Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Üllõre. Vazzeg. Fémet fémen csak akkor ütünk, ha nyújtjuk. Ma már technika óra alól is lehet felmentést kérni?

hát szerintem te hiányoztál sok teknika óráról. fémet fémen csak ha nyújtunk :chin: ez azért sántit. (nem is kicsit)

szted akkor hogy kell tárcsát centirozni? megosztanád velünk?

mod: üllö helyett persze síklapot kell érteni. de akkor is fém fémen.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Üllõ? Van itthon kb 5 féle. De jó, még ha az üllõre alulemezt is teszek, meg bronzkalapáccsal is ütöm, akkor se a legjobb...
Akkor meg megnézed esztergapadba, hogy mekkorát üt.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Lehet kapni "spéci" tárcsaegyengetõ szerszámot (valamelyik webáruházban láttam): egy nagy laposvas, benne a tárcsa vastagságának megfelelõ méretû rés (természetesen lézergravírozott felirattal :D). Ezt otthon egy méretes franciakulccsal helyettesítheted, ahogy fentebb írták.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Én egy nagyobb imbusszal szoktam egyengetni a Saint tárcsáimat.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
igazából én ezt egyszer megkérdeztem a factorban, hogy hogyan is csinálják

azt mondták hogy ahol nagyon üt, ott megfogják fogóval/kis franciakulccsal és az ellenkezõ irányba hajlítgatják, amígy jobb nem lesz
aztán újra megforgatják, ahol legjobban üt, ott ugyanez
és így tovább

ennyit igazából otthon is meg tudsz csinálni sztem...
Autist Team:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elmegy az üllõ boltba.:D:D:D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Meg eleve, alapból honnan vesz vki egy üllõt? :D

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Leteszed egy széles üllõre, és ha nem Centerlock, akkor az ágait elkezded finoman ütni kalapáccsal. Sikerülnie kell.

Üllõre. Vazzeg. Fémet fémen csak akkor ütünk, ha nyújtjuk. Ma már technika óra alól is lehet felmentést kérni?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Leteszed egy széles üllõre, és ha nem Centerlock, akkor az ágait elkezded finoman ütni kalapáccsal. Sikerülnie kell.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sztem ilyen nincs is az árlistákban :D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ezernél nem kérnénk többet érte, ennyit is csak ha extraszívás. Nem nagy dolog általában. Pesten nemtommivan...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
érdeklõdnék kedves fórumos társaim,hogy kb mennyibe kerül 1db tárcsa "kicentírozása" kb egy bringaboltban?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Lehet láma kérdés, elõre is bocsi :)
A Bringabutiknál a postai utánvét az a hagyományos módszert jelenti (küldik, postás értesít, postára bemegyek, kifizetem, örülök), vagy az MPL futárszolgálatot?
A másik kérdés (szintén BB): a beszerzés ideje alatt küldenek-e üzenetet arról ha pl. valamit csak hetek alatt tudnak beszerezni, vagy nekem kell érdeklõdni ha már nagyon késlekedik az áru?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Aki ismeri a Rákóczy úti Ridebikeot szerintem csak jó véleményt tudna róla mondani :) Ott is van hölgy eladó de õ azért vágja a dolgokat és DH-vázba nem hardyt fog mutogatni :D:D A másik meg, a szerelõjüknek olyat még nem tudtak szerintem mutatni amit ne tudott volna megcsinálni vagy ne lett volna legalább egy oldalnyi mondandója róla XD Nagyon korrekt bolt.

Én a RideBike-nak az Õrs Vezér téren az Árkád-ban lévõ ületüket ismerem.Mondjuk eddig csak apró cuccokat vettem náluk pumpát,kulacsot,kulacstartót meg a Cateye elsõ hátsó lámpáimat elég korekt áron,komolyabb cuccot bringát,hajtás láncot stb stb még nem vettem náluk igy ezzel kapcsolatban nem tudok véleményt mondani.Én az ottani eladókkal meg a hozzáálásukkal is meg vagyok elégedve.Még tavaly szeptemberben nyilt meg itt nálunk a XVII.ker ben a Pesti út mellet a BikeShop ajánlom mindenkinek a figyelmébe aki erre jár,az is egy kitûnõ üzlet és ott is beszereznek mindent ami kell.:prosze:
Illetve van még itt a Pap Kerékpár de szerintem az egy fos..!:zygi:
A múltkor bementem oda:wallbange és mivel nem szándékoztam vásárolni úgy néztek rám mint ha lopni mentem volna oda,meg több embertõl hallotam hogy szószerint összetákolják a bringákat (az újakat is).

Amúgy mivel én TREK fan vagyok így igazán a Bontrager cuccokra hajlok és inkább a BigBike-hoz vagy valamelyik TREK kereskedõhöz járok,Az ottani eladókat már régóta ismerem és már szinte haverok vagyunk.:beer:

Csak egy példa:kb 2 hete bementem a BigBike-hoz hogy stucnit(kormányszárat)vegyek hát Bontragert akkor pont nem találtam(azon kívûl legaláb 10 fajtát) de a srác gyorsan fel is írta hogy milyenre lenne szükségem,és két nap múlva már meg is hozta nagyon korekt áron.:prosze:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

Ha ezt 10évvel ezelõtt mondod, azt mondom, hogy igazad van, de most... Már ott is pöcsarcúak vannak, 10percig anyázik az eladó mobilon, le sem sz@r, utána kérdezi csak meg hogy "mi kéne", aztán "bocs, csak 1 perc" és telefonál tovább. Köze persze semmihez sincs. Motorex olajat akartam venni, 1litert, erre felhívta a szerelõt, hogy akad-e még valami a kanna alján. :P

Szerencsére még velem nem volt ilyen XDD

(de még elõfordulhat:chin: )

RIDE OR DIE! :scared:

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Aki ismeri a Rákóczy úti Ridebikeot szerintem csak jó véleményt tudna róla mondani :) Ott is van hölgy eladó de õ azért vágja a dolgokat és DH-vázba nem hardyt fog mutogatni :D:D A másik meg, a szerelõjüknek olyat még nem tudtak szerintem mutatni amit ne tudott volna megcsinálni vagy ne lett volna legalább egy oldalnyi mondandója róla XD Nagyon korrekt bolt.

Ha ezt 10évvel ezelõtt mondod, azt mondom, hogy igazad van, de most... Már ott is pöcsarcúak vannak, 10percig anyázik az eladó mobilon, le sem sz@r, utána kérdezi csak meg hogy "mi kéne", aztán "bocs, csak 1 perc" és telefonál tovább. Köze persze semmihez sincs. Motorex olajat akartam venni, 1litert, erre felhívta a szerelõt, hogy akad-e még valami a kanna alján. :P

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

RIDE OR DIE! :scared:

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nálunk a Marathonban Zsuzsa néni, fogadni mernék, hogy jobban tudja a dolgokat, mint itt páran... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A farády érdekes kérdés, a szerelõ srác sok mindenhez ért és viszonylag képben van , a hölgy már nem annyira, velem eddig mindig kedvesek és normálisak voltak.
Kuszi az igazi kereskedõ, vevõcentrikus és bármit ami a nagykerekben (kivéve a mali-t) megtalálható gyorsan megszerez. Beszélgetni szoktam bejárni hozzá (ritkábban vele általában inkább az alkalmazottaival).
Veszprémben még ahová rendszeresen benézek az a Bike kerékpárüzlet (azt hiszem így hívják), kicsi bolt, de olcsók és jófejek ez eladók.
A nõi eladókkal szemben meg elõítéleteim (egy része tapasztalat) vannak; ha bonyolultabb dologról van szó akkor próbálom kerülni õket. Nem tudom mennyire érdemes nõket alkalmazni ezen a területen... (Persze vannak hozzáértõ nõk is, de sajnos nagyon ritkák.)

A sebesség mindent megold.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Nekem is eszembe jutott a sztorim.
Még régebben volt a camponába asszem tucan vagy mi a neve boltba bementem mert épp vázvásárlás elõtt álltam és gondoltam hogy körülnézek a környéki boltokba.Jött is az eladó(csaj) hogy mit szeretnék mondom össztelós váz kéne, kérdezi mire mondtam hogy dh-ra meg freeridera tehát olyasmi ami 15-18körül mozog.Erre kitalálja hogy nekem egy hardyra van szükségem mer gondoljak csak bele hogyha alattam pattog aza 15centi rugóút és dobál akkor mennyivel nehezebb menni és akár orra is eshetek. Kb abba a pillanatba mentem onnan, valszeg namhallot a visszaútcsillapitásról...:D:D