Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Írta 2008. március 17. - 11:56

lasd pl: http://www.hrportal....e=berkalkulator
edit: Rebell, en is lebeszelnelek. nem reszletezem, mert tulsagosan negativ lennek, a lenyeg, hogy ha osszejon, en sem dolgozom mar sokaig Mo-n.
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. március 17. - 11:49

én személy szerint nem javasolnám neki hogy jöjjön. én nem jönnék. mindamellett, sok igazság van azon véleményekben, hogy az ember ott boldog, ahol bodog akar lenni és az egész nem elsõsorban pénzkérdés és nem mások (kellene) hogy befolyásolják a személyes boldogságot.
mégis, engem nagyon zavar mindaz, ami ebben a valaha talán jobb napokat is látott és jobb sorsra érdemes országban zajlik. lássuk csak: az emberek jelentõs (nagyobbik) hányada egyszerûen átnéz a másikon, gyakorlatilag ellenségnek/akadálynak vagy éppen semminek sem tekinti, éppen csak fel nem löki/el nem tapossa. valahogy a módszerváltás óta nem igazán, sõt egyre kevésbe sikerül másokra is tekintettel lenni, mindenki a maga szerencséjét(??)kovácsolja, ami furcsamód sokszor más vagy éppen a "köz" kárára történik. mindez nagyon jól, látványosan megjelenik a napi közlekedésben, akár az úton, akár tömegközlekedési eszközökön tekintek szét. mért van az, hogy ami közös/mindenkié, az igazából senkié és ha szólok, hogy nem kéne rongálni/firkálni/felhasogatni, akkor én leszek a bunkó és különben se szóljak bele?! miért van, hogy az emberek csakis a saját és kizárólagosan csak a saját érdekeiket vigyázzák? vajon a bunkóság kinek kifizetõdõ? mért kell a pofámba fújni a cigifüstöt, miért kell a parkokban/vasút állomásokon a padokat méteres sugarú körben körbeszotyizni? miért olcsóbb kilóméterekre kivinni a szemetet/építési törmeléket az erdõbe mint mondjuk a szeméttelepre vagy más kijelölt helyre? mért engedik az emberek, hogy húsz éve az orruknál fogva vezessék õket olyanok(színtõl függetlenül), akik sosem az ország érdekeit nézték/nézik, hanem a sajátjukat vagy éppen másét(!!) ? mért lehet népszavazást kiírni a vizitdíjról? méirt hiszek el az emberek, hogy ezek fontos kérdések voltak? és mért nem veszik/akarják észrevenni, hogy átverik õket és hagyják magukat megosztani/megetetni/befolyásolni?
lehet, én vagyok túlságosan érzékeny, de mindezek nagyon tudnak zavarni.
persze ezektõl függetlenül, klassz hely ez az ország. csak tudni kell becsukni a szemünket, fülünket a megfelelõ pillanatban. tudni kell nem odafigyelni azokra a dolgokra, amik esetleg elrontják a jókedvet.
@rebell: szja. 18% 1.7MFt-ig, felette 36%, és asszem kb. 4MFt felett 36+4% csak hogy legyen mihez viszonyítani.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. március 17. - 10:59

Mi pl. sorbaálunk, egy taktort nem kerülünk ki, mert átvan húzva a vonal és , ha kell 20 km megyünk utána.
Mi nem ünnepelünk az éjelbe, mert holnap meló meg 22 óra után kuss mert feljelentés.
Mi dolgozunk, eszünk meg alszunk. A szomszédot nem ismerjük, de ha 22 óra után megmukkal feljeletjük.
Nekünk kövér mercink meg BMW-k van (punpára), de a munkahelyen konzervát zabálunk hetente 7x és, ha szerencsénk van szabit is kapunk.
A traktor-követés irigylésre méltó, mégha sok értelme nincs is. De a szabály, az szabály. (Hozzáteszem, ha jönne egy nagyon hosszú egyenes, ahol értelmetlenül van a záróvonal, valószínûleg én megelõzném.) A többivel nem cserélnék. A suli mellett sokat melózok, sõt inkább a meló mellett járok alig suliba, de én jól érzem magam. Van sok szar is, de csinálni kell és kész. Nincs mercim, õsöknek sem, de vettem magamnak opelt és elvagyok vele, jóban vagyok a szomszédokkal, millió barát, sok összejárás, nem eszem konzervet, úgyhogy összegezve, vágyom több autópályára, de nekem jó itt, mert itt születtem és csak azért, mert máshol valami esetleg jobb, nem biztos, hogy azonnal hátatfordítanék annak, ami most van...
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2008. március 17. - 00:06

Kb ilyennek ismerlek és is benneteket, de ami a legérdekeseb, hogy sok dologban magamra ismerek. A tény, hogy "nem a pénz kérdése" az nekem szintén világos, de mint csládapa nem cipelnék senkit oda 100E ft -ért.
Ami nagyon mélyröl feljön, az néha egy olyan érzés, hogy az onokáimal magyarul szertnék beszelni. Egyre ritkáb nálam ez, de még él valahol.
Mi pl. sorbaálunk, egy taktort nem kerülünk ki, mert átvan húzva a vonal és , ha kell 20 km megyünk utána.
Mi nem ünnepelünk az éjelbe, mert holnap meló meg 22 óra után kuss mert feljelentés.
Mi dolgozunk, eszünk meg alszunk. A szomszédot nem ismerjük, de ha 22 óra után megmukkal feljeletjük.
Nekünk kövér mercink meg BMW-k van (punpára), de a munkahelyen konzervát zabálunk hetente 7x és, ha szerencsénk van szabit is kapunk.
Mi élünk, csak hogy....
Írta 2008. március 16. - 23:59

Sok minden, ami engem zavar itt, az nem a pénzen múlik (szemetelés, bringásokra dudálás, szétvágott ülés a vonaton... -- ja, ilyen gondjaim vannak).Ha ennyi lenne az atlag fizetes, akkor sokkal kisebb gond lenne itthon.
És a lá... izé.. gyerekeid is!És persze azt ne feledd, hogy mi is itt élünk.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2008. március 16. - 23:54

Írta 2008. március 16. - 23:47

röviden: ebben az országban egy kicsit magasabbak az adók, és sokkal szarabbak az utak mint Németországban.
A többi, hogy mosolyognak-e rád a pénztárnál vagy, hogy boldogan élsz-e, az tõled függ.
És ez nem pénz kérdés.
Ha ránézel a térképre, akkor abból láthatod, hogy félúton vagyunk a Balkán felé.
Ennek megfelelõen az itteni népnek furcsa szokásai vannak.
Fáradtságot nem kímélve hordja a szemetet az erdõbe például.
Rohan. És mert itt mindenki fontos ember, tolakszik. Ez nálunk nemzeti sport.
A többség akarja ezt így.
A magyarok szerint a legnagyobb közlekedési probléma jelenleg, nem az, hogy a piros lámpán átmennek,
hogy a busz sávban közlekednek, hogy le se szarják a gyalogosokat,
hanem az, hogy sokan indokolatlan lassú közlekedéssel akadályoznak másokat.
Az emberek nem tudnak mit kezdeni azzal sem, hogy vége a szocializmusnak.
Saját lábra kellene állni, de ez nekünk nem megy.
Ilyenkor mi az egyszerûbb utat keressük: kinevezünk valakit aki, vagy akik a hibásak.
A parancsra uszulás is nemzeti sport.
A céltábla lehet zsidó, cigány, jobb, vagy baloldali. Mindegy, a lényeg, hogy õ, vagy õk a hibásak.
Az Eu-ban mi feljelentjük saját magunkat.
Szabályokat hozunk, de nem tartjuk be õket.
A sumákolás, az ügyeskedés is nemzeti sport nálunk. A vérünkben van.
Pont úgy, mint a pesszimizmus, és a panaszkodás.
A forumozók többségének azért telik több ezer Eurós biciklire, és ugye számítógépre, internetre.
De mindezek ellenére itt is lehet élni. És az, hogy te boldog vagy-e, az nem pénz kérdés.
És persze azt ne feledd, hogy mi is itt élünk.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2008. március 16. - 23:44

A hirdetésében lévõ aláírás alapján Vole optikus

Írta 2008. március 16. - 23:42

NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2008. március 16. - 23:39

I`m as fast as nobody!
Írta 2008. március 16. - 23:37

"kijöttem egy kicsit dolgozni.....,de már szezon végén megyek is....ezek nem normálisak....csak nyomni-nyomni...."
Mind 1. èn megpróbálok lemenni 1-2 hérte, ha már a fizetésen nem kaupunk össze.
Írta 2008. március 16. - 23:32

"Vole azért megy ki, mert ennyit "keres". "
Ez csak reszben igaz. A magyar hatter megmarad, en pedig ugyan ezt csinalnam mint itt, csak kint. Most is arulok a nemeteknek, mar igy is nagyon sok vevom van onnan, ezert akarok kimenni, mert oriasi a kulonbseg az itteni es a kinti vasarloero kozt.
I`m as fast as nobody!
Írta 2008. március 16. - 23:29

Kint egy raktárosi meló kétszer ilyen jól fizet, úgy hogy már lejött belõle ez meg az... Persze csak ha nem lábat lógat, hanem tényleg dolgozik az illetõ.
Ha meglenne egy háttér, amivel biztosan kint lehet maradni, szerintem nem sok ember maradna itthon.
Írta 2008. március 16. - 23:28

Vole azért megy ki, mert ennyit "keres".Pont @ Volera gondoltam én is. Az összeg amit lennt irt (>0,5mil.) az elég nyugati. Ha ennyi magyarországon egy normális fizetés akkor nem értem miert tudok Linzig a benzinkúton magyarul beszélni.
@Olle Telefonálok szivesen horvátokhoz. Jöhet a privi.
Hogy is van ez a adó dolog? èn mert külföli vagyok több adót fizetek, meg nem megy a nyugdíjalap?

Köszi.

Írta 2008. március 16. - 23:27

Pont @ Volera gondoltam én is. Az összeg amit lennt irt az elég nyugati. Ha ennyi magyarországon egy normális fizetés akkor nem érrtem miert tudok Linzig a benzinkúton magyarul beszélni.
Hogy is van ez a adó dolog? èn mert külföli vagyok több adót fizetek, meg nem megy a nyugdíjalap?
Jo vicc

Juteszembe. A legnagyobb magyar tevhit, hogy nemetorszagban dragabb az elet mint itthon. Ezt nagyon szeretik hangoztatni a magyarok azoknak akik ki akarnak menni.
I`m as fast as nobody!
Írta 2008. március 16. - 23:23

Írta 2008. március 16. - 23:21

Hoztak anyámék.mi miatt jöttél ide?
(nem kötekedés/szemrehányás, csak kíváncsi vagyok)
Vole
leköteleznél

Írta 2008. március 16. - 23:15

mi miatt jöttél ide?u.i. Mi Ausztriából költöztünk ide. Pár év és megyek is vissza.
(nem kötekedés/szemrehányás, csak kíváncsi vagyok)
Vole
leköteleznél

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2008. március 16. - 23:13

Nem szeretnél egy telefont elintézni? Átutalom az árát. (teljesen általános dolog lenne, csak nagyon fontos)
u.i. Mi Ausztriából költöztünk ide. Pár év és megyek is vissza.
Írta 2008. március 16. - 23:11

I`m as fast as nobody!