Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Számomra kicsit meglepõ dolog hinni a Teremtõ Istenben, bár azt hiszem az "Isten" alatt mindenki valami mást ért.
Sokan, ha normális, emberséges, stb. viselkedést látnak már Isten jelenlétét sejtik mögötte.
A könyvesboltokban kapható Nagy-Bandó és Sándor György közös könyve. Elég sokat vitatkoznak a témáról benne.

És nem hinni jobb, mint hinni?
Mármint nem egy postból úgy lehet kivenni, hogy ciki.
Miért?

Zsidókat fel sem hozom... Meglepõek... Hisznek.. (vagy nem)
Na meg a bombás csávók, meg a csador...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mjani!
Az, hogy sok matematikus elkezd hinni valamiben, attól még az nem bizonyít semmit.
A busz sem azért jön mert sokan várják.
(Ha ismersz matematikusokat, akkor ezen nem csodálkozol, a "szakma" mûvelõi úgy élik le életüket, hogy kézzel fogható dolog nem kerül problémaként eléjük.
Borzasztó elvont pasik tudnak lenni. :) )
Számomra kicsit meglepõ dolog hinni a Teremtõ Istenben, bár azt hiszem az "Isten" alatt mindenki valami mást ért.
Sokan, ha normális, emberséges, stb. viselkedést látnak már Isten jelenlétét sejtik mögötte.
A könyvesboltokban kapható Nagy-Bandó és Sándor György közös könyve. Elég sokat vitatkoznak a témáról benne.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a hit, mint eszköz a politika és az egyház kezében, pár száz évig szaporulat szabályozásra is jó volt :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Váze elér az ágyba a bill+egér :-))

csak mondjuk innen már elég kicsik a betûk :-))

/amúgy travian/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Én meg ha már felébredtem, elindítok egy támadást :D
(meg építkezést)

/travian/

[o_o]

:-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
jó a buli. kicsit 'ledõltem' szunyálni... most keltem, mindjárt pörgök még egyet. :)
'jók a pogramok, csak sok a köcsög' :D

Jani
mindenki hisz valamiben.én azt hiszem, iszok még egyet ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A legzseniálisabb matematikusok nagy része is egy idõ után elkezd hinni egy felsõbb erõben, irányítóban (istenben). Én is hiszek a felsõbb irányítóban, papíron katolikus vagyok, de a hitem azért rendesen eltér tõle. Mindenki hisz valamiben...

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Afene. Már értem, hogy miért nem értettem amit írtál, hogy másik részlet :)
www.tar.hu/kalaius/22-es.rtf
most él a link :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Akkor az az. Megvan, de nem emlékszem rá, régen olvastam.
De ha már Paul Davies, akkor "Az utolsó három perc"

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
de ez a Charon még esõisten is :)

Paul Davies fizikus : Isten gondolatai - aszongya ,vmi hit és tudomány közötti híd építésére tett kísérlet vagy ilyesmi volt a borítón :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Azt gondolom, hogy a vallásos embereknek azért könnyebb dolga van az életben.

@kala, a címe ismerõs, mondj róla még valamit.

Azért "Charon"-nál a ladik alap nem?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

AZ egyház nem egyenlõ minden egyházzal. Cölibátus egyeseknél pl a katolikusoknál van, másoknál pedig nem. Szóval ennyit az általánosításról.

Charon kiszáll. Jó ez a ladik, ha még sok esõ esik, tekerés helyett csak csónakázni fogok.

akkor azt az egy pontot vedd figyelmen kívül.. amúgy szvsz életünk általánosításokból áll...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
kérhetném, hogy a hitedet a privikhez irányítanád:D:D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
AZ egyház nem egyenlõ minden egyházzal. Cölibátus egyeseknél pl a katolikusoknál van, másoknál pedig nem. Szóval ennyit az általánosításról.

Charon kiszáll. Jó ez a ladik, ha még sok esõ esik, tekerés helyett csak csónakázni fogok.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
nézetem szerint meg gyakorlatban a Hitnek és a vallásnak vajmi kevés köze van egymáshoz.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szerintem is, egy keresõ ember szükségszerûen összetalálkozik a hit kérdésével, bár azt nem tudom, hogy min múlhat leginkább, hogy mellette vagy ellene dönt...
Isten gondolatai, olvasta vki?

@hozé; köszönöm :)
amúgy Scheisskopf hadnagy felesége és Yossarian beszélgetésére gondoltam

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A szüleim sosem voltak vallásosak, és ebben a szellemben neveltek minket. Öcsém ateista, én hívõ vagyok, bár sosem voltam vallásos, tehát azért a neveltetés nem minden.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Nem feltétlenül nevelési kérdés.
Szerintem elég az hozzá,hogy az ember kezébe akad egy könyv véletlenül,aztán a szerzõ egyéb mûveit is elkezdi keresgetni,olvasgatni,majd érzi,hogy talán "van benne valami" és ott legbelül elkezd "motoszkálni" valami...
(talán)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ezt sem gondoltam volna, hogy az üzenõfalon lesz teológiai vitaest egy orvosi eset kapcsán.
De nem baj.
A vallás az egyház tevékenysége ellenére él és virul. Sokaknak ad valamit az élethez, ami nélkül az életük rosszabb lenne. Sajnos ezt az egyház alaposan kihasználja.
De azt gondolom, hogy ez fõként nevelési kérdés. Ha a vallásos emberek az életük során más nevelést kaptak volna, akkor nem lenne szükségük a vallásra, ahhoz hogy boldog emberek legyenek.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
én hiszek Istenben... csak az egyházat nem tekintem vezetõnek...
nekem ne papoljanak pedofil-politikus-alkoholista-a cölibátust megtagadó papok.. ha úgy érzem, hogy eljött az ideje elmegyek templomba, ha úgy érzem köszönetet mondanék, nem szégyellem, imádkozom..

sajnos igazságtalan az élet, azt hamar megtanulja mindenki, de nem tudni mi, miért történik--- hiszek valamiben , valami mozgatórugóban,ami megteremtette , irányítja az életemet, de úgy gondolom, hogy mindenkinek van egy sors megírva,amit valamilyen mértékben módosíthat, mert idõnként megkapjuk a választás "jogát"... lehet, hogy sablonosan hangzott de kb. ennyit gondolok errõl az egész témáról.