Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Please log in to reply
1191 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
azért 20 munkanapra nem rossz szvsz...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

225 óra? Gondolom, nem egy hétre vonatkozik, hanem egy hónapra, úgy viszont nem különösen sok...

Aki egy hét alatt le tud dolgozni 210-225 órát az varázsló!:D
( 7x24=168 )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
225 óra? Gondolom, nem egy hétre vonatkozik, hanem egy hónapra, úgy viszont nem különösen sok...

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 posts

Röviden visszakanyarodva az öregasszonyos, flexes, témához, meg kell védenem Erzsi nénit (ha jól tudom a nevét), mert a legnormálisabb ember az x-factor korporésön teljes stábjából! A csõvágós témára talán az otthoni szerelés rovatban lenne a helye a válaszomnak, de ha ide írom úgy érthetõbb, a flex a legalja, a csõvágó a második, és a fûrész a csúcsa a villanyak vágás professzionális mûveletének ha szabad így fogalmaznom(nem tudom megfigyelte e már valaki, hogy a csõvágó szétnyomja az anyagot annyira, hogy nem minden esetben megy rá simán a stucni, vagy a távtartó gyûrû, pont) a merõleges vágásra pedig létezik egy eszköz amit a nyakra fogatva le tudja még egy vak is vágni pontosan! A bringaboltos kiszolgálásra pedig csak annyit, hogy az a bizonyos bevásárlóközpon a X. kerületben ahol az eladók esetleg elhajtanak, az nekik úgy néz ki, hogy jó esetben 210, rossz esetben 225 órát melóznak a legjobb tudomásom szerint! Riszpekt!

szeva marci bácsi!

tévedsz! ki kell hogy javítsalak: Erzsi egy pillanatig sincs a "kissjaniban" ha az az öregasszony ott van! (egyébként visszakanyarodva az eredeti hozzászóláshoz -tisztelt UMFSZKÁJPPPPP- nem beszélünk így egy idõsebb emberrõl mert ugye anyukád megtanított a jómodorra!!!)

RIDE BIKE - ÁRKÁD: annyi meló mindenkit kikészít, tehát kitartás, harcban halunk meg!!!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Rob! M-es fekete.
Köszi :)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 posts
Röviden visszakanyarodva az öregasszonyos, flexes, témához, meg kell védenem Erzsi nénit (ha jól tudom a nevét), mert a legnormálisabb ember az x-factor korporésön teljes stábjából! A csõvágós témára talán az otthoni szerelés rovatban lenne a helye a válaszomnak, de ha ide írom úgy érthetõbb, a flex a legalja, a csõvágó a második, és a fûrész a csúcsa a villanyak vágás professzionális mûveletének ha szabad így fogalmaznom(nem tudom megfigyelte e már valaki, hogy a csõvágó szétnyomja az anyagot annyira, hogy nem minden esetben megy rá simán a stucni, vagy a távtartó gyûrû, pont) a merõleges vágásra pedig létezik egy eszköz amit a nyakra fogatva le tudja még egy vak is vágni pontosan! A bringaboltos kiszolgálásra pedig csak annyit, hogy az a bizonyos bevásárlóközpon a X. kerületben ahol az eladók esetleg elhajtanak, az nekik úgy néz ki, hogy jó esetben 210, rossz esetben 225 órát melóznak a legjobb tudomásom szerint! Riszpekt!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Van olyan Karcagi kisrác aki hetente telefonál mert megrendelt egy Chamonix
bukósisakot....
Februárban. :(
Nem rajtam múlik.

hétfõn utánanézek, milyen chamonix van még.
méret?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
nem rossz próbálkozás de a válaszom

NEM :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

birom, hogy olyanok alkotnak véleményt bicajboltokkal kapcsolatba, akik még életükben szerelõként sem dolgoztak, pláne nem tudják, hogy mûködik egy bicajbolt.....

Mondom ezt úgy, hogy mûszaki boltjaink vannak Budapesten: Miért kellene a vevõ vélemény nyilvánításához ismernie a hazai nagyker viszonyokat? Személy szerint én türelmes vagyok a kedvenc kerékpár boltom felé, mert tudom mi megy nálatok, nálunk, úgy általában a nagykerekben.
Kicsit skizofrén leszek (vevõ-eladó): Kis túlzással az összes itthon kapható márkát majdnem minden bolt forgalmazza, és ez a neten, telefonos érdeklõdéskor is hirdetve és mondva vagyon. Ha egy bolt azt mondja magáról, hogy Shimano forgalmazó, akkor joggal keresi ott a vevõ a Shimano cipõket és méreteket. Persze azt nem várhatja el a vevõ, hogy 36-48-ig minden méretben legyen a boltban, de legalább rendelésre ott legyen egy héten belül. És nagyon sokszor nincsenek meg a termékek…. Persze errõl a nagyker tehet, de ezzel nem kell a vásárlónak foglakoznia, és nem is érdekli. Nem fogja végigjátszani magában, hogy nem volt a boltban, de a bolt rendes volt, csak nem volt a hazai nagykerben, aki szintén normális, csak nem volt a kelet európai központban stb. stb… Csak annyi marad, hogy nálatok nem volt az üzletben. És azt hiszem ez a vásárló felõl jogos is lehet, habár én is tudom, hogy téves a következtetés.
Remélem érthetõ voltam, senkit nem akartam szidni, abszolút tisztában vagyok vele, hogy mi megy nálatok nyal nyal nyal kaphatok olcsobban rekut? :D

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Van olyan Karcagi kisrác aki hetente telefonál mert megrendelt egy Chamonix
bukósisakot....
Februárban. :(
Nem rajtam múlik.
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Tudod mennyibe lenne teljes elérhetõ termékpalettákat készleten tartani? A fele ráadásul a nyakukon maradna.

Az hogy nem hozzák másnapra, az annak az oka, hogy egy kütyüért nem utaznak oda meg vissza a nagykerbe, hanem megvárják, amíg több cuccért is mehetnek. Szintén gazdaságossági kérdés ugye.

Az e-mail meg az õ baromságuk és kész.

Azt én is írtam, hogy megértem, hogy nem tartanak raktáron minden féle-fajta cuccot. Ez oké is lenne... Nekem a boltosok hozzáállásával van gondom (tisztelet a kivételnek!!!), hogy jóformán elhajtják a vevõt, ha valami nincs raktáron. Naivságomban elõfordult már, hogy ezek ellenére is jeleztem, hogy oké várok 1-2 hetet, amíg megérkezik a cucc, aztán ment a huza-vona, és 1 hónap után közölték, hogy mégsem tudják beszerezni, mert olyan már nincs... :wallbange

Lehet, hogy bennem van a hiba, mert anno belémverték, hogy mindent a vevõért (aztán ha már kiment a boltból, lehet szídni :D)

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
többek között mi is kináljuk az aznapi futárral való kiszállítást pl pesten belül, vagy másnapit az egész országba, más kérdés, hogy ez megéri-e a boltosnak. hiszen ott a saját árrésével játszik, és nem biztos, hogy az adott cipõn keres annyit, hogy megérje futárral elhozatni a nagykerbõl.
igy ahogy mohus is irja, inkább várnak, mig több cucc összegyûlik és csak akkor rendelnek. nagyon ritka az az ember, aki egy 20 ezres cipõre nem tud várni egy napot. (tulajdonképpen az valószínûleg nem is magyarországon él, aki elhiszi azt, hogy kiegészítõbõl teljes szin és méretválasztékot tartani nem egyenlõ az öngyilkossággal - fõleg a kisebb boltoknak)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts

Egy jó pont a SIDI Shopnak: hétfõn megrendeltem a cuccot, tegnap 3-kor már a kezemben volt. :clap:

Az offline boltok szinte mind elhajtottak, hogy "hát ilyet típust forgalmazunk", "ilyen méret nem létezik", "csak megrendelésre 1-2 hét múlva", blabla... Én azt megértem, hogy nem lehet minden méretbõl, színbõl raktáron tartani egy példányt, de azt már nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne megoldani azt, hogy másnapra ott legyen náluk, ahelyett, hogy elhajtanák az "extra nagy" igényû vevõt. E-mailben meg szinte fölösleges érdeklõdni, mert 10-bõl ha 1 válaszol... az megint más kérdés, hogy hiába akcióznak a honlapjukon, ha már nem is forgalmazzák az adott cuccot :wtf:
Azért ArtBike aranyos volt, egy hét után válaszolt, hogy megrendelésre itt lenne az általam üldözött PI vagabond. Most már cseszhetem... SIDI-ben kell nyomnom :D

Tudod mennyibe lenne teljes elérhetõ termékpalettákat készleten tartani? A fele ráadásul a nyakukon maradna.

Az hogy nem hozzák másnapra, az annak az oka, hogy egy kütyüért nem utaznak oda meg vissza a nagykerbe, hanem megvárják, amíg több cuccért is mehetnek. Szintén gazdaságossági kérdés ugye.

Az e-mail meg az õ baromságuk és kész.

epinefrin

epinefrin

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Egy jó pont a SIDI Shopnak: hétfõn megrendeltem a cuccot, tegnap 3-kor már a kezemben volt. :clap:

Az offline boltok szinte mind elhajtottak, hogy "hát ilyet típust forgalmazunk", "ilyen méret nem létezik", "csak megrendelésre 1-2 hét múlva", blabla... Én azt megértem, hogy nem lehet minden méretbõl, színbõl raktáron tartani egy példányt, de azt már nem tudom elképzelni, hogy ne lehetne megoldani azt, hogy másnapra ott legyen náluk, ahelyett, hogy elhajtanák az "extra nagy" igényû vevõt. E-mailben meg szinte fölösleges érdeklõdni, mert 10-bõl ha 1 válaszol... az megint más kérdés, hogy hiába akcióznak a honlapjukon, ha már nem is forgalmazzák az adott cuccot :wtf:
Azért ArtBike aranyos volt, egy hét után válaszolt, hogy megrendelésre itt lenne az általam üldözött PI vagabond. Most már cseszhetem... SIDI-ben kell nyomnom :D

"Embernek lenni nagy betegség. És gyógyíthatatlan is" (Rejtõ Jenõ)

- - -> LOVAK <- - -

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

bemész, kérsz flexet, ha nincs, akkor felrúgsz 2 rekut meg 1 kommersz DH tömegbiciklit (ha ott van), aztán nekiesel a kedves szakállas eladónak, hogy miértnincsvazzzeeeee? mire õ elõbb jól fejbecsap egy hidraulikus erõvágóval, melybõl az éppen levágott bowdenek lógnak ki, aztán egy vázba szorítja a fejedet, kicentríroz, és közben szépen elmagyarázza, hogy "van erre célszerszám vazzeg, úgyhívják, hogy csõvágó. mi mindent célszerszámmal csinálunk, ferstén?"

vagy tévednék?;)

ez jóóóóóóóó :D
elmentve

fuck me, i'm famous!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
és tudja az alkolomszerûen biciklibõl bontott oem villa hasraütéssel megállapított árát :)l

basszátok meg tényleg tele lesz 3 oldal a "ki flexelt már életében" postokkal, nem hiszem el...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
off

meg hát flexszel kézbõl nem vágsz 10bõl 10szer pont merõlegest és szépet, ellenben egy rendes fûrészlappal és sok GYAKORLATTAL igen.

ha gyakorolsz flexszel is tudsz merõlegest és szépet vágni, én általában azzal szoktam és ugyan olyan jó mintha csõvágóval vágnám... (vágtam már csõvágóval is 'mer van az is.)
"Minden hülyeség" by Tomidny

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

birom, hogy olyanok alkotnak véleményt bicajboltokkal kapcsolatba, akik még életükben szerelõként sem dolgoztak, pláne nem tudják, hogy mûködik egy bicajbolt.....

bemész, kérsz flexet, ha nincs, akkor felrúgsz 2 rekut meg 1 kommersz DH tömegbiciklit (ha ott van), aztán nekiesel a kedves szakállas eladónak, hogy miértnincsvazzzeeeee? mire õ elõbb jól fejbecsap egy hidraulikus erõvágóval, melybõl az éppen levágott bowdenek lógnak ki, aztán egy vázba szorítja a fejedet, kicentríroz, és közben szépen elmagyarázza, hogy "van erre célszerszám vazzeg, úgyhívják, hogy csõvágó. mi mindent célszerszámmal csinálunk, ferstén?"

vagy tévednék?;)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

fuck me, i'm famous!

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,288 posts
Nem ciki, viszont szerintem nem a szakértelem hiányát mutatja, ha az eladó nem tudja a pontos árát! és mivel OEM, ezért nem is biztos, h van pontos ára, legfeljebb egy árintervallumot lehet mondani!

[highlight] The bike way of life [/highlight]