Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
43589 replies to this topic

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts

Különben is mindjárt gondolok egy merészet, és elkezdek aláírást gyûjteni, hogy írjanak ki népszavazást a hõség ellen...most ez úgyis menõ.

vagy szervezzünk tüntetést... :)
Feltöltött kép

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

és te a meleg miatt elszúrnál 3 órát az életedbõl naponta? 1 hónapig? kiszámolod?

nemtudom, de asszem ez a 3x fok nem lenne indok erre... fõleg hogy kb 1 hétig volt, azóta is megy a nyálverés :wtf: :chin:

ebben igazad van, viszont ezért tetszett neki enyire a 6-tól 1-ig.. bár az ügyfeleknek nem tom mennyire..du, hazajött aludt 1-2 órát és 3-tól azt csinált, amit akart,,, bár sokáig sztem a hölgymunkatársai annyira nem bírták volna,,( ohh milyen kialvatlan vagyok, ma is csak pletykálni tudok egész nap:D:D)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

nem tudom nálad mit jelent a szieszta de külföldön:

8-12:30 , 15:-18:30 azért nem mind1, de én elfogadom más véleményét,
valahol mûködik ez..

Olee, azért nem arra gondoltam...:)

és te a meleg miatt elszúrnál 3 órát az életedbõl naponta? 1 hónapig? kiszámolod?

nemtudom, de asszem ez a 3x fok nem lenne indok erre... fõleg hogy kb 1 hétig volt, azóta is megy a nyálverés :wtf: :chin:

Húsevõ:

Tartottam egy gyors közvélemény kutatást elérhetõ családtagok között, azt mondta mindegyikõjük, hogy ennyire melegre nem emlékeznek.

A kommunizmus is szép így utólag már. Fõleg pont az említett melegtõl szenvedõ öregeknek.

Ez a meleg jövõre már csak egy homályos emlékkép lesz, fõleg hogy kb 1 hétig tartott;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ahol folyamatos mûszak van ott be sem lehetne vezetni.

A sebesség mindent megold.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,369 posts

Az én öreganyám az egész fiatalkorát végigkapálta a kukoricaföldeken napszámban. Ilyenkor 10-80 éves korig mindenki dolgozott hajnaltól estig. Azóta 1 tized fokot melegedett az ÉVI KÖZÉPhõmérséklet.
Az emberekkel van a baj. A mi dédunokáink már klímás ruhákban fognak járkálni és allergiásak lesznek az összes gyógyszerre.

Nem az évi középhõmérséklet az érdekes.
A globális felmelegedés(klímaváltozás) az átlaghõmérséklet lassú növekedését jelenti csak, viszont azzal , hogy ez változik, finom rendszerek egyensúlya sérül, és sokkal több szélsõséges idõjárás várható.
Szóval ne gyertek nekem az átaghõmérséklettel. nem attól van dögmeleg. Ugyanakkora átl.hõm. mellett attól még télen lehetne végig -20, nyáron meg +50. Semmitmondó adat ebbõl a mi szempontunkból.

Tartottam egy gyors közvélemény kutatást elérhetõ családtagok között, azt mondta mindegyikõjük, hogy ennyire melegre nem emlékeznek. Volt olyan, hogy egy, esetleg két napig nagyon magas volt a hõmérséklet, de ennyi ideig, ekkora hõmérséklet talán ha közelítõleg egyszer-kétszer volt az utóbi 50 évben. Ja, és nem egész nap a tv-bõl szívjuk a hülyeséget, mert az nincs...
A másik ami hõséggel mostanában együtt jár, az aszály. Ez régen sokkal kevésbé volt jellemzõ. Nagyszüleim, szülõk, más ismerõsök tapasztalata alapján pl a Mátrában több patak, forrás eltünt vagy épp csak mutatóban maradt vmi. Ez azt hiszem elég általános jelenség, az egyenletes átlagos vízhozam sok helyen csökken.
Mostanában ha jön az esõ, akkor az árvíz formában gyorsan lefolyik, aztán meg szárazság.

Amúgy meg hallottam már olyan elméletet, hogy a 20. sz. elején vagy még korábban beindultak klimaváltozási folyamatok. Ugyanis már akkor is durva kibocsájtás volt az ipari forradalomtól kezdve.(iszonyatos kõszénfelhasználás.) Csak ha már az 1920-as rekordot emlegetjük....

Amúgy nektek mi lenne tényleg durva? 60 fok? Csak kérdem, hogy szerintetek, mi kéne ahhoz, hogy azt mondhassátok, igen vmi nincs rendben...

Ja, és a félreértések elkerülése érdekében én nem a légkondikon való nyavajgás miatt tartom gázosnak ezt a meleget.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

aha
2-3 óra pihenõ.

Ekkor pont semmit sem tudsz csinálni amúgy se, csak dögleni.
Utána meg 4 helyett 7kor indulsz haza.
Inkább döglõdök melóban melegben, hogy utána a jobb idõben a családdal/magammal ellegyek...

34 fok? és ez délután 2kor visszaugrott 25re?:);)

nem tudom nálad mit jelent a szieszta de külföldön:

8-12:30 , 15:-18:30 azért nem mind1, de én elfogadom más véleményét,
valahol mûködik ez..

Olee, azért nem arra gondoltam...:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kela, el ne tévedj, a szieszta nem azt jelenti, hogy go Balaton.
Hanem, hogy apud nem 1-kor jön haza, hanem bent sziesztázik a munkahelyén még egy órát és utána.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

nem feltétlenül hülyeség nyáron 1-1 hónapra bevezetni.. jobb pl. az ügyfélnek meg a hivatalban dolgozóknak.. tegnap megmértük apuék irodájában 34 fok volt tartósan,,, kisvárosi hivatalok rulez:S

aha
2-3 óra pihenõ.

Ekkor pont semmit sem tudsz csinálni amúgy se, csak dögleni.
Utána meg 4 helyett 7kor indulsz haza.
Inkább döglõdök melóban melegben, hogy utána a jobb idõben a családdal/magammal ellegyek...

34 fok? és ez délután 2kor visszaugrott 25re?:);)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
nem feltétlenül hülyeség nyáron 1-1 hónapra bevezetni.. jobb pl. az ügyfélnek meg a hivatalban dolgozóknak.. tegnap megmértük apuék irodájában 34 fok volt tartósan,,, kisvárosi hivatalok rulez:S

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 posts
Különben is mindjárt gondolok egy merészet, és elkezdek aláírást gyûjteni, hogy írjanak ki népszavazást a hõség ellen...most ez úgyis menõ.

szerk: "...korodhoz képest..." :D Jobb az ilyet az elején tisztázni, nehogy Dave elbízza magát...;)

szerk 2: Mellesleg nekem tetszik a szieszta, mindig is komáltam a déli népek életvitelét...mondjuk én csak a szieszta után csatlakoznék a dolgozó néphez, mert nem szeretek korán kelni...:P
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

Dave
Te egész értlemes gyereknek tûnsz, korodhoz képest.
hány éves vagy?

:D:D
Azért Andriskáé a nap aranyköpése.

Thez, szerintem a szieszta az a munkahelyen eltöltött idõ lesz, amiért nem jár fizetés.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
szieszta?

mi ez a második beteg ötlet?

pár politikus nem bírja a légkondi mellett a napközbeni hõséget nézni, és újabb lógást szeretne a "melóból"....

szieszta lol.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
jó reggelt emberek!
meleg van: hol? fúúúúj a szél v@zze, akinek nem muszáj ne menjen ki.. ilyen egyszerû vgay el lehet költözni.. Értsük már meg a kontinentális éghajlathoz tartozik országunk ezáltal nem ritka a 40 fok de télen a -20 sem,... 5 hónap múlva meg az lesz sláger. Én egyedül a nagyimat sajnálom ha el kell menni a kertbe..
szieszta nem is lenne rosssz, apum már kb. egy hete reggel hatra megy és 1kor jön haza, neki nagyon tetszene így is , hát még sziesztával.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A parlagfû pollenjére minden ember allergiás (olyan alakja van, hogy mindenkinek iritálja a nyálkahártyáját), csak valaki jobban, a városiak a sok felhalmozodó méreg miatt lesznek könnyebben allergiások, sajnos.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
idén van elõször ilyen baromság...:)
meg a 2000es rekordot sikerült megdönteni az egyik nap :)

ez minden csak nem durva átlagon felüli hõség....

Nyár van. Meleg van.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
....s érdekes módon a városiak érzékenyebbek a parlagfû pollenjére is( az más kérdés,hogy vannak olyan növények,melyek jóval nagyobb kockázatot képviselnek,ha oly mértékben elterjednek,mint a parlagfû)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az én öreganyám az egész fiatalkorát végigkapálta a kukoricaföldeken napszámban. Ilyenkor 10-80 éves korig mindenki dolgozott hajnaltól estig. Azóta 1 tized fokot melegedett az ÉVI KÖZÉPhõmérséklet.
Az emberekkel van a baj. A mi dédunokáink már klímás ruhákban fognak járkálni és allergiásak lesznek az összes gyógyszerre.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
Dave
Te egész értlemes gyereknek tûnsz, korodhoz képest.
hány éves vagy?
(már egy ideje meg akartalak dícsérni)

harmadfokú hõségriadó:
néhány éve vezették be. elõtte is volt (közel)ilyen meleg, csak akkor még nem tudtuk, hogy azt harmadfokú hõségriadónak mondják.

edit
most beszéli a rádió, hogy népszavazhatunk a délutáni szieszta bevezetésérõl...
pfff, mire megszavazzuk, havazik...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
akinek neadjisten akad otthon 230VAC 50Hz -> 2*12VAC vagy 1*24VAC legalább 60-70 VA (de ha több, az se gond:D) felesleges és mûködõ bármilyen (vasmag vagy toroid) trafója, az nyugodtan szólhatna...vagy ha bármilyen elromlott leselejtezett videód miegyebed van, és abban megnézed és aztán szólsz nekem priviben, ha olyan van amit leírtam, na akkor annak is örülnék :)

Svájcba én is mennék, de nagyon szívesen laknék Bad Kleinkircheimben is...télen a legjobb sípályák, isteni (bár egy idõ után unalmas) császármorzsa/germknödel/ hatalmas rántott hús, forralt bor, hüttpertyk, nyáron meg montizás túrázás hegymászás...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én svájcba mennék szívesen.....
meg most zenét hallgatva, csillagokat kémlelve elaludni megyek ki a hintaágyra....

jó éjt minden drága fórumozónak :)