Jelentkezz be Regisztrálj
Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok
Írta 2009. június 07. - 17:35
A versenyen készült képek:
http://www.x-iont.hu...elso/index.html
Ha eredetiben szeretnétek, légyszi egy mailt a tirszin@x-iont.hu -ra az aktuális kép oldalának linkjével vagy a kép nevével (IX6I...).
Gratulálok a távot teljesítõknek!
Nem lehetett egyszerû ebben a hirtelen jött melegben.
Írta 2009. június 07. - 15:30
Valóban nem kevés baleset lehetet. Balatonkeresztúr elött is volt valami komolyabb történet, mentõ is volt, meg rendõr is. Sajnos, tényleg sokan nem tudnak bolyozni, nem egy nagy nehézségû valami, néhány óra gyakorlással megtanulható. Mondjuk sokat voltam elõl, fõleg a déli parton, így ott nem veszélyeztetnek, de nem egy versenyen csak a atapasztalatom segített elkerülni a balesetet, mikor egy-egy esetlenkedõ bringás szerencsétlenkedik elöttem...
Elhiszem, hogy sokak számára fontos az idõeredmény, de elhihetnék, ha elõ tudnák bányászni az adatokat, elõszednék (ami számítógépre kerül, az ott is marad egy darabig, szal csak egy kis szakértelem kell és meg lennének az adatok).
A frissítés, megint egy sarkalatos kérdés, de azt frissítõpontokon is mondták, hogy tavaly is kevés volt, ez ügyben simán lehetett volna mit tenni.
Említem a tombolát, mert ezt is felvetették. 200-on indultam, és elvileg még 6 v 7 tombolát kellett volna kapnom, ha szintidõn belül érkezem, mondjuk semmit nem kaptam, de momentán ez megint pont nem érdekel, mert nem amúgy sem vártam meg a tombola húzást. De másoknak szintén lehet nagy szívfájdalom, és ez is egy olyan, amin simán lehet orvosolni, hoszen egy "fecni volt" az egész.
Végül pedig a kitáblázottság... ez valoban egy sarkalatos pont, mert találkoztam olyan csoporttal, akik kikerülték a Szentgyörgyi emelkedõt ezzel spóroltak némi szintet, és pár km-t. Valóban voltak olyan helyek, ahol se irányító, se tábla nem volt, mondjuk kedden végigjártam a pályát, meg jól is ismerem egyes részeit, így engem nem zavart. De voltak olyanok akik Balatonvilágos környékén nagyon is elkeveredtek... oda bizony nagyon is el kellett volna tábla, vagy irányító. Vagy egy részletesebb térkép az útvonalról. Mert pl a keszthelyi elkerülõröl jött mailben, de szerintem a világosi is egy necces pont volt.
Így összeségében, számomra a legfontosabb hiányosság a frissítés, és a kitáblázottság problémája a legfontosabb, mert ezeket elõrelátással el lehetett volna kerülni.
Írta 2009. június 07. - 13:54
Proha,
én ismét jól éreztem magam.
Amivel eddig gondom volt azt most megoldottátok: 2 perc alatt megkaptam mindent, rajtszámot, mezt, chipet.
A kaja, a masszázs, rendben volt. A célban rögtön a kezembe nyomtak egy innivalót,életmentõ volt.
Kicsit bosszant a chipes dolog, de többség szintjén szerintem mindegy.
Nem érdekel, hogy 5:59 volt, vagy 6:01, nem ezen múlik.
A sok balesetrõl nyilván nem a rendezõk tehetnek, hanem mi.
A többség nem tud bolyozni. Honnan is tudna, hiszen ez az egy országúti verseny
amin elindul.
Nekem szerencsém volt, én megúsztam. Bár voltak tornamutatványok elõttem is.
Mennyit mentél végül ? az aláírásodban nem látom
Amúgy tényleg gáz, h nem tudnak bolyozni, de nem csak versenyen lehet azt megtanulni. Én abszolút nem vagyok egy rutinos outis, de ha vki elmegy pár Flóriános körre télen és néha használja az eszét is (lehet ez esik nehezükre ?) akkor simán menne. Nem egy rakétatudomány az a bolyozás azért valljuk be.
Írta 2009. június 07. - 13:49
Azért késõbb is igyekeztem nem egyedûl menni mert úgy fárasztóbb volt. Eddig csak baráti körben kényelmesen, pihenõkkel tekergettem errefelé de így is nyagyon élveztem. Egyre jobban érlelõdik bennem egy országúti gép vásárlása:-)
Írta 2009. június 07. - 13:08
Személy szerint engem az eredmény már nem érdekel annyira, órám szerint 5:11, elsõ 30, de ettõl függetlenül sajnálom, hogy nincs pontos eredmény és tudom, hogy sok embernek (csapattársaimnak) ez számított volna. Egyébként sokáig ezért volt szimpatikus a pelso, mert más versenyeknél számtalanszor elõfordult, hogy sorsolásos eredményhirdetés volt. Végülis ez Mo.n legnívósabb amatõr országúti versenye, ráadásul a sport1 is kint volt.
Sajna a csapatom hülyesége miatt én csak a chipet és rajtszámot kaptam meg.
Megtudnátok mondani mi volt még a szatyorban, pl. mezt mindenki kapott vagy feláras volt?
Egyébként hangulatos verseny volt, aranyosak voltak a masszõrök, jó volt a kaja és tetszettek a kiállított kerékpárok és a shimano szervíz is, sajna az autó sorsolásról saját hibám miatt kimaradtam.
Írta 2009. június 07. - 12:21
Szerintem jogos is!!!! Minimum!!!
Írta 2009. június 07. - 10:52
Ha vannak fotóitok ne sajnáljátok megosztani azokat velünk. :-)
Írta 2009. június 07. - 10:45
...nem lenne rossz legalább ha idõ nincs is de egy sorrend (ha más nincs akkor ömlesztve)
Írta 2009. június 07. - 10:31
A végén a masszázs hatalmas segítség volt, ma reggel frissen, minden izom fájdalom nélkül keltem fel
Az idõméréssel kapcsolatban egy kérdés: csak átmeneti a probléma, és hamarosan elérhetõek lesznek az eredmények, vagy ne várjuk? Engem nagyon érdekel, hogy a korcsoportomban (ahogy valaki korábban írta - a vén f***-ok között) hányadik lettem.
Remélem, lesznek eredmények...
Írta 2009. június 07. - 10:14
Sajnos a chipes idõmérõk -habár a cég ugyanaz volt mint az elmúlt 3 évben, az idén más alkalmazottak jöttek és ez lett az eredménye. Én is csak csütörtök éjjel tudtam meg, amikor megérkeztek. Nem hoztak elég chipet magukkal, ezért nem kaptak a Tihany Túrások, de teljesen mindegy volt - ahogy a jelenlegi ábra mutatja, mert a Balaton Maratonosoknak még eredményük sincs... :-(
Sajnáljuk ami történt, ill. azt hogy nem történt...
Sziasztok!
Szerintem jóóó volt!
Hát az élmezõnynek és akinek nagyon számított ez a mért eredmény és helyezés öszinte résztvétem de tényleg! Nekem személyszerint nem volt probléma, még arra sem számítottam h 7ésfél óra alatt sikerül (saját mért) , most indultam ezen a rendezvényen elöször és montival. Igaz nem szakítottam szét magam teljesen, de mindvégíg kellemesen erõs tempót próbáltam diktálni. Asszem jövõre is mennék, de akkor azért edzek is kicsit rá!
GARTULÁLOK MINDENKINEK!!!
...jah vmi olyat hallottam h azért párnapon belül talán mégis lesz sorrend ?! ...majd szólj Proha ha sikerült
Írta 2009. június 07. - 10:02
én ismét jól éreztem magam.
Amivel eddig gondom volt azt most megoldottátok: 2 perc alatt megkaptam mindent, rajtszámot, mezt, chipet.
A kaja, a masszázs, rendben volt. A célban rögtön a kezembe nyomtak egy innivalót,életmentõ volt.
Kicsit bosszant a chipes dolog, de többség szintjén szerintem mindegy.
Nem érdekel, hogy 5:59 volt, vagy 6:01, nem ezen múlik.
A sok balesetrõl nyilván nem a rendezõk tehetnek, hanem mi.
A többség nem tud bolyozni. Honnan is tudna, hiszen ez az egy országúti verseny
amin elindul.
Nekem szerencsém volt, én megúsztam. Bár voltak tornamutatványok elõttem is.
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. június 07. - 08:35
Sajnos a chipes idõmérõk -habár a cég ugyanaz volt mint az elmúlt 3 évben, az idén más alkalmazottak jöttek és ez lett az eredménye. Én is csak csütörtök éjjel tudtam meg, amikor megérkeztek. Nem hoztak elég chipet magukkal, ezért nem kaptak a Tihany Túrások, de teljesen mindegy volt - ahogy a jelenlegi ábra mutatja, mert a Balaton Maratonosoknak még eredményük sincs... :-(
S ilyenkor a nevezõknek jár valami anyagi jóváírás?
Írta 2009. június 07. - 07:34
5 perccel lekéstük a rajtot Navigátor kollegámmal, a mentõautó után indultunk, elõttünk volt az egész mezõny, dugóstul, mindenestül. A déli part utolsó emelkedõjére csoportelsõként értem fel, 30 m-es elõnnyel. Az elsõ frissítéskor szétszakadó grupettó újra összekovácsolásában volt némi érdemem, többször vezettem is több-kevesebb ideig. A végére elfáradtam, de lendületesen hagytam le másodmagammal Siófokhoz közeledve teljesen kimerült sporttársaimat, köztük az elsõ emelkedõ után elõre szökött, de a végére elfáradt kollegát is, végül is - levonva az 5 percet - éppen 6 órán belül voltam.
A negatívumok:
- a második frissítõ után sok-sok görcs, fõleg emelkedõkön
- napszúrás közeli állapot ugyanekkor, remegés, hidegrázás
- gyenge szervezés, már az elején a sorbanállás a rajtszámért hosszadalmas volt
- nem értem ezt a chipes blamát, most akkor hiába tekertünk, helyezés óhne?
Feltétlen pozitívum viszont, hogy tapasztalatokat szereztem, az a néhány elismerõ szó, és az, hogy én is segítettem másoknak. Összességében élvezetes volt pár óra alatt bringán körbejárni a Balcsit...
Nem tudom, jövõre indulok-e.
Írta 2009. június 07. - 07:22
Balesetek:
Fonyód környékén egy óriási tömegbukta, 20-30-an is átestek egymáson, én még épp ki tudtam kerülni. Valaki elbénázott valamit az út szélén, és dõlt a kártyavár.
Keszthely környékén is volt egy kis bukfenc, ezt nem láttam, csak mesélték.
Almádi után egy srác nagyon csúnyán elesett, bukó nélkül, elõttem ment kb. 500 méterrel. Remélem rendbejött õ is. Egy fehér autó mögött ment stéherbe, gondolom volt valami gixer és befeküdt mögötte :S Lehet hogy csak én nem figyeltem a nagy pánik közepette, de nekem úgy tûnt, hogy a baleset után a fehér autó köddé vált...
Hogy mondjak valami jót is: azt leszámítva, hogy kissé zsíros volt a kaja, és le akart mászni a tányérról (sokaknál sikerült is ) - nah ez megint rossz - na szóval nekem nagyon ízlett, sokkal jobb volt mint tavaly
Írta 2009. június 07. - 00:19
Tihany túra;
"A nevezési díj: 5.000,- Ft/fõ; elõnevezési díjak a táblázatokban.
tartalmazza: az
- indulási lehetõséget,
- chipes idõmérést,
- ingyenes kompátkelést Szántód-Tihany irányában (csoportos átkeléssel),
- frissítést (Balatonalmádi Shell benzinkútnál)
- ebédet,
- ingyenes lábmasszázst,
- sorjegyet -3 db- a sorsoláshoz (1 db-ot a regisztrációnál kapsz és azt a regisztrációnál kell a gyûjtõládába bedobni, 2 db-ot teljesítés után kapsz)
- emblémázott pólót az elõnevezõknek (máj. 30-ig) vagy
- lehetõséget az emblémázott kerékpáros mez kedvezményes megrendelésére (május 30-áig)."
Ezekbõl két dolog nem valósúlt meg, a chipes idõmérés és a 3 darab sorsjegy (én csak egyet kaptam).
Nem tudja valaki miért nem így volt? Pedig az interneten így hirdették, és 2008-ban is volt chipes idõmérés a Tihany túrásoknak is!
Írta 2009. június 06. - 23:31
Õ nem arra gondolt a chipekkel kapcsolatban. Állítólag nincsenek idõeredmények, mert beszart a rendszer.
Jaa az más. Az tényleg gáz. Fõleg a 200-asoknak.
Írta 2009. június 06. - 23:29
Írta 2009. június 06. - 23:25
Tihany túra;
- indulási lehetõséget,
- chipes idõmérést,
- ebédet,
- ingyenes lábmasszázst,
- sorjegyet -3 db- a sorsoláshoz (1 db-ot a regisztrációnál kapsz és azt a regisztrációnál kell a gyûjtõládába bedobni, 2 db-ot teljesítés után kapsz)
- lehetõséget az emblémázott kerékpáros mez kedvezményes megrendelésére (május 30-áig)."
Ezekbõl két dolog nem valósúlt meg, a chipes idõmérés és a 3 darab sorsjegy (én csak egyet kaptam).
Nem tudja valaki miért nem így volt? Pedig az interneten így hirdették, és 2008-ban is volt chipes idõmérés a Tihany túrásoknak is!
A 3db sorsjegy megvolt. A befutó sátornál a cél után zebránál balra adták a frissítõknél. Be kellett diktálni a mez számot és kitötötték, be is dobták a gyûjtõbe. Ezt sajnos te nézted be.
A chipek meg elfogytak. Szerintem nem számoltak ennyi nevezõvel. Nekem ugyan nem hiányzott,mértem magamnak :-)
Írta 2009. június 06. - 23:07
Ez volt a cél, ui. életemben nem bringáztam még ennyit egyben... Ehhez képest meglepõen jól mentem egészen a 150. km-ig, ahol vagy eléheztem, vagy gyomrom csesztem el mindenféle zselékkel, de utána csak szenvedtem 2 órát. Ha ezt nem rontom el 6 óra alatt megcsinálom, így csak 6:20 alatt vmivel sikerült (meg is álltam egy kicsit útközben, hogy akkor most hányjak-e vagy sem, de végül úgy döntöttem nem és továbbmentem)
Balestet sajna én is láttam, nem sokkal elõttem történhetett, Almádi után vhol. Rendõr mondta, hogy bringást gázoltak, menjünk fel a bringaútra, mentõ is ott állt. Remélem nem lett komolyabb baja. Meg egy-két bukást is láttam. Bolyban menni nem tudnak az emberek, legalábbis azon a részen ahol én mentem, és ezt sok ember alapján mondom Az élmezõnyben biztos Hallotam, hogy a végének a 3. frissítõnél már nem maradt víz, ez mínusz pont (amikor én arra jártam még volt bõven).
Idõ ideális volt, jövõre is megpróbáljuk, remélem már jobb eredménnyel Gratula mindenkinek, aki végigment!
Írta 2009. június 06. - 22:24
- indulási lehetõséget,
- chipes idõmérést,
- ebédet,
- ingyenes lábmasszázst,