Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

én átméretezésre ezt ajánlom: http://bluefive.pair.../pixresizer.htm

jó, gyors, király!

es minden funkciora egy kulon progit hasznalunk.
egy amivel tudunk meretezni
egy amivel forgatni tudjuk
egy amivel a kontrasztot
.
.
.

lol

lehet vhogy az apple itunesbol a valos file-okra beirni a kulonbozo infokat.
(genre album nev eloado ...)
mert ott eleg sokat modositottam de az a valos filera nem hat ki csupan az itunesban ill ipodon latszodik.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
najah.. én is gondolkodtam azon...de mégiscsak drága kicsit. végül megvettem és mutatja haver, hogy studióban használják a 44eseket... hááát mondom, jó lesz akkor ez a k55 ;)
amúgy is a hangszórók híve vagyok, csak néha muszáj a füles.

az a nagy, ami 20e, az már ilyen djsebb dolog, nem?

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En is english :) Jaja, az az AKG zsir, de ha valaki raszanja a penzt az egyel dragabb AKG-ra az megjobban jar. Bazd. 20 penz, de ugy szol, mint meg fulesem soha. MM-ben probaltam. Ott volt mellette a tobbi fules, meg az is ami nekem van igy ugyanazon a zenen egymas utan probaltam, haaaat, nekem az kell. :)

jah, a magyar fordítás is mókás.. de 1 hét után elegem lett belõle és vissza a rendes inglist.

az eq -knak nem igazán láttam eddig értelmét, mert legyen telejsen semleges a hangja és az pont jó. úgysem a minõség a lényeg, mert mp3, meg mert fülhallgató, szóval... otthon a feka lemezek szóljanak alázósan, a többi nem érdekel csak azért ne legyen zavaró... végül is úgy oldódott meg, hogy ez a füles amit használok (sony), eléggé levágja a magas hangokat, szóval most pont jó az én fülemnek. valamiért a középkategóriás (itt a 10-15e-re gondolok) sony, FEJhallgatók (tehát nem a fülbedugós izé) mindig levágják a magas hangokat... már nem az elsõ, de most pont kapóra jött.

mellesleg, ha már ittvagyok, aki otthonra keres, nagy és olcsó fülest, vegyen akg k55öst. aláz mindent, fõleg árban (8ezer!), de egy 10essel drágább kommersz márkákat is bõven leveri.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jah, a magyar fordítás is mókás.. ;) de 1 hét után elegem lett belõle és vissza a rendes inglist.

az eq -knak nem igazán láttam eddig értelmét, mert legyen telejsen semleges a hangja és az pont jó. úgysem a minõség a lényeg, mert mp3, meg mert fülhallgató, szóval... otthon a feka lemezek szóljanak alázósan, a többi nem érdekel ;) csak azért ne legyen zavaró... végül is úgy oldódott meg, hogy ez a füles amit használok (sony), eléggé levágja a magas hangokat, szóval most pont jó az én fülemnek. valamiért a középkategóriás (itt a 10-15e-re gondolok) sony, FEJhallgatók (tehát nem a fülbedugós izé) mindig levágják a magas hangokat... már nem az elsõ, de most pont kapóra jött.

mellesleg, ha már ittvagyok, aki otthonra keres, nagy és olcsó fülest, vegyen akg k55öst. aláz mindent, fõleg árban (8ezer!), de egy 10essel drágább kommersz márkákat is bõven leveri.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én átméretezésre ezt ajánlom: http://bluefive.pair.../pixresizer.htm

jó, gyors, király!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
irfanview is jo ra
ingyenes
+van itt a bikemagon is telepites nelkuli a download szekcioban

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
EQ-n allits es nem lesz sok a magas. Amugy tolja am a melyet, ha jo fulest raksz ala. Legalabbis en hallom Flea jatekat az RHCP szamok kozben. :)
Karcolodik, mint a picsa, ez is igaz. Na, most ugrott be, hogy mi szar meg szerintem. A menuben lehet valasztani, hogy mi legyen a fomenuben, de nem enged mindent. A faxert nem lehet teljes custom ha mar be lehet nyulni? Pl. az EQ-t szivesen kiraknam a fomenube, de nem lehet. Pedig ha mar mp3 lejatszo, akkor inkabb az EQ figyeljen a playlist mellett, mint a games... Amugy probaltad mar magyarul? Brutalisan van forditva :) A billentyuhang forditasa: Kattogo es meg van par hasonlo vicces forditas. :)

2 gigás és fehér
vagy másban is van eltérés?

szerintem amúgy kurvajó... kb 1 hét alatt karcos lett, de után nem romlott tovább. a 2 giga elég, így is több, mint amit bír egyhuzamban töltés nélkül... az, hogy ilyen kicsi, az marha jó, belefér a zsebembe anélkül, hogy zavarna. a füles is tetszik (bár nem azt használom), de azt gondolom ismered.
attól függetlenül, hogy néha megszivat a géppel való kommunikáció (hiányával) soha jobbat.

ezelõtt egyszerû mp3 masinám, meg telefonom volt csak. azokról sokkal körülményesebb zenét hallgatni, errõl élvezet. a hangja nem tetszik különösebben, de hozzászoktam végül is... kicsit sok a közép/magas a gyári fülessel nekem... mióta megvan, mindig itt van a zsebben, mert elfér, nem kell vele törõdni. minden el van benne találva, nincsenek idegesítõ részletek, a menü is nagyon jó. szóval az ára ellenére bestbuy

Enyim Paripa

Let the people speak

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
XnView

asszem freeware
Autist Team:)

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hogyan tudnék egy rakás képet egyszerre, lekicsinyíteni?
mert így 400mega az összes, mert 2600/valamennyis, de nekem elég lenne 800*600as is
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
2 gigás és fehér
vagy másban is van eltérés?

szerintem amúgy kurvajó... kb 1 hét alatt karcos lett, de után nem romlott tovább. a 2 giga elég, így is több, mint amit bír egyhuzamban töltés nélkül... az, hogy ilyen kicsi, az marha jó, belefér a zsebembe anélkül, hogy zavarna. a füles is tetszik (bár nem azt használom), de azt gondolom ismered.
attól függetlenül, hogy néha megszivat a géppel való kommunikáció (hiányával) soha jobbat.

ezelõtt egyszerû mp3 masinám, meg telefonom volt csak. azokról sokkal körülményesebb zenét hallgatni, errõl élvezet. a hangja nem tetszik különösebben, de hozzászoktam végül is... kicsit sok a közép/magas a gyári fülessel nekem... mióta megvan, mindig itt van a zsebben, mert elfér, nem kell vele törõdni. minden el van benne találva, nincsenek idegesítõ részletek, a menü is nagyon jó. szóval az ára ellenére bestbuy

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Bar nem Malna vagyok, en is mostanaban vettem Nanot. Mashova mar leirtam a velemenyem, az van idezojelben. Ahhoz csak ennyit tennek hozza:
Igenytelen es kocsog megoldas, hogy nem lehet sajat EQ beallitasokat alkalmazni, muszaj a listabol valasztani, nincs customra lehetoseg. Toltot nem adnak hozza, tehat vegyel hozza, ha nem csak usb-rol akarod tolteni. Apple matricabol viszont ketto is jar hozza, marketing az van. Nem vagyok megelegedve a hangerejevel, pedig nem a gyari fulessel hallgatom. Ezen kivul a hp ipaq-om jobban szolt ugyanezzel a fulessel. Kezelni viszont konnyen lehet es igazabol szeretem, csak ez a nehany aprosag bosszanto. Egyebkent a hangzason szerintem tudna segiteni, ha lenne lehetoseg custom beallitani az EQ-t.

"Honapokig kerestem, de vegul feladtam es megtortem. Sajnos azt kell mondjam, hogy az iPod Nano 2Gb-nak nincs ellenfele a piacon. Nem, nekem nem eleg az 1Gb. Probaltam, aztan odaadtam inkabb az ocsemnek. Igazabol a 4Gb lett volna az igazi, de annyit azert nem fizetek egy nyomorult mp3 lejatszoert, aminek kb discman arban kellene lennie... A Sony egyik termeke johetett volna meg szoba, de ahhoz konkretan nem lehet kapni halozati toltot es a porvedoje napok alatt adja meg magat, aztan lifeg. Szoval beszereztem egy ilyet: iPod Nano 2Gb. Persze nem lenne apple, az apple, ha nem jatszana el lazan, hogy nem csomagol a keszlethez toltot. Tehat vagy a szamitogep usb portjara kotve toltom mindig - ahol nincs PC vagy Notebook (mondjuk nyaralok), ott sehogy - vagy veszek egy ilyet 9000Ft-ert. A masik ami nagyon nem tetszik, hogy vagy felrakom a nyomorult iTunes nevu cuccukat es abba belehuzgalom az osszes mp3-am vagy szinten dogoljek meg. Magyarul az iPod sajat DB-t hasznal es azt csak az iTunes vagy mas 3rd party szoftver tudja editalni. Meg egyszerubben, hiaba egy sima usb 2.0-as flash memoria van benne, ha csak radobalom a zeneket, akkor a budos eletben nem fogja lejatszani. Playlist, stb. is csak ezen a szoftveren keresztul mukodik ertelmesen. Az egyetlen orom az uromben, hogy ha mar fel kellett telepitenem ezt a programot, akkor legalabb jol mukodik. Persze lassu, mint a dog es becsukas utan ott marad a memoriaban, de ez ugye feature es nem bug... Az egyetlen dolog amiert megsem szidom a szoftvert, hogy a Playlist keszites igazan elvezetes az iPod-ra valo masolas pedig egyszeru es gyors. A nanoval meg baratkozunk, de az apple azert kulon elmehet a francba, amiert nem raktak ra egy nyomorult lyukat (tudjatok, csak atfuzok rajta egy nyakbaakasztot, aztan loghat ugyesen). Egyebkent ez sem veletlen szerintem, hiszen lehet vasarolni nyakbaakasztos fulest hozza es kulonbozo tokokat, taskakat. "

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
málna, szujjektív véleményt monanál a nanóról?
neked hogy tetszik? meiket vetted? ilyenek..

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szertem van chkdsk a xpben...
legalábbis nekem is írt ki, meg volt ilyen dommanderes bigyó
talán futtatás és beírod, h chkdsk

a nano engem is folyton mindenféle faszsággal szivat
persze a végére mindig minden jó lesz, csak nah.. pl valahogy volt rajta 200 mega, amit nem lehetett elérni, de letörölni sem. szóval ha mindent leszedtem, akkor is volt 200 mega foglalt rész
felraktam az új softwert meg csináltam egy restoret, de ennek az lett az eredménye, hogy magától kezdett totál randomban minden zenét másogatni... vissza a régi szoftver és minden jó... az meg, hogy csak bizonyos usb portokon megy már csak hab a tortán

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
hát nekem az xp-ben a kedves chkdisk már törölte több mint 20 GIGA adatomat...
bár ebbõl 10et Linuxban vissza tudtam állítani...
LINUX RLZ!
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Pontosan mit kell letolteni innen? Mess nevu patch itt nincs a download szekcioban.

Edit: megtalaltam. Alapbol nincs kint, de a search ugyes.

oprealci
Az msn-be egy bizonyos mess nevu patch-el tudod applikalni ezt a funkciot,
(lehet a plus is tudja de nem vagyok benne biztos) ami tobb masik tweak funkciot is kinal az msn-hez , pl folosleges logok reklamok bannerek gombok eltuntetese, vagy megjelenitese (pl letoltott fileok gomb a conversation ablakban jo dolog). Egyszoval kellemesen testreszabhato vele. Semmi kemcuccot nem rak fel a patch es a plusal is egyuttmukodik, valamint rendszeresen frissitik az msn-el parhuzamosan amit innen tolthetsz le:
http://mess.be/
Egyre azonban figyelj, nem biztos hogy megy magyar msn-el ezt az egyet nem probaltam ki, de lehet.

Enyim Paripa

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

az ipod-om a gephez torteno kapcsolasakor alandölón sz.pat.
regelni kell az ipodot meg egyebek es azt mutatja mintha updatelne a cumot

de kozben ir egy hibat a gep vmelyik itunes.exe filera, hogy hibas
es futtassam le a chkdisc-et
ez ok de hogyan?

chkdisk már nincs az XPben, van helyette ostoba scandisk
azzal próbáld!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

a windows könyvtárban van egy csomó rejtett
spuninst vagy ilyesmi kezdettel, azokat bátran
és elég sok helyet foglalnak

thx, sikerült rendetrakni :pisze:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
propedal: köszi, erre gondoltam!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
az ipod-om a gephez torteno kapcsolasakor alandölón sz.pat.
regelni kell az ipodot meg egyebek es azt mutatja mintha updatelne a cumot

de kozben ir egy hibat a gep vmelyik itunes.exe filera, hogy hibas
es futtassam le a chkdisc-et
ez ok de hogyan?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Daverider

En ugy tudom meg kell adni mint minden normalisabb "rajzprogramnal" az alap mertekegyseget (a beallitasokban van valahol. Sajna mar reg volt fenn a 2006 :))
En spec millimeterben szamoltam.
A hossz, szog, sugar,vonalhossz stb-t. pedig megadhatod a toolok vagy alul a parancssor segitsegevel (sztem ez utobbi gyorsabb/1xubb) Pl teglalap rajzolasnal rakerdez a kezdopontra majd a szelessegre a magassagra es az elforgatas szogere (ha 2d-s abrarol van szo). Vonalnal is siman beirod az erteket pl 10 cm nalam siman 100 volt es enter.

oprealci
Az msn-be egy bizonyos mess nevu patch-el tudod applikalni ezt a funkciot,
(lehet a plus is tudja de nem vagyok benne biztos) ami tobb masik tweak funkciot is kinal az msn-hez , pl folosleges logok reklamok bannerek gombok eltuntetese, vagy megjelenitese (pl letoltott fileok gomb a conversation ablakban jo dolog). Egyszoval kellemesen testreszabhato vele. Semmi kemcuccot nem rak fel a patch es a plusal is egyuttmukodik, valamint rendszeresen frissitik az msn-el parhuzamosan amit innen tolthetsz le:
http://mess.be/
Egyre azonban figyelj, nem biztos hogy megy magyar msn-el ezt az egyet nem probaltam ki, de lehet.