Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nektek sem megy az ebike? :D

5ös lett a fizikavizsgám, 2 pontot veszítettem a 127bõl. így félévkor a heti 4 órás fizikából 8 darab 5ös és 1 darab 4/5 alapján, jóindulatból lezártak 5re:D

tudom, másik topik...de mára ennyi a mondanivalóm, és nem akarok kettõt postolni. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pesten a mûködése: amin van hologramm, az érvényes.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
Miskolcon is az van mint Pécsen, hogy mondjuk veszek kedden 205-ért egy sima vonaljegyet, de nem használom el mert úgy alakul. rá egy hétre megemelik 210 forintra, a régi 205-öst már ott sem fogadja el a sofõr?

(én így jártam szombaton, nem tudtam az emelésrõl, mondtam neki hogy adok neki 5 ft-ot csak haggyon békén, de nem sikerült kiszúrni a szemét így kellett vegyek új jegyet)

OFF:
Tamás: én örültem amikor 267 jött ki:)
igaz nem valami csúcs nyereg, 80 km terep után végleg megmacskásodik az ember, és le kell száljon kicsit lelazítani. de majd lessz jobb

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

a román-francia barátság mindigis híres volt (gondoljunk csak trianon következményeire)
én a wtb-n lepõdtem meg. semmit nem tudtam róla, a honlapjuk alapján vártam a csodát hogy veszek egy nyerget és made in usa,vagy kanada felirat lessz a csomagoláson. és akkor kiszurták a szemem egy olyan zacsival amire 10 szer nagy betûkkel pirossal rá volt írva hogy taiwan, kicsit megmosolyogtam:) de a 267 grammjával nem rossz szerintem
addig nem is lessz baj vele míg egy "huplinál" ki nem bújik a sín a nyeregbõl és fel nem nyársal:)

koca biztos a blahára akarsz menni?:D

Azert a WTB regen nagy kultuszmarka volt. Aztan lealdozott nekik, ok is kinyomtak a termelest a tavolkeletre es most mar nagyjabol csak OEM nyomjak a gumikat meg a nyergeket. Amiket szerintem a Velo gyart nekik, ugyanugy mint a ma kaphato nyergek kb 70%-at.

az a 267gramm meg... nem akarlak elkeseriteni de ez egy teljesen kozepszeru ertek. a flite TT-m 167gramm, es ezen meg van szivacs is... a fullkarbon kinzoszerszamok siman 100gramm alatt vannak. erted ;)

Nomost ennek ellenere semmi bajom nincs a WTB cuccokkal, csak pont az a marka amitol semmi extrat nem kell varni. does what it says on the tin.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
okés. kössz az infot.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
7, 7, 173, 173 buszok.

mxpro

mxpro

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.453 hozzászólás
Ha nem metrozol akkor potyázhatsz.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
kössz thez és k szilárd

ok ezt a számot vártam én hogy 10 perc gyalog :) akkor gyaloglog egyet inkább. hogy van most pesten a buszos ill villamosos közlekedés? csak elsö ajtós felszállás van mindenhol mint miskolcon szinte már mindig, vagy lazán lehet még potyázni?

ja delma blaha lujza térre...elvitték már onnan azt a kis mocskot ha minden igaz. egyébként meg páros lábbal rugtam volna fejbe ha megközelített volna :D

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
koca sétálj le blahára talán van 10 perc ;)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
7es busz:)
7a
piros7
piros 173

és már vihetsz magaddal mp3 lejátszót is, mert a sz**darabot eltüntették onnan.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

azért ma a crossride-on a made in romania feliraton nevettem egyett :D

a román-francia barátság mindigis híres volt (gondoljunk csak trianon következményeire)
én a wtb-n lepõdtem meg. semmit nem tudtam róla, a honlapjuk alapján vártam a csodát hogy veszek egy nyerget és made in usa,vagy kanada felirat lessz a csomagoláson. és akkor kiszurták a szemem egy olyan zacsival amire 10 szer nagy betûkkel pirossal rá volt írva hogy taiwan, kicsit megmosolyogtam:) de a 267 grammjával nem rossz szerintem
addig nem is lessz baj vele míg egy "huplinál" ki nem bújik a sín a nyeregbõl és fel nem nyársal:)

koca biztos a blahára akarsz menni?:D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
na a minöségellenörzés...volt tapasztalatom pár gyárba látni minöségellenörzést...
pl. jabilba nokiákon, avagy radiátorgyárba.
jobb ha nem mondom hogy hogy megy ki 1-2 termék..
persze ez más nem is offolok tovább hanem keresek vmi jó filmet aztán holnap megyek le pestre.

pestiek help! keletiböl a blaha térre egyszerü eljutni ugye? ha jól tudom akkor a 2es metroval kapcsiból el tudok jutni. de én szeretnék a föld felett utazni :) mivel érdemes mennem? villamos busz netán gyalog?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
tudom, na.
de akkor is :)

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

de vicces. az illesztésre van ragaszta. és felkiáltó jel van mellette .) kb mintha
"vigyázz, szétnyílhat! romániában készült" :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

miért? mert nem egy ferdeszemü, hanem egy 12 évesen késelõ viszi be a gyárba az alkatrészt? minõségellenõrés a lényeg :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
maggi megint megkapta :rofl:

:wtf: ez komoly matt? gyártat a mavic románokál? :chin: ezt csak poénnak szántad ugye?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem kell kitelepiteni vagy kiepiteni semmitse. van kint egy par gyar, akik legyartanak neked barmit vagy akarmit.

itt angliaban is vannak cegek, amik szinte csak belso piacra termelnek, kontinensen mar nem is ismerik oket. Szoval nem beszelunk nagy mennyisegekrol. Es megis mind tajvanon gyartat. mert olcsobb. kimennek, letargyaljak a valakivel akinek megvan a kapacitasa, aztan elkuldik a terveket, a ferdeszemuek meg legyartjak. Es ez nem ugy megy hogy epitesz otthon egy barom nagy termeloegyseget, aztan ha megvan a kereslet akkor kitelepited az egeszet tajvanba. Siman ott kezdenek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Senki nem telepít gyárat Taiwanra. Bérmunkában legyártatja (a nagyok) vagy katalógusból választ (kicsik) adott évi termékpalettát.
Szóval mi olcsóbb? Létrehozni egy infrastruktúrát vagy legyártatni a távol-keleten fillérekért?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

de SZERESSÜK EGYMÁST :D

inkább vitatkozzunk, minthogy Téged szeressen valaki :D

Dema
nem feltétlenül építenek fel kinn egy egész gyárat.
már van ott szerintem elég. odamennek, hegesztetnek 1000 ilyen, 1000 olyan vázat, aztán ráraknak különféle matricákat...

a bicajárakra:
a már befutott, favorizált vázaknál/bicajoknál a nevet fizeted meg. ne menjünk messzebb a pólóknál, piacon 200, ha rajt van a pipa, akkor 4200...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Az nem tehetõsség kérdése, hogy valaki taiwanon gyártat, mert akkor a Speci a mai napig Made in USA lenne.

lerírom az én véleményem, de a tiédre is kiváncsi vagyok, ilyen témában nemagyon vagyok otthon

nem tudom hogy a Dema hogy áll anyagilag, annyit tudok hogy 2 üzletember kezében van az egész gyár, de min 200.000 darab után biztos nem szegények.

azért valjuk be minden tényezõt figyelembe véve nem kis pénz kitelepíteni (vagy létrehozni) egy gyárat kinnt mégha sokkal olcsóbb is mint például európában
hosszu távon viszont nagyon jövedelmezõ
a Dema nem egy multicég, szinte csak közép-kelet európába exportál
ha megnézzük a legdrágább bringája csak a leges legdrágább helyen is 440 ezer ft, a speci milión túli árával szemben, a specinek jobban megéri kinnt gyártatni.
a többi gyár mint pl a merida szerintem inkább az olcsóbb elõállítási költség/darab és a mennyiség miatt gyártat kinnt

ha csak nem történik valami sorsfordító a szlovák gazdaságban, addig a Dema nem fog taiwanon gyártatni. nem éri meg neki drága bringákat, vázakat gyártani mert azt csak egy bizonyos vásáróli réteg veszi