Jó reggelt!
Ha nem kezdjük el soha sem fog megváltozni, mert kényelmesebb elmenni elõtte, mint megállni. A kényelem nagy úr. Kényelmesebb együtt gyûjteni az összes szemetet is, és ahogy itt mondja a paraszt a házban,
"Én is gyûjthetném szelektíven, de amíg nem hoznak gyûjtõt a parkolóba, addig nem!"
Mindig van kifogás. Majd akkor lesz gáz, ha az lesz mint Nápolyban. Meg ha megint elütnek valamilyen nagymamát a zebrán.
Azt is meg kell jegyezni, hogy ehhez a szabályhoz faszán elõ kellene jelezni a zebrát, nem öt méterrel elé rakni a táblát. Vagy kiemelni az út síkjából 20 centire, mint Olaszországban. Akkor minden gyalogost átengednének.
Részemrõl ez a gondolat fogalmazódott meg bennem.
Shoshival egyetértek maximálisan!
Lényeg, hogy mindig más a hibás, én sose. Vagy a rendõr, vagy a lámpa, autóból nézve a gyalogos, gyalog az autós, aki rossz helyre tette a szelektív gyûjtõt, meg aki iderakta a bejárat elé, a bank, aki nem világosít fel, a szar árfolyam, a kapitalisták, a kommunisták.
Ákos: Olvasd el még egyszer mit írtam. Hibáztam, oké. De miért is kell egy majd' fél havi minimálbért ráverni a parasztra? Volt minden papírom, be voltam kötve, nem mentem gyorsan, ha kekeckedett volna, lett volna izzókészlettõl kezdve mindenem. Ismerõs mesélte, bizti õv és papírok nélkül megállították, kapott egy 10es büntit. Pedig arról 100%osan õ tehet!
Az esetek jelentõs többségében átengedem a gyalogost. Viszont gyalogosként hülye érzésem van, amikor megáll az autó, holott mögötte közel távol semmi. Tegyük fel éjjel mész a városban, sehol egy ember, vagy autó rajtad kivül. Aztán hoppá a zebrához épp most érkezik valaki. Megállsz, vagy 2másodperccel késõbb így is úgy is át tud menni? Minek? teszem fel a kérdést. És iylen helyzetek nem csak éjjel vannak. Esküszöm _zavar_ ha megáll úgy egy autós átengedés jogcímén, hogy mögötte senki nincs és vidáman át tudnék menni miután elment.