapasztalatom szerint a leginkább az arc felé. Viszont állítható orrnyereg is elférne, mert nem szimmetrikus az orrom. Ugye az meg dob az árán.
Látjátok ezért nem szabad 10 évesen fogócska közben nekiszaladni a másik ember fejének! :D

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás
Ne bammeg egy kis olvaskodnivaló az inteligencs egyetemistáknak: Hogy nekejjen a ösztöndíjat napszemcsire kõtened

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nyugi srácok :)

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

sajnálom baszki hogy ilyen csúnyán félreértettél. és külön köszönöm, hogy egyböl hülyének nézed az embert. ez az igazi magyar mentalitás :D

tudom nagyon jól hogy mi az a polarizált lencse nem kellett volna elmondani....és szerencsére nem csak a polaroid gyárt ilyet :D

ezt a 90 fokos forgatásos baszást tartom csak parasztvakításnak.

Nagyon szívesen BASZKI!Honna a halál puskájából kéne tudnom hogy tudod mi az a polarizált lencse?!Sokminden kiderül a hozzászólásaidból, az történetesen nem hogy vágod hogy mirõl van szó.Ha csak kötekedni tudsz akkor inkább ne szólj hozzá a témához. Ha számodra az a "magyar mentalitás" ,hogy konkrét tényekkel igazolom azt amit leírtam akkor ez tényleg az.Egyébként mint említettem, menj be egy optikushoz vagy egy hiperbe, vegyél le a pócról 2 rihes napszemcsit és próbáld ki.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ok akkor adj 2 ilyen szemcsit :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

bzmeg probáld ki akkor. Elforditod nem látod cuccot. :) :)fogj egy tükröt tedd a napra, és fordisd el 90fokot a szemüveget, nem fogod látni.
aszzem igy is jo, tuti nem kell két szemüveg a dologhoz, mert haver megnézte valahogy a multkor, telefonnal is, csak elfejetettem hogy hogyan.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

:lol1: A Polaroid alapvetõen lencsét gyárt, és letett már az asztalra egy-két dolgot az optika témakörben.
Van polaroid utcai és polaroid sport szemüveg (szerencsére nekem van mind a 2 típusból több is, és eddig jók a tapasztalataim).
A polarizált lencse egyébként nem parasztvakítás, és ha gondolod menj el egy optikushoz és próbáld ki!
A polarizált lencséknek pedig az az elõnye, hogy csak a megfelelõ szögbõl érkezõ fényt engedi át a szemedbe (a vakító fénysugarak nagyrészét kiszûri).
ezt a fényszûrési technikát a fotózásban is haszálják cirkuláris és lineáris ploarizált szûrõ formájában.Ettõl lesz a természetfotókon kékebb az ég, ez a szûrõ tünteti el a vízfelületek és üveg felületek becsillanását.
Érdemes elõbb kipróbálni, és aztán a tapasztalatok alapján fikázni valamit...:P

sajnálom baszki hogy ilyen csúnyán félreértettél. és külön köszönöm, hogy egyböl hülyének nézed az embert. ez az igazi magyar mentalitás :D

tudom nagyon jól hogy mi az a polarizált lencse nem kellett volna elmondani....és szerencsére nem csak a polaroid gyárt ilyet :D

Kamisama

Kamisama

vendég

• fórumtag
  • 159 hozzászólás

hali kamisama! üdv a miskolci "szobában".tetszetõs a pyxised...
ejj ez a sok vasutas;)

örülök hogy a többségnek tetszik :)

OFF
oszt mi jót csinálsz ennél a nasszerû vasútnál, azonkívül hogy "halálra" keresed magad? :D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

:lol1: A Polaroid alapvetõen lencsét gyárt, és letett már az asztalra egy-két dolgot az optika témakörben.
Van polaroid utcai és polaroid sport szemüveg (szerencsére nekem van mind a 2 típusból több is, és eddig jók a tapasztalataim).
A polarizált lencse egyébként nem parasztvakítás, és ha gondolod menj el egy optikushoz és próbáld ki!
A polarizált lencséknek pedig az az elõnye, hogy csak a megfelelõ szögbõl érkezõ fényt engedi át a szemedbe (a vakító fénysugarak nagyrészét kiszûri).
ezt a fényszûrési technikát a fotózásban is haszálják cirkuláris és lineáris ploarizált szûrõ formájában.Ettõl lesz a természetfotókon kékebb az ég, ez a szûrõ tünteti el a vízfelületek és üveg felületek becsillanását.

nah hát nah. Jol elmlékeztem én az órán tanultakra. Vezetni is sokkal jobb polaroid szemüvegbe, mert a betonrol, másik autó szélvédõjérõl, meg bárhonnan viszzaverõdõ napfényt megszûri, igy nem vakulsz meg :)

Bár engem napsütés még nem zavart, ellenben országúti fényszóró szoktot, meg ködfénylámpa városba, ködnélkül. :)jah és kresz szerint lakotterületen nem is lehetne használni ködfényszórót :)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
hali kamisama! üdv a miskolci "szobában".tetszetõs a pyxised...
ejj ez a sok vasutas;)

nekem valami ócsóbb bbb van de nekem meg felel...még annó n_vityával bótolt am, mert neki is elállt és zavarta, hogy alatta kilát...
de sztem ez bbb betegség, hogy nem mindenkinek "jó"...

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.530 hozzászólás

ezt én parasztvakításnak érzem :o
miért pont 90 fok? :chin:
gyártó éy gyártó közt lencse és lencse közt vannak különbségek.

polaroid napszemüveg jó utcára ez tagadhatatlan, de sportoláshoz sztem nem a legjobb.
tuti egyböl bepárásodna pl.