Ma direkt figyeltem az erdõt, arra jöttem rá, hogy minden évben több és több erdészeti út lesz. Mind erdõirtásokhoz vezet, egyre világosabb és világosabb az erdõ. Elég kinézni a tvtoronyból vagy bármilyen magas pontról, hogy tûnik el foltokban. A fokozottan védett területeken is (a Melegmányi völgyben kb. 2 éve láttam ilyen irtásokat). A munkagépekkel direktbe behajtanak a fák közé át mindenen. Vagy azért vágnak ki egy rakás fát és csinálnak utat maguknak, hogy az irtásra a munkagép bejusson. Szerintem közben nagyon értékes védett növényeket pusztítanak el..
A másik amire rájöttem, hogy pont azok ugatnak ellenünk biciklisek ellen, akik teleszemetelnek mindent, letörik, elégetik a kukákat az erdõben, megrongálják a padokat. Nekik kellemetlen lenne, ha õket állítanák pellengére, de így van kire fogni, a birka tömeg a bürokratákkal együtt meg bólogat. Szóljon nekem valaki majd elbeszélgetek vele milyen kárt csinálok én az erdõben vagy bármelyik biciklis.
Ja és ma Orfû Tekeresnél pont ahol a növényzet miatt csak egy biciklis fér el és két oldalról súrolják a növények, a kanyarban beláthatatlan helyen jön szembe egy motoros méghozzá nem kis tempóval. Két kiscsávót (lehettek vagy 10 évesek) vezettem ki az erdõbõl, mert eltévedtek. Ha nem állítom le azokon is átgázol én is úgy ugrottam el. Háromszor is megkérdeztem, hogy itt kell motorozni a biciklis úton??? Ennyi észt..