Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 votes

• Please log in to reply
60704 replies to this topic

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

kb 1,5 órát lapátoltam a havat, még a kezemen is feljött a börke!

28cm-t mértem az udvarba, az már több mint elég.

a probléma gyökere viszont az, hogy vmiért nem nyílik ki a kapu, pedig alaposan körbelapátoltam, letakarítottam, és elvileg az elem is jó a távirányítóban, de meg se moccan.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts

1,5-höz sajnos nincs, mert taper a nyakam, vagy 1 1/8-ad.

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 posts
  • LocationPécs

És minden nap írhatnám a hóban 30-40-el a belső sávban furikázókat

Ezen volt a hangsúly. Lehet, de azt ne a forgalom feltartásával csinálják, ha már van rá más mód.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

nyilván csak a jegyzőkönyv töredékét írták le a cikkben, meg helyszíni fotókat sem láttunk, de én tök sok ehhez hasonló ügyről hallottam az előző ügyfélkörömbe, szóval elgondolkoztató. egyébként én egyet értek mind 2 ügy eredményével.

és amúgy ha normál körülmények között 50 a megengedett, akkor hóba miért ne menjek 30-40el? a mai időben még városon kívül se mertem se én, se más 50-55nél jobban menni...

a fekete S mercis meg valóban faszkalap, de ettől még követési távolságot kell hagyni. ha meg beletörölközöl egy ilyen baromba, rendőrt kell hívni, és kihoznak 50/50%ra, őt az indokolatlan fékezés miatt, téged meg a követési táv hiánya miatt.

szar dolgok ezek na. ilyenek miatt van a kamerám.

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,265 posts

Igen. Meg a védelmemre legyen mondva, hogy a bringásra, gyalogosra is nagyon figyelek (meg mindenre általában), sohasem vezetek agresszívan (Rocsi khmmm... volt neked Ford réndzsöröd, hetente meséltél valami üldözéses, fenyegetőzős, fákkolós sztorit), nem dudálom/villogom le a balfaszokat, hanem ahol lehet, elhúzok mellettük.

Nem megyek bele veszélyes előzésbe stb. Tehát nem őrült és kiszámíthatatlan, hanem lendületes. 18 év alatt nem volt még soha balesetem (vad- és háziállat irtásokat kivéve), de persze minden csak idő kérdése, tehát ez nem szempont. ...és persze ha megvan a baj és 50 helyett 80-90-nel megyek, akkor az a baj nagyobb is lehet.

Edited by Chicken, 2014. January 24. - 23:28.

Napkin 001

Napkin 001

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,121 posts
Andrisnak lehet hogy van iylen hézagolójaa Mof!
Más. Nézem az ozone networköt amiben az megy,hogy eg feka családban albino gyerekek születtek. Tehát feka de mégis fehér! Az milyen lehet?! De ezt überelték azzal,hogy egy 60as nőnek összenőtt a pinája,a következő képkocka hogy szétdobja a combokat és műtik a mammert! A műsor címét nem tudom,talán "Lehet hogy neked rosszabb?!" :o

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 posts
  • LocationPécs

Bringás is vagyok meg autós is, meg sokáig robogós is voltam. Tehát sok oldalát ismerem a dolognak. 11 éve közlekedek járművel pécsen. Sosem okoztam balesetet. 1 gyorshajtást, pár parkolási bírságot és 2 betétlapot gyűjtöttem.

Annyi fasz közlekedik hogy az botrány. És mégsem az önvallomást tévő Chicken szerű emberekre haragszom. Ők legalább rutinosan, magabiztosan csinálják amit csinálnak. Én is ilyen vagyok még ha nem is 90-110,de általában igénybe veszem a passzív sebesség túllépés toleranciáját és a km óra csalását is beleszámolom.

De az amit ilyenkor művelnek minősíthetetlen. Még hó nélkül is... rendszeresen a 6oson szelem át a várost melóba menet. Nem tudom felfogni hogy miért a külső a gyorsabb sáv. A gyalogosok ott szaladnak át az úton ahol tudnak (vagy épp piros lámpánál kényelmeskednek át a zebrán), de ha elbasznám én járnék úgy (jó ügyvéd nélkül) mint a Magoo által linkelt két cikkben a szerencsétlenek.

1, "a bíróság szerint a vádlott minimális sebesség túllépése eredményezte a baleset bekövetkezését." Miafasz van?! Ha én leugrok a 60al közlekedő autó elé akkor ő a bűnös?!

2, Ha igaz lenne amit leírtak jogos a bünti. Viszont első olvasatra is vitathatók, nem egyértelműek a jegyzőkönyvek. Ha autóval stop táblánál kihajtok egy másik elé, akkor nincs tárgyalás sem, mert érvénybe lép az ökölszabály. Az a hibás aki nem adott elsőbbséget. 

"A nő kocsija az út balján felszaladt a padkára..." tehát ki akart térni az ütközés elől. Ha egy idős bács kikanyarodik bringával szerintetek nem lett volna ideje a jobb oldali sávban lefékezni?

"a kerékpár csúszási nyomából egyértelműen megállapítható az ütközési pont." Hát ilyen fizikusok dolgoznak a rendőrségen? Szerintem ha nekiütközök egy bringának 90el az nem csúszik, hanem repül.

Persze ismerni kéne a helyszínt, hogy mennyire belátható a bringás szempontjából a kereszteződés. Ha láthatta az autót, akkor fel kellett tudja mérni hogy nem 50-el jön és nem indult volna el (vagy piás volt? mindegy.)

Persze sajnálom a szerencsétlenül járt bringásokat, de pont az ilyen esetek miatt megyek a falnak. És heti 2-3 ilyen eset velem is előfordul, hogy nekem kell figyelmesnek lennem, mert ha nem vagyok, hiába mondanám hogy "én pedig szabályosan közlekedtem."

És minden nap írhatnám a hóban 30-40-el a belső sávban furikázókat (őket kéne büntetni, persze nem lehet mert nem sértettek szabályt), vagy a faszkalap fekete S mercist aki a 6-os és Petőfi kereszteződésében gondolta ma 17:30 körül(!) úgy hogy ő balra kanyarodik a tiltás ellenére a Magda cuki irányába. Persze ilyenkor mi van? Mindenki satuzik a hóban, mert senki nem számított rá hogy egy barom ott fog megállni a 6os belső sávjában. Megint ki lenne a hibás? Aki hátul ment,mert nem tartott követési távolságot.

Meg már bánom azt is hogy nem mentem frontálba annak a fekete Fabia kombinak aki a tégla centrum felől kanyarodott ki szembe a forgalommal. Ha nem vészfékezek puff. Csak a kocsimat sajnálnám, meg a biztosítók sem oly bőkezűek már mint régen.

Bocs a fröcsögésért. Kikívánkozott.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

havas kutyázást játszanám

kérlek töltsetek kérdőívet!! köszi)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

Hidd el, a helyemben te is mennél.

ennyire hajtanak a melóhelyen vagy mi? mer azér az nem jó...én inkább telefonálok az ügyfélnek, hogy kések, de sose sietek (alig érek oda előbb ha tolom neki). városba 60, kívül meg 100 (jó néha 110), csak szép kényelmesen, és lenyomok havi több mint 6000km-t így, háttérben a nigger zenével B)

ezt meg érdekességként, hogy azért nagyon nem mind1 mennyivel mész, ha baj van:

http://www.vezess.hu...rekparos/47160/

http://www.vezess.hu...g_itelet/45641/

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,265 posts

a blokkoló ellöki majd az útból a gyerekeket? erre azért nem lennék büszke a helyedben...

Nem büszkeségből írtam, csak mint érdekesség. Hidd el, a helyemben te is mennél. Ha a föld alól jön ki akkor nyilván elütöm (50-nel is), de olyan helyen megyek gyorsan, ahol erre vajmi kevés az esély.

A vadak/kutyák/macskák inkább szóba jönnek.

mozsafsik

mozsafsik

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,930 posts
Hó fasza..
Ennyi balfaszt az utakon..még nyári gumi, keresztbe az alagút előt...
Túra részemről ok..kutyákkal....
Szép estét! :)

<<<ROCK&ROLL>>>
:ogien:

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 posts
  • LocationPécs

Nem akarunk vmit csinálni hétvégén, ami hó related? Ha tekerni télleg nem is lehet egy turha, forraltbor, vmi? Csak úgy romantikáznék.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

eMMMes! legkésőbb jövő hétre egyben lesz, ha majd Pécsett jársz, jelentkezz! 

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Nekem kifejezetten jól jön ez az idő, mert már faluban/városban is 90-110 körül haladtam, ami -valljuk be- sokszor egészségtelen, most legalább csak 40-50.

a blokkoló ellöki majd az útból a gyerekeket? erre azért nem lennék büszke a helyedben...

Kokk, nagyobb kereket akarsz? Biztos? 

Mof, az az Uzzi milyen méret? Lehet megnézném eccer... :) 

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

hát egen.. szerintem sem kell bringázni a hétvégén. Magoo, a tengelyt nagyon ügyesen kicseréltem, köszi a cuccokat hozzá! mindig elcsodálkozok, hogy a chromag kormány mennyire meg van fakulva, kár érte. lehetne vajon segíteni rajta valahogy? lehet eloxálni úgy, hogy a feliratok megmaradjanak? mikor nekem is nyíltak picit vulvácskák az oldalamra, akkor ugye lerúgtam a régi hátsóváltókar karját(jómondat). amit szereztem, az egy ezüst x7-es volt de most megcseréltem a fedeleket és fasza fekete lesz minden elöl. csupán annyi a gond, hogy a szétszedett, kannibalizált x5-öt nem tudom összerakni :D sok is buzi rugó szétrúgott mindenfelé. kisgecik. elfelejtettem kis rögzítő bolhákat venni a fékkábelekhez, meg a bowdenekhez, így marad a kötegelő. de persze azt sem vettem, így marad a faszverés. no, letakarítom inkább a régi alkatrészeket. 

Doktor úr, ha netalántán kész lenne ma a lyrik, hol tudnám átvenni? (nem sürgős, holnap is elég, de hátha már lábon állhatna ma Lizi. ugye te is örülnél neki? :D)

Chicken

Chicken

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,265 posts

Nekem kifejezetten jól jön ez az idő, mert már faluban/városban is 90-110 körül haladtam, ami -valljuk be- sokszor egészségtelen, most legalább csak 40-50.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

tartok tőle, hogy bringázásra alkalmatlan mennyiségű hó van a hegyen.

67-es út katasztrófa bazzz, és a hatos is nagyon szar. van ahol hóláncot rakatnak, de persze a suzukisok már reggel felrakták a vízeslatyakba, hogy a szokásos városon kívüli 60-as tempójuknál még lassabban tudjanak menni!  

Edited by Magoo, 2014. January 24. - 17:48.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

NINCS! :D

De faraghatunk! :D :D

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
SOS!!! Masfeles hezagolokat keresrk ASAP! Masfel, ket cenrie lenne szuksegem. dus?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob, játszom a gondolattal, de egyelőre 26-os párti maradok... ;)
Csak hát nagy a nyomás! :)
Ellenérvnek meg ott van az Enduro, ami úgy tökéletes, ahogy van.

De ezeknél a méheknél sohase lehessen tudni...

akkor egy jó 140-es 29ert ki se próbálnál? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.