Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

.... Gondolom ezeket az alap-adatokat tudjátok - dobjátok már föl ide, amíg a szlovákok hazaérnek! ....

Sajna nem tudok pontos adattal szolgálni, mert a helyszíni nevezésekek már õk (az idõmérõk) vitték fel a rendszerbe és a chipeket is õk osztották ki.

.... Legközelebb úgy állapodjatok meg a mérést lebonyolítókkal, hogy a verseny végén egy USB kulcson (floppyn, lyukkártyán, CD-n, ... vagy amit akartok) adják át az adatokat. Nem lenne nagy varázslat, és így pár perccel a zárás után fent lehetnénerk az adatok a Web-en.

Valószínû, hogy nem lehet nagy varázslat, de sajnos történt egy kis baleset az egyik idõmérõ eszközöket tartalmazó kofferrel. Sajnos elhagyták a kb.: 3.000 euros müszerkészletet tartalmazó táskát a kontroll helyszínén és a jó magyar szokás szerint azonnal el is tûnt. Ezzel voltak elfoglalva a rendezvény végén az idõmérõ kollégák és én megértem õket.

Üdv:

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Frissítõ kocsit sokan kerestük a spiccen Badacsonyig, utána már jött velünk végig szépen. De addig meg egymásnak adtunk enni, inni. Persze voltak akiket kisértek nekik nem volt ilyen gondjuk.
Ami talán még kritika az a meghírdetett neutrál autó hiánya, ami egyébként egy nagyon jó ötlet azoknak akiket nem kisérnek és a spiccrõl emiatt kiállni kényszerül, mire megszereli a kereket nincs nagy esélye felzárkózni. A neutrál kocsira egyébként én annyira számítottam, hogy se belsõt se pumpát nem vittem, szerencsére én nem de csapattársam kapott defektet. Õ vitt magával pumpát, belsõt, végülis 15 min alatt megszerelte, de a spiccre felérni már nem tudott. Persze lehet hogy az én elvárásaim nagyok, de legközelebb ne írjátok bele a kiírásba, hogy lesz neutrál kocsi, ha nem lesz.
A spicc egyébként csodásan biztosítva volt végig minden keresztezõdésben rendezõk, meg rendõr mocik végig mellettünk ezenkívûl a kátyúkat bólyákkal, körforgalomnál, szigeteknél zászlókkal, fütty szóval jelezték az akadályt. Egy kisebb gond az akarattyai dombnál volt mert kicsit szûk volt az egy sáv ezért nem mindenki ment át ellenörzõ ponton.
Mindent együttvéve egy nagyon jó verseny volt. Köszönjük!

Azt már említettük, hogy a frissítõkocsi miért és hogyan jutott elõre, de ott volt és frissített benneteket. - Külföldön én még nem tapasztaltam, hogy hasonló szolgáltatás lett volna, mindenki a frissítõállomásokon oldja meg a kajálást vagy visz annyit amennyire szüksége van.

Neutrál kocsi volt, a SHIMANO biztosította és a Vargánya ült a volánnál.

Az Akarattyai ellenõrzõpontnál két heti tárgyalásomba került a közútkezelõ Kht-val, hogy engedélyezzék az egysávos bólyás leválasztást és a 150 m-ért is 8.000,- Ft kell fizetni, de csak azért annyit mert lealkudtam a 56.000,- Ft-ról. - ennyit engedélyeztek.

potty

potty

törzsvendég

• fórumtag
  • 378 hozzászólás
Szevasztok!
Mindenkinek elismerésem a teljesítéshez és egy nagy kalappal a szervezõknek. Sajnos idén egyébb irányú kötelességeim miatt csak a reggeli startnál tudtam ott lenni.
Bár ez nem hivatalos, de csináltam pár fotót a rajtnál. Gondolom nem haragszanak meg Prohiék, ha ide beírom a címet. Böngésszétek bátran és ha kell valakinek nagyfelbontású kép dobjon egy emilt.
http://www.freeweb.h...5.27/pelso.html

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Már nagyon várom az eredménylistát. Ha mesélek a buliról, és kérdezik, hányan voltatok, hányan csinálták meg, hányan adták föl, milyen gyors volt a leggyorsabb, ... nem tudok válaszolni. Gondolom ezeket az alap-adatokat tudjátok - dobjátok már föl ide, amíg a szlovákok hazaérnek!

Amúgy jó ötlet volt ott helyben a kitett számítógép, böngészgettem is benne. - Legközelebb úgy állapodjatok meg a mérést lebonyolítókkal, hogy a verseny végén egy USB kulcson (floppyn, lyukkártyán, CD-n, ... vagy amit akartok) adják át az adatokat. Nem lenne nagy varázslat, és így pár perccel a zárás után fent lehetnénerk az adatok a Web-en.

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Már írta az Attila, hogy a képek feldolgozás alatt vannak az erdménylistát pedig a szlovák fél küldi emilen és utána lesz bedolgozva a rendszerbe. De nyugodtan kérdezzétek + lesznek. Nekünk is az a jó ha a szolgáltatás felétek a leg patentebb és leg teljesebb. Keszthely szerintem is 1 Achilles sarka a biztosításnak. Kb. 5 útvonalon lehet onnan kijönni. Én a felvezetõ kocsiban is fostam, hogy miképp oldják + a mögöttem érkezõk. A szökevény 3-asnak pl. autókat is kellett kerülgetniük, mert a keresztezõdést nem lehetett megtisztítani idõben.

Don Vito

Don Vito

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Szia Proha.
Az eredményeket és a képeket hol lehet megtekinteni ?
u.i. jó kis verseny volt.

SzaSza

SzaSza

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Nagyon jó volt a rendezvény, hatalmas élmény volt számomra :). (most elõször tekertem ilyen nagy bollyal.)

A betervezett 28-30-as átlagot, sikerült rendesen felülmúlnunk, elõször B.füreden álltunk meg ahova 35.3-as átlaggal értünk - külön köszönet az ottani gyúróknak, mert voltak már problémáim a vádlimmal meg a feszítõmmel - "életmentõ" gyúrást kaptam. Mindenki nagyon kedves és segítõkész volt.

A frissítõ személyzet is nagyon készséges volt, bár Fonyódnál az volt az érzésem, hogy nem nagyon voltak felkészülve egyszerre ennyi emberre. Persze nem is nagyon lehetett, ahogy figyeltem csak 2-en voltak és kb. fénysebességgel cikáztak a powerade és bringások között :).

Keszthelynél egy 60-70 fõs bolyban voltunk ahol gondok adódtak, hogy merre is menjünk. Itt nem ártott volna egy kísérõmotor aki eligazít minket. Kicsit aggódtunk is, mert nem tudtuk van-e chip-ellenõrzés Keszthelyen, és azt hittük elkerültük.

Az idõ is jó volt, jobban örültem hogy esik néhány helyen, minthogy 35 fok lett volna... A szél szokás szerint kibabrált velünk: a déli parton szembeszél, itt nagy naivan örültem is, hogy de jó lesz az északin hátszélben tekerni... hát nem így történt, mert megfordult, és hozta a vihart.

A célban a kaja nagyon jó volt, utána a lazító gyúrás ugyancsak :).

Összeségében véve nagyon jó, profin megszervezett rendezvény volt. Gratulálok a Szervezõknek!

Jõvöre biztos, hogy megint ott leszek.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Frissítõ kocsit sokan kerestük a spiccen Badacsonyig, utána már jött velünk végig szépen. De addig meg egymásnak adtunk enni, inni. Persze voltak akiket kisértek nekik nem volt ilyen gondjuk.
Ami talán még kritika az a meghírdetett neutrál autó hiánya, ami egyébként egy nagyon jó ötlet azoknak akiket nem kisérnek és a spiccrõl emiatt kiállni kényszerül, mire megszereli a kereket nincs nagy esélye felzárkózni. A neutrál kocsira egyébként én annyira számítottam, hogy se belsõt se pumpát nem vittem, szerencsére én nem de csapattársam kapott defektet. Õ vitt magával pumpát, belsõt, végülis 15 min alatt megszerelte, de a spiccre felérni már nem tudott. Persze lehet hogy az én elvárásaim nagyok, de legközelebb ne írjátok bele a kiírásba, hogy lesz neutrál kocsi, ha nem lesz.
A spicc egyébként csodásan biztosítva volt végig minden keresztezõdésben rendezõk, meg rendõr mocik végig mellettünk ezenkívûl a kátyúkat bólyákkal, körforgalomnál, szigeteknél zászlókkal, fütty szóval jelezték az akadályt. Egy kisebb gond az akarattyai dombnál volt mert kicsit szûk volt az egy sáv ezért nem mindenki ment át ellenörzõ ponton.
Mindent együttvéve egy nagyon jó verseny volt. Köszönjük!

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Ez tök igaz. Máshol nem tapasztaltam, hogy kerékpáros maratonon több alternatívát adtak volna a táv leküzdésére. +nézzük mit tehetünk a jövõt illetõen.
A görkorisoknak külön gratulálok 200km Kemények voltak.
Összeírtam eddigi észrevételeiteket. De kérek még, biztos sokkal többet hibáztunk.
Útvonal jelzés/ felfestés
Útvonal alternatívák megszüntetése
Frissítõ kirakása padra az út mellé
Frissítõ autó jelzése, hogy könnyebben tudjon navigálni az autók között
Autósoknak útvonal elkerülési alternatíva.
Neutrál kocsi
ui.: Nekem ízlett a fagyi, de + kellett várni, hogy kiolvadjon. Kár, hogy a süti elfogyott és a végének nem jutott.

Slide

Slide

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
talán ha maratonon mindenki ugyanzon a távon menne érdekesebb lenne szemlélni a különbséget a gyöztesekkel szemben...persze most is választhattam ugyanazt az útvonalat, de ha valaki akarattya után visszeelõz, mert levágta, akkor az nem esik jól..hiába vagy 250-ik..
csak egy vélemény

pinarello

pinarello

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Köszönöm mindemkinek az aktív résztvételt és várunk minden kritikát a rendezvénnyel kapcsolatban. Hisz javítani a rendezvény minõségén csak akkor tudunk, ha van elég nagyszámú észrevétel, és azokat lehet értékelni, feldolgozni. Mintahogy a rendezvény számunkra nem azzal kezdõdött, hogy szombat reggel rajt és nem a CÉL-ban ért véget így, valóban fontos, hogy a jövõ évet megalapozó munkához megfelelõ számú kritikát kapjunk, amit sujjozottan tudjunk feldolgozni. És amíg az élmény számotokra friss, addig ha dühbõl, ha letisztultan is, de ÍRJATOK!! Ha 100-an ugyanazt írjátok, akkor biztos nagyobb hangsújt kap a hiba, mint egy kóbor bejegyzés esetén amin el lehet siklani, bár egy ember észrevétele ugyan olyan fontos számunkra. A FRISSÍTÕ autót pl. nem engedték elõre, míg nem rángattam magam után. Nem volt egyszerû dolga a kocsisoron. Elnézést. Valószínû az autósok számára is több alternatívát kel biztosítanunk. ahol kikerülhetik a mezõnyt, és ezt a médiákon keresztül eljuttatni számukra, hogy ettõl eddig várható korlátozás a forgaomba stb. A frissítõ helyeken is elkellne több ember akik megoldhatják annak feladását a bringások felé. Termésetesen nagyon sok dolgunk van még a jövõt tekintve. Ausztriában 1000-1500fõ vesz részt egy Fertõtó kerülõn. Svájcban 2000-2800 fõ 1 kerékpár maratonon. Ez idõjárás függõ is. Nem 1-2 év alatt nõtték ki magukat azok a rendezvények sem. Mi idén az összes távon együtt véve közel 500-an voltunk ill. votatok. Szerintem mire annyian lesznek a résztvevõk addigra ennek a rendezvénynek is a gyerekhíbái csökkennek. Még egyszer köszönöm az aktív résztvételt.

flow

flow

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Nekem is nagyon tetszett az egész verseny!

30-as tempót terveztem magamnak és sikerült is tartanom, bár az út nagy részén egyedül tekertem, köszönhetõen a felkészültelenségemnek az összes bolytól leszakadtam.

Egyetlen szervezési negatívumként megemlítem a parkolást, a kijelölt fizetõs parkolók egyikébe álltam, majd amikor mentem volna az engedélyért, közölték, hogy elfogyott és keressek másik parkolót. Ajánlottak is egyet. Mindez a rajt elõtt 15 perccel történt, rohanás a nem túl közel lévõ kocsihoz, kavargás a városban, piros lámpák, stb. Úgyhogy sikerült lekésnem a rajtot, de a felfokozott idegállapotomnak köszönhetõen jó tempóban sikerült beérnem a mezõnyt :)
Amúgy minden szuper volt, jövõre ismét ott leszek!

bujdi

bujdi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Elõször kicsit bosszankodtam az útirányjelzések hiánya miatt,de ez már lecsengett és értem is a szervezõk érveit is.Talán azon kellene javítani,hogy a frissítõ pontoknál ne akkor kezdjék a lányok kicsomagolni az itókákat amikor egyszerre odaér 40-50 bicajos és ne egy kicsi asztalnál kezdjék szétosztogatni,mert a bicósok türelmetlenek és félnek hogy elmegy a boly eleje.Javasolnám hogy akár10-20 méteres hosszon a frissítõ állomás elõtt vagy után pakolják ki szép sorban az enni-innivalót és megszûnik az õrült lökdösõdés a bicajosok között.Egyébként nagyon jó volt az ellátás,anélkül meghaltam volna a felénél.Elõször voltam de szeretnék jövõre is eljönni.Üdv a rendezõknek és a sporttársaknak!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás
Sziasztok!

Örülök, hogy összességében jól éreztétek magatokat és köszönöm nektek, hogy nem riasztott vissza benneteket a reggeli szakadó esõ sem!

Abban is sok igazség van amit megemlítetek, mint hiányosságot, de természetesen mindennek megvan a maga oka.

Az elõfutó kocsi reggel 7-kor indult volna felfesteni a "pályát", de az esõ akkor még szakadt és a mésznek nyoma sem maradt az úton, tehát rajtunk maradt 14 kg oltott mész. :-) (egyébként semmit nem lehet az útburkolatra festeni, pláne maradandót.) Amit már egyszer csináltunk, papírlapra (A4 karton) nyomtattuk ki az útirányjelzõ táblákat, akkor egy részét letépkedték a jóakarók, egy részét "ki....ásból" átragasztották, tehát rosszabb volt mint így. Sajnos nagyobb többszörhasználatos táblára még nem elég a pénzünk, szponzort meg nem találtunk erre a célra.
A felfestés helyett inkább bójákat küldtem ki, hogy a veszélyes gödröket és egyéb úthiányt jelöljék ki, mert azt is festéssel akartuk kijelölni.

Jövõre törekedni fogunk arra, hogy ez a probléma megszûnjön.

Viszont nekem is volna kérésem a résztvevõkhöz:
Mielõtt elmennek hasonló rendezvényre tájékozódjanak, hogy mi merre van, nézzék meg a honlapon a térképet, esetleg nyomtassák ki az útvonalat, elfér a hátsó zsebben, hátizsákban, kormányra ragasztva, stb..., ill. a rajt elõtt 3x bemondtam, hogy Keszthelyre be kell menni, de vigyázni kell az átkelésnél, és a frissítõ a SKODA márkakereskedésnél van a régi 71-es úton. (szája mindenkinek van, annyit szerintem meg tud tenni, hogy megkérdezze a helyi lakosokat, hogy merre is van a SKODA márkakersekedés.)

A "központi gépkocsis" frissítés gondolom a nagyon sok részre szakadt mezõny miatt ért késve egyik-másik csoporthoz.

A legidõsebb magyar résztvevõ: Dr. Mikolasek Sándor (1023; Komárom) a Balaton Tourist ajándékát kapja.
A gyerekeknek szóló különdíjat a Böröcfi kerékpárszaküzlet ajándékát, a MTB kerékpárt a 3016-os rajtszámú Dencs Dalma (3016; Siófok) nyerte.

A sorsolás további nyertesei:
A Hotel Vértes által felajánlott hosszú hétvégét Dér Zsolt (1105; Budapest),
a Familia Hotel ajándékát Török Ákos (1285; Budapest),
a Residence Hotel ajándékát Herbert Fröhlich (3058; Baunatal), és õ volt a rendezvény legidõsebb résztvevõje (1939-ben született), aki teljsítette a 200 km-es távot.
a Sixtus ajándékcsomagot a Homega Stúdió ajándékát Zára Krisztián (1121; Budapest) nyerte.

A Skodát 1277-es rajtszámmal Pápáról, Adorján János nyerte. És a fõdíj elõtt (mellé) nyert egy hosszú hétvégét a siófoki City Hotelbe.
Gratulálok mindenkinek aki a kiválasztott távját teljesítette, és gratulálok a nyerteseknek! Azoknak, akik nem várták meg a sorsolás végét, postán küldjük el a díjakat.

Azoknak a benevezett, de el nem jött bringásoknak akik emblémás mezt rendeltek természetesen küldjük a mezt postán. Tõlük egy kis türelmet kérünk, mert a május 8-a után benevezetteknek a helyszínen odaadtuk a legyártott mezeket és most utángyártással készülnek el a távolmaradottak mezei. Nem kell izgulni 3-4 héten belül a postás viszi a mezeket.

sardip

sardip

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hála a szervezõknek az idõjárás jó volt!

A frissítés is, csak kár, hogy aki a keszthelyi kerülõn ment, az kihagyta a frissítõállomást! Az állomást vagy Fenékpusztán, vagy Gyenesdiáson kellett volna rakni.
Akinek nem volt felvezetése, bizony hiányolta a zöld nyilat Keresztúrnál (ez még nem volt mondjuk téveszthetõ), de a Keszthelyi elkerülõnél, aztán Keszthelyen a fõúton, meg Akarattya után, és Világosnál is nagyon nézni kellett, hogy merre is tovább. Azért beértünk, és csak pár métert keveregtünk.
Az én mérésem is 198,3, azaz a legrövidebb út 198,a leghosszabb 203.

Azért nagyon frankó volt! Köszönjük!

Slide

Slide

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
nagyon jó kis verseny volt és köszönet a szervezésért.
Csatlakoznék az elõttem szólókhoz az útvonal jelzésével kapcsolatban, Keszthelyen mi is kavartunk és egy egész nagy bojnak lövése sem volt, de érzésre megtaláltuk a helyes utat. A másik akarttya után volt, ott egyedûl voltam és 3 útvonal között választhattam..semmi jelzés.

mégegyszer köszi nagy élmény volt és jövõre is jövünk.
Én 198,2 km-t mértem.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
A hivatalos hossz 203 km.
Ami úgy jön ki, hogy sehol nem mégy a kerékpárúton, Keresztúrnál egész messze elhagyod a tavat a 70-esen.
Balatonakarattya után meg egyenesen átmész az M7-en, végig a 70-es útig, és azon be Siófokra.
Az eleje ezen megy.
Te B.keresztúrnál egy kicsit rövidítettél. (Jól tetted, kihagytál egy kis dombot.)
Keszthelynél meg egy kicsit vélhetõen rátettél, mert nem a tóhoz legközelebbi fõúton mentél.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Nekem a bicajon a mûszerem 197km-t mért, a GPS-em 196-ot. Balatonkeresztúrnál a part mellett mentem, Keszthelynél valahogy elkerültük a frissítõállomást és Héviz felé mentünk egy darabig - fölteszem itt egy kicsit többet mentünk - , Balatonvilágosnál a 71-esen mentem. - A keresztúri part menti út ennyivel rövidebb, vagy a mûszereim pontatlanok? Vagy másnak sem volt meg a 200? Ki mennyit mért?

mephisoft

mephisoft

törzsvendég

• fórumtag
  • 453 hozzászólás
Régi álmom volt körbebicajozni a Balatont - most végre megvalósult. Köszönet érte a szervezõknek, jó volt a buli.

Ugyanakkor Hozéhoz csatlakozva pár kérés a jövõre vonatkozóan: valóban volt néhány elágazás, ahol nem volt egyértelmû, merre kell menni. Sokan olyanok is megmászták az emelkedõt Balatonkeresztúrnál (?) (a D-Ny-i csücsökben), akiknek ezt nem kellett volna. Az a társaság, akikkel én mentem, sajnos megkerülte Keszthelyt - nekem nagyon hiányzott a kihagyott frissítõ állomás. Valamint Balatonvilágosnál is teljes volt a tanácstalanság, merre menjünk. - Szóval az amatõröknek pár helyen kellett volna útbaigazítás.

A frissítõpontok személyzete nagyon kedves volt. A lasagne szuper volt, de a süti elfogyott, a fagyi pedig ehetetlen volt.

Köszi még egyszer

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Powerade pia tényleg nagyon jó volt.

Összeségében azt kell mondanom, hogy a tavalyi nagyon jó színvonalat is sikerült felülmúlni. Szerintem egyik legigényesebb országúti verseny Magyarországon.
Spiccet tavaly is szépen biztosították, úgy emlékszem hogy 2 rendõr mocis állandóan volt velünk ezenkívûl a szervezõk is mindig jöttek mentek utat biztosítani és még voltak a fotósok is.
Negatívum talán annyi, hogy sajna csapattársam Badacsonynál defektet kapott és kiscsapat lévén nem volt kocsink aki kisérjen, neutrál kocsi viszont nem volt sehol ezért kénytelen volt neki állni kereket szerelni.

Kocsit ki nyerte meg?