Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vélemények a bringaboltokról #2.

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1191 hozzászólás a témában

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

és akkor ki kell teregetni vajon? :)

persze. nekünk mindent tudni kell idõ elõtt ;)

Amúgy nem értek vele egyet hogy a nagyméretû bringaboltok egyértelmûen sz*rok. Pl itt van Egerszegen a G***z*ne. Ez még Bp.-i boltokhoz képest is elég nagy, és mellesleg jó a kiszolgálás. Itt nem sz*runk az emberek fejére.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

nagyon ugy néz ki hogy a nauzer fogja hozni a gt-t legalább is egy haver a cégtöl ezt sugta nekem kb 80% hogy létre jön a megálapodás söt lehet már tuti csak még titok:-) de mindegy is csak legyen már ithon is gt bár amit nauzerék
forgalmaznak az nem biztos hogy kapható is:-(:-)

és akkor ki kell teregetni vajon? :)

Neuzer.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

A kis boltok, sokkal vevõcentrikusabbak, mert õk tudják, hogy belõlünk élnek...

...és sokkal jobb, barátibb a hangulat is, nem akarnak mindenképp rád sózni vmit. valahogy az ilyen kisebb boltoknak van hangulata.
én pl, utálom a nagy, kiállítóterem szerû boltokat. pl, factor, mali (mondjuk ez utóbbit más miatt se szeretem, de ki az aki igen? :D)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

HillEry

HillEry

törzsvendég

• fórumtag
  • 380 hozzászólás

Hiába a nagy szép üzlet, ha az eladók elbarmolják az egészet és nem törõdnek a vevõvel! (récsei ride-bike)
Kétszer volt velük dolgom, mindkétszer undorító eladói viselkedés volt tõlük tapasztalható, ez az igazán vevõriasztás! Az, aki magára nem igényes ilyen dolgokban, az valóban a csilli-vili nagy üzletbe megy, mert ott mutogathatja, hogy meyire tele van zsével. A kis boltok, sokkal vevõcentrikusabbak, mert õk tudják, hogy belõlünk élnek...

ezzel én is egyetértek, sztem nem magyarországi embereknek való a pláza nagyságú bringabolt. Eleve, hogy a magyar ember nem is a sportszeretetérõl ismert, így nem is fog hatalmas bringaüzletekbe mászkálni, hogy több bringát lásson, mert ha megnézzük, 10 emberbõl 9 úgyis a legolcsóbb bringát viszi el, hiába van ott hatalmas választék, vagy ha nem a legolcsóbbat de középalja kategórát. Akit meg komolyan érdekel a bringázás, az frankón utánanéz a dolgoknak és ott veszi meg a bicót, ahol értenek is hozzá. Akit meg még ennél is jobban érdekli a bicózás és van rá keret, az meg így is úgy is összerakja, vagy rakatja a keróját sztem.
Az emberiséget õsidõk óta két dolog foglalkoztatja:
1. Ki találta fel a munkát?
2. A többiek miért nem verték agyon?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

szerintem koncentrálódás zajlik pesten.
és ez szigorúan a magánvéleményem, de lesznek még "áldozatai" annak, ha valaki nem akar, vagy nem tud átállni a változó fogyasztói igényekre.
a piac egyre nagyobb számban veszi fel a trekkingeket, vagy azokat a kerékpárokat, amelyek alkalmasak pl munkábajárásra. ezt már azok az emberek veszik meg, akik nem sporteszközt, hanem kerékpárt mint mindennapi használati eszközt vásárolnak. és ezek az emberek egy szép, tágas boltba szeretnének bemenni, ahol az eladók kedvesek, hozzáértõek, és van választék. (ugy értem 2-3 max 4 márka teljes modellpalettája) nem egy garázsba, ahol van "rendelésre" minden.
hogy a factor miért zárt be, annak persze más okai vannak.

Hiába a nagy szép üzlet, ha az eladók elbarmolják az egészet és nem törõdnek a vevõvel! (récsei ride-bike)
Kétszer volt velük dolgom, mindkétszer undorító eladói viselkedés volt tõlük tapasztalható, ez az igazán vevõriasztás! Az, aki magára nem igényes ilyen dolgokban, az valóban a csilli-vili nagy üzletbe megy, mert ott mutogathatja, hogy meyire tele van zsével. A kis boltok, sokkal vevõcentrikusabbak, mert õk tudják, hogy belõlünk élnek...
" A Cube el van vetve! "

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
nagyon ugy néz ki hogy a nauzer fogja hozni a gt-t legalább is egy haver a cégtöl ezt sugta nekem kb 80% hogy létre jön a megálapodás söt lehet már tuti csak még titok:-) de mindegy is csak legyen már ithon is gt bár amit nauzerék
forgalmaznak az nem biztos hogy kapható is:-(:-)
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

VaNick

VaNick

vendég

• fórumtag
  • 124 hozzászólás
Ugye nem a Neuzer fogja a GT-t forgalmazni? neeee.....
Egyébként akinek van tuti híre, hogy valóban lesz e GT forgalmazás újra, az ossza már meg velünk, mert mennek a mendemondák... szóval tényleg lesz?

Én úgy tudom, hogy a Neuzernek nem tetszett a Giant kereskedelmi központjaival való együttmûködés. Konkrétan az volt a baj, hogy mi a lengyel elosztóhoz tartozunk.

Valszeg GT-t fognak majd hozni.

VaNick
---------
2003 GT Zaskar Race & Full XT

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Kérdés, hogy hanyatlik-e a kerékpársport?

Egyértelmûen nem. Egyes részeiben mint az XCO és fõleg az országút, igen. Az XCO az világméretben is haldoklik. Az országúti versenyek sem egy titkos kormányzati összeesküvés miatt nincsenek, hanem csak mert akik vezetik az országúti kerékpársportot idióták, ezt ha kell írásba is adom.

De mint tömegsport és közlekedési eszköz és így alles-zusammen egyértelmûen fejlõdik, csak kicsit ki kéne nyitni a szemet.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én úgy tudom, hogy a Neuzernek nem tetszett a Giant kereskedelmi központjaival való együttmûködés. Konkrétan az volt a baj, hogy mi a lengyel elosztóhoz tartozunk.

Valszeg GT-t fognak majd hozni.

tibibá

tibibá

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
a giant kirúgja a neuzert...

de ettõl még lesz giant itthon, csak nem a neuzeren keresztül, hanem a giant maga fogja értékesíteni a termékeit...lehet hogy még olcsóbb is lesz.?

Katanga

Katanga

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

Hanyatlik a kerékpársport vagy csak egyéb technikai okai vannak annak hogy bezárt egy pár bolt (pl.: factor)? Vagy csak Budapesten van ez? Fölfele ível a bringaeladás vagy mi? Pár bringaboltos biztos van itt hogy válaszoljon...

Mi az ami nem hanyatlik ebben az országban? Megszorítások, összeomlás elötti állapot, csak éppen az itthoni média ezt a témát nagyon visszafogottan tálalja. A kerékpár lenne épp kivétel. A Giant, ahogy hallom kirúgja a Neuzert, a Scott kivonul, illetve komolyan talán tizenéve volt utoljára forgalmazva, a GT eltûnt, a Specializedbõl nem sok új típust láttam. Marad a Merida és a Magellan + néhány bolt saját szervezésben forgalmazott márkája, mint a Nellánál a Trek. Van két nagyobb méretû bolt, a Wilker és a Récsei. Tõlünk nyugatra egy átlag kisvárosi bolt mérete mindkettõ. Ausztriában minden hétvégére jut egy országúti maraton, nálunk egyrõl sem tudok. Kérdés, hogy hanyatlik-e a kerékpársport?

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
a bringa butik nekem tetszö bolt nem tul szép nem tul nagy de ami van náluk azt egész jó áron adják és még el is lehet beszélgetni velük kár hogy ruházatot nem tartanak pedig azért néztem be :D
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
A Bikebase-ben /Bp, Podmaniczky/ járt már közületek valaki?
Használt bringát érdemes ott nézni?

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem koncentrálódás zajlik pesten.
és ez szigorúan a magánvéleményem, de lesznek még "áldozatai" annak, ha valaki nem akar, vagy nem tud átállni a változó fogyasztói igényekre.
a piac egyre nagyobb számban veszi fel a trekkingeket, vagy azokat a kerékpárokat, amelyek alkalmasak pl munkábajárásra. ezt már azok az emberek veszik meg, akik nem sporteszközt, hanem kerékpárt mint mindennapi használati eszközt vásárolnak. és ezek az emberek egy szép, tágas boltba szeretnének bemenni, ahol az eladók kedvesek, hozzáértõek, és van választék. (ugy értem 2-3 max 4 márka teljes modellpalettája) nem egy garázsba, ahol van "rendelésre" minden.
hogy a factor miért zárt be, annak persze más okai vannak.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

cimarcimar

cimarcimar

vendég

• fórumtag
  • 240 hozzászólás
Hanyatlik a kerékpársport vagy csak egyéb technikai okai vannak annak hogy bezárt egy pár bolt (pl.: factor)? Vagy csak Budapesten van ez? Fölfele ível a bringaeladás vagy mi? Pár bringaboltos biztos van itt hogy válaszoljon...

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
köszi szépen.De amugy én nem ilyen számlás visszautalást akarok hanem olyan hogy van egy kártya és arra fizetek pénzt és amiukor kell arról le tudod huzzni és elvileg olyat még lehet.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Hello!
Lenne egy olyan kérdésem hogy nem e tudtok véletlenül olyan bringa boltot ahol lehet vasútas egészségpénztáral fizetni? Budapesten kéne.Elöre is köszi!

BikeArtban is elég sokfélére tudnak adni számlát.

de azt ugye tudod, hogy lassan fél éve nem lehet sporteszközöket, így többek között kerékpáralkatrészeket venni egészségpénztár terhére? illetve számlát adnak, de azt amikor visszaküldöd az egészségpénztárnak, akkor õk nem fogadják el.

és persze semmilyen olyan sportruházatot, ami utcai viseletre nem alkalmas. amikor a bikeartban vettem az spd csukám, akkor azt írták rá, hogy "SPD cipõ, kerékpáros". másnap mentem is vissza , hogy írjanak egy új számlát, a követekzõvel: "sportcipõ"...ezt elfogadták, mivel ezt lehet viselni utcán is...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hello!
Lenne egy olyan kérdésem hogy nem e tudtok véletlenül olyan bringa boltot ahol lehet vasútas egészségpénztáral fizetni? Budapesten kéne.Elöre is köszi!

Beszélj a Berguson-al; elég sok biztosítóval van szerzõdésük.

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hello!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

de :)

örülünk:)