Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Posted 2006. June 29. - 22:52

mer így 3-4 topicba jön szóba random mód..
és cefet mód nem érdekel.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. June 29. - 22:48

Posted 2006. June 29. - 22:41

Szerintem is abszolut jól látja a szerzõ (Mogyorósi Csaba)
Nekem is az a véleményem, hogy a diploma, mint lehetõség nem egy segély, és nem járandóság, tehát nem JÁR, és fõleg nem olyan áron, hogy más fizesse ki.
A diploma egy befektetés és úgy van jól, hogy az fizesse, aki majd profitál belõle. Ez nem az állam, vagy az én, vagy a Pistabácsi _feladata_.
Az állam feladata, hogy a mostanival ellentétben használható oktatási rendszert hozzon létre, de mostmár valami iszonyat nagy reformra van szükség - fõleg ami a tananyag hasznosságát illeti, mert az valami észbontó módon rosszul gazdálkodik a tanulók agykapacitásával.
Társadalmi különbségek meg mindig lesznek.
Az igazán penge elmék, akikre az országnak szüksége van, mind megküzdöttek a sorsukért - legtöbbjüket nem a gazdag szüleik tologatták. Sztem csak rinyálás ez a "csórónak nincs lehetõsége" dolog.
A diákhitel sztem is jobb rendszer volt, aki béna volt, az abból is telót vett. De az olyannak minek a diploma? Mit akar vele kezdeni? Fog vele kezdeni valamit?
És kell motiváció és kell rosta is (elsõ 15%) - én annyival egészíteném ki, hogy lépcsõssé tenném. Tehát pl 15% ingyen, a következõ 10% fizet 30%-ot, a következõ 10% meg mondjuk 50%-ot, stb....
A korházi ellátás téma meg nagyon rossz példa volt, mert az a TB-bõl megy, ami egy kötelezõ biztosítás és mindenki fizeti - nem profitorientált rendszer, mint ahogy a felsõoktatás normál esetben az.
Ráadásul hamarosan átalakul önellátó / öngondoskodó rendszerûvé, mint a nyugdíj rendszer is.
Elõbb utóbb az oktatásnak is ez kell legyen a sorsa.
Úgyhogy ez még csak a rinya kezdete...lesz ez még "rosszabb" is.
Az életünk egyre kisebb szegmensét fogja az állam _Helyettünk_ megoldani - hozzá kéne szokni
Posted 2006. June 29. - 22:38

lecci
menjetek indexre vagy mittomen
tenyleg olyan jol megvagyunk mar idestova 6-7 eve politika nelkul, ne kezdjetek el. ilyen hatareset dolgokat se kerunk...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. June 29. - 22:08

nekem nem kell a te adód, mert fizetek én is elég rendesen.. így megteremtek mindent magamnak...bár a tandíj valamely mértékû szükségességével egyetértek, Rave, ez alapján a logika alapján az én adómból téged ne kezeljenek a kórházban/ ne kapj nyugdíjat?
és nem sírok minden szarért...
egyébként a véleményem
Posted 2006. June 29. - 22:01

Ez így van.. kár, hogy csak 1%-lékról döntök én...de ne is vegyen audi meg telefon. és ha elfogy az erre való keret ne az én adómat emelje tovább.
és ne hazudjon bele senki a képembe, mert arra alergiás vagyok.
behuzhatnám merre menjen az egész
Posted 2006. June 29. - 22:00

Posted 2006. June 29. - 21:59

de ne is vegyen audi meg telefon. és ha elfogy az erre való keret ne az én adómat emelje tovább.az én adóforintjaimból senki ne tanuljon egyetem.
és ne hazudjon bele senki a képembe, mert arra alergiás vagyok.
FAXOM
jön a szél, meg a vihar
autók mennyire bírják a jeget?
Posted 2006. June 29. - 21:57

Posted 2006. June 29. - 21:54

Posted 2006. June 29. - 21:52

Posted 2006. June 29. - 21:50

Már szervezzük a tüntetést:D Pont ez zavar amúgy, hogy elég sokan így fogják fel.
te mirõl beszélsz?
nem utólag kell kurváskodni, hanem akkor amikor van rá mód...
most lehet fórumokon meg otthon morogni, de haszna SEMMI csak magadat és MÁST idegesítessz vele nagyon durván.
kiállni a magyarok meg nem tudnak magukért.
és ON
Posted 2006. June 29. - 21:47

amúgy van beleszólásod, írjam a lehetséges változatokat? Csak akarni kell, és ha országgyûlési hatáskörrõl és nem tiltott tárgykörrõl van szó ( de jó lenne megszavazni, h mostantól senki nem fizet adót, mi?

akkor mehet a móka.Lehet a holtak aláírásait gyûjteni.
Mi lesz itt az önkormányzati választásokkor?
(ráadásul nekünk most témába is vág, lásd egyik fõv. jelölt kerékpárbarát hozzáállását)
Posted 2006. June 29. - 21:47

Kezd már határeset lenni ez a post. Megint belelendültünk.
Megyek is vissza tanulni ha megnyomtam a küldés gombot. Aztán majd késõbb megnézem, megvan-e még:)
Posted 2006. June 29. - 21:43

vagy csak behaluzom, hogy írtam.... lehet úgy fogok járni, mint Nesh

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Posted 2006. June 29. - 21:43

én már besokaltam, csak nevetni tudok az egészen.
Posted 2006. June 29. - 21:41

Posted 2006. June 29. - 21:41

De az csak két percig tart ki:)
Egyre csökken az hozzászólásaim életben-maradási ideje:D
Mondjuk értem én az okát, csak az a baj, hogy tényleg mindenki errõl beszél. A mindennapi életbe is ez lett a legfõbb téma, így nehéz megállni, hogy a fórumon maximálisan mellõzük a dolgot.
Remélem, hogy az említett egy-két éven belül, már nem kell ilyek miatt problémázni.
Én egyetértek veled, de a szabályokat az admin(ok) hozzák s ha nem kívánatos akkor nem az..
Szerintem is a mindennapi élet része.
Posted 2006. June 29. - 21:39

csak aki ezzel foglalkozik annak
aki képes túllépni ezen az egész sz*ron annak megy hogy megállja;)
bringázz inkább;)
Posted 2006. June 29. - 21:36

Egyre csökken az hozzászólásaim életben-maradási ideje:D
Mondjuk értem én az okát, csak az a baj, hogy tényleg mindenki errõl beszél. A mindennapi életbe is ez lett a legfõbb téma, így nehéz megállni, hogy a fórumon maximálisan mellõzük a dolgot.
Remélem, hogy az említett egy-két éven belül, már nem kell ilyek miatt problémázni.