Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tour de Pelso Balaton Maraton | Siófok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
1137 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ha egy hétvégével késõbb lenne a Pelso az is ütközne más nagyobb létszámú rendezvénnyel, mert hagyományosan június 1. szombatján rendezik a Velence 10-szer országuti teljesítménytúrát már elég régóta, és ahogy idén láttam az is sok mindenkit érdekel, szerintem az már igazán nem lenne jó ötlet, hogy erre az országutis rendezvényre legyen rászervezve a Pelso. A Szilvásvárad legalább nem az outisoknak szól... Nekünk outisoknak itthon a Pelso az egyetlen igazi maraton, montisoknak több is van... Mielõtt valaki beszólna: montizni is szeretek...

Velence 10x jun. 7-én volt...

A sebesség mindent megold.

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Hát én ott voltam mindkettõn. Igaz egyiken se nyertem, de saját elképzelésemet sikerült teljesíteni -Pelson nagyon is, így jövõre mégjobban raknom kell neki.
A két nap alatt aludtam össz. 8 órát bár ez maganak köszönhetõ a pénteki sokáig munka, meg a nem engem fuvaroznak, hanem én fuvarozok dolognak.
Szerintem aki nagyon szeretné, és akarja az meg tudja csinálni együtt a kettõt. Ha meg valamelyiken dobogóra hajt, akkor nézzen másik versenyt. Van még sok osz és montiverseny ebben a kis országban.

Proha: örök hálám ezért a szombati napért. Amit nézek heteken át május, július és szeptembert hónapokban a tvben azt most élõben, résztvevõként is átélhettem, igaz nem akkora teljesítménnyel mint a nagyok, de így hobbiszinten...
Végig bolyban, kísérõmotorosok, végig kísérõkocsi, frissítés kocsiból, hatalmas hangulat, és a végén Siófok határában mikor a kis Fiat helyét átvette a svéd XC és az vezette fel bolyunkat a víztoronyig, hát 5és fél órán keresztül olyan volt mint a tvben.
Felejthetetlen, jövöre megint!
És ahogy csapattársaimtól hallottam a Tihany túra is jó volt, de nagyon.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Én is elmentem volna ha nem lett volna szilvás. Tavaly is.

Csak 1X kell megpróbálni, kiderül :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Ha egy hétvégével késõbb lenne a Pelso az is ütközne más nagyobb létszámú rendezvénnyel, mert hagyományosan június 1. szombatján rendezik a Velence 10-szer országuti teljesítménytúrát már elég régóta, és ahogy idén láttam az is sok mindenkit érdekel, szerintem az már igazán nem lenne jó ötlet, hogy erre az országutis rendezvényre legyen rászervezve a Pelso. A Szilvásvárad legalább nem az outisoknak szól... Nekünk outisoknak itthon a Pelso az egyetlen igazi maraton, montisoknak több is van... Mielõtt valaki beszólna: montizni is szeretek...

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Én ismételten megjegyzem, hogy feltehetõen egy igen nagy számú nevezõt veszítetek azzal, hogy az idõpont minden évben üti az egyik maraton kupafutamot (Szilvásvárad). Ha ezen a jövõben tudnátok egy kicsit korrigálni, én (is) biztos mennék.

Szeva Dante!

Azzal kezdem, hogy gondolkodunk rajta...., de...

az a baj, hogy mi még mindig rászorulunk az idegeforgalmi célzatú támogatásokra. Ezért amennyire lehet el kell húznunk a rendezvény idejét május végéig, hogy ne "csak" a résztvevõk jöjjenek el, hanem a kísérõk is szép számmal (meleg a Balcsi, már lehet fürdeni, a gyerekeknek itt a gyermeknapi program, stb...)
Viszont nem nagyon léphetnénk be a júniusi idõpontba, mert az közelít a fõszezonhoz és a turisztikai célzatú pályázatok kimondottan az elõszezont támogatják (legalábbis a kiírásuk szerint). Ráadásul minél inkább közelítünk a nyár felé, annál inkább megnõ a forgalom és egy országúti maratonnál - ahol az elsõk és utolsók között 5 óra a különbség -a gyengébbeket nem szerencsés egyedül hagyni az egyre nagyobb forgalomban bóklászni. Arra még nincs "kedvünk €", hogy minden keresztezõdésbe rendõrt állíttassunk. Az idén egyébként is "meggyûlt a bajunk a SM-i Közúti Kht-val, nem akarta engedélyezni a versenyzõk elhaladásáig (1-3 perc) sem a menetirány szerint bal oldal használatát, csak díjfizetés ellenében. De nem is ez a baj, hanem az ide vonatkozó törvények szerint 24 órában számolják a nem rendeltetéscélú használat díját és m2-ben, ami 5-10000,- Ft. Na akkor számolja ki valaki, hogy a Balaton körbe 203 km, de ne is, csak a SM-i 65 km-t, átlagban 6 m széles és az alapdíjjal 5.000,- Ft/m2-rel.... az csaknem 2 milliárdos összeg - rendezünk a jövõben országúti versenyt? A GKM-nek kellett közbeavatkoznia, hogy meg tudjuk rendezni az idén....

Az MTB-nál talán ezek az indokok nem állnak fenn, de az érveinket eddig soha nem hallgatták meg és nem mi, hanem õk jöttek ugyanarra az idõpontra anno. Az elsõ "közös" rendezés után azt mondták, hogy a Pünkösdhöz igazodnak - nem így lett, a 2. "közös" rendezés után azt mondták, hogy az Európai Nemzetiparkok napjához igazodnak (május 24.) - idézek a honlapjukról: A Szilvásvárad – Aggtelek teljesítménytúrát tíz éve rendezzük a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Parkkal közösen. Az idõpont nem véletlen, május 24. az Európai Nemzeti Parkok Napja. Természetes volt, ez a nap lesz a maraton napja is. Májusban amikor a természet megújul, amikor a zöld a legzöldebb, akkor nézzétek meg, milyen az ország legszebb Nemzeti Parkja. - nem így van, a 3. "közös" rendezés után közölték, hogy most már itt maradnak a május utolsó vasárnapján... ami szerintem nem mindig május 24-éhez a legközelebbi hétvége... Az idei év kivétel volt, május utolsó vasárnapja 25-ére esett. Jövõre 24-e pont vasárnap lesz. Kíváncsian várom, hogy akkor vagy 31-én rendezik-e a Maratont?

Szóval ez van, de gondolkodunk az idõpont váltáson, sõt azon is, hogy vasárnapra tegyük a viadalt, de akkor reggel 7-re kellene tenni a rajtot, hogy a 10 órás szintidõre érkezõk is viszonylag kicsi forgalomban kerekezhessenek (16 órától megindul a Bp. felé tartó áradat a 71-es és 7-es fõutakon) és hogy a magyar résztvevõk viszonylag idõben hazaérhessenek.

Ennek meg az lenne a hátránya sokaknál, hogy meg kellene szálniuk Siófokon v. környékén és azt már sokallják, annak ellenére, hogy 1500,- Ft-ért már kiváló minõségû faházakban van szállás.

Így nem tudom, hogy melyik ujjamat harapjam..., de gondolkodom rajta...

Üdv:

Prohi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én ismételten megjegyzem, hogy feltehetõen egy igen nagy számú nevezõt veszítetek azzal, hogy az idõpont minden évben üti az egyik maraton kupafutamot (Szilvásvárad). Ha ezen a jövõben tudnátok egy kicsit korrigálni, én (is) biztos mennék.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Renner Monika

Renner Monika

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Szia Prohi!

Képzeld, egy csomó mindenkit érdekelt a Glockneren a Pelso-s szórólap!
Viszont mivel külföldiül elég kevés ismertetõ van rajta jó néhányan visszatették sajna... Mi továbbra is mennénk osztrák maratonokra, szívesen hirdetnénk a Pelso-t. Az ötletünk az lenne, hogy lehetne-e esetleg a külföldieknek néhány egyoldalas szórólap, amin esetleg a Balcsi térképe is szerepelne, hogy lássák mirõl van szó...

Másik ötlet: A Teljesítménytúra könyvben is szerintem segítene, ha bekerülnétek, mert sokan forgatják, hátha többekhez eljutna a verseny híre.

Remélem, már pihentetek!

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

A rajthelyet nem tudom, hogy mikor foglaltad el (8:30-tól lehetett), de ahogy észrevettem a többség az utolsó és utolsó utáni pillanatokban. Lehet, hogy ezért nem hallottad, hogy a chipes idõmérés Keszthelyen elmarad. 8:30 h-tól 8:50 h-ig többször elhangzott -én hallottam - persze az én fülem erre volt kihegyezve, hogy minden elhangzik-e amit leadtam.

Idõben odaálltunk (45 körül), és hármunk közül senki se hallotta. Az igaz, hogy nem voltunk elég figyelmesek, viszont többször volt, hogy figyeltem volna, de nem hallottam, amit mondtak. Kicsit erõtlen volt a hangosítás.

Örülök, hogy egyébként jól érezted magad és várunk szeretettel jövõre is. Az izlésekrõl (mez és kaja) meg nem vitatkozunk. :)

oké ;) amúgy a mez most már egyre jobban tetszik :)

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Proha (Prohi?),

jövõre tán bicajos kesztyû lesz? Aki tíz TdP-n részt vesz annak végül komplett öltözéke lészen?

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
én egy normális bicajos zoknira gondoltam, nekem ez is annak számít, mert semmilyen bicós zoknim nincs...
köszi :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

ez itt nagyon OFF, de mi a különbség a bicós zokni és a rendes között? :o

Azt nem tudom, hogy a rendes mibõl készül, de ez antibakteriális anyagból, a talpközépen gumírozott (masszírozza a lábat) és egyedi, emblémázott.

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
ez itt nagyon OFF, de mi a különbség a bicós zokni és a rendes között? :o
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A zokni nagyon fasza. Ma a Velence 10x-en abban voltam és nagyon kényelmes volt.

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

... Azt értem, hogy elõre nem lehet közölni, viszont miután elrajtolt a mezõny, illett volna kihelyezni 2-3 jól látható feliratot, hogy ne keresd a checkpointot, mert nincs!...

Kedves Zsoltee!

A rajthelyet nem tudom, hogy mikor foglaltad el (8:30-tól lehetett), de ahogy észrevettem a többség az utolsó és utolsó utáni pillanatokban. Lehet, hogy ezért nem hallottad, hogy a chipes idõmérés Keszthelyen elmarad. 8:30 h-tól 8:50 h-ig többször elhangzott -én hallottam - persze az én fülem erre volt kihegyezve, hogy minden elhangzik-e amit leadtam.

Tavaly amikor B.akarattyán nem volt chekpoint -szintén útépítés miatt- azt csak a kiépítésénél döntöttük el, hogy lehetetlen és balesetveszélyes. Így nem is közölhettük és 10-15 hasonló "ejnye-bejnye" tartalmú kritikát kaptunk.
Az idén eddig Te voltál az elsõ és egyetlen aki nem tudta, hogy nem lesz vagy kereste a nem létezõ kontroll-pontot.

Reméljük, jövõre már nem fogják azokon az utcákon, utakon a rendezvény idején az utat túrni és lesz mindenhol ahol tervezzük chipes idõmérés.

A lassúrajt 16 km helyett csak 6 km volt. 16 km-re a Földvári dombtetõ volt.

Üdv:

Prohi

Örülök, hogy egyébként jól érezted magad és várunk szeretettel jövõre is. Az izlésekrõl (mez és kaja) meg nem vitatkozunk. :)

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Sziasztok!

Végre elkészült az élménybeszámolóm, jobb késõbb mint soha :) Ha valaki el szeretné olvasni, hogy én hogy éltem meg ezt a nagyszerû versenyt, akkor klikkeljen ide :wow:.
Proha, neked köszönöm a szervezést! Én úgy gondolom, hogy jobban sikerült, mint tavaly. Egy dolog idegesített nagyon: hogy hagytatok minket idegeskedni Keszthely környékén, ugyanis nem volt ellenõrzõpont. Azt értem, hogy elõre nem lehet közölni, viszont miután elrajtolt a mezõny, illett volna kihelyezni 2-3 jól látható feliratot, hogy ne keresd a checkpointot, mert nincs!
A mez is tetszik, elégedett vagyok vele, bár a karbon minta így elsõre nem az igazi, de így is szép lett azért ;)
Jövõre is ott leszek!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

... Nem tudom hallottál-e róla, a kompot meglepte egy méhraj, ...
A nyilak az úton jó szolgálatot tettek, az ellenõrzõ pont is jó helyen, viszont Balatonalmádinál a frissítést ismét elkerültük többedmagammal. A városban a CBA mellett is nehéz a körútra visszatalálni, oda se ártana egy nyíl....
Kár hogy az idén csak a Balatonkerülõkrõl készült felvétel. ...
egy 40-es kétgyermekes anyuka

Kedves Visike!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Hallottam a méhrajról, esküszöm nem én rendeltem õket...:-)
Tavaly is és az idén is körbetábláztuk a Balatont, de estérõl reggelre mindig el-eltulajdonítanak belõle néhányat. Ez ellen sajnos nem tehetünk semmit. Az Almádi frissítõ helyét egyébként nem könnyû eltéveszteni, mert a kerékpárúttól kb. 25 m-re van párhuzamosan vele, igaz a vasút másik oldalán és út vezet oda, a Shell benzinkutat lehet látni és elõtte ugyanolyan narancssárga (2 db) tábla jelezte a Büfé irányát, mint a másik útírányjelzõk.
A CBA nem tudom melyik, azt sem hogy melyik településre gondolsz és hogy honnan kell visszatalálni, de majd megnézzük...
A Velo.hu 1 fõ fotóst küldött, így nehéz lett volna 2 helyen fotóznia, de azért megpróbálunk összeszedni fényképeket a Tihany Túráról is.

Üdv:

Prohi

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

A honlapra felkerült eredménylista alapján, hogyan lehet elkülöníteni, hogy ki indulr 'Elit' és ki 'Hobby' kategóriában?

Gyanítom sehogy.

...és az sem világos, hogy aki 'Elit'-ben indult, miért szerepel az Amatõr kupa-ban? ...vagy egyszerûen csak amatõr-kupa van, profi, elit vagy valami hasonló nincs külön?

Nem régen kezdtem foglalkozni kerékpározással, ezért vannak még fehér foltok! :)

Jó tekerést!

Kedves Oerdescu!

A rendezvényünk nyílt nemzetközi kerékpáros maraton, ahol bárki indulhat és versenyezhet.
Az Amatõr Kupának vannak korosztályos "kategóriái". Az adott versenyen - a mienk a 6. forduló volt - csak korosztály szerint történik értékelés - nálunk abszolút is van, da az Amatõr Kupa összetett értékelésbe már csak a valóban amatõrök eredményei kerülnek be. Lásd www.akesz.fw.hu oldalon az Amatõr Kupa versenykiírását.

Visike

Visike

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szia Attila!
Köszönet a szombatért, nagyon jól éreztem magam!
Igaz, hogy én csak a Tihany-túrán vettem részt, de nagyon jó volt részese lenni egy ilyen komoly megmozdulásnak!
Tavaly indultam elõször párommal, többször eltévedtünk, az ellenõrzõ pontot sem találtuk, ez egy kicsit elbizonytalanított bennünket, de kedvemet nem szegte, így újult erõvel már áprilisban beneveztünk, és vártuk a nagy napot!
Mindennapos idõjárás figyelés: esik-nem esik? De az idõ nagyon kegyes volt hozzánk, nem úgy a méhek! Nem tudom hallottál-e róla, a kompot meglepte egy méhraj,kiút semerre, én pánikroham közepette menekültem az oldalkabinba. Mit mondjak, a sárga mezesek nem voltak elõnyben. Mindenki leguggolt, hátha elszállnak, de jó 10 percig köröztek a fejünk felett.
Szerencsére, mire kikötött a komp, ahogy jöttek úgy el is mentek, illetve szálltak. Utolsók között gurultunk le párommal és testvéremmel a kompról, mondtam is magamban, na nem kis munka lesz jó helyen végezni. Aztán uccu neki, csak úgy faltuk a km-eket.
A nyilak az úton jó szolgálatot tettek, az ellenõrzõ pont is jó helyen, viszont Balatonalmádinál a frissítést ismét elkerültük többedmagammal. Jövõre valami feltûnõbb felfestés jó lenne, ha volt is tábla, azt nem vettük észre. A városban a CBA mellett is nehéz a körútra visszatalálni, oda se ártana egy nyíl.Tavalyi futamról megörökítettek pár fotót rólunk, büszkén mutogatjuk is mindenkinek. Kár hogy az idén csak a Balatonkerülõkrõl készült felvétel.
Tavalyi eredményemet sikerült jó egy órával javítani, igaz az idén már verseny volt önmagammal. 96 nõi indulóból 25-nek futottam be, és nagyon büszke vagyok magamra! Jövõre megdöntjük!!! 2 év múlva a gyerekekkel indulunk, 3 év múlva muszáj megcsinálnom a 200 km-t, ha másnapra érek be, az se baj! Hi-hi! Mindent összevetve nagy élmény volt, köszönet a jó szervezésért! További jó munkát kívánok, és viszlát jövõre!
egy 40-es kétgyermekes anyuka

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 hozzászólás
A honlapra felkerült eredménylista alapján, hogyan lehet elkülöníteni, hogy ki indulr 'Elit' és ki 'Hobby' kategóriában?

Gyanítom sehogy.

...és az sem világos, hogy aki 'Elit'-ben indult, miért szerepel az Amatõr kupa-ban? ...vagy egyszerûen csak amatõr-kupa van, profi, elit vagy valami hasonló nincs külön?

Nem régen kezdtem foglalkozni kerékpározással, ezért vannak még fehér foltok! :)

Jó tekerést!

Proha

Proha

törzsvendég

• fórumtag
  • 342 hozzászólás

Megvan az összefoglaló a videótárban, csak nem a Telesportnál, hanem a Sport7 adásai között, kb a 47-48. perctõl van szó a Pelsoról.

http://www.mtv.hu/videotar/?id=23889