Bringás is vagyok meg autós is, meg sokáig robogós is voltam. Tehát sok oldalát ismerem a dolognak. 11 éve közlekedek járművel pécsen. Sosem okoztam balesetet. 1 gyorshajtást, pár parkolási bírságot és 2 betétlapot gyűjtöttem.
Annyi fasz közlekedik hogy az botrány. És mégsem az önvallomást tévő Chicken szerű emberekre haragszom. Ők legalább rutinosan, magabiztosan csinálják amit csinálnak. Én is ilyen vagyok még ha nem is 90-110,de általában igénybe veszem a passzív sebesség túllépés toleranciáját és a km óra csalását is beleszámolom.
De az amit ilyenkor művelnek minősíthetetlen. Még hó nélkül is... rendszeresen a 6oson szelem át a várost melóba menet. Nem tudom felfogni hogy miért a külső a gyorsabb sáv. A gyalogosok ott szaladnak át az úton ahol tudnak (vagy épp piros lámpánál kényelmeskednek át a zebrán), de ha elbasznám én járnék úgy (jó ügyvéd nélkül) mint a Magoo által linkelt két cikkben a szerencsétlenek.
1, "a bíróság szerint a vádlott minimális sebesség túllépése eredményezte a baleset bekövetkezését." Miafasz van?! Ha én leugrok a 60al közlekedő autó elé akkor ő a bűnös?!
2, Ha igaz lenne amit leírtak jogos a bünti. Viszont első olvasatra is vitathatók, nem egyértelműek a jegyzőkönyvek. Ha autóval stop táblánál kihajtok egy másik elé, akkor nincs tárgyalás sem, mert érvénybe lép az ökölszabály. Az a hibás aki nem adott elsőbbséget.
"A nő kocsija az út balján felszaladt a padkára..." tehát ki akart térni az ütközés elől. Ha egy idős bács kikanyarodik bringával szerintetek nem lett volna ideje a jobb oldali sávban lefékezni?
"a kerékpár csúszási nyomából egyértelműen megállapítható az ütközési pont." Hát ilyen fizikusok dolgoznak a rendőrségen? Szerintem ha nekiütközök egy bringának 90el az nem csúszik, hanem repül.
Persze ismerni kéne a helyszínt, hogy mennyire belátható a bringás szempontjából a kereszteződés. Ha láthatta az autót, akkor fel kellett tudja mérni hogy nem 50-el jön és nem indult volna el (vagy piás volt? mindegy.)
Persze sajnálom a szerencsétlenül járt bringásokat, de pont az ilyen esetek miatt megyek a falnak. És heti 2-3 ilyen eset velem is előfordul, hogy nekem kell figyelmesnek lennem, mert ha nem vagyok, hiába mondanám hogy "én pedig szabályosan közlekedtem."
És minden nap írhatnám a hóban 30-40-el a belső sávban furikázókat (őket kéne büntetni, persze nem lehet mert nem sértettek szabályt), vagy a faszkalap fekete S mercist aki a 6-os és Petőfi kereszteződésében gondolta ma 17:30 körül(!) úgy hogy ő balra kanyarodik a tiltás ellenére a Magda cuki irányába. Persze ilyenkor mi van? Mindenki satuzik a hóban, mert senki nem számított rá hogy egy barom ott fog megállni a 6os belső sávjában. Megint ki lenne a hibás? Aki hátul ment,mert nem tartott követési távolságot.
Meg már bánom azt is hogy nem mentem frontálba annak a fekete Fabia kombinak aki a tégla centrum felől kanyarodott ki szembe a forgalommal. Ha nem vészfékezek puff. Csak a kocsimat sajnálnám, meg a biztosítók sem oly bőkezűek már mint régen.
Bocs a fröcsögésért. Kikívánkozott.