Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Üzenõfal (archív #3)

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
43589 hozzászólás a témában

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

én ennél egyszerûbben gondoltam - ráadásul gépelni is utálok :)-

lesz is 10ezres számlám v@zze:D:D

eredeti windóz: 'ammeg mi?:)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Pszt. Nekem is a háromból kettõ. :)

Ezért nem hiszünk mi a Teremtésben?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás
kövezzetek meg , jogtiszta a vindózom. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Oké, de azt ugye elismered, hogy azért mégiscsak van némi köze az egyházhoz annak, amiben hiszel? Más kérdés, hogy mivel nem jogtiszta a Windózod, nem kapsz termékfrissítést és peccseket a Microsofttól. Helyette warezolsz. Azaz haverokkal beszélsz, könyveket olvasgatsz, hat rád a média, s mindez, a saját értékrendeddel összhangban, egyfajta hitben összpontosul. De attól MS termék. Max áthekkelted a böngészõt és médialejátszót. Már csak azért is, mert "kereszténységen" belül egyszerûen nem maradt ojjektív forrás. (tettek róla) Ha nem lenne egy egyház sem, nem tudnál a Bibliáról, lehet, hogy soha nem születne meg benned igény ezekre. (már ha a kereszténységrõl beszélünk)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Bikertiggernél a pont.
;-)
Ezt próbáltam én is korábban röviden leírni.
A hitnek nem feltétlenül kell Isten "fogalmával" párhuzamosan megjelenni.
Sõt...
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Hú, ez egy nagyon hosszú vita lenne, s nem is tudom, hogy el szabad-e kezdeni, de szívesen megvitatom, írj priviben ha úgy gondolod, csak azt az apró észrevételt tenném, hogy nagyon hiányos a képed (ez nyilván mindenkire igaz) Jézusról, a bibliáról, ha az egyház által propagált alapmodellt félreteszed. Gondolj csak bele, volt sokszáz vallásos irat. Miért ezek lettek benne a "gyûjteménybe"? Mert bizonyos emberek (az egyházban) ezt akarták. Szerintem trendi dolog ezeket ma már szétválasztani. Persze, hiszen így jóval könyebben összeegyeztethetõ a saját értékrendeddel. Vagy próbálj nekem egy 3-3-3 mondatos szösszenetet írni, mondjuk összefoglalni, hogy mit jelentenek neked ezek a dolgok, az egyház teljes mellõzésével, s akkor talán meggyõzöl.

Félre ne értsetek. Tökre semmi bajom az egésszel. Csak kicsit demagóg dolog ez az "elhatárolódás", mivel nyilván többnyire csak a szervezet emberi tényezõjével van bajotok. Akkor határolódjatok el rendesen.

példa - Biblia - Véletlenül sem azoknak a könyveknek az összesége, amelyeket egyházi emberkék válogattak ki, hogy egy szisztematikus egésszé álljanak, kínosan ügyelve a zavarbaejtõen kétesélyes darabok kihagyására (Enokh könyve, apokrif evangéliumok stb.).

én ennél egyszerûbben gondoltam - ráadásul gépelni is utálok :)-

egyszerûen gondolj el valakit aki mindjuk valamilyen szinten hisz valamiben - híjuk ezt akár vmi felsõbb hatalomnak, Istennek etc.- de spec még a bibliát sem olvasta, nem hülyítették hittanal -semilyennel- az egyházakról viszont elég markáns véleménye van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Azért még szerencse, mert kardélrehánynák a házasságtörõket. (házasságok 60%-a válással végzõdik) :D Ja - bocs, összekevertem, az a rész nem a szelleme. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na nem is gondoltam soha, hogy a Biblia "igaz" lenne.
A bajom az, hogy az egyház saját Bibliájának szellemével sem összeegyeztethetõ módon "viselkedik."

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

nálam még mindig Hitnek, Jézusnak a bibliának és az egyháznak semmi köze egymáshoz

Hú, ez egy nagyon hosszú vita lenne, s nem is tudom, hogy el szabad-e kezdeni, de szívesen megvitatom, írj priviben ha úgy gondolod, csak azt az apró észrevételt tenném, hogy nagyon hiányos a képed (ez nyilván mindenkire igaz) Jézusról, a bibliáról, ha az egyház által propagált alapmodellt félreteszed. Gondolj csak bele, volt sokszáz vallásos irat. Miért ezek lettek benne a "gyûjteménybe"? Mert bizonyos emberek (az egyházban) ezt akarták. Szerintem trendi dolog ezeket ma már szétválasztani. Persze, hiszen így jóval könyebben összeegyeztethetõ a saját értékrendeddel. Vagy próbálj nekem egy 3-3-3 mondatos szösszenetet írni, mondjuk összefoglalni, hogy mit jelentenek neked ezek a dolgok, az egyház teljes mellõzésével, s akkor talán meggyõzöl.

Félre ne értsetek. Tökre semmi bajom az egésszel. Csak kicsit demagóg dolog ez az "elhatárolódás", mivel nyilván többnyire csak a szervezet emberi tényezõjével van bajotok. Akkor határolódjatok el rendesen.

példa - Biblia - Véletlenül sem azoknak a könyveknek az összesége, amelyeket egyházi emberkék válogattak ki, hogy egy szisztematikus egésszé álljanak, kínosan ügyelve a zavarbaejtõen kétesélyes darabok kihagyására (Enokh könyve, apokrif evangéliumok stb.).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Szerintem senkinek sincs igaza. Nagyon sokáig azt gondoltam, amit hozé, Charon, s még sokak gondoltak. Azaz hogy az egyik egy szervezet, s van egy hivatalos "program", s a hit mindenkinek az egyéni interpretációja errõl a "programról" stb. A dolog ott hibádzik, hogy nem lenne saját meggyõzõdésed egy egyházon kívül. Mert mire is alapozod? Pl a kereszténység esetén a Bibliára? Dehát a Bibliát, mint "könyvgyûjteményt", egy egyház alkotta, néhány nagyszakállú öregember döntötte el, hogy mi kerül bele, s mi nem. Nem lenne "hit" egyház nélkül. Inkább azt mondanám, hogy van egy hivatalos ág, s ezernyi kis leágazás - ez pedig, napjainkban, mivel az emberek többet gondolkodnak, enyhén túlburjánzott. Olyannyira, hogy klasszik vallásosnak lenni, már-már cikis, hiszen akkor benyeled a molesztáló papokat, robbantgató õrülteket stb. Értem, amit mondasz hozé, csak azt nem hiszem el, hogy amit tud az ember pl Jézus viselkedésérõl és tanításáról, az nem az egyházon keresztül jut el hozzád. Ez olyan, mint az Age of Empires. Fasza kis játék, de mégiscsak a Microsoft gyártja...:)

nagyon egy gondolatkört jársz körbe Dante....nálam még mindig Hitnek, Jézusnak a bibliának és az egyháznak semmi köze egymáshoz. A manapság buzgón tempolmba (tök mindegy mi van a tetején) járok x százaléka is maximum vallásos de igazából nem hívõ.

Kérnék egy hites topikot

Megkaptam második térdinjekciómat mmmm finom volt

myblog off

jobbulást B.

elhoztuk. állat :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Engem sem, csak a maszekmelóm megy órabérben. ;) Ha van.

Egyébként én (sem ;) ) tudom jól megcsinálni a burkolási melót. Bár maximalista vagyok, s általában kevés dolog hoz ki a sodromból, mint a "jóleszezmán" mondat. Ezt kb napi szinten hallom munkásemberektõl. :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Charon, miért nem kérsz meg egy jómunkásembert, hogy segítsen?

Okés. GYERE! :D:D

Egyrészt jó szórakozás, hogy a saját házadban a saját kezeddel saját magad örömére dolgozol, másrészt jó megtanulni, mert igazából tökéletesen mindegy, hogy hogyan sikerül. (Ha az ajtót be tudjuk csukni és a járólap lent marad, az már siker.) meg ezért a pár négyzetméterért fizessek?
Ha egy egész lakást kellene leburkolni, akkor talán...
De akinek nincs kétbalkeze, az maga is meg tudja csinálni (szvsz ha konyhát-nappalit kellene újra, azt is magam tenném.).

P.s.: Nem órabérben fizetnek, mint téged ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
fuj de jol elvagytok itt!

ki dolgozott nemreg autos nagykerben?
@dave?
ott vagy meg?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lám - itt a különbség. Én ebédszünetben ponthogy nem tudok ideírkálni. ;)

Charon, miért nem kérsz meg egy jómunkásembert, hogy segítsen? Már nem bántásból mondom, de egy jó burkolókb 10edannyi idõ alatt összerántja neked azt töredékéért annak, amennyit a ráfektetett idõ alatt megkereshetnél azzal, amihez értesz. Persze nagyon kemény tényleg jó melósembert találni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Charon, az is jóféle munka.... no de lejárt az ebédszünet, megyek vissza dógozni mer' jómunkásmeber vagyok...

rosszat ne halljak rólatok :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2 ismerõsömnek is beázott a polar órája fürdés közben, hétszáz valahányasok.

A sebesség mindent megold.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

melyik szerveren vagy ? nekem 1esen meg 2esen is van falum.

S2.
Két hete játszom csak, abból a második teljes hét internetlenségben telt el :-)
Te (136|107)?
(Oda 17 óra alatt érnek a seregeim :-))

Szerintem senkinek sincs igaza.

No, elemezzük csak.
Elõször is, nekem igenis igazam van (ezt nem lehetett kihagyni).
Másodszor pedig, ha senkinek sincs igaza, akkor neked sem, vagyis ha azt mondod, hogy senkinek sincs igaza, az sem igaz.

"Okosolás" off :-)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ügyi vagy.
Rombolni jó.
Én az elõszobában vertem fel a járólapot és a betont alatta. Nem hallok most rendesen, mert cseng a fülem ;)

(Építeni is jó, ha hétvégén olyan idõ lesz, akkor lebetonyozom. A beac alatt meg prímán lejárólapozom. Zsír.)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
tegnap egész nap vakolatot vertem, most meg nem tudom húzni a fékkart sem fájnak az ujjaim....:o

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem állok ki, csak teszt jelleggel volt - ésszel megyek nyeregben is. Kösz az aggódást! :)