Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

azért a flex-rõl illene tudni hogy mi is az..ha bringaszerelõ ha nem.

én már láttam olyantot, Thez azzal vágja a körmét :)

mi expertek vagyunk a használatában, itthon ventillátorként funkcionál, a szobában kavarja a levegõt

sztem nem olyan ciki megkérdezni egy OEM villa/program/alkatrész/stb árát... tegye fel a kezét, aki még sosem vásárolt ilyesmit

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Hát Flex-et már én is használtam de nem a vázat csiszolgattam vele hanem még amikor régi hajtókarom volt, és a terelõ felsõ görgõjének a csavarjának a fejét laposabbra. ennyi, h ne érjen bele a hajtókarba :)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
ehh :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
az a baj veletek b+ hogy szmájli nélkül nem értitek az iróniát.....

Hát Flex-et már én is használtam

ja és a következõ 3 oldalon mindenki legyen szívs leírni hogy volt e már életében kezében flex (gyorsdaraboló, sarokcsiszoló, sikitó etc)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

kérdezem:hello flexetek van?eladó:mi az a flex?é

hát én ebbõl azt vettem ki, de ezekszerint nem gondolta komolyan,

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
és szted komolyan van aki nem tudja?
;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
azért a flex-rõl illene tudni hogy mi is az..ha bringaszerelõ ha nem.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
mert annyira ezerfríí társadalom vagyunk...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Egyébként sarokcsiszolónak hívják hivatalosan és vágókorongot használnak olyankor....
Egyetértek Robbal,ezzel saját mínõsítést sikerült elérni

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
az a bolt dolga, hogy mivel dolgozik, valószínûleg nekik ez vált be, nem a flex. amúgy én rendes boltban nemhogy flexet, de semmilyen elektromos árammal meghajtott eszközt nem láttam (kivéve talán egy kompresszort kerékfújáshoz). najó, pult alatt biztos van valahol, de az igazán jó boltok kézzel és kéziszerszámokkal szerelnek. egy karbon villanyakat ugye nem flexszel vágunk. vagy mondjuk egy méregdrága vázba nem 2méteres csõkulccsal szereljük be a HT2es csapikat. vannak céleszközök, egy jó szervíz használja azokat. az igazi céleszköz a te esetedben a csõvágó lett volna, az nekik nem volt. de a fûrészlap még mindig jobb céleszköz, mint a flex...

én eddig apuval egy hajtókart flexeltem, de abba bele volt rohadva totál a csavarja, és el is volt nyalva a feje kör alakúra. sohatöbbet, nagyapám (övé volt a flex) 2 nagyon jó minõségû korongja lett elnyírva, mire levágtuk.

villanyakvágásra vannak célszerszámok, meg hát flexszel kézbõl nem vágsz 10bõl 10szer pont merõlegest és szépet, ellenben egy csõvágóval, vagy egy rendes fûrészlappal és sok gyakorlattal igen.

amúgy ha ennyire fikázod, akkor miért jársz oda? miét oda vitted a villád, ha szerinted egy @&#{{ð a bolt? vagy ha már elfáradtál odáig, akkor miért nem hagytad ott a villádat?

ja és ne lepõdj meg, ha a néni legközelebb kiröhög, hogy "na itt az OEM-listaáras gyerek"...:D sokkal több tapasztalata és hozzáértése van, mint neked.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Nem meglepõ, ha nem kedves váráslóként állnak hozzád, ha ott is így adod elõ magad...
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

na jó ezt így nem lehet elmagyarázni de élõben egyszerre volt nevetséges és idegesítõ...kb ugyhatott mintha azt mondta volna h:hát mi fogjuk a baltát azt addig ütjük a nyakat amig kisebb nem lesz...és hajdu bikeban egy 70 éves néni az eladó...utálom azt a boltot...minden k#@&a drága,nem tudták megmondani egy OEM villa árát,nem tudják mi az a flex!!

nem baj, hogy nem tudják mi a flex. megmondjam miért? mert nem való kerékpár közelébe sem az a szerszám. az kókányolás. villanyak rövidítésre vannak célszerszámok.
és tudod mi az az "oem"? miért is kell egyáltalán, hogy egy oem villának ára legyen? hiszen épp azért oem, mert nem aftermarket. ha aftermarket lenne, lenne ára is.

szerintem benned van a hiba, nem a boltban.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás

Ridebikenál ne számíts arra hogy visszahívnak vagy akármit is megkérdeznek... Az a vicces, hogy amég csak a Rákóczi úti boltjuk volt meg, tök korrekt volt a kiszolgálás, most meg már minden jöttment hülye lehet náluk eladó, hozzáértés nem feltétel, elég ha kívülrõl fújja a marketing szöveget. ("a azé drágább me k....jó, nekemisazvan és g...jó, az meg ócsó meg sz@ris meg törik, mútkor is eeetört itt valakinek...")
Ridebikenál talán még a Rákócziban a legkorrektebbek, de azzal az a baj h. eléggé kint van.

Azért ne haragudj, hogy beleszólnék, de én gyakran vagyok az Árkádban lévõ RideBike-ban, igaz más okok miatt mint a vásárlás, de nem értek egyet a jötment eladó kifejezéssel.
Ha sokat jártál az árkádban, akkor tudhatnád jól, hogy ott az eladók már évek óta ugyanazok a személyek, míg a récseiben egy két ember marad mindig, jövõ szezonra már teljesen más emberek érkeznek oda, és erre használnám a te általad is írt jötment hülyegyerek eladó szót!
Én is dolgoztam a récseiben, egy szezonra felvettek, és még ha az elején nem mentek a dolgok profi szinten, azért próbáltam magam felhozni, tanulgattam mivel érdekelt a dolog, és szerettem a munkámat, rájöttem a legtöbb esetben már én éreztem magaménak a boltot és engem érdekelt csak hogy kinézzen valahogy...pedig nem kis boltról van szó.
Szal igen a récseiben mindig más más okosság van eladó téren, de az árkádban azért értenek a dolgokhoz, az meg ha kevés áru van, nem a fiúk miatt van, hanem, amikor leredukálják azokat a rendelésszámokat a felettük állók és 10bõl 5öt hoznak, így nehéz mindig a készletet szinten tartani.
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

na jó ezt így nem lehet elmagyarázni de élõben egyszerre volt nevetséges és idegesítõ...kb ugyhatott mintha azt mondta volna h:hát mi fogjuk a baltát azt addig ütjük a nyakat amig kisebb nem lesz...és hajdu bikeban egy 70 éves néni az eladó...utálom azt a boltot...minden k#@&a drága,nem tudták megmondani egy OEM villa árát,nem tudják mi az a flex!!

a "70 éves nénike" pedig - meg merem kockáztatni - egy pöppet jobban ért a bringákhoz, hiszen asszem pár évvel korábban került bele ebbe a körbe, mint Te;)
régen még hajtókart is szedtem le flexel, de kinõtttem valahol...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

na jó ezt így nem lehet elmagyarázni de élõben egyszerre volt nevetséges és idegesítõ...kb ugyhatott mintha azt mondta volna h:hát mi fogjuk a baltát azt addig ütjük a nyakat amig kisebb nem lesz...és hajdu bikeban egy 70 éves néni az eladó...utálom azt a boltot...minden k#@&a drága!

Akkor minek jársz oda? Ennyi sz@rakodás helyett már régen vehettél volna akárhol egy nyamvadt fûrészlapot és levághattad volna a villanyakat...

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
:D

A mi csõvágónk az isten. Az nagy vétel volt

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ráadásul a telónyakak egy része alu, azt meg egyébként sem annyira egészséges flexelni, plusz ha nem állványos szerszám hanem kézi azzal sokkal könyebb barbár munlát végezni mint fûrésszel......bár az is ciki hogy egy boltnak nincs 5-6000 ft-ja egy csõvágóra /és az már minõségibb, 2000 -ért is lehet kapni/ mindenesetre én még nem láttam normális helyet ahol sikítóval vágták volna....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nyakat én is mindig fûrésszel vágok.....

én ilyent otthon csinálok, öcsikém is csukott szemmel megcsinál egy ilyet :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én fûrész helyett csõvágót mondtam volna..

mi a probléma? Az hogy Õk fûrésszel vágnak és nem flexel? Nem értem :chin:

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/