Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lábadat meg ne terheld, nekem ez csapta szét a bal (ép) lábamat, hogy a jobb (sérült) helyett kompenzált. Úgy szét lett égetve benne az izom, hogy csak kb most lett jó. Nyeregbõl kiállni meg full okés izületekkel szabad csak.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
OFF Ha meg beragad a "nagy piros gomb" (known issue), akkor kis kontakttisztító rá, oszt okés. Agyagos, fröcsögõ sártól letapadhat. Egyébként no para.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Ha 30 méterig vízálló, akkor ne féltsd.
Lehetõleg sárosan ne nyomkodd a gombokat feleslegesen, "oszt' jó napot".

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ez olyan, mint az Age of Empires. Fasza kis játék, de mégiscsak a Microsoft gyártja...:)

Ez eddig a nap hozzászólása! :D

@hit téma - nekem úgy tûnik hogy az egész mögött az értékrendszert - "útmutatást az életre" kellene látni, nem pedig a szigorúan vett kanonizált ismeretanyagot. (Pont TE felejted el Luther munkásságát Dante?) [nemkellválaszolni]

Polarpolarpolarpolar hahóhahó kérdés volt kérdés volt
heh

virgácsok - kicsit visszább linkeltem képicskut a kapaczitásom jelen határairul
a bal lábam terhelésre kicsit fáj, kiállva tekerés sántítva, de inkább nem, mert erõsen szúr a térdem
jobb meg közben gondolom erõsödik
Pite már ajánlotta, hogy levágja a balt, spórolok vele vagy öt kilót plusz a hajtókar bal fele és a fél pedál

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Értelek Dante.
Csak nem akartam én ebbe a vitába belekeveredni, mert tisztelem mindenkinek a hitét, ami alatt azt értem, hogy senkit nem akarok meggyõzni semmirõl.
De nem tisztelem az egyházakat.
(Különös tekintettel nem, a saját "keresztény" egyházamat.)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem senkinek sincs igaza. Nagyon sokáig azt gondoltam, amit hozé, Charon, s még sokak gondoltak. Azaz hogy az egyik egy szervezet, s van egy hivatalos "program", s a hit mindenkinek az egyéni interpretációja errõl a "programról" stb. A dolog ott hibádzik, hogy nem lenne saját meggyõzõdésed egy egyházon kívül. Mert mire is alapozod? Pl a kereszténység esetén a Bibliára? Dehát a Bibliát, mint "könyvgyûjteményt", egy egyház alkotta, néhány nagyszakállú öregember döntötte el, hogy mi kerül bele, s mi nem. Nem lenne "hit" egyház nélkül. Inkább azt mondanám, hogy van egy hivatalos ág, s ezernyi kis leágazás - ez pedig, napjainkban, mivel az emberek többet gondolkodnak, enyhén túlburjánzott. Olyannyira, hogy klasszik vallásosnak lenni, már-már cikis, hiszen akkor benyeled a molesztáló papokat, robbantgató õrülteket stb. Értem, amit mondasz hozé, csak azt nem hiszem el, hogy amit tud az ember pl Jézus viselkedésérõl és tanításáról, az nem az egyházon keresztül jut el hozzád. Ez olyan, mint az Age of Empires. Fasza kis játék, de mégiscsak a Microsoft gyártja...:)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Errõl beszéltem.
(Aki nem érti próbáljon párhuzamot vonni az -egyébként zsidó- Jézus, viselkedése és tanítása, és az Õt hirdetõ egyházak között)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Kérnék egy hites topikot ;)

Megkaptam második térdinjekciómat mmmm finom volt :)
myblog off

Charon,Neked hogy "muzsikál" a virgácsod?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A hit saját meggyõzõdés, az egyház egy szervezet. Az, hogy az egyén miben hisz, (vegyük például a Korán tanítását) és hogy az egyháza/vallása/vezetõ tanítói hogyan értelmezik nem ugyanaz.

Apropó Dante/hozé: A Polarotok kapott már iszonyatosan nagy sarat/esõt többször is? Nem csak felülrõl, hanem az elsõ kerékrõl érkezõ felverõdõ mocskos trutymóra gondolok. Ok nélkül féltem?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Azért tényleg nem helyes az egyházat összekeverni a hittel.
Pont annyira mint az eladót az árujával.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nincs is bûn. Maximum a közmorál/társadalmi berendezkedés bizonyos cselekedeteket egy bizonyos idõintervallumban annak tekint. Pl a katolicizmus szerint a terhességmegelõzés bûn - szerintem meg az bûn, hogy Ghána lakosságának fele HIV+, ennek köszöhetõen. Ez tök szubjektív.

Egyébként miért védekezik minden hívõ azzal, hogy a "hit nem egyenlõ az egyházzal"? Mert vannak mondjuk benne dolgok, amik valahogy sértik a saját értékrendedet, s mint egy hibás software-re, rányomsz egy peccset? Van benne némi ellentmondás. Ne értsd félre, nem rád irányul a kérdés, csak ezt már ezerszer hallottam, s most te is ezt mondtad.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Én meg ha már felébredtem, elindítok egy támadást :D
(meg építkezést)

/travian/

[o_o]

:-)

melyik szerveren vagy ? nekem 1esen meg 2esen is van falum.
"Minden hülyeség" by Tomidny

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Na szépen kikerekedik a nap végére.

:)

Még egy apró helyesbítés - megint egy általánosítás: aki azt elhiszi, hogy bármilyen "földi tárgyért" (pénz pl) kaphat "bûnbocsánatot" etc, a paptól/lelkésztõl/helytartótól etc. az hülye. Ez nem HIT.
Kicsit hasonló téma a folytatólagos csodára/megváltóra várás az egész emberiség történetében. Plusz csordaszellem. ejh

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fõleg mikor személyes véleménynek hisznek,még ha be is van fûzve mint egy könyv....
elolvasni még nem rossz, sõt szélesítheti a látókört.
De hogy megfogadni, vagy akár csak komolyan is venni, egy picit meredek dolog.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hozé, majdnem matematikus lettem :) (a képességeim megvannak/voltak hozzá csak másra vágytam), a matematika mindent megmagyaráz, amit nem arra ott van a hit. A kezdettel (teremtéssel) és a véggel nem foglalkozom, ezek csak egyszerû emberi kérdések, amik valójában nem is léteznek. Több száz órát foglalkozom (gondolkozom) évente filozófiával (ami szintén a matematika része), szóval eléggé összeállt a fejembem a hitem.
Az olvasás rombolja a kreativitás és tudatalatt befolyásol. :)

A sebesség mindent megold.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A "meglepõ" alatt azt értem, hogy az a magyarázat van akit kielégít.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
olyan (is) van hogy fogékony vagy rá, vagy nem.
De ha nem, akkor ne "meglepõrõl" beszélj, hanem lépj tovább;)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

És nem hinni jobb, mint hinni?
Mármint nem egy postból úgy lehet kivenni, hogy ciki.
Miért?

Én ilyet nem mondtam. Nem ciki.
Szerintem nem vagy döntési helyzetben: vagy hiszel, vagy nem. Az nem úgy van, hogy az ember eldönti, hogy "holnaptól hiszek".

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.237 hozzászólás

azt azért nem eszem meg hogy ha a papnak adok egy ezrest a kisköcsögbe akkor nyerek a lottón

ez jóóó!!! ;)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
szerintem olyan ember a világon nincsen aki nem hisz semmiben, mindenkinek szüksége van valamira amiben hihet ha valami rossz történik, vagy kilátástalan a jövõ....jó hinni/reménykedni valamiben ami jobbra fordíthatja a sorsokat

ez persze csak az én véleményem, én is hívõ vagyok de nem vallásos, azt azért nem eszem meg hogy ha a papnak adok egy ezrest a kisköcsögbe akkor nyerek a lottón