Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

  • Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

#1101
Proha

Proha

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 342 hozzászólás
Sziasztok Mindenkinek!

Az idén is lesz "Tour de Pelso" május 28-án. Bár -ez sajnos általános- a pénzügyi keret rendkívül szûkös, mindent megteszünk annak érdekében, hogy aki részt vesz rajta az jól érezhesse magát. Három táv közül választhattok, a Balaton Kerékpáros Maraton 200 km, Tihany Túra 76 km, és a Panoráma Túra 25 km-es távját teljesíthetitek. A kedvezményes elõnevezés határideje május 18. Arra kérünk minden részt venni szándékozót, hogy a munkánkat könnyítse azzal, hogy idõben nevez. Az idén az emblémás pólót nem azok kaphatják akik teljesítik a szintidõt, hanem azok kapják, akik nevezésükkel jogot nyernek annak megvásárlására és meg is veszik. Részletek és nevezési lapok a honlapon, www.tourdepelso.hu
Mindenkit szeretettel várunk!:)

további elérhetõségek: proha@axelero.hu ; tour.de-pelso@axelero.hu ; 30/450-99-77

Prohi

#1102
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás


Prohi!

Tudok róla hogy szervezted Te is. Egyetértek, nekem is az a véleményem hogy jobb lenne ha nem kéne együtt menni hanem mindenki haladhatna a saját tempójában. Élvezetesebb lehetne az egész, de az abszolút kezdõ bringásoknak szerintem szükségük van a támogatásra (fõleg a túra utolsó szakaszában).
by

#1103
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Potty!

Most olvastam csak a kiegészítésedet a "Föld Napja" alkalmából tartott TT-hez.

Bocsi, igazad van 13 óra körül megy végig a társaság.

Csak, hogy tudd a legelsõt a Zöldszív egyesület felkérésére még én szerveztem és rendeztem meg, a harmadikon, mint aktív segítõ vettem részt és teljesítettem is.
A társaság nagyon jó volt, a hangulat kb. 120-140 km-ig jó volt, utána a gyorsabbaknak viszketett a pedáljuk, türelmetlenné váltak a sokkal lassabbakkal szemben. A rendezvénynek ez az egyetlen hibája, hogy együtt kell haladni a leglassabb tempójában. 60-70 fõ együtthaladására már a bringaút alkalmatlan (szerintem).

Prohi

#1104
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Potty!

A bringautakat nem én fikáztam, csak megjegyeztem, hogy tömeges használatra alkalmatlan. Családoknak, kisebb (kb.: 10 fõs) társaságoknak alkalmas az együtthaladásra, ha ennél többen vannak egymás után, akkor már balesetveszélyes. Sajnos nagyon keskeny, sok helyen göröngyös, kaviccsal, üvegszilánkkal borított. Ezért több rajta a defekt, mint a közúton.

A Tour de Pelson Zala megyétõl kellett volna a bringautat kötelezõen használni, Somogyban engedélyünk volt a fõúton való haladásra. Az elsõ 60 km-en a sebesség alapján széthúzódik a TT-n induló társaság, ezért a bringaúton való haladás Keszthelytõl lehetséges és így már nem balesetveszélyes.
Prohi

#1105
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás


Csak egy gyors kérdés.

Prohi a TT-n indulóknak nem a bringaút volt a kötelezõ? Mert én úgy emlékszem valami ilyesmit hallottam. Egyébként azért ne fikázzuk annyira a bringautakat. Sajnos tény hogy rossz minõségûek, de azért kis odafigyeléssel lehet rajta TÚRÁZNI.
by



#1106
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Köszi!

#1107
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Prohi, bár mi "csak" résztvevõi vagyunk eme rendezvényeknek, azért egy parányi belelátásunk már van nekünk is, mivel személy szerint nekem van egy-két ismerõsöm, aki szervez ilyen rendezvényt. Igy megértem a te oldaladat is, és természetesen tök igazad is van onnan nézve.

#1108
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Rás!

Elõször is kezdem azzal amivel teljesen egyetértek Veled:
A balatoni bringakörút, amely részben kerékpárút - tényleg nem igazán alkalmas túrák, fõleg többszáz résztvevõsök lebonyolítására, de legalább vannak!

Abban is igazad van, hogy a bukósisakot kötelezõvé kéne tenni a túrán is! Viszont csak akkor van értelme kötelezõvé tenni, ha ellenõrizni is tudod. 200 km-en 5 órás idõkülönbséget végigellenõrizni nem lehet. Ezért "csak" ajánlott a viselése, normális ember felteszi a bukót még melegben is!

Van viszont amiben nem egyezik a véleményünk:
Egy teljesítménytúra nem csak a táv nagyságától lehet az, hanem a táv és a teljesítésre megadott idõ miatt is, pl. az eredeti 50-100 km-es gyalogtúrák, 24-48 órás szintidõkkel. Az, hogy Te erõs vagy és 200 km-t fagyizással együtt is képes vagy 7 óra alatt teljesíteni, dícséretes és gratulálok! Viszont vannak olyanok, akik saját magukat akarják leküzdeni és teljesíteni a 200 km-t 10 óra alatt. vannak akiknek ez sem sikerül.
Nálunk a Tour de Pelson nem szükséges "verekedni" a megfelelõ sebességû haladáshoz, hiszen az elsõ 60 km-t a fõúton lehet megtenni és ennyi km alatt tagozódik a mezõny sebesség szerint. A versenyzõket nem kell belekeverni az egészbe, mert 10 perccel korábban is vagy 2-3 órával késõbb is (ez a terv) el lehetne õket indítani, de amíg nincs meg kb 300 induló a TT-n, addig egyszerre indulnak. Balesetet még nem okozott, a túrázók nem panaszkodtak, a versenyzõk sem (hiszen a túrázó azt a tempót nem bírja).

A szemüvegekrõl:
Látszik, hogy nem nagyon jártál még szponzoroknál! Az, hogy kemény magyar forintot nem kell kiadni valamiért, az nem azt jelenti, hogy nem kell nekünk szervezõknek megküzdeni az ajándékok megszerzéséért. Egyébként reklámot kaptak ezért cserébe, nem is kicsi felületet, 3x többet, mint a szemüvegek értéke.
Vannak olyan rendezõk, akik a hasonló tárgynyereményeket (hiszen, a reklámmal fizettek) elteszik, eladják. ezt az összeget vagy felhasználják a rendezvényre vagy elteszik zsebre.
Mi részben a résztvevõk, részben a szervezõk között osztottuk ki. Tehát ezért a Nektek "ingyenért" meg kellet dolgozni nekem.

Üdv!
Prohi

#1109
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Lensver!

A kérdésem költõi volt, szerintem itthon senki nem fizetné ki azt a 16.000,- ft-os nevezési díjat.
pedig sajnos csak abból lehetne hasonló rendezvényeket szervezni!
A svájci rendezvényen a nevezési díjból kb.:4.000,- Ft (a saját kis számításom szerint) a konkrét rendezési költség. Ez 2.200 réztvevõnél 8.800.000,- Ft. Ekkora összegbõl azért nem lehetetlen megrendezni egy egynapos 75 km-es hegyi mellékutakon zajló kerékpáros rendezvényt. A legdrágább része a rendezvénynek a chip-es mérõrendszer, és nem kérnek érte kauciót sem!!! Itthon 5.000,- Ft-ot kellene db-jáért letétbe helyezni, és ezt tovább hárítani a résztvevõk felé. De nem is folytatom, mert látom, hogy - szerencsére- Ti csak élvezõi vagytok a kerékpáros rendezvényeknek.
Több pénzbõl - remélhetõleg a szponzorokéból a jövõben, olyan rendezvényeket tudunk majd rendezni, hogy mindenkinek a megelégedésére legyenek.

Üdv.

Prohi


#1110
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
az alapvetõ problémám az egésszel: szerintem a versenyt és a TT-t kéne különválasztani egymástól...
a nevezési díj csakezután jön...

Én személy szerint nem igazán kedvelem hogyha elmegyek egy Teljesítménytúrára akkor a tömegben "verekedjek" azét hogy normálisan tudjak haladni a saját tempómban.. ha már TTre megyek akkor azért, mert megállunk fagyizni elvagyunk (mert azért az a 10 órás szintidõ nem az a halálos tempó... a Bakony200-at montival lenyomtam 7 óra alatt, amiben azért mondjuk meg õszintén sokkal több a szint)

szóval szerintem eleve nem fér össze egy TT és egy verseny, pláne nem hogy még egyszerre is indulnak, de ezen lehet csak az én (fõleg) montis TT-ken edzõdött lelkem akad fenn...

legyen minél sikeresebb ez a rendezvény, én nagyon nem valószínû hogy indulok bármikor is a fentebbi okokból kifolyólag...

néhány észrevétel még:

azért pláne ha ingyen lettek szerezve a szemcsik én annyira nem verném a mellem hogy ez is belefért a nevezési díjba :-X

a balaton körüli kerékpárútrendszerrõl meg csak annyit:
NO COMMENT...
olyan mint Magyarország, egy rakás FOS...
már boccs ::) :-[


így utólag böngészve a versenykiírásokat pedig még egy számomra nagyon unszimpatikus dolgot találtam:
a TT-ken a BUKÓSISAK HASZNÁLATA[glow=red,2,300]AJÁNLOTT[/glow] >:( >:( >:(
csak a versenyen kötelezõ

már megbocsáss de ez elég barom hozzáállás! véleményem szerint egy amatõr (aki TT-n indul) sokkal veszélyeztetettebb, ok lehet azért van így írva mert ninsc mindenkinek bukója, és így az is eljön akinek még nincs (tehát valaszeg alig kerékpározik), dehát így akkor szart sem ér mindaz amit itt a fórumon is meg azért még néhány helyen próbálkozunk elfogadtatni: MINDIG HORDJ BUKÓT! MÉG HA CSAK A BOLTBA MÉSZ IS!

>:( >:( >:(

Rás

#1111
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Prohi, azért én egy magyar versenyt nem hasonlitanék össze egy hirneves külföldi (s fõleg nem svájci) versennyel. Ott sokkal több dolgot kapnak a résztvevõk, és igényesebben van minden megszervezve, természetesen a támogatás is sokkal nagyobb.
Ha egy versenyre itthon ennyit kéne fizetni, senki se menne el. Viszont rengeteg magyar szokott kimenni külföldi maratonokra, és szivesen kifizeti ezt a magas dijat is. Vajon miért?

#1112
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás


Hali!

Csak egy rövid pontosítás az 1. túrához: Az idõ eddig soha nem volt több mint 13 óra (amiben minimum 5 pihenõ benne volt). Tavaly még fõúton mentünk mi is rendõrbiztosítással. (Egy rendõrmotoros díja akkor 72 ezer forint volt) idén a teljesítés tényleg keréppárúton történt szakadó esõben. Ja és április vége volt az idõpont (egész pontosan ápr. 24)
Mindenkinek jó tekerést!
By

#1113
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Rás!

Komolyan örülök, hogy vannak olyan kerékpáros rendezvények, amelyek -mondhatni- ingyen szolgáltatást tudnak nyújtani!
Sajnos a Balaton és környéke nem ilyen. A kerékpárúton elindítani többszáz embert lehetetlenség, mellékutak nincsenek, csak a fõút, amin meg nem lehet rendõri közremûködés nélkül tekerni. 50-70 km megtétele után, amikor szétszakadoztak már megoldható a kerékpárút használata. A fõúton haladáshoz viszont kötelezõen "foglalkoztatnunk" kell a rendõrséget. Ez komoly pénzbe kerül. Az idén nem voltak pályázatok - onnan nem jött be pénz.

Ja, a szemüvegek nem kerültek pénzbe! Ha sikerült szerezni, miért ne osztottuk volna szét a résztvevõk között a versenykiírás szerint. Gondolom, ha kaptál v. kapnál ingyen egy 2.500,- Ft-os AVANGLION napszemüveget, Te sem adnád vissza, hogy nem kívánsz ilyeneket. Frissítõt nálunk is kaptak a résztvevõk, a teljesítõk -nem jelvényt, hanem pólót. A Balatoni Hajózási Rt.-vel a kompjegynél 100,- Ft elengedését tudtam elérni, így a 600,- Ft helyett nekem a rendezõnek 500,- Ft-ot kellett kifizetni. Az ingyenes átkelést a Tihany Túrán résztvevõk, a frissítés mellett kapták a nevezési díjért.

Igaz én egyenlõre (amíg meg nem lesz a megfelelõ létszám a szétválasztáshoz) együtt fogom indítani a túrázókat és versenyzõket, de aki elindul az már amikor nevez, tudja, hogy túrázni vagy versenyezni szeretne. Ehhez mérten kell a sebességet megválasztania. A szintidõhöz pedig ragaszkodunk, hogy még sötétedés elõtt beérkezzen mindenki. Aki érzi kb.: 130-140 km-nél, hogy nem tudja teljsíteni, az Tihanynál visza tud jönni a déli partra. A Balaton körbe 203 km és ez nem lesz rövidebb.
Akár hiszed akár nem a nevezési díjak közel nem fedezik a rendezés költségeit.
Aki eddig szervezetten akarta megkerülni a Balatont 3 rendezés közül választhatott:
1. április közepén a Föld napja alkalmából egy túrát, ahol együtt ment mindenki, így mindenkinek a leglassabb tempójában kellett menni - 13-15 óra alatt kerülik meg a Balatont. Minimális nevezési díj, frissítõ végig, kerékpárút!! végig.

2. Tour de Pelso Balatoni Tókerülõ Teljesítménytúra és verseny. Három táv: 40 km "Kis Túra"; 76 km "Tihany Túra"; 200 km - 10 órás szintidõs "TT" és "Pelso Kupa"
A távoknak megfelelõ nevezési díjak: 100,- Ft; 500 és 1.000,-Ft között; 2.500,- Ft elõnevezés, a helyszínen 5.000,- Ft
Rendõrmotoros felvezetés, mentõ + saját rendezõk (az idén 3 motoros, 4 autó, frissítõ kocsi az élmezõnynek, szervizkocsi és zárókocsi a végén, az utolsó szintidõt tartó résztvevõ mögött), 2 frissítõállomás, napszmüveg, a teljesítõknek póló, ajándéksorsolás 1.500.000,- Ft értékben. A versenyen 100.000,- Ft díjazás. Olimpiai Ötpróba pontszerzõ rendezvény.

3. Almádiból induló TT. Amit én tudok róla: 200 km, rendõmotoros felvezetés -mert kötelezõ, 1.700,- Ft? nevezési díj, 1 frissítõállomás, póló mindenkinek.

Szóval eddig ezekbõl lehetett választani.

A legtöbben akik a Tour de Pelson résztvettek, már jelezték, hogy jövõre is eljönnek, mert mindennel amit kaptak meg voltak elégedve. Ez csak azért lehetett, mert többet kaptak, mint amit ígértünk, és így jó emlékeik vannak a rendezvényrõl.

Jövõre gyere el Te is, ha még eddig nem indultál és a hangulatáról utána beszélgessünk. Persze, ha 500-1000 fõ indulna csak a tókerülésen, biztos mégjobb lenne a hangulata, de ez már rajtatotok is múlik, hogy mennyi embert hívtok magatokkal!!

Én 9x úszam át a Balatont, amikor úsztam nem a hangulatáért úsztam, hanem, hogy teljesítsem -lehetõleg minél gyorsabban - a távot, de elõtte és utána a hangulat ragadott magával!
Egy 200 km-es teljesítménytúrán (10 órás szintidõ), a teljesítésnek kell a szem elõtt lebegni. Mi megpróbáljuk ezt biztonságossabbá, élvezetesebbé tenni a szolgáltatásokkal amiket nyújtunk. Elõtte biztos, hogy a hangulat kiváló. 2003-ban 540 kerékpáros találkozhatott egymással. Azon dolgozunk, hogy a célbaérkezés után se induljanak egybõl haza a teljesítõk, hanem csak a rendezvény végén. Ha ez sikerül, akkor lesz igazi hangulata egy ilyen hosszú teljesítménytúrának.

Sajnos mindenki igényeit nem tudjuk figyelembe venni, tõlünk egyenlõre ennyi tellett, de köszönöm az építõ jellegûnek szánt kritikát!
A válaszom remélem kielégítõ volt.

Prohi





#1114
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Prohi: én ha elindulok egy teljesítménytúrán nem igazán kívánok szemüveget meg ilyeneket,
oda a hangulatért megy az ember (és eleve ha a TT egy idõméréses versennyel van összekötve ez a hangulat elvész), egy jelvény, kevés frissítõ bõven sok (pl BEAC Maxi.. ott 100Ftért egyszeri melegételt és kompjegyet is kaptunk, és a végén jelvényt a teljesítésért)

egy maraton tök más , ott mást is vár az ember, de szeritnem nem szerencsés a kettõt keverni...

#1115
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Köszönöm a jókívánságokat, remélem lesz még módom megrendezni és több résztvevõt üdvözölni a Tour de Pelson.

Ahhoz, hogy egy kicsit pontosbban lássad ennek a rendezvénynek az anyagi hátterét:
az idén sajnos semmilyen országos pályázatot nem írtak ki, így nem is nyertünk rá pénzt. (2002-ben 400.000,- Ft-ot, 2003-ban már csak 250.000,- Ft-ot kaptunk országos pályázatokból) Az állami megvonások miatt a "költségvetési" cégek támogatásai is elmaradtak az idén.
Eddig a rendezõk sem és én sem kaptam a munkámért pénzt, viszont a költségeket (legaláb nekik, sajnos magamnak teljesen nem) térítettem.
Kb.: 500 fõnek kellene - az eddigiekhez hasonló feltételekkel, rendezéssel - elindulni ahhoz, hogy 0-ra jöjjön ki a rendezvény, és 1000 fõnek kellene ahhoz indulni, hogy valami kicsi nyereség is realizálódjon.
Azért dolgozom, remélem dolgoznak a többiek is, hogy ez is összejöjjön. Egyébként az idén, ha jó lett volna az idõ - az érdeklõdõk számából következtetve - az egész rendezvényen kb.: 800 fõ vett volna részt, ebbõl 300- 400 a TT-n. Az elmúlt 15 év alatt most volt elõször ilyen rossz az idõjárás május legvégén, remélem most 14 évig szép idõnk lesz.
Augusztusban megyek ki Svájcba olyan rendezvényre ahol több mint 2200 fõ indult tavaly. A 71 km-es távon a szintidõ 3 ó körüli, 750m-es szintkülönbséget kell leküzdeni. A nevezési díj 16.000,- Ft. Ezért egy kerékpárosmezt (kb.: 4.500,- Ft), egy kulacsot (kb.: 500,- Ft) 71 km-es teljesen lezárt hegyiutat (Világkupa futamra zárják le), a részvételi lehetõséget (rendezõk, szervezõk, stb) kapunk. Az össz' költségük egy résztvevõre vetítve kb.: 10.000,- Ft. A szponzorok és az általunk befizetett összeg föle a hasznuk!!! A nevezési díjuk a rajtig azonos, de aki nem nevez be a rendezvény elõtt 3 héttel, az nem kap!!!! kerékpáros mezt.
Kérdem én: Merjek-e a magyar bringásoktól hasonlóan nagy összegû nevezési díjat kérni? (költõi kérdés volt, ne válaszolj).
Fejlõdnünk kell mindannyiónknak, hozzáállásban, lelkesedésben, és nem utolsó sorban anyagiakban is.

#1116
potty

potty

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 378 hozzászólás


Kedves Prohi!

Nem akarok nagy vitába kezdeni veled, de ha már így alakult azért válaszolnék. Tavaly és tavalyelõtti szervezõkkel, segítõkkel beszéltem, (akik azóta is várják szerény fizetésüket), így csak arra tudtam gondolni ,gyors számolással, hogy azért "valamicske" pénzt csak zsebre teszel a rendezvény után. Ha jól tudom a legtöbb cuccot pályázaton elnyerted (így a rendõrbiztosítás teljes összegét nem a bevételbõl kellett fedezni)
A szervezést én NEM fikáztam, csak arra akrtam utalni hogy a nevezési díjaid egy kicsit túlzóan magasak!
A rendezvénnyel semmi bajom és kívánom, hogy akár meggazdagodsz belõle akár nem, még sokszor meg tudd rendezni minnél jobb színvonalon!

#1117
zsola_

zsola_

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Egész profi verseny volt. (lett volna)
Végülis csak még 1 biztosító kocsi kellett volna a végére. Egyébként gondolom hogy nem volt olcsó kifizetni az útbiztosítást.
(Hallottam milyen a magyar rendõrség. Elkérik a nagy lóvét és semmit nem csinálnak érte.)
(Szal. nem titeket akartam fikázni, inkább csak építõ jelleggel felvetni)
Sajnos az idõjárás betett mindenkinek.

más:
Pólót várom :)
Napszemcsi nem maradt ? (pont lecsúsztam a 101-es rajszámommal)
Felrakhatnátok egy eredménylistát is hogy lássam mennyit kell fejlõdnöm :)
köszi

ui: még sok ilyen "Tour de ...." (fél)profi verseny lehetne
Velence, Fertõ tó, dunakanyar stb....

#1118
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Kedves Potty!

Legyél szíves nekem is megírni, hogy ki az aki ebbõl meggazdagszik! Ezt azért szeretném tudni, mert akkor valaki az általam megszervezett és megrendezett kerékpáros rendezvénybõl nagy hasznot húz és szeretném tõle visszaigényelni a pénzt amit ezek szerint jogtalanul eltett!
Ezt csak azért írom, mert sajnos én ebbõl nemhogy nem gzdagodtam meg, de a befektetett pénzemet sem tudtam még kivenni, nem beszélve a munkáról!
Mielõtt személyeskednél és bárkit is célba vennél a megjegyzéseiddel, kérlek tájékozódj!

Ha ott sem voltál (csak a befutónál), honna veszed, hogy a szervezés elég gáz volt?
A nevezési díjak "sajnos" nem magasak 2500,- Ft, amiért 2500,- Ft-os szemüveget, frissítést, teljesítés esetén pólót és kis szerencsével a kb.: 1.500.000,- Ft-nyi ajándékból is nyerhetsz valamit.

Az, hogy hányan indulnak az csak rajtatok múlik! Egyébként 102 fõ indult el. Az idõjáráshoz képest ez szerintem nem is rossz szám. A történelemben nincsen ha, de jó idõ esetén kb.: 250-350-en indultak volna, csak a tókerülésen.

Prohi, a Tour de Pelso fõszervezõje.



#1119
Prohi

Prohi

    vendég

  • fórumtag
  • 13 hozzászólás
Amint elkészülnek a "Tour de Pelso" emblémával, küldjük a pólókat!!
Tavaly is elküldtük a "késõn" nevezõknek!!



#1120
zsola_

zsola_

    vendég

  • fórumtag
  • 206 hozzászólás
Hát visszagondolva elég nagy õrültség volt benevezni erre a versenyre.
Vírusos megfázásba torkollott az egész :((((
Más:
A honlapon 2 hete nem bírtak egy szaros eredménylistát kitenni, pólómat még mindig nem kaptam meg.
no comment....