Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és az a "táblázat" ami van nekik?

egy ember megéléséhez ENNYI pénz kell.
Egy ház/lakás fenntartásához ENNYI pénz kell.

ups, egyedüli keresõ, és ennél kevesebbet keres? Akkor máris borul a bili.

És hát tényleg alakul valahonnan a pénz.... :chin: és nincs róla adat... és máris.

szopás :)

Utalás, ajándékozás:biztos hogy az egész családot, rokonokat ismerõsöket magával akarja rántani ilyenkor az áldozat? :chin:
Mert akkor õk honnan... :) (és miért, munkáért, csak úgy? adózás? amikor megszerezte a pénzt, annak az adója? stb..)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
teljesen jó kérdés, amúgy erre az a válasz, hogy természetesen nem piaci áron kell adni, hanem...
és családon belül annyi zsozsó mozgatása még ált. megoldható
ebbe a két megoldásba nem szoktak/nem tudnak nagyon belekötni
másról nem is tudok

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

...a másik, adásvételi szerzõdéssel "leplezni" az ajándékozást, ennél dézsmál legkisebb mértékben az állam.

de ha adásvételivel veszed, akkor nem kell majd megmutatni a forrást, hogy mibõl lett rá a pénz? (fogalmam sincs a válasz felõl, ezért kérdezem)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
De ha bankszámláról bankszámlára utalsz, akkor adtál egy pofont a kakinak, az mennyiben oldja fel a problémát?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
[quote name='szammer'][quote name='M-a-TT']nem megy valaki kerékpárolni ma illetve hétvégén aki(k)hez csatlakozhatnék? túrák topikba már írtam de tán itt többen olvassák .)

quote]

mindenki az esõtõl tart...:-)) meg tõled:-))
jövõ héten vasárnap mehetünk, most nem okés.
szam[/QUOTE]

van vízálló cumóm :P
jövõhét már nem okés :( csütön go kórház, pénteken mûtét, kiveszik a csavarokat.. utána pár hét pihi...
ki akarom használni addig a jóidõt. ha esik az azt jelenti hogy nincs hideg .)

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás

Trifo!
200e felett még a családon belüli ajándékozás is illetékköteles, %-ot nem tudok, de elég húzós (20,30?) Ezt két módon lehet megkerülni; ifjúsági számla közös néven szülõvel, és errõl fizetni a vételárat, vagy a másik, adásvételi szerzõdéssel "leplezni" az ajándékozást, ennél dézsmál legkisebb mértékben az állam.

C. verzió: bankszámláról bankszámlára utalás is illetékmentes, lévén a szabályozás miatt jelenleg "betétkönyvnek" minõsül, ami illetékmentes. Ja, és nincs felsõ limit, akár 5 000 000 is lehet :)

Családon belüli ajándékozás 150 000 forint fölött illetékköteles (akár pénz, akár tárgy), az illeték összege 11%, ha jól emléxem...

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nagyker téma :boring: - kerülni kell a rákba a drága boltokat, ennyi, és majd megtanulják, hogy vagy változtatnak, vagy átveszi a helyüket az ebike meg a deca, stb. Én fõként az Óbudán keresztül vásárolok, mert úgy érzem, tartozom nekik ennyivel :D (fõleg, hogy Pista reális árat számol fel)

Trifo!
200e felett még a családon belüli ajándékozás is illetékköteles, %-ot nem tudok, de elég húzós (20,30?) Ezt két módon lehet megkerülni; ifjúsági számla közös néven szülõvel, és errõl fizetni a vételárat, vagy a másik, adásvételi szerzõdéssel "leplezni" az ajándékozást, ennél dézsmál legkisebb mértékben az állam.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jaja, félünk, ezért inkább nem megyünk sehova :P

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
[quote name='M-a-TT']nem megy valaki kerékpárolni ma illetve hétvégén aki(k)hez csatlakozhatnék? túrák topikba már írtam de tán itt többen olvassák .)

quote]

mindenki az esõtõl tart...:-)) meg tõled:-))
jövõ héten vasárnap mehetünk, most nem okés.
szam

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nem megy valaki kerékpárolni ma illetve hétvégén aki(k)hez csatlakozhatnék? túrák topikba már írtam de tán itt többen olvassák .)

és allexcatre nem akar valaki menni? kíváncsi lennék milyen de egyedül "félek" :D

sala tennap kerestelek de ki voltál kapcsolva. melózol ma? mikor tudnám visszaadni a cuccod?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Lázadó korszak örök témája :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Persze, én sem arról beszéltem, hogy a versenyzõk tömegesen elárasztják az országot az általuk vásárolt cuccokkal. Hanem hogy saját maguknak vehetnek.
Nem nagy tétel nyilván és nem is több száz emberrõl van szó. De ne mondd hogy nem tudnak, ha én is már kb 3-4 éve így vásárlom a saját cuccokat.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Elég hasonló ügyem van vállalati játékokból. Ha a nagyker a kiskerek (részben) kihagyásával értékesíti a termékeit, elõtte csak a kiskereken keresztül értékesített, és ezzel min 10%os piaci részesedést ér el akkor valószínûsíthetõen törvényt sért. Ennyit a tömeges nagykerbõl vásárlásról ( különben is ezen a piacon csak a vásárlók kis részének érné meg, mindenki más bukna rajta).
Más: eváról nem sokat tudok, nagyon sok költségem (útiktg, kerékpáros cuccok) van.

A sebesség mindent megold.

szammer

szammer

törzsvendég

• fórumtag
  • 878 hozzászólás
Sala:
trifóék és egyelõre ti jöttök, eráéknak írtam de még nem jött válasz az este miatt...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Konkrétan Blazsót tudom. A Prolog a partnerboltunk viszi neki a cuccot. Õ nem jön be, hogy x-y kell, mert a támogatás nem így mûködik. Megvan mit kap, és annyi. Ez a versenyzését fedezi. Persze vannak mindig próbálkozók, de mindenkit ismerünk:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.277 hozzászólás

Húsevõ
olvass utána az egyéni vállalkozói engedélynek valamint az EVA adózási rendszernek.
EVA olyanoknak jó, akik szolgáltatnak, mert nem számolhatják el a kiadásaikat.
Mjani járt hasonló cipõben nemrég.

de ha jók az emlékeim rögtön nem lehet evá-s, 1vagy 2 évet le kell húzni egyéb adózási formában utána lehet átjelentkezni. legalábbis tavaly még így volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Még jó, hogy nem vehet mindenki nagykerbõl mindent...
És mi van akkor, ha az elsõ 15-ben van valaki? Szar sem..

Nem jó, de szükségszerû... Kiskerek mibõl élnének? Még jó hogy a kenyeret nem egybõl a nagykerbõl akarja valaki venni.

Trifo: Lehet... Én már nem emléxem. Tudod, 14-18 éves korban változik az ember a legtöbbet...

Thommey: Szerinted Parti, Házi, Blazsó, Sziszi, Szlobodnyik és még sorolhatnék 10 nevet, kiskeráron vásárolnak?
I don't think sooo...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Húsevõ
olvass utána az egyéni vállalkozói engedélynek valamint az EVA adózási rendszernek.
EVA olyanoknak jó, akik szolgáltatnak, mert nem számolhatják el a kiadásaikat.
Mjani járt hasonló cipõben nemrég.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.369 hozzászólás
Ezt a nagykeres féltve õrzött titkolózást én sem értem. Volt kezemben nagykeres árlista, nem láttam rajta semmi különlegeset.:D
Az más kérdés, hogy a kiskereseknek nem lenne jó, ha onnan vásárolnának az emberek. Mint ahogyan az e-bike-ot is utálják.

Ha már apeh: Nekem fotózásból kéne számlaképessé válnom. Nem utazik valaki ilyen témában? Illetve ha ismertek vmi jó könyvelõt, akivel egy-két ezresért leülhet az ember egy délelõtt, és elmondja, hogy nekem milyen adókategóriát lenne érdemes választanom, akkor szóljatok. :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Nagykerekbõl meg nem olyan egyszerû vásárolni, sok helyen van az hogy minél többet veszel, annál nagyobb a kedvezmény. Bocs srácok, velem nem irattak alá titoktartásit és szerintem a népnek tudnia kell hogy sz*rt se csinálhat, meg kell vennie kiskeráron, vagy rendeljen külföldrõl. Ki lehet kerülni persze. Legyél benne az absz. elsõ 15ben Mországon, és/vagy legyen jó helyen ismerõsöd.

Ez egy ilyen reggel, ha valakit megsértek én kérek elnézést.

Még jó, hogy nem vehet mindenki nagykerbõl mindent...
És mi van akkor, ha az elsõ 15-ben van valaki? Szar sem..
Megyek légkondit javíttatni:(