ha kultúrnép lennénk, akkor egy babakocsis néninek elég lenne a zebrára néznie, és az autók megállnának.
igen, sajnos a közlekedési morál nálunk nem az igazi (katasztrófális). én mindenesetre megállok, ha lelépett a zebrára egy gyalogos. akkor is, ha nem az én oldalamon, és így kellene mindenkinek. babakocsis nénit pedig valóban illendõ lenne átengedni akkor is, ha csak a járdán áll, de látod, hogy át akar menni.
azt gondolom, hogy inkább zebrákhoz kéne állniuk a rendõröknek és fényképezni az elsõbbséget meg nem adókat, mint lakott terület kezdete tábla vonalához, vagy pályán 100as táblához állítani a trafit és szopatni a népet.
csakhogy az út közepén ütötte el õket. tehát amikor rádudált, akkor már rég a zebrán voltak.
felesleges ezen vitázni.
így igaz, nekik volt elsõbbségük és igen, az út közepén ütötte el õket, vagy ha pontos akarok lenni, akkor a saját sávjának a közepén, tehát ez mindenképpen az autós hibája, még akkor is ha nagymama a dudálás idejében mondjuk 1m-el balra volt és ha ott megáll, talán nem történik meg a baj. én nem védeni akarom az autóst, csak úgy gondolom, hogy nem kellet volna lecsukni és ennek a büntetésnek a nagyságában szerintem szerepet játszik az is, hogy a közvélemény miként fogadott volna egy enyhébb büntetést. ha az emberek meghalják, hogy kisbaba halt meg, akkor egybõl fõbe akarják lõni a vétkes autóst, pedig arról õ nem tehet, hogy éppen õket ütötte el, lehetett volna egy 70éves házaspár is, ha õk halnak meg lesz egy rövid cikk a bamán, söfõr kap egy felfüggesztettet és kész.
na, de tényleg fölösleges errõl vitázni, nem akarok én senki meggyõzni (nem vagyok pite

) csak leírom mit gondolok

nem voltunk ott, a balesetet nem láttuk, utólag pedig könnyû okosnak lenni.