Jelentkezz be Regisztrálj
Vélemények a bringaboltokról #2.
Posted 2006. January 27. - 17:49
Posted 2006. January 27. - 17:47
Erre arcpirító és már-már dühítõ cáfolat lesz a 2006. január-februári összehasonlító tesztünkben. Pedig de szerettünk volna odapirítani annak a "nagyáruházi" saját névre márkázott masinának...!
Csak nem a Decathlon? Mert biztosan tudom, hogy ott van egy rendes és jó eladó/szerelõ.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
vendég_galuska_*
Posted 2006. January 27. - 17:45
Izgatottan várom a szám megjelenését!
MIndenesetre úgy vélem, erõsebb verseny és sokkal öntudatosabb vevõk/bringások nagy jót tennének a piacnak. Egyébként éljenek a kisboltok (mert sok jó van!) és néha megértem az eladókat is, hiszen ahogy hallom, egy nettónyolcvan lúzerjobért egy idõ után én is belefáradnék... Más kérdés, akkor keresek mást, jobbat.
Posted 2006. January 27. - 17:43
nekem van egy cimbim, aki a zsebében 4 kilóval besétált az egyik boltba, és elkezdett bringákról kérdezni, rámutatott az egyikre, hogy ez mennyibe kerül? az eladó csak annyit nyögött ki, hogy drága(miután végigmérte a srácot), ezután elmement egy másik boltba, és vett egy fully cannondale-t..
vendég_galuska_*
Posted 2006. January 27. - 17:40
Az Óbudában kicserélték, beszámították és adtak elõre fizetésnél 7% kedvezményt, ami tekintve a végösszeget, szerintem korrekt.
Szerintetek hol vettem meg a vasat?
Posted 2006. January 27. - 17:39
...Sajnálom, hogy a negy, gennyes multi/hipermarketek nem fognak soha jó brinákat árulni, mert akkor talán igazán összekapnák magukat a boltok. ...
Erre arcpirító és már-már dühítõ cáfolat lesz a 2006. január-februári összehasonlító tesztünkben. Pedig de szerettünk volna odapirítani annak a "nagyáruházi" saját névre márkázott masinának...!
Az összes többiben igazságod vagyon. Magyarországon igen rövidtávon gondolkodnak egyre többen és egyre inkább.
Posted 2006. January 27. - 17:39
maximálisan egyetértek galuskával, sokszor érzem azt, hogy örüljek, hogy szóba állnak velem...(eladócsászár-vevõalattvaló viszony), szokszor lusta vgyok sokszor elmenni egy másik boltba, tehát rá vagyok szorulva, tehát "megtehetik"..
Posted 2006. January 27. - 17:35
Normálisabb boltok szó nélkül szerelik az általad vitt cuccokból a gépet, van aki ilyenkor:
- nem vállalja
- felárat számol (vagyis dehogy: az ott vásárolt kerékpárok/cuccok szerelésére ad kedvezményt...)
Épesszûbb szerviz tudja: egyre keményebb verseny van. Ha õ nem vállalja hozott cuccokból javítást vállalja más.
vendég_galuska_*
Posted 2006. January 27. - 17:33
A még nagyobb baj, hogy sok bicikliboltban túlságosan is „bringásként” kezelik a vevõt, s nem úgy, mint egy ügyfelet, aki esetleg 1-2-3-4 500 000 Ft-ot hagyhat az üzletben. Kellemes és jó a bizalmas viszony, de ha azt jelenti, hogy a reklamációt nem intézik el hónapok alatt sem, mert „úgyis jó fej srác” a vevõ, akkor baj van. Én – hülye módon azt is elvárnám, hogy ha pl. sokat kérdezek (mert nem értek a dologhoz, ezért mentem szaküzletbe) akkor a 100.-ik hülye kérdésemre is úgy válaszoljanak, mintha az elsõ értelmes kérdés lenne. (Tehát nincs ciccegés, cuppogás, pofavágás, fölényeskedés és a figyelem töretlen. Ügyfél/vevõ jelenlétében történõ magánbeszélgetést nem is akarok minõsíteni, az ilyet nemhogy kereskedõnek, de még ócskavastelepre átvevõnek sem alkalmaznám.)
Másik kérdés, hogy szervízdíjtól függetlenül milyen munkát adnak ki a kezükbõl. Példa: a kért javítás egy felnicsere a hátsón. Megfûzték, centírozták rendesen, a kialkudott áron. A probléma csak az volt, hogy a tizenakárhányezres színes felnivel szerelt kereket olajos mancsnyomokkal adták át és az sem fért bele a boltban hagyott huszonezer forintba, hogy megtisztogassák az olajsaras hátsó agyat és a fogaskoszorút. Szememben ez akkora igénytelenség a szerelõ részérõl, hogy oda soha nem viszem a gépemet többé javítani. Szóval, van még hova fejlõdni. (Természetesen, ha pl. beszaladnok azzal, hogy „defektet kaptam, légyszi dobjatok be egy új belsõt, hogy hazagurulhassak”, akkor itt nyilván nem várok el tisztogatást. Ugyanakkor voltam olyan király helyen, ahol ezért a mûveletért nem számítottak fel munkadíjat, kifizettem az 500 forintos belsõt és kész. Azt nem értik meg a bal****k, hogy talán ilyen esetben nem zsebelnek be plusz 500 Ft-ot, ám biztos, hogy visszatérek oda és másnak is ajánlom õket... Az is más helyzet, ha tele vannak melóval, de amikor 2-3 unatkozó eladó vakargatja a ...hasát.) Sajnálom, hogy a negy, gennyes multi/hipermarketek nem fognak soha jó brinákat árulni, mert akkor talán igazán összekapnák magukat a boltok. Vannak nagyon jó helyek, de olyan esetek is elõfordulnak, ami legföljebb az ún. szocializmusban volt jellemzõ. (eladócsászár-vevõalattvaló viszony)
Posted 2006. January 27. - 17:20
Ezek után a probike amit hiába szerettek, meg hiába anyáztok engem, hogy hogyan írom le a véleményem és miért nem ott reklamálok, akkor is egy rossz bolt. Egyébként meg minek csináljam ott a cirkuszt. Náluk ennyibe kerül és kész ezt mondanák. Inkább csak figyelmeztetek másokat és nem megyek többet oda. Én ezért tanulok meg mindent magam szerelni és csak azért megyek boltba amihez spéci szerszám kell.
edit: a Hungarobike-t is tudom ajánlani. Igaz az eladó csaj még csak tanulja a szerelést, de a srác (asszem Peti) igen jó szerelõ és bringás. Xc-seknek nagyon jó az a bolt. A Galóca utcában van még egy bolt ahol elég maradiak, hidraulikus t.féket még életben nem fogtak kezükben(saját bevallásuk szerint) de olyan kereket fûztek nekem, 3000ért dt küllõkkel, hogy 2 éve semmi baja.
Látjátok lehet pozitívat is írni. De ami szar az szar akkor is ha ti jóban vagytok az eladókkal, vagy szeretiek azt a helyet.
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe
Posted 2006. January 27. - 17:00
Én nem voltam sosem egy boltfüggõ,de egy beszélgetés a Horiori-val (Horváth és Orehovszki) meggyõzött,hogy miért is jó egy ismerõs bolt.Egyébként az õ stílusuk nagyon meggyõzõ,és valszeg oda fogok járni egy ideig próbából,bár nekem is csak spéci esetben kell segítség:)
Az óradíjról meg annyit,hogy pl a városi gépem besárvédõzéséhez a Saláékat vettem igénybe. Most mégis hogy számolhatott volna fel 1000ft-ot,mint mondjuk egy normál sárvédõfelszerelésért,mikor a tárcsafékemhez pálcát kellett gyártani,meg a villát átfúrni,és egyéb szopások...
Persze mondhatnám,hogy nem nagy ügy...de akkor meg is csinálhattam volna magam...
Én nem bánom,ha valami sokba kerül....csak legyen jó a végtermék!
Posted 2006. January 27. - 16:19
A lényeg h 400 ft-ért tették be és fújták fel, ami ugye nem egy nagy munka és ha tudjuk megcsináljuk ingyen magunknak igaz 5 perccel tovább tartott vna.
Sokan azt hiszik, ha vesznek valamit akkor azt teljesen ingyen be is szerelik. Ez egy komolyabb telónál még elmegy, egy nyeregnél vagy egy stucninál is belefér. De az utóbbi kettõvel ellentétben minden helyen fix tarifák vannak belsõcserére, foltozásra, ilyen-olyan állítgatásra, alkatrészek beépítésére. Ez tipikusan az a helyzet amikor mindenki a másikra mutogat: "Nem kérdezde az árát!" / "Nem mondta, hogy ez pénzbe kerül!" Alapból tessék kérdezni és alapból megmondani, hogy nem ingyen van. A SZERELÕ MUNKADÍJA NINCS BEÉPÍTVE A TERMÉK ÁRÁBA! AZ IGYNEN SZERELÉS CSAK SZÍVESSÉG!
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. January 27. - 16:15
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
vendég_rainman_*
Posted 2006. January 27. - 16:07
...amúgy itt b*szták el a régi bringámat, ami 7 évig hûséges volt hozzám és csak 1-2 defektje volt és egy monoblokk csere.
...másik havernak is csak a baja volt velük.
Nem írtam nevet mert szemétség lenne, de a tanulság az h ha vkinek van egy bevált helye akkor is oda járjon még ha lenne helyette olcsóbb is!!
Posted 2006. January 27. - 16:02
Tudom off, de ide írtad a választ. Nem bántásnak szántam. Tisztában vagyok vele, hogy nem lett volna értelme végig olvasni, és nem is vettem személyes sértésnek. Azért is raktam oda a smiley-kat. Gondoltam, oda írom a biztonság kedvéért, hogy nem komolyan gondolom, de lemaradt..Bocs, én nem érek rá 5 oldalt visszamenõleg hsz.-enként mérlegelve "gyomlálni - és így kevesebben mondhatják, hogy valamelyik irányba részrehajló lettem volna. (Az meg hogy ***** vagy ******* esetleg ³³$ߤ×÷#&@#& neveznek - már megszoktam.)
Én idáig a ridebike régi üzletével meg voltam elégedve (a többivel nem!), viszont, amikor szóba került, akkor mindenki csak azt mondta, hogy felesjtõs minden szempontból. Nagy dolgokat nem csináltam náluk, de annyira egységes volt a vélemény, hogy nagyon nincs is kedvem már hozzá.
Szóval, vagy erõsítsetek meg abban, hogy nem olyan rossz az, vagy ajánlajtok a környéken egy másikat. Köszi!
Posted 2006. January 27. - 15:57
Engem nem nagyon foglalkoztat, hogy mások mit írnak egy-egy helyrõl. Persze elolvasom és fejben is tartom, de ennek ellenére ha néha Bp-n járok akkor abba a boltba megyek be amilyikrõl tudom, hogy hol van. Aztán ahogy kisztolgálnak, levonom a következtetést. Eddig az a tapasztalatom alakult, ki hogy valamivel fásultabb a modor a fényûzõbb és jobb cuccokkal ellátott boltokban. Persze lehet, hogy nem voltam a gonosz garázsboltokban és a "tejben vajban fürösztõs" paloták mindegyikében. Sõt, biztosan nem. A dolog inkább személy-, mintsem bolfüggõ.
ezért maradtam meg a zp mellett. Én is voltam több helyen is, de javitást csak ott végeztetek....vásárolni viszont szoktam máshol is...ha muszály...
Posted 2006. January 27. - 15:56
(kicsit)OFF
Ahol az autóm szervizeltetem az adott márka "fanklubjának" fórumán többször pokolba szidták (fõképp új autót vásárlók), nekem eddig (2 éve) hibátlan, ötcsillagos kiszolgálást nyújtottak.
Egyszer, az elsõ "nagyszerviz" után abszolút szárazon, tényszerûen beírtam a tapasztaltakat a fórumukba - és lehurrogtak, hogy bérenc vagyok, ill. úgy ment tovább a diskurzus, mintha nem is írtam volna semmit. Azóta csak olvasom azt a fórumot.
ON
mondjuk szerintem itt is hasonló a helyzet, van pár hangos, és sokat ittlévõ ember, akik "meghatározzák a fórum véleményét" egy-egy témakörben...:/
Posted 2006. January 27. - 15:56
OFF:
Én is higgadtan beírtam egy véleményt, hogy lenyugodjanak a kedélyek és érthetõ legyen, hogy szájtépés nélkül, hogyan kellene mennie itt a topiknak. Erre törölve lettem. Háát ilyenek ezek a fórumok.
ON:
Nos, ha negatívat egy vélemény topikban nem lehet írni, akkor ha lehet arról írjon valaki pozitívat, hogy hova vihetném el a bringát zugló környékén, ahol nem azzal kezdik, hogy mekkora ... vagyok, hogy még csak nem is kenem a láncaimat, és talán ilyen apró dolgokat is megtanulhatok, mert akármennyire is furcsa nem értek hozzá (még), de szeretnék.
Bocs, én nem érek rá 5 oldalt visszamenõleg hsz.-enként mérlegelve "gyomlálni - és így kevesebben mondhatják, hogy valamelyik irányba részrehajló lettem volna. (Az meg hogy ***** vagy ******* esetleg ³³$ߤ×÷#&@#& neveznek - már megszoktam.)
Posted 2006. January 27. - 15:54
Engem nem nagyon foglalkoztat, hogy mások mit írnak egy-egy helyrõl. Persze elolvasom és fejben is tartom, de ennek ellenére ha néha Bp-n járok akkor abba a boltba megyek be amilyikrõl tudom, hogy hol van. Aztán ahogy kisztolgálnak, levonom a következtetést. Eddig az a tapasztalatom alakult, ki hogy valamivel fásultabb a modor a fényûzõbb és jobb cuccokkal ellátott boltokban. Persze lehet, hogy nem voltam a gonosz garázsboltokban és a "tejben vajban fürösztõs" paloták mindegyikáben. Sõt, biztosan nem.
That's all - valahogy én is így "kategorizálok".
Posted 2006. January 27. - 15:53
Én is higgadtan beírtam egy véleményt, hogy lenyugodjanak a kedélyek és érthetõ legyen, hogy szájtépés nélkül, hogyan kellene mennie itt a topiknak. Erre törölve lettem. Háát ilyenek ezek a fórumok.
ON:
Nos, ha negatívat egy vélemény topikban nem lehet írni, akkor ha lehet arról írjon valaki pozitívat, hogy hova vihetném el a bringát zugló környékén, ahol nem azzal kezdik, hogy mekkora ... vagyok, hogy még csak nem is kenem a láncaimat, és talán ilyen apró dolgokat is megtanulhatok, mert akármennyire is furcsa nem értek hozzá (még), de szeretnék.