Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
1137 replies to this topic

pecpal

pecpal

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Pont az a videó nincs meg a királyitv archivumban:(

http://www.mtv.hu/videotar/?id=23856

Megvan az összefoglaló a videótárban, csak nem a Telesportnál, hanem a Sport7 adásai között, kb a 47-48. perctõl van szó a Pelsoról.

nagyvagy

nagyvagy

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
A szervezés, ellátás magas színvonalú volt. A versenyzõtársak között azonban sok furcsával találkoztam. Miután kiszakadtunk ez élbolyból, képtelenség volt megszervezni kb 10 fõ között az együttmûködést (vezess egy rövid ideig majd állj ki). Inkább egyesek rángatásokkal próbálkoztak, amit persze utólért mindenki. Aztán "csordogálás". Be is ért minket az 5h15 beérkezõ nagy boly (hál Istennek).
Ebben a kisebb bolyban történt egy esés. Ketten borultak, és csak egyikõjük kelt fel míg hátranéztem. Mögötte szorosan egy autó állt a fejénél. Remélem nem volt súlyosabb eset?! Tud róla valaki?
Jómagam is két esést úsztam meg, mindettõt az említett nagyobb csoportban. A vége felé a fáradtság miatt csökkent a koncentráció egyesekben, ami elég szép buktákhoz vezetett.
Verseny elõtt kéne valami használati utasítás, pl: figyelj az elõtted lévõ hátsó kerekére, próbálj egyenesen haladni bolyban és ne keresztben, meg ilyenek.
Szóval jól éreztem magam, volt élmény bõven.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Attila! Azt nem gondolod komolyan Te sem, hogy a versenyzõnek aki a gyõzelemért hajt az utolsó km-en lassan kellene kanyarodni!? A retardált rendõr motoros, meg a kanyarban az íven megáll? és ez így rendben van szerinted? Te is versenyeztél, Te mit csináltál volna a Vígh Zoli helyébe miután 170km-et elmenésbe vagy és a befutó elõtt felrak a seggfej motoros rendõr?! Ha az Árvaival történt volna ez a Stubán Feri elõtt akkor nagyobb szarban lettetek volna az tuti! Illett volna legalább kárpótolni valahogy, fõként hogy a rendezõ álltal biztosított kisérõ okán még össze is törte magát némileg! A sûrû bocsánatkérés sem lenne elég, de legalább a szándékot jelezné! Egy más vérmérsékletû ember ezt nem hagyta volna ennyibe, úgyhogy a kissráccal szerencsétek volt meg az agyatlan motorosnak is! Nem beszélve a többi hülyérõl akik gyorsulási versenyeket rendeztek a mezõny mellett! Egyébként profin rendezted az egészet, le a kalappal, de ha tudod a barmokat szûrjed ki jövõre, vagy valami eligazítást tarts nekik, esetleg nézesd meg velük videón, hogy kísérnek a motorosok egy profi versenyen!

Mint írtam én sem láttam csak hallottam, tehát a pontos dolgokat nem tudom, de...

Természetesen nem kell lassan kanyarodnia a versenyzõnek, de nem árt, ha óvatosan kanyarodik... (út és látási viszonyok...)

A rendõröket küldik, nincs választási lehetõségünk.
Ahogy elõadod, hogy a Stubán mit tett volna... akkor a zárkában ülne, mert egy rendõrt még ha esetleg hülye helyen is áll meg és ebbõl adódóan a versenyzõ esetleg hátrányba kerül nem lehet inzultálni, meg a rendezõt sem. Nem hiszem, hogy a rendõrt nagyon elmarasztalnák bárhol is. - pláne, ha éppen egy zöld jelzést kapott, egyenesen áthajtó autós elé áll be (persze ezt sem tudom, csak lehet), mégha az a kanyarodó íven is történik.

Én elnézést tudok kérni, és kérek, de ettõl nem lesz sajna senkinek sem jobb.
Mégegyszer a (nemszeretem) foci példával jövök, a védõjátékos felszabadító rúgása hátba találja a bírót és onnan bepattan a kapuba - gól, pedig a bíró nem játékos, de a pálya "része". A rendõrmotoros is a pálya része, lehetett volna ott egy pici olajfolt (kerseztezõdésnél az sem ritka és lehet hogy volt is) sóder, lyuk vagy bármi, most egy rendõr is volt ott. Honnan tudod te vagy akárki más, beleértve engem is, hogy nem egy olajfolton csúszott meg, csak olyan könnyü valaki mást hibáztatni....

Ezt az eredményt ami így született el kell fogadni, mint azt is, hogy a fonyódi vasúti átjáróban 3 percet kellett állni és a szökevények azért értek haza, mert én csak jóval késõbb értesültem a dologról és csak akkor állíttattam meg az élbolyt szintén 3 percre. Ha akkor értesülök a dologról amikor a sorompót kaptátok, akkor megállítom az elejét is egybõl és nem biztos ill. biztos, hogy nem õk érnek haza elmenésbõl.

De azt tudni kell, hogy ez egy országúti maraton, picit más szabályokkal, jelenleg 500 fõvel (lesz ez több is) a Fair Play szabályai alapján.

Üdv:

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Szia Proha !
Szeretném megkérdezni, hogy a Tihany Túra eredményei nem kerülnek fel hasonló formában mint tavaly ? Szerintem többeket érdekelne.
Köszi.

Természetesen fent lesznek, de sajnos csak két kezem van és ...

ozdesign

ozdesign

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Attila! Azt nem gondolod komolyan Te sem, hogy a versenyzõnek aki a gyõzelemért hajt az utolsó km-en lassan kellene kanyarodni!? A retardált rendõr motoros, meg a kanyarban az íven megáll? és ez így rendben van szerinted? Te is versenyeztél, Te mit csináltál volna a Vígh Zoli helyébe miután 170km-et elmenésbe vagy és a befutó elõtt felrak a seggfej motoros rendõr?! Ha az Árvaival történt volna ez a Stubán Feri elõtt akkor nagyobb szarban lettetek volna az tuti! Illett volna legalább kárpótolni valahogy, fõként hogy a rendezõ álltal biztosított kisérõ okán még össze is törte magát némileg! A sûrû bocsánatkérés sem lenne elég, de legalább a szándékot jelezné! Egy más vérmérsékletû ember ezt nem hagyta volna ennyibe, úgyhogy a kissráccal szerencsétek volt meg az agyatlan motorosnak is! Nem beszélve a többi hülyérõl akik gyorsulási versenyeket rendeztek a mezõny mellett! Egyébként profin rendezted az egészet, le a kalappal, de ha tudod a barmokat szûrjed ki jövõre, vagy valami eligazítást tarts nekik, esetleg nézesd meg velük videón, hogy kísérnek a motorosok egy profi versenyen!

nemethj

nemethj

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szia Proha !
Szeretném megkérdezni, hogy a Tihany Túra eredményei nem kerülnek fel hasonló formában mint tavaly ? Szerintem többeket érdekelne.
Köszi.

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Kedves Prohi és Szervezõk!

Köszönjük a Pelso-t Néktek! Egyre jobbak vagytok, meg mi is...
Nagyon élveztem az egészet, az ajándékok is nagyon tetszenek. Ilyen jópofa zoknit még sehol sem kaptunk, pedig jártunk már egy pár külföldi maratonon. Ja igen ott is elöl van egy rajtszám a fotósok miatt. Bárcsak itt is mindenkirõl készülne kép!
Az egész szervezés olyan, mintha Ausztriában lennénk és végre nekünk picit lassabbaknak (6 óra körül) is volt saját biztosítóautónk. Így alig ért minket autós atrocitás...

Nagyon élveztem a száguldást, köszönöm az együttdolgozást az összes bringásnak, akivel tekertem (2084 volt a rajtszámom). Bocs azoknak, akikkel az elején kicsit vitáztam, hogy vezessenek õk is... Muszáj volt...

Örök hála Nagy Tamásnak és azoknak, akik vele egy bolyban mentek a végén, mert ha nem segítenek még mindig ott tekernék... A végére kicsit elfáradtam...

Jövõre újra ittleszünk, de most megint leteszteljük a Glocknert :-)

A videó engem is érdekelne, fõleg h kíváncsi vagyok, mit hebegtem össze rajt elõtti izgalmamban :-)

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Tervezzük, de ígéretet nemteszek rá.
Voltak megbízott operatõreink, az õ anyagukból volt a 26-a éjféli telesportban az összefoglaló is.

Majd, ha megkapom a nyersanyagot, próbálunk összehozni valamit!

Pont az a videó nincs meg a királyitv archivumban:(

http://www.mtv.hu/videotar/?id=23856

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Valaki elárulhatná, hogy pontosan hogyan és milyen körülmények közt esett el 800m-el a cél elõtt a Vígh Zoli egyedül elmenésben?!!! és bukott el 100ezret?!!
Hozzám úgy jutott el információ, hogy a rendõr motoros felvezetõjén esett el! Hátha látta is valaki, mi történt mert itt súlyos pénzrõl is szó van egy fiatal kis srácnak, + nyert volna egy komoly sor elõtt és megérdemelte volna! Esetleg valaki érdekelt is nyilatkozhatna, de ha nem majd megkérdezzük a következõ versenyen az érintettet. A Berkesi meg gratulálhat neki!

Én is csak hallottam, hogy mi történt. Úgy mesélték, hogy a rendõr az íven állt meg, de Zoli barátunk meg túl gyorsan próbálta bevenni a kanyart és nem tudott korrigálni, ráfékezett és kicsúszott...

A teljes igazságot persze nem ismerem, de mint a fociban is a játékvezetõrõl bepattanó labda is gól, ez most öngól volt sajnos. Nem 800 m, hanem majdnem 2 km, és "csak" 150-200 m elõnye volt, talán nem érezte biztosnak az elõnyt és kockáztatott... Az általam kiküldött keresztezõdést biztosító srácok azt mondták, hogy az üldözõk 6-8 másodperc alatt ott voltak, .... õk sem mehettek lassan :-)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Proha videó is lesz az oldalon?

Tervezzük, de ígéretet nemteszek rá.
Voltak megbízott operatõreink, az õ anyagukból volt a 26-a éjféli telesportban az összefoglaló is.

Majd, ha megkapom a nyersanyagot, próbálunk összehozni valamit!

ozdesign

ozdesign

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Valaki elárulhatná, hogy pontosan hogyan és milyen körülmények közt esett el 800m-el a cél elõtt a Vígh Zoli egyedül elmenésben?!!! és bukott el 100ezret?!!
Hozzám úgy jutott el információ, hogy a rendõr motoros felvezetõjén esett el! Hátha látta is valaki, mi történt mert itt súlyos pénzrõl is szó van egy fiatal kis srácnak, + nyert volna egy komoly sor elõtt és megérdemelte volna! Esetleg valaki érdekelt is nyilatkozhatna, de ha nem majd megkérdezzük a következõ versenyen az érintettet. A Berkesi meg gratulálhat neki!

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Proha videó is lesz az oldalon?

nemethj

nemethj

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Szia Proha !
Gratulálok a szervezéshez, ne foglalkozz a rosszmájú kritikákkal. A tészta lehetett volna jobb is, de maga a túra kárpótolt ilyen apróságokért.
Jövõre újra jövünk.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts
Találtunk a helyszínen néhány elhagyott kerékpáros kiegészítõt, ami a gazdájának szerintem fontos lehet.
bringásszemüvegebõl kettõt is és egy bukót.

A gazdái, pontos leírás után átvehetik nálunk!

Nyugodtan hívjatok a 30/450-99-77-es számon.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

... mondjuk a bringa rajtszám kormányra rakását én legutóbb kb. 10éve egy monti versenyen csináltam, szóval ment a nyeregcsõre.

A bringaszámot nem volt kötelezõ használni, mert az a fotósok miatt volt felrakva, ez az õ külön kérésük volt, hogy legyen, de a nálunk sokkal nagyobb országúti maratonokon - ahol több ezren indulnak - is sok helyen van kormányra kötelezõen felrakandó bringaszám.

Üdv:

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 posts

Nincs eredmény sehol.
Nem volt útbiztosítás a 2. bolynak 60-80 fõnek kb 100 km en keresztül!!!!!!!!!!!!!!!
Nem volt amatõr kupa eredményhirdetés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Miért?
Pocsék volt a tészta
Eredményhirdetés 17 órakor! Minek a cshipes idõmérés akkor??????????????Ennyi idõ alatt fejben is ki lehet számolni.

Kedves Bikezoli!

Eredménylista, igaz, hogy "nyers", de a 2008-05-25 22:28 -as bejegyzésben - szlovák idõmérõk által küldött link alatt. csak el kell olvasni a bejegyzéseket! ;-)

Én úgy tudom, hogy a 2. és 3. bolynak is, sõt még az 5-nek is volt biztosítása, a 3. bolyhoz - mivel az volt 70-80 fõ, azaz a legnagyobb, az egész biztosításért felelõs gépkocsi maradt hátra motorosokkal, de a mai világban bármi elõfordulhat...

Amatõr Kupa eredményhirdetés volt 16 h-kor, csak a Víztoronynál kellett megtartani, pont azért, hogy ne 17 h-kor kerüljön rá sor, mert a színpadon pont egy 1ó 20 perces gyermekelõadás ment.

Sokszor be lett mondva, de arról nem tehetünk, hogy az infó közötettetek egy picit lassan terjed - nem hangsebességgel, lásd az abszolut 1. helyezettet, 20 percig kerestük és így azt is csak 15 órakor tudtuk megtartani a 14:40 helyett. Így minden csúszott 20-30 percet. Verd el rajta a port...

A kaját én sajna nem kóstoltam - nem értünk rá enni, de a Mauroék tapasztalatom szerint jól fõznek, de az izlések és ..., meg ízlésrõl nem lehet vitatkozni, kinek a pap, kinek a ...

Legközelebb téged kérünk fel fejszámolónak, ha a számítógépek felmondanák a szolgálatot, de bízom benne, hogy akkor már nem 500, hanem 1000 fõnek az adatait kell kiszámolnod...
Ja és ha itt tartunk, most is az eredménylistán dolgozom, mert közületek a legtöbben megint 8 után érkeztetek a regisztrációhoz és a mindent most és azonnal játékban néhányan mások chipjét vitték el, mert nem várták meg, hogy a lányok megnézzék a chip számát. Akiknek elvitték a chipjét annak új rajtszámot kellett adnunk, de csak ma tudtam kideríteni (majdnem mindenkirõl), hogy ki, kinek a chipjével indult a Balaton Maratonon. Nos ezért késik a hivatalos lista.

Ha ilyen szar volt számodra a rendezvény, akkor nem kell legközelebb eljönni.

Üdv: Prohi

SzaSza

SzaSza

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Nem tudom melyik bolyban mentem, de végig ment a kísérõ autó.

A tészta jó volt csak kevés :) de elvoltam vele.

A gyúrás isteni volt.

Amatõr kupát én sem vágom. Azt sem tudtam, hogy van ilyen :)

Tuto a Tdp-n indultál????? :)

Egyébként meg túl sok írásjelet használsz...

Nekem nagyon tetszett az egész verseny (köszi Proha).

Jövõre tuti megyek megint.

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Nincs eredmény sehol.
Nem volt útbiztosítás a 2. bolynak 60-80 fõnek kb 100 km en keresztül!!!!!!!!!!!!!!!
Pocsék volt a tészta
Eredményhirdetés 17 órakor! Minek a cshipes idõmérés akkor??????????????Ennyi idõ alatt fejben is ki lehet számolni.

Eredmény már belinkelte csak visszakéne olvasni

http://www.videocom....24tdpsiofok.htm

Nálunk volt útbiztosítás végig.

Amatõr kupa eredmény hirdetést én se tom miért nem volt, vagy csak lemaradtunk róla.

Szerintem a tészta nem volt rossz.

A chipes idõmérésnek pedig kifejezetten örültem, mondjuk a bringa rajtszám kormányra rakását én legutóbb kb. 10éve egy monti versenyen csináltam, szóval ment a nyeregcsõre.

bikezoli

bikezoli

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nincs eredmény sehol.
Pocsék volt a tészta

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Prohi videó is lesz kint a neten, vagy cd-mellékletben mint tavaly?