Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
60704 hozzászólás a témában

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Plusz kivéve sajnos a természetvédelmi területeket. És a Mecsek Natura 2000.

Én értelek Téged, csakhogy a hatóságok is látják, hogy tehetetlenek igazából, és nemtom észrevettétek-e, de amit szerintem elkezdtek, az a csapból is folyó lejáratás. Lehet, hogy ez véletlen egybeesés, de nagy sunyik ezek ám. Ergo fognak mindent, és eladják a birkáknak, hogy a bringások tehetnek minden bajukról. Azok meg majd jól néznek rád és belédállítják a nyársukat Égertetőn.

Szerintem így, bár lehet paranoiás vagyok, de mindenesetre 20 éve figyelem a helyzetet, meg láttam a főmuftijuk fejét is közelről.

Egy ilyen video meg remek alap egy ilyen fröcsögős faszságra, hogy na már megint álarcos banditák pengéznek és gyereket reggeliznek. Ráadásul gecikönnyen kereshető. A Csabikát is 3 nap alatt megtalálták vele.

Nyilván nem nagyon fognak felelősségre vonni (persze saját névvel azért ez is más: nem hiszem, hogy ez hiányzik bárkinek) de remek alap bármire.

Nekem ez így.

Név meg hely nélkül is látjuk, hogy mekkora béna vagy. :P :)

Zap módosította - 2014. május 27. - 15:48

• albertfish és bucibeka kedveli ezt

Aktuális civil

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 hozzászólás
  • LocationPécs

http://www.holkerekp...ott-erdotorveny

Ezt csak azért itt hagyom, ha valakit érdekel az aktuális jogi helyzet. A cikk egész jól összeszedi, de nem mindenhol értelmezi jól a törvényt.

"91.§ (1) Az erdőben – annak rendeltetésétől függetlenül – üdülés, sportolás és kirándulás céljából gyalogosan, emberi erővel hajtott kerékpárral, lóval, valamint az erdészeti feltáró hálózat részein sport vagy turisztikai célú, lóval vontatott járművel bárki saját felelősségére ott tartózkodhat, amit az erdőgazdálkodó tűrni köteles, kivéve, ha
a) más jogszabály azt korlátozza, vagy az arra jogosult a látogatás korlátozását az e törvényben foglaltak alapján elrendelte."

"(1b) Az erdőben abban az esetben lehet a megjelölt turistaúton kerékpározni és lovagolni, a megjelölt kerékpáros úton lovagolni, ha az együttes használat lehetősége jelzéssel az adott turistaúton vagy kerékpáros úton megjelölésre került."

A lényeg: az erdőben szabad kerékpározni, a kijelölt turistaútvonalon csak akkor, ha ezt külön jelzik.

toronte módosította - 2014. május 26. - 21:37

• mozsafsik kedveli ezt

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Akkor ha beadok valami nagyobb távot helyből a vassal, akkor ne tegyem ide ki, mert végtére is garázdaság?

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 hozzászólás
  • LocationPécs

A köz érdekében kértem a bejegyzésem eltávolítását. Nehogy másnak, vagy a közösségnek kára legyen belőle, esetleg általánosítás áldozata legyen bárki.

A videót ettől függetlenül fent hagyom. Ahogy mondtam; a saját felelősségem. Vállalom a hobbim és vállalom az álláspontom a sport ellehetetlenítésével kapcsolatban. (Emlékeztetőül a nyilvános fórum azon esetleges olvasóinak, akik nincsenek tisztában vele: a hegyikerékpározás olimpiai sportág)

Szerintem: A hiszti folyamatos. A helyzet javulni attól nem fog, hogy szőnyeg alá söpörjük a dolgokat. Mindenki szabályt sért, aki erdőben bringázik, mert jószerivel lehetetlen úgy eljutni erdőbe, hogy ne vegyél igénybe turistaútvonalat. A megoldás egymás elfogadása lenne (turista-kerékpáros ellentét) és ehhez mérten a szabályrendszer átdolgozása. Teljesen elfogadhatónak gondolnám, hogy a turistaútvonalat kerékpárosok is igénybe vehessék, de a gyalogosoknak legyen rajta elsőbbsége.

Úgy gondolom ti magatok is már sokat tettetek annak érdekében, hogy ez az ellentét megszűnjön, de mégis mindig ellenállásba ütközünk. Annak ellenére is, hogy tudomásom szerint mindegyikünk magatartása megfelelő és tekintettel vagyunk a többi erdőlátogatóra.

(Bár sífutókra vonatkozó szabályozással nem találkoztam, de volt már szóváltásom velük  :lol: - Pedig szerintem sível nehezebb megállni, mint kerékpárral és veszélyesebb ha felnyársalja a gyalogost. A sífutó-gyalogos balesetek száma úgy sejtem szintén konvergál a nullához, csak úgy mint a kerékpáros-gyalogos baleseteké-)

toronte módosította - 2014. május 26. - 21:06

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

szerintem: tekintve, hogy a közelmúltban mekkora gyökérhiszti volt a sokszor előkerülő tettyei bringázások körül, így közel nem elegáns a videót közzé tenni nyilvános formában. 

toronte

toronte

vendég

• fórumtag
  • 446 hozzászólás
  • LocationPécs

Vállalom a kockázatot, ha ebből ügyem lesz.

Toronte: sose nem értettem, hogy ez miért jó, hogy valaki a saját neve alatt feltölt gyakorlatilag egy fasza szabálysértést... Oké, hogy látjuk, meg jó is, de nem gondolsz tovább vele?

Nem baszogatni akarlak, csak tényleg nem értem. :)

Na jó, baszogatni is akarlak. Kicsit.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Van itt egy-két informatikai ember, szóval ha tudtok nekünk fejlesztőt, akkor köszi!

Térképes informatikai rendszerünk fejlesztéséhez keresünk új csapattagot. Meglévő 5 fős fejlesztőcsapathoz kell csatlakozni.

A továbbfejlesztendő rendszer jelenleg is működik, ehhez kell új funkciókat, modulokat készíteni.

Feladatok:
- magas rendelkezésre állású rendszer programozása
Elvárások:
- Java, JavaScript ismerete
- alapos, igényes munka
- legalább 1 év fejlesztői tapasztalat
Amit kínálunk:
- szakmai fejlődés
- stabil háttér
- kellemes munkakörnyezet

Mindenképp pécsi kollegát keresünk alkalmazotti jogviszonyban. Ha felkeltettük érdeklődésed, kérlek küldj emailt a következő email címre: attila.toth@whereis.eu

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

Kösz a zapokat.

Toronte: sose nem értettem, hogy ez miért jó, hogy valaki a saját neve alatt feltölt gyakorlatilag egy fasza szabálysértést... Oké, hogy látjuk, meg jó is, de nem gondolsz tovább vele?

Nem baszogatni akarlak, csak tényleg nem értem. :)

Na jó, baszogatni is akarlak. Kicsit.

• Shoshi, kölyök8 és mof kedveli ezt

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

holnap előadok a KTK-n kettő körül tessék drukkolni..fenntarthatatlan marketing-gazdaság-túlfogyasztás témakörben

ui: eladó kormánya nincs valakinek? illetve van pár nyeregcsövem fölöslegbe ha érint valakit

• mozsafsik kedveli ezt

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Újhegyen meg annyi esett, hogy még mindig sár van! Rohadt sok volt, jéggel, mindennel!

...mert kerülöm az alkoholt... amíg tudom!

"A Rock n' Roll az nem egy tánc!"

"Our bikes bring us to places school never could!

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Dombóváron is be kellett menekíteni mindent a teraszról. Aztán egy óra után már csak szemerkélt, áh, mondom ahol szoktam stoppolni nagy fák vannak, alatta csak elleszek. Kimegyünk, ott meg csont száraz volt minden. És kb a harmadik autó felvett.

You're doing what any sane man in your appalling circumstances would do. You're going mad.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

na ez aztán egy érdekes tekercs volt: égervölgynél elkezdett esni, úgyhogy beálltam egy pihenő házikó alá. de nem esett nagyon, és a radaron is úgy látszott, hogy elmegy inkább kelet felé, úgyhogy tovább mentem, jól is tettem, mert már nem esett utána. de feljebb a hegyen nagy eső lehetett, mert gyakorlatilag farkasforrástól felfelé mindenhol folyt a víz, a patakban meg özönlött lefelé a sáros víz. jakabhegyen meg konkrétan fáztam. elindultam vörösferin, ami meglepetésemre gyakorlatilag csont száraz volt. a vörösferi és éger tető közti út viszont úszott, aztán égervölgy classik pálya szintén száraz volt, és fülledt meleg.

szóval ez így nagyon jó volt ez!

csak sok már a szúnyog, és simán átcsípnek a mezen.

p4pb10247763.jpg

mozsafsik

mozsafsik

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.930 hozzászólás
4-5 körül, de csak egy laza tekercs!? :)

<<<ROCK&ROLL>>>
:ogien:

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Kajakos lanyoktol nem kenr pofon. Baz..nagyon nem sze a test, amit kaptak a sorttol.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

11 körül Teca vkinek? megyek egy jakabot.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

napi kedves zene 1

napi kedves zene 2

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

deathcode

deathcode

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.220 hozzászólás
Olyan fain maca vett fel mikor Mánfán stoppoltam, azt hittem kiszakadnak a szemeim, annyira próbáltam 9 órára fókuszálni!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

http://www.csajokesv...-egyet-tekerni/

bucibeka

bucibeka

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.299 hozzászólás

Zapnak utólag, a hivatalosan is nemsokára feleségezett Shoshinak meg:

10308263_10152339390554471_4514564990329

• Shoshi kedveli ezt

...mert kerülöm az alkoholt... amíg tudom!

"A Rock n' Roll az nem egy tánc!"

"Our bikes bring us to places school never could!

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

öjj, ne menjetek el tekerni úgy, hogy reggelire csak egy szelet műzlit esztek. mer én most meghaltam. de most betoltam egy pizzát, és kezdek újraéledni!

egyébként meg zsír volt. torony-tubes-lapis-le kisrét felé-fel toronyig-ott megvártam Mettyút, aztán leverettünk toronyiránt a háromszöget keresztezve. háennyi.

azért ez elég csücskös:

Magoo módosította - 2014. május 24. - 13:14