Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Világmegfejtõs - filozofálgatós - idézgetõs - elméletgyártós

- - - - -

• Please log in to reply
1040 replies to this topic

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ezt nem lehetne valamilyen más állattal helyettesteni? :)
A macskákat hasra esés nélkül sem bírom nagyon...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Igazi Úriembernek csak az nevezhetõ, aki macskának szólítja a macskát még azután is, hogy megbotlott benne, és hasraesett.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
George Gordon Byron, Lord Byron. 1788–1824

She walks in Beauty

SHE walks in beauty, like the night
Of cloudless climes and starry skies;
And all that 's best of dark and bright
Meet in her aspect and her eyes:
Thus mellow'd to that tender light
Which heaven to gaudy day denies.
One shade the more, one ray the less,
Had half impair'd the nameless grace
Which waves in every raven tress,
Or softly lightens o'er her face;
Where thoughts serenely sweet express
How pure, how dear their dwelling-place.

And on that cheek, and o'er that brow,
So soft, so calm, yet eloquent,
The smiles that win, the tints that glow,
But tell of days in goodness spent,
A mind at peace with all below,
A heart whose love is innocent!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Nekem az APEH tetszik.

Több adót fizet be a madár (mert ugye így illik állítólag)
Õk pedig megveregetik a saját vállukat, hogy "hejj de durva ügyesek vagyunk!'

Majd ezt megünnepelve elosztják maguk között.

A takarító 400-at tol haza.
Az átlag 1 millát.
A fõnökök akár 4-et....!

He?!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

Ez a kiszabott durva:

• Number of government employees 800,000 (20% of the total workforce)

Ha legalább flottul menne minden... :P

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
A tényleges munkaerõ 20%-a kormánybeli.

Ilyen is csak nálunk van, baszki.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
mirol szol?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

Lonely Planet weboldalán Magyarországról, "fast facts":

"# Suicide rate

60.1 per 100, 000 people (UK: 15.1% per 100, 000 people; USA: 21.7% per 100, 000 people)"

http://www.lonelyplanet.com/hungary

Ez a kiszabott durva:

• Number of government employees 800,000 (20% of the total workforce)

"In idem flumen bis non descendimus"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Lonely Planet weboldalán Magyarországról, "fast facts":

"# Suicide rate

60.1 per 100, 000 people (UK: 15.1% per 100, 000 people; USA: 21.7% per 100, 000 people)"

http://www.lonelyplanet.com/hungary

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
"Szal a gazdaságot képzeljük el úgy, mint egy kajakészítõ gépet egy mohos, összefirkált barlangban, amire rábukkan a baltás elõember, hogy dicsá'. Rájön idõvel, hogy ha megnyom rajta adott gombokat, akkor pofán dobja õt egy szalámis (ún. "vasutas") szendó. Aztán arra is rájön, hogy ha beleejt ezt-azt felülrõl, akkor az befolyásolja a kiadott szendó külalakját, ízét. Pölö, ha beleszarik a házi dínó, akkor másnap barna szendó vágja arcon az ürgét, és az nem is oan finom. Meg amikor beleborult a mammutzsír, na az is nagy só volt. Így szép lassan rájön, hogy miként tudja befolyásolni a gép mûködését a maga egyszerû eszközeivel. Készít hozzá elõadagolót, ami minden nap mást tol bele, adott arányban keveri a fûszert a húshoz, zöldséghez, meg tervez a kiadó réshez egy palánkokból készített rendszert is, ami az egyes családtagok barlangrekeszeihez a megfelelõ szendót gurítja el. Rákapnak a rossz arcú elõemberek, egyre több raktár, egyre szerteágazóbb palánkrendszer, egyre kifinomultabb receptek, növekvõ kapacitás, miegyéb. Aztán arra is rájön, hogy ha köhögni kezd a masina, akkor a kisebbik szakócával kell 48 fokos szögben fentrõl lefelé megsomni, és akkor elmúlik a köhögés, mehet tovább az etetés, nincs probléma. Amikor rángatózni kezd, akkor az ásóbottal bele kell túrni az arcába 3-szor egymás után, miközben 3-szor kelet felé köpünk, és ez gonna solve de problem. Namost, egyszer csak a gép megállt. Nem szart ad, nem köhög, nem ráng, csak áll. A palánkok felõl már óbégatni kezdenek. Nézegeti a szakócás ember, ütögeti, próbálja a már bevált megoldásokat, amik egyszer már bejöttek, még dél felé is köpköd, hátha, de semmi, a gép nem akar beindulni, mert valami kajak gallyra ment, de az ürgék nem fogják fel ésszel, hiszen sosem tudták, hogy mûködik, csak használták, és ha úgy hozta a sors, akkor 48 fokos szögben, felülrõl lefelé. A szakócával. Na, most kb. itt tartunk, és várjuk a szendót. :D"

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts

....Vajon csak utópia a becsületes politikusnemzedék?...

Nagyapám szavit idézve:

Ahol a politika kezdõdik, a becsület végzõdik!

langferi alias SzomjasFeri
Lazán, faszán, igazán!
http://piacter.bikem...500&ppuser=2602

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Én nem is terhelem csekély szürkeállományomat ennek eldöntésével. Egyszerûen már egy ideje nem szavazok. Mondhatni, ez sem jó megoldás, de a választék nem üti meg az elvárható mérték alját sem.
Én meg semmi pénzért sem mennék politizálni, mert nem állnátok szóba velem! :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
akkor miarák lesz 2010-ben?
mert már mindegyiket elzavarta a "nép" legalább 1x a halál f***ára. mindegyik hitelét vesztette.
vadiúj meg nincs, nem is lesz.
választhatja a nép megint azt, amirõl éppen azt hiszi, hogy a legkevésbé rossz? áá.

egy üres kocka beikszelésével kéne elkergetni mindet a süllyesztõbe

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Megbocsájtva! :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Azt mondtam, lehet, nem az, hogy lesz is mindenképpen :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Nem képviselni, szolgálniuk kellene.
Emlékezzetek csak a latin minister szó jelentésére!

Jó példa!
Nem is szavazok már vagy hm...isten tudja mióta.

Kalaius, a kivételek oltárán cáfolódik egy kissé elméleted.
Tegnapi hír, "tisztes" országgyûlési képviselõnkrõl. 2,2 milliárdos éves bevétele mellé, - bevallottan - még havi 1 millát kaszál a MTA-tól különbözõ jogcímeken, + a költségtérítések, + tiszteletdíjak, + képviselõi fizu. Ehhez jön még az a 19 oldal a vagyonbevallásában, amin csak az ingatlanjait sorolja fel! Szal õ nem úgy tûnik, hogy megállt volna.
Sebaj, én viszont nyugton alszom éjjelente. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Fóton most volt idõközi polgármester választás.
Három jelölt volt:
...

Tapolcán is idõközi választás volt.
megnéztem a jelölteket:
-egyikoldali
-másikoldali
-szélsõegyikoldali -iskolázatlan, buta.
én sem tudtam volna kire szavazni.
a polgármester maradt ugyanarról az oldalról ahonnan eddig is volt. de szerintem az elõzõ polgármesterrel való szimpatizáció miatt kötõdtek ahhoz az oldalhoz és emiatt választottak ugyaninnen...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Modjuk azért egy érdekes tanulány lenne egy olyan,miszerint elõre közölnék a választáson indulni vágyókkal,hogy csakis tiszteletdíj és minden egyéb juttatás nélkül tölthetik be a pozíciójukat megválasztásuk esetén.
Legyen a fizetségük a megtiszteltetés,hogy képviselhetik Hazánkat.
És ezt komolyan is gondolnák!
Lennének azért így is indulók?
És milyenek

Ez "para" lenne sztem, vagy akkor vagyoni cenzushoz kéne kötni a választhatóságot. Hiszen ha belegondolsz, egy szegényebb ember a megtiszteltetéssel nem tudná etetni a családját, ha mégis, akkor gondolom, bárkiben felmerülne a korrupciónak, a befolyással üzérkedésnek a gyanúja, valószínûleg jogosan. Viszont ha meg csak tehetõsebb embereknek állna nyitva a politikusi pálya, akkor tovább nyílna a szakadék köztük és a társadalom többsége között.

Ami szomorú, hogy végsõ soron most is így áll a helyzet, mivel kivételektõl eltekintve a tipikus politikusi pálya kölcsönös hátvakargatásokból áll, és az egyik legjellemzõbb megnyilvánulási formája az, amikor a tehetõs család a pártnak, amelyik hátára vette a fiatal politikust, milliós összegeket fizet/vagy ezeknek megfelelõ szolgálatokat tesz a kampányok során. Késõbb persze ez meg szokott térülni...

Lehet, ez kicsit romantikus meglátás, de szerintem jó politikus a két végletbõl lehet, abból, aki annyira szegény, hogy ezért nem adja fel az elveit, vagy aki annyira gazdag, hogy már nem azzal foglalkozik, hogy hogyan tollasodjon meg még jobban.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

Dehogynem.
Sima Fidesz befutóval.
SZDSZ nélküli parlamenttel.

Ez csak azért sántít, mivel õk is tudják. És még a kiskutyájuk az szdsz.
Emiatt pedig pont most akarták az 5%os limitet eltörölni.

Na erre mit lépünk?:)

(olyan, mint a parlament létszámának csökkentése - a ciklusuk végén - csak hogy kevesebb pénzt nyelhessen be a következõ vezetés - akik tuti nem õk lesznek - bújtatva olyan köntösbe, hogy õk a népnek akarnak jót, kevesebb kiadást. Pedig pusztán csak a következõ bandának való keresztbetevés... :)