Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pécsiek ide! #3

* * * * - 7 votes

• Please log in to reply
60704 replies to this topic

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Hát, változik a világ. A mai fiatalok élelmesebbek látod....
Meg ezzel együtt hülyébbek is, úgyhogy nekünk több esélyünk marad a túlélésre. :D

Aktuális civil

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

Nemazért, de a matek KÖTELEZÕ!

"Ha a vizsgaszabályzat másképp nem rendelkezik..."

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
De baszki ez milyen genyóság már! Én miért nem kaptam felmentést töribõl? Én kibaszottul nem értek a történelehez, képtelen vagyok évszámokat megjegyezni. Nem hogy mindenféle királyok tevékenységinek kronológiai sorrendjét visszamondani.
Én diszhisztográfiás vagyok!

Az is aztán érdekes lenne, hogy valaki nekiáll programozni, mert nem megy neki a matek érettségi...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
diszkalkulialikalulikailás...

Aktuális civil

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

nem, matek helyett választottam másik tárgyat..

Nemazért, de a matek KÖTELEZÕ!
Nem lehet helyette mást választani! Vajon hányan cserélnék el akármi másra, ha lehetne???
Hülye vagy Márió.

(2) Az érettségi vizsgán a vizsgázónak öt - négy kötelezõ és legalább egy általa választott (a továbbiakban: kötelezõen választott) - vizsgatárgyból kell - legalább középszinten - vizsgát tennie. A vizsgázó a kötelezõen választott vizsgatárgy mellett további vizsgatárgyakat választhat (szabadon választott vizsgatárgyak).
Ha a vizsgaszabályzat másképp nem rendelkezik, az érettségi vizsgán a következõ vizsgatárgyból kötelezõ vizsgát tenni: a) magyar nyelv és irodalom, B) anyanyelv (nemzetiségi nyelv) és irodalom a nemzeti, etnikai kisebbségi oktatásban résztvevõknek az idegen nyelv helyett, c) történelem, d) matematika, e) idegen nyelv, a nemzeti, etnikai kisebbségi oktatásban résztvevõk kivételével.

Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
hátez kurvajó!
táncoslábúaknak kötelezõ!

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
pff valami gyorstalpalóba belefogok...

no este tér?!
vagy kis sztrítelés!?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Márió, nagyon lol vagy. :D

Zapat: egész kis korrekt a megoldás, bár a változókat kurvára nem egy sorban hoztam volna létre... :D Másba nemtudok belekötni, mert optimalizálni nem kellett. ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
no én egy percet sem csináltam még,szal lehet akármien egyszerû is
de a próba feladatsort 100%ra megcsináltam,csak van egy iylen része is,no ehez meg nem tudok mit hozzászólni...

esete nem csinálunk bármit?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
lol, ezek annyira nem nehezek, ha tudsz valamennyire egy nyelvet, meg programoztál már pár hónapot... meg ha tudsz gépet használni közben.
Én legalábbis tudom, hogy mire kérdez rá egyegy feladat, pedig csak hobby szinten ûzöm a dolgot, és ott se túl bonyolult dolgokat írok....

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

A matekot nem lehet kihagyni. Max. idén nem érettségizhetsz belõle. Majd, ha nem bux meg évközben.

ja, és elárulom, hogy 1 hét alatt nem lehet megtanulni programozni

nem, matek helyett választottam másik tárgyat..

ettöl tartok én is

ilyenek lesznek még...
2. feladat (7 pont)
Egy egyenes falú vödör felülete legyen 2 * ( ( R*R*3.14) + (M * 2*R*3.14)) ahol R a vödör alapkörének sugara, M pedig a vödör magassága.
Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, amely beolvassa R és M centiméterben megadott értékét, kiszámítja és képernyõre írja hogy mennyi festék szükséges a vödör lefestéséhez, ha 1 négyzetcentiméter lefestéséhez 2 gramm festéket számolunk!

3. feladat (8 pont)
Egy héten keresztül minden nap reggel 8-kor megmérjük és feljegyezzük a külsõ hõmérsékletet Celsius fokban. Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, mely feljegyzéseink alapján (billentyûzetrõl beolvasva) feltölti a hom() tömböt a mért értékekkel, majd a tömbben tárolt adatok alapján meghatározza, és a képernyõre írja a héten mért legmagasabb hõmérséklet értékét!

4. feladat (15 pont)
Egy légszennyezettség-mérõ állomás óránként meghatározza a detektorába érkezõ porszemek számát (ez egy 0 és 255 közé esõ érték lehet.) A mérés eredményét feljegyzi egy éven keresztül a por(1..365, 0..23) tömbbe. A por() tömb (i,k)-adik eleme az év i-edik napján k és k+1 óra között mért pormennyiséget jelöli.
Készítsen programot Pascal (C, Java, BASIC) nyelven, mely (mûszer hiányában) véletlenszerû értékekkel tölti fel a por() tömböt. (5 pont a 15-bõl)
A feltöltött tömbben tárolt adatok alapján határozza meg, és írja képernyõre azon napok darabszámát, amelyeken az észlelt pormennyiség összege meghaladta a naponta átlagosan érzékelt pormennyiség-összeget! (10 pont a 15-bõl)

5. feladat ( 5 pont)
Hozzon létre egy „nyitar” nevû adatbázist. (1 pont az 5-bõl)
Az adatbázison belül hozzon létre egy „emberek” nevû táblát az alábbiakban megadott adatok tárolásához szükséges mezõkkel (attributumokkal), (2 pont az 5-bõl)
és töltse is fel a megadott adatokkal! (2 pont az 5-bõl)

Szem. Ig. Szám. (Kulcs) Név Havi jövedelem (ezer HUF)
AJ124356 Kovács Lajos 100
MM234132 Ács Petra 150
BZ117723 Kiss Gabriella 43
HK117241 Kovács Tímea 274

Megjegyzés: Azon adatbázis kezelõknél, ahol adatbázisokat nem tudunk létrehozni csak táblákat, ott Dbase adatbázis helyett alkönyvtárt készítsünk, és ebben hozzuk létre a táblát megvalósító fájlt. Ekkor a beadandó a kérdéses alkönyvtár és tartalma.
Amennyiben az adatbázis létrehozása és feltöltése nem az adott keretrendszerbõl, hanem valamilyen programnyelvi kóddal (pl. SQL) történik, beadandó a használt forrásnyelvû kód is.

6. feladat ( 15 pont)
Legyen adott az UTNyT nevû adatbázis (út nyilvántartás), mely tartalmazza az alábbi táblákat (relációkat):
(A „:” után dõlt betûvel az adott adat típusát adtuk meg, a „->” karakterek után pedig az esetlegesen meghatározott kapcsolatot. Az egyes tábláknál a kulcsot aláhúzott karakterekkel jelöljük.)

UT(
UtAzon :TUtAzon,
Jarmu :TJarmuAzon, -> JARMU.Rendszam
Sofor :TEmberAzon, -> EMBER.Szemszam
Honnan :TTelepAzon, -> TELEP.TelepAzon
Hova :TTelepAzon, -> TELEP.TelepAzon
Tav :Kilometer
)

JARMU(
Rendszam :TJarmuAzon, -> UT.Jarmu
Tipus :TjarmuTipAzon -> JARMUTIP.JarmuTipus
)

JARMUTIP(
JarmuTipus :TJarmuTipAzon, ->JARMU.Tipus
TipusNev :Szöveg(30),
Fogyasztas :Liter/100Km,
TankMeret :Liter
)

EMBER(
SzemSzam :TemberAzon, -> UT.Sofor
Nev :Szöveg(30),
Lakhely :TTelepulesAzon
)

TELEP(
TelepAzon :TTelepAzon, ->UT.Honnan, ->UT.Hova
TelepNev :Szöveg,
LakossagSz :NagyEgesz
)

Készítsen lekérdezést az alábbi feladatokhoz:
a.) Adja meg a „Budapesten” lakó sofõrök neveit! (Sofõrnek számít az, akinek legalább egy nyilvántartott útja van.)
b.) Adja meg azon utak adatait (Honnan, Hova, Sofõr, Jármû rendszám), ahol tankolni kellett! (Feltételezzük, hogy a jármûvek mindig teli tankkal indulnak útnak.)
c.) Adja meg, hogy mely sofõr(ök) tették meg a legtöbb utat és, hogy mennyi volt ez a táv!

ezek közül meik tipus a legegyszerûbb?
ill mibe érdemes belefogni amit meg lehet tanuli hama!?

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
nem az. asszem. nekem álmos fejjel 3 perc volt, bár nem tuti, hogy jó.
majd a guruk javítanak, scanf-t soha nem használtam még...

int i,k;
int A[9][0]

int main
{
print ("Hányadik értékre vagy kiváncsi?");
scanf("%d",k)
if (k >= 1 && k <=10)
{
A[0] = 1;
A[1] = 1;
for (i=2; i<k; i++)
{
A[i][0] = A[i-2] + A[i-1];
}
printf("A sorozat %d -adik értéke:" A[k-1][0];
else print ("A beírt szám nem 1 és 10 közé estt");
}

Aktuális civil

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

matek helyett megyeek tesire vagy számtekre...

A matekot nem lehet kihagyni. Max. idén nem érettségizhetsz belõle. Majd, ha nem bux meg évközben.

ja, és elárulom, hogy 1 hét alatt nem lehet megtanulni programozni
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
jah és azt menyire nehéz megoldani?
vagy hogy kell ezt!?

Kódolja az alábbi, mondatszerû leírással megadott algoritmust Pascal (C, Java, BASIC) programozási nyelven.

Változók:
i : egész szám
k : egész szám
A() : egész számok(1..10) indexû tömbje

Algoritmus:
Program
KI(„Hányadik értékre vagy kíváncsi? (1 és 10 között)”)
BE(k)
Ha 1 <= k <= 10
Akkor
A(1) := 1
A(2) := 1
Ciklus i := 3-tól k-ig
A(i) := A(i-2) + A(i-1)
Ciklus vége
KI(„A sorozat”, K ,”-adik értéke:”, A(K))
Különben
KI („A Beírt szám nem 1 és 10 közé esett”)
Elágazás vége
Program vége

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
vegyél avidot!!

jah én is mentme volna nagyon,csak most ez a hétvége kissé eltlet az érettségire készülés jegyében...

matek helyett megyeek tesire vagy számtekre...
bár még javául nem tudok...
de valami szir-szart kell írni...

jha de jó napom van,iwiwen ismerõse lettem :D
Feltöltött kép
neki
szeretnék vele jobban megismerkedni :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ja, oda... Versenyezni fasza lett volna. :(

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
A Bükkbe akartál volna menni?
Hmmm, milyen lenne oda elmenni szurkolni...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Vazze! Megint elmet ey nap és nem tudok menni 7végé versenyre. Azt hize mostnemkicsitvagyokides!!

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Mi köszönjük, hogy ilyen jól szórakozhattunk! :D
Este amikor visszanéztem a filmjeimet, és meghallottam magam szurkolni... Eh, hát szóval nem vagyok normális... :D

Ja, és legközelebb el kéne indulni mindenkinek. Odaállítjuk majd a csajokat szurkolni ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7,011 posts
Kössz mindent mindenkinek...

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.