Azt nem tudom felfogni, hogy a nyugdíjasok, ha nem bírják a meleget minek mennek ki az utcára a legnagyobb melegben, talán szeretnek szenvedni? A másik, az ember eredetileg Afrikából jött, nem? Ott meleg van.
Teljesen más: Norvégiában, Svédországban lehet montizni, nem túl hosszú hozzá a tél, mikortól-meddig lehet hó? (Azon gondolkozom, hogy ki kellene költözni).
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Üzenõfal (archív #3)
Indította
Dig
, 2006. február 23. 01:26
Írta 2007. július 24. - 00:40

Írta 2007. július 24. - 00:20

husevo, félreértesz. én Rémhörinek írtam, mert van elképzelésem róla, hogy õ milyen fizikai állóképességgel rendelkezhet, mint eredményes versenyzõ. õ ne nyavalyogjon a meleg miatt 

tudom, hogy az idõseknek ez az idõ nem túl kellemes. nagyszüleim sem érzik jól magukat, és én is látom a buszon/utcán/áruházban az idõsebbeken, hogy õket bizony megviseli. nem ezzel van a gond, tudom, hogy sok embernek, akik idõsek, betegek, elhízottak, nekik nagyon nehéz, és nem csak 40 fokban az, hanem 35ben is az lenne.
a gond azzal van, hogy ezt a meleget a média felfújja, és boldog-boldogtalan azt szajkózza, hogy "hûdemeleg van" meg hogy "évszázados melegrekord", miközben gyakorlatilag mindenki bírja, mert bírni kell és tûrni, hiszen ez van. ez a hõmérsékletrekord és az idõjárás úgy igazán csak az általad is említett idõseket, betegeket, elhízottakat stb viseli meg ténylegesen, a többiek csak panaszkodnak, hogy az alatt az idõ alatt, amíg leér a klimatizált irodától a klimatizált kocsijáig, addig az ilyenkor szokásos 1 deci helyett 2 decit izzad.
tudom, ez így erõs túlzás, de engem személy szerint rohadtul zavar, hogy mindenhol csak azt lehetett hallani 30percenként, hogy hõségrekord meg miegyéb. mennyivel hasznosabb lenne elmondani 30 perceként, hogy ~9 és 16 óra között ne menjenek ki az utcára/szabadba hosszabb idõre megfelelõ védelemmel ellátott napszümeg, sapka/kalap/kendõ, 1 palack víz és a szabadon hagyott bõrfelületek napvédõ krémmel/olajjal való bekenése nélkül, mert az UV sugárzás nagyon erõs blablabla...és hogy a barnulni kívánok lehetõleg ne ebben a 2 hétben próbálják meg felszedni a nyári barnaságot és mellé némi bõrrákot miegyebet. hogy nem lenne hasznosabb? de...ehelyett csak a szenzációhajhász, rémunalmas dumával rémítgetik az embereket...
aki idõs elhízott beteg stb, az úgy is érzi, hogy nagyon meleg van és szenvedtõle. aki pedig egészséges, az is elég hamar rájön, hogy nagyon meelg van. vagy aki nem, annak naponta elég lenne 2x bemondani a rádióban, hogy "hõségrekord van"...és elvinni a megfelelõ kisegítõ intézetbe.
az, hogy egyik helyen árviz, másik helyen szárazság, az már nem csak a mi problémánk, hanem az egész világé. sajnos észre kell venni, hogy bizony a természettel nem lehet játszani, és a végletekig kihasználni a Földünket. ez az év sem normális idõjárás és természeti jelenségek terén, de ennél már csak rosszabbb lesz, ha nem változtatunk. de ehhez a változtatáshoz mi, kispolgárok nem vagyunk elegek...világméretû összefogás kéne, de amíg a pénz beszél és a többi le van szarva, addig ez nem fog megvalósulni.

tudom, hogy az idõseknek ez az idõ nem túl kellemes. nagyszüleim sem érzik jól magukat, és én is látom a buszon/utcán/áruházban az idõsebbeken, hogy õket bizony megviseli. nem ezzel van a gond, tudom, hogy sok embernek, akik idõsek, betegek, elhízottak, nekik nagyon nehéz, és nem csak 40 fokban az, hanem 35ben is az lenne.
a gond azzal van, hogy ezt a meleget a média felfújja, és boldog-boldogtalan azt szajkózza, hogy "hûdemeleg van" meg hogy "évszázados melegrekord", miközben gyakorlatilag mindenki bírja, mert bírni kell és tûrni, hiszen ez van. ez a hõmérsékletrekord és az idõjárás úgy igazán csak az általad is említett idõseket, betegeket, elhízottakat stb viseli meg ténylegesen, a többiek csak panaszkodnak, hogy az alatt az idõ alatt, amíg leér a klimatizált irodától a klimatizált kocsijáig, addig az ilyenkor szokásos 1 deci helyett 2 decit izzad.
tudom, ez így erõs túlzás, de engem személy szerint rohadtul zavar, hogy mindenhol csak azt lehetett hallani 30percenként, hogy hõségrekord meg miegyéb. mennyivel hasznosabb lenne elmondani 30 perceként, hogy ~9 és 16 óra között ne menjenek ki az utcára/szabadba hosszabb idõre megfelelõ védelemmel ellátott napszümeg, sapka/kalap/kendõ, 1 palack víz és a szabadon hagyott bõrfelületek napvédõ krémmel/olajjal való bekenése nélkül, mert az UV sugárzás nagyon erõs blablabla...és hogy a barnulni kívánok lehetõleg ne ebben a 2 hétben próbálják meg felszedni a nyári barnaságot és mellé némi bõrrákot miegyebet. hogy nem lenne hasznosabb? de...ehelyett csak a szenzációhajhász, rémunalmas dumával rémítgetik az embereket...
aki idõs elhízott beteg stb, az úgy is érzi, hogy nagyon meleg van és szenvedtõle. aki pedig egészséges, az is elég hamar rájön, hogy nagyon meelg van. vagy aki nem, annak naponta elég lenne 2x bemondani a rádióban, hogy "hõségrekord van"...és elvinni a megfelelõ kisegítõ intézetbe.
az, hogy egyik helyen árviz, másik helyen szárazság, az már nem csak a mi problémánk, hanem az egész világé. sajnos észre kell venni, hogy bizony a természettel nem lehet játszani, és a végletekig kihasználni a Földünket. ez az év sem normális idõjárás és természeti jelenségek terén, de ennél már csak rosszabbb lesz, ha nem változtatunk. de ehhez a változtatáshoz mi, kispolgárok nem vagyunk elegek...világméretû összefogás kéne, de amíg a pénz beszél és a többi le van szarva, addig ez nem fog megvalósulni.
Írta 2007. július 24. - 00:10

Hát igen, az egri vár oldalán, páncélingben nem a híradósok mondták meg, hogy kurva meleg van.
Írta 2007. július 24. - 00:09

Hát úgy látszik csak én élek ilyen nyámnyilák közt.
Az, hogy volt olyan nap, hogy a városba alig tudtam bejutni, mert a sínek úgy néztek ki mint az ökörhugyozás, az aszfalt pudingot játszik, a levegõ borzalmas, teljesen természetes velejárói a nyárnak. Igazatok van. Egyik helyen árvíz, mellette iszonyatos szárazság, tüzek...
Az, hogy volt olyan nap, hogy a városba alig tudtam bejutni, mert a sínek úgy néztek ki mint az ökörhugyozás, az aszfalt pudingot játszik, a levegõ borzalmas, teljesen természetes velejárói a nyárnak. Igazatok van. Egyik helyen árvíz, mellette iszonyatos szárazság, tüzek...
Írta 2007. július 24. - 00:04

úgy tesz mindenki mintha soha nem lett volna 40fok.....buzi híradósok is mondják, hogy harmadfokú hõségriadó meg anyád....És? minden nyáron van 40fok, és nincs minden nyáron ilyen balhé ebbõl
Írta 2007. július 24. - 00:03

Húsevõ, most nagyon nincs igazad. Pedig általában osztom a nézeteidet.
50, meg 100 éves rekordok dõlnek meg tized fokokkal. Az öreg néninek és bácsinak csupán az a baja, hogy megöregedett. Az én környezetemben élõk ezt be is látják. Most nehezen bírja, 50 éve meg ugyanebben a melegben házat épített.
edit: Dagi, ugyanarra gondolunk
Tam, nekem nincs annyi pénzem, hogy így legyen és azokra a vázakra sincs sajnos, amikre azt mondják a hozzáértõk, hogy jó lenne nekem.
50, meg 100 éves rekordok dõlnek meg tized fokokkal. Az öreg néninek és bácsinak csupán az a baja, hogy megöregedett. Az én környezetemben élõk ezt be is látják. Most nehezen bírja, 50 éve meg ugyanebben a melegben házat épített.
edit: Dagi, ugyanarra gondolunk

Tam, nekem nincs annyi pénzem, hogy így legyen és azokra a vázakra sincs sajnos, amikre azt mondják a hozzáértõk, hogy jó lenne nekem.
Írta 2007. július 24. - 00:00

Érdekes, most annyira soha nem látott meleg van, hogy épphogy megdõlt valami 1920-as rekord...vajon akkor is paráztatták az embereket a sok világvége hülyeséggel? :chin:
Tamaska: Meg tudom érteni.
Tamaska: Meg tudom érteni.

Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme

Írta 2007. július 23. - 23:59

akinek melege van vegyen ventillátort b**meg, vagy üljön be a hûtõbe.....
mit kell itt nyavajogni, ki kell költözni Grönlandra
mit kell itt nyavajogni, ki kell költözni Grönlandra
Írta 2007. július 23. - 23:55

nekem errõl phnb-vel egyezik a véleményem:
Bazzeg tényleg ennyire?
Oké, hogy ti k*b*sz*tt nagy királyok vagytok 20évesen sportemberként.
Tudjuk mi aztat. K*rv*r* unalmas már.
Én saját személyes környezetemben látom, ahogy a kicsit idõsebbek szenvednek attól a melegõl, amit még soha a kurva életben nem tapasztaltak.
Persze csak a média....hülyítenek... A tv-bõl jön a meleg.
Lehet okoskodni. Fõleg egy bringásfórumon, ahova nem öregek, betegek, elhízottak, akárkik járnak.
Amúgy teljesen normális strandidõ ez a 40fok árnyékban.
Írta 2007. július 23. - 23:53

Thez, ez a váz eleve ideiglenes megoldás volt, míg nem tudok szerezni egy nekem jó fullyt. De még most sem tudtam.
Tam, itt nincs is meleg.
De nálatok azért kemény az õsz.

Tam, itt nincs is meleg.

De nálatok azért kemény az õsz.
Írta 2007. július 23. - 23:48

Tamaska: Élt már valaki a felajánlott Syntace csereakcióval?
igen, bocsesz [g.ci modon en magam

amugymeg kapja be mindenki aki nyuglodik hogy meleg van. itt nincs meleg. itt ez van, biztos benne volt a hiradoban

reggel ugy megyek el itthonrol, hogy farmer-polo-pulcsi-esokabat. es este igy jovok haza. Es a kisafszom van tele vele, hogy julius 23-at mutat a naptar, es meg egy deka joido nem volt. Eso van meg szurke eg meg csipos szel. [tudom kellett nekem idejonni]
nemezalenyeg. Hanem az hogy akinek az hir hogy nyaron meleg van, annak uzenem, hogy bazmeg idiota ezt hivjak evszakok valtakozasanak. Kornyezetismeret ora alt isk 3ik osztaly. nem lehetne tullepni rajta?
edit:
Olee: most ezt nem szivozasbol mondom, csak ugy. Van penzed, miert nem tartasz ket bringat? most komolyan?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2007. július 23. - 23:43

Írta 2007. július 23. - 23:36

Most néztem a tavalyi nyaralós-bringázós videónkat. Hvar, csak köves terep, sok km., közben végig anyázok, hogy kirázza az XTC a töméseimet. A film végén pedig megfogadom, hogy nem veszek soha többé merev vázat.....
Mikor hazajöttünk vettem is fullyt, aztán megint fullyt. Jó is volt velük Bp.-en tekerni..... Jövõ héten megyünk egy hónapra tekerni Horv.-ba. A terep ugyanolyan, a vázam pedig egy S-Works HT...... Én tényleg hülye vagyok.
Mikor hazajöttünk vettem is fullyt, aztán megint fullyt. Jó is volt velük Bp.-en tekerni..... Jövõ héten megyünk egy hónapra tekerni Horv.-ba. A terep ugyanolyan, a vázam pedig egy S-Works HT...... Én tényleg hülye vagyok.
Írta 2007. július 23. - 22:46

amikor elöször halottam a ne fürgyé le szöveget akkor csak csóváltam a fejem mondván a hülyék nincs enyire unatkoznak de pár hete tekertem ki a telekre és az úton feltúnt egy 3-4éves gyerek ezerrel tolta a müanyag mocit és azt üvöltözte nee fürgyéé le!! ...stb.stb na ez már gáz mert milyen felnöt lessz ebböl a gyerekböl

Írta 2007. július 23. - 22:24

Írta 2007. július 23. - 21:56

Írta 2007. július 23. - 21:27

Teljes mértékben!
És Magyarország az a hely, ahol ebbõl (is) sláger lesz :cry:
ezt említeni sem mertem.
Itt is dívik, meg pojén, meg póló meg minden.
Hazafelé rádióban is volt.
Gáááááz.
Írta 2007. július 23. - 21:24

Thez, azért izzadnak le, mert a nagy súly miatt minden mozgásnál sok hõt termelnek és a szigetelés miatt nem tudják leadni hõt és annak aki kövér általában rossz az erõnléte és a vízvisszatartása.
A sebesség mindent megold.
Írta 2007. július 23. - 21:20

L_L,még így is irigy vagyok...
Mire gondolsz?
Sala: bannye nehogy elad a Sinit...
de az átfestést sem értem.
adok cserébe egy coilert érte, na?

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda