Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Ma újra bebizonyosodott elõttem, hogy vannak olyan kerékpárboltok, amik kb mintha nem is lennének..

Kisbringával be akartam térni ma a melóhelyemtõl nem messze egy boltba, (sose tartottam sokra, már csak úgy ránézésbõl is.
A bolt belsõ tere "kutyaól", kivül tesco és társai, netán Hauser bringák letámasztva, mint eladó, te a saját bringádat úgy effektive sehova nem tudod rakni.) Hogy kiszedjenek 1-2 szemet a láncból, lévén megnyúlott..
"gyere vissza .......... (nem emlékszem melyiknap)"
"Mer ha csak szét kéne szedni, meg összecsattintani, akkor nem is lenne gond, de nekiáll az ember, aztán jönnek a problémák"

?!
Holnap veszek egy láncbontót.
(Amiatt furcsáltam leginkább a dolgot, mert két bringával voltam - Coiler, PolarX - . Nem gondolhatja úgy, hogy én tán több pénzt ott hagynék, mint egy mezei user?)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Mondjuk, ha 15 éve jársz valahova ne hasonlítsd össze magad törzsvásárolóként egy egyszeri esetben betévedõ vendéggel.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

HeHe999

HeHe999

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Gondoltam szólok, hogy a Hajdú kerékpár szervízét mindenki nagy ívben kerülje el. Januárban (szóval nem volt kapkodás) bent volt a bicajom rugóstag, teló és fék szervízre.

A vázon és a telón leverték a festéket az egy dolog
Az egy másik, hogy a féket szarul és nem tudom mivel töltötték fel, mert mikor megvettem a légtelenítõt és megcsináltam itthon, valami homályos mászkos anyag jött ki belõle (lehet ásványit raktak bele DOT helyett)

De ma kiderült, hogy a REBA-ba amibe szimmeringeket raktak be és olajcserét csináltak, egy ml olaj sem volt! Sem a szárakba sem a kamrákba nem raktak! Egy cseppet sem! Azóta a vadi új enduro szimmering a súrlódástól szétkenõdött a becsúszón. A persely teflon felülete megkopott. És képesek voltak ezért a villa szervízért 5000Ft-ot lehúzni.

Szerencsére ma Sala rendbekapta és jobb lett, mint valaha. Sala for President!:)

Egy jóbarátom ajánlotta figyelmembe, hogy olvassam el a Hajdu Bike-ról irtakat, és mivel üzletekrõl
lehet itt jókat, rosszakat írni ezért most írok én is róluk egy ellenpéldát.
Én és barátaim körülbelül 15 éve járunk a Hajdu kerékpár üzletbe, vásárlás, rugóstag, villa, és kerékpár
javítás, karbantartás stb. ügyekben. Minden esetben lelkiismeretesen megcsinálták amit
kértünk és nem volt eddig semmilyen probléma.

Ez a fórum arra jó, hogy arc nélkül bármit leírhat az ember, ha valaki vagy valami nem tetszik neki, de azért ennek is vannak határai. Természetesen aki dolgozik az hibázhat is, de ha
jól tudom 6 hónap garanciát adnak a javításokra. És ahelyett , hogy itt dühöngenek egyszerüen vissza
kellett volna vinni a javításokat. És ha jól tudom, hogyha ásványi olajat tesznek a DOT-os fékedbe
akkor ott minden tömítést cserélni kellet volna. És ha már fel tudod tölteni magad is a féket, akkor
gondolom értesz annyira a kerékpárhoz , hogy ne négy hónap után vedd észre, hogy nincs csillapítás
a teleszkópban, mert ha egy csepp olaj sincs benne akkor az bizony nem mûködik és úgy kopog az egész, hogy az használhatatlan, és vajon akkor hogyan ment szét a szimeringed?

Én csak azért regisztráltam, mert nagyon felháborítottak a leírtak, egy kicsit mintha sántítana a dolog, részemrõl a témát lezártam.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Én is a rugóstag miatt mentem oda. Gondoltam, akkor már egy füst alatt csináljanak meg mindent. Kár volt:(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

ez így elég durván hangzik. nekem a fox tagot kellett vinnem szervizre hozzájuk, mert összeült. azt tök gyorsan megcsinálták és eddig nem vettem észre, hogy bármi gond lenne. (azért persze lekopogom :) )

a fox tag más kérdés, annak jó szervízháttere van;)
nem azonos a bolt szervízével.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Gondoltam szólok, hogy a Hajdú kerékpár szervízét mindenki nagy ívben kerülje el. Januárban (szóval nem volt kapkodás) bent volt a bicajom rugóstag, teló és fék szervízre.

Az egy másik, hogy a féket szarul és nem tudom mivel töltötték fel, mert mikor megvettem a légtelenítõt és megcsináltam itthon, valami homályos mászkos anyag jött ki belõle (lehet ásványit raktak bele DOT helyett)

De ma kiderült, hogy a REBA-ba amibe szimmeringeket raktak be és olajcserét csináltak, egy ml olaj sem volt! Sem a szárakba sem a kamrákba nem raktak! Egy cseppet sem! Azóta a vadi új enduro szimmering a súrlódástól szétkenõdött a becsúszón. A persely teflon felülete megkopott. És képesek voltak ezért a villa szervízért 5000Ft-ot lehúzni.

Szerencsére ma Sala rendbekapta és jobb lett, mint valaha. Sala for President!:)

ez így elég durván hangzik. nekem a fox tagot kellett vinnem szervizre hozzájuk, mert összeült. azt tök gyorsan megcsinálták és eddig nem vettem észre, hogy bármi gond lenne. (azért persze lekopogom :) )

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

kispapp87

kispapp87

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Hát ez azért durva!
De én a helyedben visszamentem volna és megkérdeztem volna hogy lehetséges ez?
Én úgy jártam, hogy XT agyaknak megérett egy újrakenés. Minden mást megcsinálok a bringán de az agyakhoz inkább nem nyúlok. Így elvittem egy "szervízbe" ahol mondtam zsirozzák be. Visszamentem érte másnap, hazatekertem vele (10km), Kivettem a kereket, megnéztem hogy rakták össze. Az úgy rágott, hogy majdnem rosszul lettem... Szépen felszáltam a vonatra, és elmentem egy másik szerelõhöz. Õ szemem láttára szétszedte az agyat és még az a zsír volt benne amivel elõzõleg volt bekenve. Szóval szétsem szedték...

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Azért nem húznék le egy boltot.Õk is csak emberek. Kár hogy ilyen munkát kiadnak a kezükböl.
Örülök, hogy jó lett a vella és ez a lényeg.
viszont ha már itt tartunk küld el légyszives: név, villa tipusa, gyárt.szám

kösze

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Gyártanak õk pizzavágót és fürdõszobakellékeket is! :D

Mindkettõ szintén van a boltban, és azok is megfelelõen mûködnek! :D:D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Gyártanak õk pizzavágót és fürdõszobakellékeket is! :D

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

...Mondta hogy nem igazán lehet,de ha már ott vagyok akkor vehetnék egy új tárcsát,most az náluk pont akciós...

Hát most erre mit mondjak...
A PARK nem egy hülye cég szerintem, hogy konkrétan csak és kizárólag erre a célra gyárt egy szerszámot! Nálunk van, és használható, használjuk is ha ilyen problémával jönnek be, dehát nem vagyunk egyformák...

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
megoldódott a tárcsaproblémám,tárcsára raktam 1 vágódeszkát,rá mindenféle könyvet,ezt-azt.(lehet nem ez a legjobb megoldás,de így is sikerült)

Hogy legyen ON is,bementem ma miskolcon a Marikooba,hogy végülis a kérdésemre választ kapjak.Köszönök,az eladó se köszönés se semmi csak nézett rám,mikor mondanám a problémám elkezd hangosan röhögni,hogy hogy találok ki ilyen hülyeséget.Mondta hogy nem igazán lehet,de ha már ott vagyok akkor vehetnék egy új tárcsát,most az náluk pont akciós.Inkább mondtam egy viszlátot,és kimentem a boltból...de most se köszönt.eddig se nagyon szerettem ezt a boltot,de most a 10 pontból elért -10-et.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Természetesen megértem amit mondassz, mivel én is kereskedelemben dolgozom, és valóban nehéz megsaccolni árurendeléskor a helyes mennyiséget, ezt tudom. Alapvetõen nem is reklamálásként irtam le a sztorimat, csak csalódottságból, hogy annak ellenére hogy, egy átlagemberhez képest sokszorosát szánom anyagilag a hobbimra, mégsem sikerült 2 év alatt egy kpl. szettet összeszednem. Ettõl függetlenül a márka a szememben megfelelõ maradt, de én legközelebb azt hiszem inkább más gyártó termékét fogom választani. Sajnálom:(

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Sajnálom a veled történteket, de elmondok én is egy rövidke sztorit, mint a PRO-val foglalkozó egyén. Egyébként 31,6-os HP színû 400-as nyeregszár közel 1 éve itt figyel a vitrinben.
A HP színû család újdonság volt a szokásos ezüst-feketéhez szokott világban. Látatlanban kellett megsaccolnom, hogy mennire lesz sláger. Szerencsére az lett:) Mikor megjöttek úgy kellett a boltokra tukmálni, mert a kedvenc boltjaink(tisztelet a kevés kivételnek) nem akarnak ám ilyenbe befektetni. Ha éppen kell valakinek, akkor mindig legyen raktáron a nagykerben, de a boltba még csak mutatóba sem visznek! Sok esetben szembesülök azzal, hogy a fóromon olvasom, hogy ez-az nincsen a nagykerben, miközben a kérdés, kérés el sem jut hozzánk, mert ami kicsit is macerás, arra inkább azt mondják, hogy nincsen,meg sem kérdezik pl tõlünk. És ez nem egyedi eset.
Meg kellett saccolnom a Brentjens szériát is, meg most az Ultegra SL színû szettet is. A Brenjens-bõl is 4x annyi kellett volna tavaly, mint amennyit rendeltem, remélem az SL, meg mot nem fordítva lesz:)
Szóval ez a története a dolognak.
Üdv:Thommey

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Ha 27,2es kell, kapásból tudok mondani boltot ahol van.

Köszi de 31,6, de már letettem róla, elvileg jön a Syncros micro adjust, sürgõsen kellett:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha 27,2es kell, kapásból tudok mondani boltot ahol van.

A sebesség mindent megold.

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Üdv
Ha ez itt off lesz akkor elnézést, de nem találtam megfelelõbb topicot:scratchhe
Ez a rövid kis sztorim egy komplett, hazánkban forgalmazott alkatrészcsalád beszerzésérõl szól. Ott indul a töténetem hogy mikor 2006 elején kaptam egy lánckatalógust épp egy öreg montim felújítását tervezgettem. Épp kapóra jött a katalogban levõ Pro PLT alkatrészcsalád, szine egyedi, ára elérhetõ, sulya rendben, tehát számomra tökéletes. Pénzgyûjtést megkezdtem, és még 2006 nyár elején megrendeltem egy ismerõs közeli bringaboltoson keresztül a stucni,kormány,kormánycsapágy hármast, (nyeregcsövet azért nem mert a régi merida vázamnak valami idétlen nyeregcsõmérete volt) nos ebbõl akkor sikerült meghozni öszvisz. a stucnit:scratchhe A nagyker novemberre igérte a többit-nem baj volt másik amit tudtam használni-. Ezután mivel átszoktam a netes vásárlásra, a webshopokat bogarásztam hol tûnik fel valahol ilyen cucc.
2006 telén sikerült egy kormányt rendelnem, de más nem volt. Közben 2007 nyár végén lecseréltem a vázat, és igy már szükség lett egy nyeregcsõre is, ami persze akkor pont nem volt a nagykerben. Ideiglenesen vettem egy XLT fekete csövet, hogy a márka legalább azonos legyen, de -majd ha kapható lecserélem-tervel. Most tavasszal feltûnt egy nagyobb netes boltban temérdek PRO cucc, persze akkor nem volt rá pénzem:( Most a napokban összejött ismét egy adag alkatrészrevaló cash, ráadásul a nekem kellõ csõ rendelhetõ státuszt mutatott plusz ismerõs fia vázat cserél, és átvette az én nyeregcsövemet korrekt árban, igy gyors rendelés, várás, majd tegnap mail, hogy minden rendelt alkatrész van, csak a PRO PLT nyeregcsõ nincs nagykernél:mad: , én meg ittvagyok nyeregcsõ nélkül...Ugyhogy most kénytelen voltam másik márkát választani, és azt hiszem hogy kb. itt fogyott el a türelmem az adott márka beszerzéséhez. Amit sajnálok, mert már majdnem komplett volt a szett, és az elképzelésem szerint úgy lett volna számomra tökéletes a gépem "dizájnja"
Tehát igy nem lett nekem titánszinü PLT szettem. Ezt a kis történetet nem reklamációnak szántam a boltok meg a forgalmazó felé, csak leirtam hogy milyen peches voltam a beszerzéseim idõzitésével, és csak sajnálkozom hogy nem voltam képes arra hogy adott pillanatban megfelelõ pénzmaggal rendelkezzek az azonnali vásárláshoz.:chin:
Bocs hogy hosszú lett és remélem ez itt nem off.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Úgy látom nem volt egyértelmû. Még egy off, és színezés lesz.:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az üllõ hol kapcsolódik a "vélemények a bringaboltokrõl" témához? csak kérdem...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.