Jelentkezz be Regisztrálj
Pécsiek ide! #3
Írta 2006. május 08. - 18:19
Meg ezzel együtt hülyébbek is, úgyhogy nekünk több esélyünk marad a túlélésre.
Aktuális civil
Írta 2006. május 08. - 18:11
"Ha a vizsgaszabályzat másképp nem rendelkezik..."Nemazért, de a matek KÖTELEZÕ!
Írta 2006. május 08. - 18:05
Én diszhisztográfiás vagyok!
Az is aztán érdekes lenne, hogy valaki nekiáll programozni, mert nem megy neki a matek érettségi...
Írta 2006. május 08. - 17:59
Írta 2006. május 08. - 17:56
Nemazért, de a matek KÖTELEZÕ!nem, matek helyett választottam másik tárgyat..
Nem lehet helyette mást választani! Vajon hányan cserélnék el akármi másra, ha lehetne???
Hülye vagy Márió.
(2) Az érettségi vizsgán a vizsgázónak öt - négy kötelezõ és legalább egy általa választott (a továbbiakban: kötelezõen választott) - vizsgatárgyból kell - legalább középszinten - vizsgát tennie. A vizsgázó a kötelezõen választott vizsgatárgy mellett további vizsgatárgyakat választhat (szabadon választott vizsgatárgyak).
Ha a vizsgaszabályzat másképp nem rendelkezik, az érettségi vizsgán a következõ vizsgatárgyból kötelezõ vizsgát tenni: a) magyar nyelv és irodalom, anyanyelv (nemzetiségi nyelv) és irodalom a nemzeti, etnikai kisebbségi oktatásban résztvevõknek az idegen nyelv helyett, c) történelem, d) matematika, e) idegen nyelv, a nemzeti, etnikai kisebbségi oktatásban résztvevõk kivételével.
Írta 2006. május 08. - 17:56
Írta 2006. május 08. - 17:02
no este tér?!
vagy kis sztrítelés!?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2006. május 08. - 16:59
Zapat: egész kis korrekt a megoldás, bár a változókat kurvára nem egy sorban hoztam volna létre... Másba nemtudok belekötni, mert optimalizálni nem kellett.
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2006. május 08. - 16:54
de a próba feladatsort 100%ra megcsináltam,csak van egy iylen része is,no ehez meg nem tudok mit hozzászólni...
esete nem csinálunk bármit?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2006. május 08. - 16:46
Én legalábbis tudom, hogy mire kérdez rá egyegy feladat, pedig csak hobby szinten ûzöm a dolgot, és ott se túl bonyolult dolgokat írok....
Aktuális civil
Írta 2006. május 08. - 16:39
A matekot nem lehet kihagyni. Max. idén nem érettségizhetsz belõle. Majd, ha nem bux meg évközben.
ja, és elárulom, hogy 1 hét alatt nem lehet megtanulni programozni
nem, matek helyett választottam másik tárgyat..
ettöl tartok én is
ilyenek lesznek még...
2. feladat (7 pont)
Egy egyenes falú vödör felülete legyen 2 * ( ( R*R*3.14) + (M * 2*R*3.14)) ahol R a vödör alapkörének sugara, M pedig a vödör magassága.
Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, amely beolvassa R és M centiméterben megadott értékét, kiszámítja és képernyõre írja hogy mennyi festék szükséges a vödör lefestéséhez, ha 1 négyzetcentiméter lefestéséhez 2 gramm festéket számolunk!
3. feladat (8 pont)
Egy héten keresztül minden nap reggel 8-kor megmérjük és feljegyezzük a külsõ hõmérsékletet Celsius fokban. Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, mely feljegyzéseink alapján (billentyûzetrõl beolvasva) feltölti a hom() tömböt a mért értékekkel, majd a tömbben tárolt adatok alapján meghatározza, és a képernyõre írja a héten mért legmagasabb hõmérséklet értékét!
4. feladat (15 pont)
Egy légszennyezettség-mérõ állomás óránként meghatározza a detektorába érkezõ porszemek számát (ez egy 0 és 255 közé esõ érték lehet.) A mérés eredményét feljegyzi egy éven keresztül a por(1..365, 0..23) tömbbe. A por() tömb (i,k)-adik eleme az év i-edik napján k és k+1 óra között mért pormennyiséget jelöli.
Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, mely (mûszer hiányában) véletlenszerû értékekkel tölti fel a por() tömböt. (5 pont a 15-bõl)
A feltöltött tömbben tárolt adatok alapján határozza meg, és írja képernyõre azon napok darabszámát, amelyeken az észlelt pormennyiség összege meghaladta a naponta átlagosan érzékelt pormennyiség-összeget! (10 pont a 15-bõl)
5. feladat ( 5 pont)
Hozzon létre egy „nyitar” nevû adatbázist. (1 pont az 5-bõl)
Az adatbázison belül hozzon létre egy „emberek” nevû táblát az alábbiakban megadott adatok tárolásához szükséges mezõkkel (attributumokkal), (2 pont az 5-bõl)
és töltse is fel a megadott adatokkal! (2 pont az 5-bõl)
Szem. Ig. Szám. (Kulcs) Név Havi jövedelem (ezer HUF)
AJ124356 Kovács Lajos 100
MM234132 Ács Petra 150
BZ117723 Kiss Gabriella 43
HK117241 Kovács Tímea 274
Megjegyzés: Azon adatbázis kezelõknél, ahol adatbázisokat nem tudunk létrehozni csak táblákat, ott Dbase adatbázis helyett alkönyvtárt készítsünk, és ebben hozzuk létre a táblát megvalósító fájlt. Ekkor a beadandó a kérdéses alkönyvtár és tartalma.
Amennyiben az adatbázis létrehozása és feltöltése nem az adott keretrendszerbõl, hanem valamilyen programnyelvi kóddal (pl. SQL) történik, beadandó a használt forrásnyelvû kód is.
6. feladat ( 15 pont)
Legyen adott az UTNyT nevû adatbázis (út nyilvántartás), mely tartalmazza az alábbi táblákat (relációkat):
(A „:” után dõlt betûvel az adott adat típusát adtuk meg, a „->” karakterek után pedig az esetlegesen meghatározott kapcsolatot. Az egyes tábláknál a kulcsot aláhúzott karakterekkel jelöljük.)
UT(
UtAzon :TUtAzon,
Jarmu :TJarmuAzon, -> JARMU.Rendszam
Sofor :TEmberAzon, -> EMBER.Szemszam
Honnan :TTelepAzon, -> TELEP.TelepAzon
Hova :TTelepAzon, -> TELEP.TelepAzon
Tav :Kilometer
)
JARMU(
Rendszam :TJarmuAzon, -> UT.Jarmu
Tipus :TjarmuTipAzon -> JARMUTIP.JarmuTipus
)
JARMUTIP(
JarmuTipus :TJarmuTipAzon, ->JARMU.Tipus
TipusNev :Szöveg(30),
Fogyasztas :Liter/100Km,
TankMeret :Liter
)
EMBER(
SzemSzam :TemberAzon, -> UT.Sofor
Nev :Szöveg(30),
Lakhely :TTelepulesAzon
)
TELEP(
TelepAzon :TTelepAzon, ->UT.Honnan, ->UT.Hova
TelepNev :Szöveg,
LakossagSz :NagyEgesz
)
Készítsen lekérdezést az alábbi feladatokhoz:
a.) Adja meg a „Budapesten” lakó sofõrök neveit! (Sofõrnek számít az, akinek legalább egy nyilvántartott útja van.)
b.) Adja meg azon utak adatait (Honnan, Hova, Sofõr, Jármû rendszám), ahol tankolni kellett! (Feltételezzük, hogy a jármûvek mindig teli tankkal indulnak útnak.)
c.) Adja meg, hogy mely sofõr(ök) tették meg a legtöbb utat és, hogy mennyi volt ez a táv!
ezek közül meik tipus a legegyszerûbb?
ill mibe érdemes belefogni amit meg lehet tanuli hama!?
Írta 2006. május 08. - 16:37
majd a guruk javítanak, scanf-t soha nem használtam még...
int i,k;
int A[9][0]
int main
{
print ("Hányadik értékre vagy kiváncsi?");
scanf("%d",k)
if (k >= 1 && k <=10)
{
A[0] = 1;
A[1] = 1;
for (i=2; i<k; i++)
{
A[i][0] = A[i-2] + A[i-1];
}
printf("A sorozat %d -adik értéke:" A[k-1][0];
else print ("A beírt szám nem 1 és 10 közé estt");
}
Aktuális civil
Írta 2006. május 08. - 16:32
A matekot nem lehet kihagyni. Max. idén nem érettségizhetsz belõle. Majd, ha nem bux meg évközben.matek helyett megyeek tesire vagy számtekre...
ja, és elárulom, hogy 1 hét alatt nem lehet megtanulni programozni
Írta 2006. május 08. - 16:05
vagy hogy kell ezt!?
Kódolja az alábbi, mondatszerû leírással megadott algoritmust Pascal (C, Java, BASIC) programozási nyelven.
Változók:
i : egész szám
k : egész szám
A() : egész számok(1..10) indexû tömbje
Algoritmus:
Program
KI(„Hányadik értékre vagy kíváncsi? (1 és 10 között)”)
BE(k)
Ha 1 <= k <= 10
Akkor
A(1) := 1
A(2) := 1
Ciklus i := 3-tól k-ig
A(i) := A(i-2) + A(i-1)
Ciklus vége
KI(„A sorozat”, K ,”-adik értéke:”, A(K))
Különben
KI („A Beírt szám nem 1 és 10 közé esett”)
Elágazás vége
Program vége
Írta 2006. május 08. - 16:00
jah én is mentme volna nagyon,csak most ez a hétvége kissé eltlet az érettségire készülés jegyében...
matek helyett megyeek tesire vagy számtekre...
bár még javául nem tudok...
de valami szir-szart kell írni...
jha de jó napom van,iwiwen ismerõse lettem
neki
szeretnék vele jobban megismerkedni
Írta 2006. május 08. - 15:58
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2006. május 08. - 15:47
Hmmm, milyen lenne oda elmenni szurkolni...
Írta 2006. május 08. - 15:40
Írta 2006. május 08. - 15:26
Este amikor visszanéztem a filmjeimet, és meghallottam magam szurkolni... Eh, hát szóval nem vagyok normális...
Ja, és legközelebb el kéne indulni mindenkinek. Odaállítjuk majd a csajokat szurkolni
Írta 2006. május 08. - 15:09
"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.