Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Persze, mondták, hogy Tüskésréten kiváló használaton kívüli területek vannak, kb. 8,5 m szintkülönbséggel. Esetleg mehetünk Kõvágószõlõsre is a meddõhányóra, az urán tetejére világítani. A lényeg, hogy itt nem lehet!

De minden tavasszal ez van, majd elfelejtik. Vége a fûtési szezonnak, kevesebb fát kell lopni biomasszaként, és ráérnek.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
valaki indított már nálatok tárgyalást a várossal és/vagy az erdészettel? mert azért ott sem csupa hülye köcsögök ülnek ám... normális hangnem, normális megközelítés, nálunk ez eddig bejött. lehet, hogy el lehetne kéne kezdeni valamit...

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Nem piti:
Chain Reaction Cycles - How they do it? - Pinkbike.com

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Süt a nap.
Mondjuk most nagyon bennem van a csapatás...
:D
De sebaj.

Szép páros:

Feltöltött kép

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
35 fokban éjszaka szoktam menni. Legalább üres az erdõ, elvétve szoktam látni embereket (kivilágítatlanul is), de legalább biztosan meghall és észreveszi a fényárt.. Nincs dh gépem, csak kb. tudom merre vannak a pályák (torony-tettye között), a wallride és a Lehel fogalmam sincs hol van. Nem lehet ezeket rendbetenni, ha összeálltok? A ló szerintem veszélyes, az utóbbi idõben többször jöttek szembe (kimondott kerékpáros úton és gyalogos ösvényen), megvadultak pedig lassan mentem és a másik szélén. Simán felrúg egy kisgyereket.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Anno természetkárosítás volt a köveskanyar levágás is. Ugyanígy lehordta a földet, mindenki arra járt, kilógott földanya kulccsontja, ma meg bozót van és õserdõ, nyomot sem látsz.

Minden évben eljutunk ide, páran megfogadják, hogy akkor nem lesz építés a Tettyén, meg lassítás lesz, tart 2 hétig, következõ év áprilisában meg szombaton meg tudjuk mi szervezõdik és a hangyák ugyanúgy építkeznek. EZ a természet örök körforgása. :)

Aktuális civil

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Jah, úgyhogy maradnak a reggeli körök, meg a meló utáni gyors karikák.
Szombaton nem TV torony - Tettyét kell nyomtani és kész.
Persze ez jó pár embernek több, mint megeröltetõ, de akkor is.

Menjünk össznépi teljesítménytúrára! :D

Amúgy tlaán Lehel pálya kevésbé baj, de a wallride már engem is kiakaszt.
Rendesen szíven baszhat egy átlag földi halandót...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Szerintem meg a természetkárosítás sem fiktív. Elég megnézni a wallride-ot. Ott volt eleinte egy elugró nyom, és kb. kettõ érkezõ nyom a borostyánban. Aztán ki lett kapálva az egész 300 méterrel Tettye felett.
Ha ma megnézed, akkor kilóg a fenyõk gyökere, mert elmosta róla a földet a víz. Ha így marad (így fog), pár év és kidõlnek a fenyõk.
De meg lehet nézni a Lehel pályát is. Az sem így nézett ki korábban.

Az relatív, hogy ez mekkora kár, de sajnos szem elõtt van és ez elég. A többit meg tudja mindenki: a lovasok nem robbannak ki az erdõbõl, nincsenek álarcban, nem ütnek el kismamákat babakocsistól... és az erdészeti jármûvek sem. Mi meg igen, így kész a téma.

És volt, hogy Kokkal nem tudtunk felmenni, mert Tettyén hesszeltek a rendõrök. Akkor is szar volt. Volt akit büntettek is.

Egyébként meg egy hónap, és mindenki Orfûre fog járni fittizni a szõke nõjével 80-nal a szerpentinen. Kutya nem fog feljönni a hegyre sétálni 35°C-ban (bringázni sem sokan), kivéve aki most is rendszeresen jár (10 mindennapos túrázó+pár hétvégi alkalmi erdõjáró). Addig kell a seggünkön maradni. És akkor majd a vízminõség, meg a drága lángos lesz a téma.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Mindenki okos.
Mindenki tudja a megoldást is.

De a lényeg ott kezdõdne, hogy az utolsó 300 méteren tényleg gyök kettõvel kéne legurulni, készségesen félrehúzódni, ha meg elengednek, nagyon hangosan megköszönni.
Ezt mondjuk mindenki "tudja", de még Gabesz is átszellemül és amég bringán ülünk, addig legtöbbünknek az utolsó méterig tart a pálya és az baszottul nem tesz jó benyomást, hogy ha nincsenek is elõttünk, de jönnek le a lépcsõsoron a kilátótól, mi mellettük 2 méterrel az ösvényen jövünk le 50-nel...

Amúgy meg ki ez a sok új ember és miért vannak kisregények?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Én is mindig lassítok, hogy még akkor is meg tudjak állni, ha elõttem tántorog vagy elém ugrik (walkmannal a fején, de sokan eleve úgy mennek mint a birkák). Ha félreáll megköszönöm, vissza is szoktak válaszolni, hogy szívesen. Ha messzirõl lát és elenged, akkor is lassítok, nem veszélyeztetem. (Legfeljebb õ van betojva.) Errõl ennyit.. Még nem ütöttem el senkit.. A "természetkárosítás" egyértelmûen fiktív uszítás ellenünk.

Szerintem csak az a pár köcsög ugat, aki szökõévente egyszer tolja oda a képét, eldobálja a szemetet és a csikket, kérésre sem áll félre csak anyázik, azok képzelik, hogy az övék az erdõ. Néha látok ilyet, de 99.9%-ban csak normális embereket látok.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Egyszer már volt szereplés és nyilatkozat is. Szép volt.
Majd ha garantálják, hogy azt adják le, amit mondok és ahogyan mondom, akkor nyilatkozom. Addig a tv-sek és az újságírók ugyanúgy bekaphatják. És ezúton kérek mindenkit, hogy az én nevemben ne nyilatkozzon.

na, vmi hasonlót akartam én is mondani.

nekem nem igen szokott lenni konfliktusom az orkokkal, mert mindig lelassítok és +köszönöm, ha félreállnak. (HA félreállnak ugye). ha minden bringás így csinálná, jóval kevesebb panaszos levél menne a bamának. mert ez a természetkárosítás része ez egy faszság, azért találták ki, mert erre harapnak a zöldek, meg az erdészek, arra szarnának, h kúrvára +ijedt tõlünk 1 kiránduló csoport. szerintem.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy erdésszel beszélgettem kb. 1.5 éve. Készséggel útba igazított. Pont akkor kezdõdött Bp-en a cirkusz, ottani dhs havertól tudom, illetve a média azt is felkapta. Kérdeztem itt hogy vannak a biciklisekkel. Az õ körein belül rendben. Direkt rákérdeztem a nem kijelölt (erdészeti) utakra, ott sincs bajuk velünk. A barátai forrásokat újítanak fel, turistautakat tartanak karban. A motorosokkal és a quadosokkal van bajuk.

Strapas

Strapas

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Szombaton voltunk fennt páran nem volt semmi extra, de azért felfele tologatás közben amikor egy rendõrautó parkolt villogóval ott eléggé megálltunk de "csak" egy baleset miatt voltak fönn. Nem hiszem hogy a rendõrök az erdõben fognak járõrözgetni a biokomos zsenik kedvéért.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Látott már valaki hatósági személyt a hegyen ilyen miatt vagy volt már ügy? El tudom képzelni mennyire ráérnek erre. A cserkész egy senki, nem állíthat meg.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Kivel veszed fel?
Minden évben új "király" van: Erdészet,...Pvv Rt,...BIOKOM,...DunaDrávaNemzetiPark,....Környezetvédelmi Hatóság
És minden évben ugyanonnan kezdik.

A sztori ismerõs, a következõ lépések is, ha szerencsénk van az esõs évszakkal együtt a "kiscserkészek" is eltûnnek...

Aktuális civil

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nem kellene felvenni a kapcsolatot nekünk is valakivel és bemutatni a dolgot a mi oldalunkról?

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás

kértem hogy mondjátok el a másik oldalt is,ugye? részemrõl ennyit az egészrõl

Egyszer már volt szereplés és nyilatkozat is. Szép volt.
Majd ha garantálják, hogy azt adják le, amit mondok és ahogyan mondom, akkor nyilatkozom. Addig a tv-sek és az újságírók ugyanúgy bekaphatják. És ezúton kérek mindenkit, hogy az én nevemben ne nyilatkozzon.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Márió most el ne játszd már, hogy te tudod a megoldást 10 éve, csak senki nem hallgat rád...
De ha tényleg tudod, akkor csináljuk meg! :)

Aktuális civil

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Lassan nem is lesz mit védeni. Kivágják az erdõt, a munkagépek szétb@sznak mindent, behajtanak az erdõbe ott is ahol nincs út keresztül a védett növényeken, mindenen. Az út mellett hány helyen látni 10-15m széles kerülõ utakat, fél-egy méter mély nyomokkal tele iszappal. Hány helyen nem lehet elmenni az út teljes szélességében terjengõ iszaptól vagy a keréknyomoktól, mert még egy 20cm sáv sincs. Ez nem teszi tönkre a talajt? A kijelölt kerékpáros utakon is ezt mûvelik. A másik a ló. Bemennek a keskeny turista ösvényekre is, nem csak a kerékpáros és földutakat teszik tönkre. Olyan lesz tõle az út mint a mélyszántás. Babakocsit nem láttam még az erdõben, ha már itt tartunk a ló nem veszélyes a gyerekekre, turistákra? Sok kimondott pihenõhelyen nincs gusztusom megállni a szeméttõl. Nem tudom ezek után az én kerekem milyen nyomot hagy bárhol és kit veszélyeztetek. Kinek akarják az erdõt védeni. Nem fogok elmenni az erdõbõl mert verik a nyálukat a köcsög bürokraták és megpróbálnak lejáratni. Lássak meg egyet is. A cserkész egy senki. Nem is állok meg, de ha kötekszik, én hívok rendõrt és vitetem el. Mit képzelnek ezek.

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás

Kokkka, ez most komoly hogy 90e forint?! azért körberöhögnek ha kimondom hogy mennyi..meexeshez meg remélem nem lesz semmi közöm..
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra