Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Ez nem így van...

papám buszozot, megállóba néni beesett a busz alá, õ nem vette észre, elindult, néni meghalt. kapott 2 év felfügesztettet és bevonták a d-s joggsiját.

persze a szitu nem ugyan az és ez a 90 egynéhányban volt.

arra akartam célozni ezzel a nyugdíjas példával (ami talán nem volt a legjobb), hogy ember élet az ember élet, függetlenül attól, hogy hány éves. és nem hiszem el, hogy ekkora büntetést kapott volna az illetõ, ha az említett 2 nyugdíjas az áldozat, mert nem kapták volna fel így a hírt se

A_Fugger

A_Fugger

törzsvendég

• fórumtag
  • 471 hozzászólás
Magoo ott a végén nagy butaságot írtál, de én sem vitázok...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

ilehetett volna egy 70éves házaspár is, ha õk halnak meg söfõr kap egy felfüggesztettet és kész.

Ez nem így van...

Aktuális civil

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

ha kultúrnép lennénk, akkor egy babakocsis néninek elég lenne a zebrára néznie, és az autók megállnának.

igen, sajnos a közlekedési morál nálunk nem az igazi (katasztrófális). én mindenesetre megállok, ha lelépett a zebrára egy gyalogos. akkor is, ha nem az én oldalamon, és így kellene mindenkinek. babakocsis nénit pedig valóban illendõ lenne átengedni akkor is, ha csak a járdán áll, de látod, hogy át akar menni.
azt gondolom, hogy inkább zebrákhoz kéne állniuk a rendõröknek és fényképezni az elsõbbséget meg nem adókat, mint lakott terület kezdete tábla vonalához, vagy pályán 100as táblához állítani a trafit és szopatni a népet.

csakhogy az út közepén ütötte el õket. tehát amikor rádudált, akkor már rég a zebrán voltak.
felesleges ezen vitázni.

így igaz, nekik volt elsõbbségük és igen, az út közepén ütötte el õket, vagy ha pontos akarok lenni, akkor a saját sávjának a közepén, tehát ez mindenképpen az autós hibája, még akkor is ha nagymama a dudálás idejében mondjuk 1m-el balra volt és ha ott megáll, talán nem történik meg a baj. én nem védeni akarom az autóst, csak úgy gondolom, hogy nem kellet volna lecsukni és ennek a büntetésnek a nagyságában szerintem szerepet játszik az is, hogy a közvélemény miként fogadott volna egy enyhébb büntetést. ha az emberek meghalják, hogy kisbaba halt meg, akkor egybõl fõbe akarják lõni a vétkes autóst, pedig arról õ nem tehet, hogy éppen õket ütötte el, lehetett volna egy 70éves házaspár is, ha õk halnak meg lesz egy rövid cikk a bamán, söfõr kap egy felfüggesztettet és kész.

na, de tényleg fölösleges errõl vitázni, nem akarok én senki meggyõzni (nem vagyok pite :D) csak leírom mit gondolok ;) nem voltunk ott, a balesetet nem láttuk, utólag pedig könnyû okosnak lenni.

A_Fugger

A_Fugger

törzsvendég

• fórumtag
  • 471 hozzászólás
Szigeti út, Mészõ dokihoz szoktam vinni kutyámat oltásra. szitu: rückwarts parkolás hátrafelé óvatosan, körültekintve---nyugger mami meg odaugrik egy másik parkoló autó mellõl---én is majdnem elkaptam, Opel Kadét lökhárítója törte volna a térdkalácsot és én lettem volna a hibás. Van olyan szitu h. hajszálon múlik, akárhogy figyelsz.
Ez a csóka megérdemli a büntetést, feles kedvezménnyel úgyis felfüggesztettet kap 2 év után.

Off: mekkora csattanós-maflást kap a csóka :)

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
De baszki Magoo, nem kell messze menned, elég Szlovéniába és meg fognak állni, ha már a zebra mellett állsz, mert _neked_van_elsõbbséged_. pont. Nem szent tehén, csak _neki_van_elsõbbsége_. A 6osra merõlegesen se úgy érkezel, hogy "dehát féktávon belül húzott el a Kamaz/Ural". Csak erre keleten az autó még nagyobb úr, mint az ember, még városban/lakótelepen is. És ez a fejekben dõl el, nem a törvényekben.

Aktuális civil

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
csakhogy az út közepén ütötte el õket. tehát amikor rádudált, akkor már rég a zebrán voltak.
felesleges ezen vitázni. ha kultúrnép lennénk, akkor egy babakocsis néninek elég lenne a zebrára néznie, és az autók megállnának.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
De ha lelépett féktávon kívül, akkor az autósnak nincs mérlegelési joga, meg kell állnia. A Kamaznak se dudálsz, ha neki van elsõbbsége ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Zebránál észnél kell lenni. Lehet hogy épp eléd ugrik le, de akkor is téged vesznek elõ, ez van.

Én is jártam úgy egyszer még a clioval, este, elég nagy forgalom, szembõl vakítottak a lámpák, az elöttem lévõtõl kb 1 méterre haladok, és csórikám lelép. de nem ám óvatosan, szép nagy léptekkel totál elém. Nagy fék, megálltam. Srác lehet fel se fogta. Idióta.

De ha zebrán van õ a Szent Tehén.. ez van..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én meg ezeke után pláne ugyanazt mondom, amit eddig. ha rádudáltak, akkor mér tolja tovább a babakocsit? fõleg, hogy kamion takarásából jöttek elõ. mellesleg lehet egyszerre dudálni és fékezni, csak lehet, hogy akkor még nem blokkolt a kerék, mert nem gondolta, hogy nem állnak meg...
én pont így jártam egyszer, csak elém nem zebrán léptek ki (és én még meg tudtam állni), dudáltam és enyhén fékeztem, mert azt hittem megtorpannak, de nem. végül satu. ha elcsapom és egy szemtanú azt mondja, hogy elõbb dudáltam aztán fékeztem, én hiába mondom, hogy fékeztem, csak nem volt nyoma, mert nem vészfék volt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
:-)

nemtom, ritkán pizzázom. Legyen csípõs, gomba nélkül, semmi extra :)
csípjen-marjon, sonka vagy szalámi vagy szalonka, hagyma, esetleg paradicsom, de nem lényeg, nameg sok sajt ;)

fúú, feldobod a holnapom :-)

(azok a könnyelmû ígéretek :D)

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
LL, melyik a kedvenc pizzád?
:D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

http://bama.hu/cikk/208869

hát nemtom, én a magam részérõl sokallom ezt a büntetést. persze most lehet jönni azzal, hogy mi van ha az én gyerekemet és anyámat ütötte volna el. de nem szándékosan tette, hanem figyelmetlenségbõl, és elég lesz neki együtt élni azzal a tudattal, hogy megölt 2 embert. én inkább ugyanennyi felfüggesztettet adtam volna neki és 10 évre vettem volna el a jogsiját, börtönt meg akkor, ha ivott vagy drogozott volna.

62-66km meg kicsit sok egy zebrát megközelíteni, de nekem ne mondja senki, hogy vele még soha nem esett meg, hogy késõbb vett észere egy zebrát és ezért nem lassított. sajnos ez olyan dolog, ami bárkivel elõfordulhat..(sajnos)

az ügyésznél az tette be a kaput, hogy a faszi elõször dudált és csak aztán fékezett. tehát látta õket, de gondolta, majd visszatakarodnak a járdára. így azt mondom, megérdemelte.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
LSD bélyeg.

Albert Hofmann találta fel, és amikor elöször kiprobálta, megijedt és kerékpárra pattant.

"Bicycle day" 1943 ápr. 19 :)
Ezzel a bélyeggel "örökítették meg a sztorit"

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
ez már volt egyszer, de feladom ujra.. holnap 10 ig fut az akció. 32-es akármilyen pizza,kiszállítva féláron, mivel könnyebb a feladvány. csalni nem ér! tehát pl. tomy nem huzhatja rá a legujabb feljesztésü képfelismerõ progiját! : ) fugger pedig nem küldheti el elemzésre senkinek:) stb

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
mekfeytés:
Pan American: 360 business 360 bypass (1999) Label: Kranky

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
http://bama.hu/cikk/208855 nekem ez a kedvencem!! :)

mondjuk mi mondjuk pont akik ugye kivagyiságból pengéztetünk..:)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Egyik volt munkatársam a Szigeti úton ütött el pár éve egy nénit (a pizzasütöde elõtti zebrán). Egyszerûen nem vette észre, és a kocsi bal oldalával elsodorta. Asszem kulcsont törése lett a néninek. Egy évig nem volt jogsija, meg valamennyi pénzbüntetést kapott, de nagyon meg volt zuhanva.
Azóta se érti, hogy miért nem vette észre. Mondjuk sötét volt már, de ugye ott van lámpa. Viszont ott van egy kis emelkedõ az úton, és a szembejövõk fénye bezavarhat.
Sajnos az gyalogos kénytelen úgy lelépni az útra, hogy figyelje a sofõrt, hogy észre vette-e...

Na, de már megint a kocsikról beszélünk!

Én már ütöttem el bringával egy bácsit a Széchenyi téren. De nem lett semmi baja, csak térdreesett. Hát baszki én is megiijedtem rohadtul.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Én ezzel a gázolásos dologgal egy dolgot nem értek sose:
A gyalogosnak a zebrán elsõbbsége van. Ugyanúgy, mint a 6oson a füstöt okádó mattfekete Uralnak. Mégis valamiért más a hozzáállás és az elé nem szoktak úgy 60nal kigurulni.
Szóval ezalapján a kifogások soványak, ilyen eredmény benne van a pakliban, ha meg ráadásul huzamos ideig veszélyesen játszol, akkor meg hamar ki is húzhatod.
Ez a baleset meg valószínû akkor is megtörténik, ha van elkerülõ, mert a benzinkútra mentek.

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
eléggé ösze folt a faszi zuhanva a tárgyaláson...

Lesz 1 rendezvény február 14.én (nem kamu) a Szivárvány gyermekházban daganatos és leokémiás gyerekeknek. Játék gyüjtésbe kezdtünk, amit már nem használtok és nincs rá szükség azt hozzátok el nekik légyszi! Vagy leadhatjátok a Tettye vendéglõben, nálam, vagy Maszinál
száma: 20/4104342 Én biztos ott leszek párommal!

Egész jól állunk,szóval gyorsan padlást söpörni és szolni nekem hogy mikor mehetek érte!!!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!