A köz érdekében kértem a bejegyzésem eltávolítását. Nehogy másnak, vagy a közösségnek kára legyen belőle, esetleg általánosítás áldozata legyen bárki.
A videót ettől függetlenül fent hagyom. Ahogy mondtam; a saját felelősségem. Vállalom a hobbim és vállalom az álláspontom a sport ellehetetlenítésével kapcsolatban. (Emlékeztetőül a nyilvános fórum azon esetleges olvasóinak, akik nincsenek tisztában vele: a hegyikerékpározás olimpiai sportág)
Szerintem: A hiszti folyamatos. A helyzet javulni attól nem fog, hogy szőnyeg alá söpörjük a dolgokat. Mindenki szabályt sért, aki erdőben bringázik, mert jószerivel lehetetlen úgy eljutni erdőbe, hogy ne vegyél igénybe turistaútvonalat. A megoldás egymás elfogadása lenne (turista-kerékpáros ellentét) és ehhez mérten a szabályrendszer átdolgozása. Teljesen elfogadhatónak gondolnám, hogy a turistaútvonalat kerékpárosok is igénybe vehessék, de a gyalogosoknak legyen rajta elsőbbsége.
Úgy gondolom ti magatok is már sokat tettetek annak érdekében, hogy ez az ellentét megszűnjön, de mégis mindig ellenállásba ütközünk. Annak ellenére is, hogy tudomásom szerint mindegyikünk magatartása megfelelő és tekintettel vagyunk a többi erdőlátogatóra.
(Bár sífutókra vonatkozó szabályozással nem találkoztam, de volt már szóváltásom velük
- Pedig szerintem sível nehezebb megállni, mint kerékpárral és veszélyesebb ha felnyársalja a gyalogost. A sífutó-gyalogos balesetek száma úgy sejtem szintén konvergál a nullához, csak úgy mint a kerékpáros-gyalogos baleseteké-)
toronte módosította - 2014. május 26. - 21:06