Kedves Rás!
Komolyan örülök, hogy vannak olyan kerékpáros rendezvények, amelyek -mondhatni- ingyen szolgáltatást tudnak nyújtani!
Sajnos a Balaton és környéke nem ilyen. A kerékpárúton elindítani többszáz embert lehetetlenség, mellékutak nincsenek, csak a fõút, amin meg nem lehet rendõri közremûködés nélkül tekerni. 50-70 km megtétele után, amikor szétszakadoztak már megoldható a kerékpárút használata. A fõúton haladáshoz viszont kötelezõen "foglalkoztatnunk" kell a rendõrséget. Ez komoly pénzbe kerül. Az idén nem voltak pályázatok - onnan nem jött be pénz.
Ja, a szemüvegek nem kerültek pénzbe! Ha sikerült szerezni, miért ne osztottuk volna szét a résztvevõk között a versenykiírás szerint. Gondolom, ha kaptál v. kapnál ingyen egy 2.500,- Ft-os AVANGLION napszemüveget, Te sem adnád vissza, hogy nem kívánsz ilyeneket. Frissítõt nálunk is kaptak a résztvevõk, a teljesítõk -nem jelvényt, hanem pólót. A Balatoni Hajózási Rt.-vel a kompjegynél 100,- Ft elengedését tudtam elérni, így a 600,- Ft helyett nekem a rendezõnek 500,- Ft-ot kellett kifizetni. Az ingyenes átkelést a Tihany Túrán résztvevõk, a frissítés mellett kapták a nevezési díjért.
Igaz én egyenlõre (amíg meg nem lesz a megfelelõ létszám a szétválasztáshoz) együtt fogom indítani a túrázókat és versenyzõket, de aki elindul az már amikor nevez, tudja, hogy túrázni vagy versenyezni szeretne. Ehhez mérten kell a sebességet megválasztania. A szintidõhöz pedig ragaszkodunk, hogy még sötétedés elõtt beérkezzen mindenki. Aki érzi kb.: 130-140 km-nél, hogy nem tudja teljsíteni, az Tihanynál visza tud jönni a déli partra. A Balaton körbe 203 km és ez nem lesz rövidebb.
Akár hiszed akár nem a nevezési díjak közel nem fedezik a rendezés költségeit.
Aki eddig szervezetten akarta megkerülni a Balatont 3 rendezés közül választhatott:
1. április közepén a Föld napja alkalmából egy túrát, ahol együtt ment mindenki, így mindenkinek a leglassabb tempójában kellett menni - 13-15 óra alatt kerülik meg a Balatont. Minimális nevezési díj, frissítõ végig, kerékpárút!! végig.
2. Tour de Pelso Balatoni Tókerülõ Teljesítménytúra és verseny. Három táv: 40 km "Kis Túra"; 76 km "Tihany Túra"; 200 km - 10 órás szintidõs "TT" és "Pelso Kupa"
A távoknak megfelelõ nevezési díjak: 100,- Ft; 500 és 1.000,-Ft között; 2.500,- Ft elõnevezés, a helyszínen 5.000,- Ft
Rendõrmotoros felvezetés, mentõ + saját rendezõk (az idén 3 motoros, 4 autó, frissítõ kocsi az élmezõnynek, szervizkocsi és zárókocsi a végén, az utolsó szintidõt tartó résztvevõ mögött), 2 frissítõállomás, napszmüveg, a teljesítõknek póló, ajándéksorsolás 1.500.000,- Ft értékben. A versenyen 100.000,- Ft díjazás. Olimpiai Ötpróba pontszerzõ rendezvény.
3. Almádiból induló TT. Amit én tudok róla: 200 km, rendõmotoros felvezetés -mert kötelezõ, 1.700,- Ft? nevezési díj, 1 frissítõállomás, póló mindenkinek.
Szóval eddig ezekbõl lehetett választani.
A legtöbben akik a Tour de Pelson résztvettek, már jelezték, hogy jövõre is eljönnek, mert mindennel amit kaptak meg voltak elégedve. Ez csak azért lehetett, mert többet kaptak, mint amit ígértünk, és így jó emlékeik vannak a rendezvényrõl.
Jövõre gyere el Te is, ha még eddig nem indultál és a hangulatáról utána beszélgessünk. Persze, ha 500-1000 fõ indulna csak a tókerülésen, biztos mégjobb lenne a hangulata, de ez már rajtatotok is múlik, hogy mennyi embert hívtok magatokkal!!
Én 9x úszam át a Balatont, amikor úsztam nem a hangulatáért úsztam, hanem, hogy teljesítsem -lehetõleg minél gyorsabban - a távot, de elõtte és utána a hangulat ragadott magával!
Egy 200 km-es teljesítménytúrán (10 órás szintidõ), a teljesítésnek kell a szem elõtt lebegni. Mi megpróbáljuk ezt biztonságossabbá, élvezetesebbé tenni a szolgáltatásokkal amiket nyújtunk. Elõtte biztos, hogy a hangulat kiváló. 2003-ban 540 kerékpáros találkozhatott egymással. Azon dolgozunk, hogy a célbaérkezés után se induljanak egybõl haza a teljesítõk, hanem csak a rendezvény végén. Ha ez sikerül, akkor lesz igazi hangulata egy ilyen hosszú teljesítménytúrának.
Sajnos mindenki igényeit nem tudjuk figyelembe venni, tõlünk egyenlõre ennyi tellett, de köszönöm az építõ jellegûnek szánt kritikát!
A válaszom remélem kielégítõ volt.
Prohi