Bar nem Malna vagyok, en is mostanaban vettem Nanot. Mashova mar leirtam a velemenyem, az van idezojelben. Ahhoz csak ennyit tennek hozza:
Igenytelen es kocsog megoldas, hogy nem lehet sajat EQ beallitasokat alkalmazni, muszaj a listabol valasztani, nincs customra lehetoseg. Toltot nem adnak hozza, tehat vegyel hozza, ha nem csak usb-rol akarod tolteni. Apple matricabol viszont ketto is jar hozza, marketing az van. Nem vagyok megelegedve a hangerejevel, pedig nem a gyari fulessel hallgatom. Ezen kivul a hp ipaq-om jobban szolt ugyanezzel a fulessel. Kezelni viszont konnyen lehet es igazabol szeretem, csak ez a nehany aprosag bosszanto. Egyebkent a hangzason szerintem tudna segiteni, ha lenne lehetoseg custom beallitani az EQ-t.
"Honapokig kerestem, de vegul feladtam es megtortem. Sajnos azt kell mondjam, hogy az iPod Nano 2Gb-nak nincs ellenfele a piacon. Nem, nekem nem eleg az 1Gb. Probaltam, aztan odaadtam inkabb az ocsemnek. Igazabol a 4Gb lett volna az igazi, de annyit azert nem fizetek egy nyomorult mp3 lejatszoert, aminek kb discman arban kellene lennie... A Sony egyik termeke johetett volna meg szoba, de ahhoz konkretan nem lehet kapni halozati toltot es a porvedoje napok alatt adja meg magat, aztan lifeg. Szoval beszereztem egy ilyet:
iPod Nano 2Gb. Persze nem lenne apple, az apple, ha nem jatszana el lazan, hogy nem csomagol a keszlethez toltot. Tehat vagy a szamitogep usb portjara kotve toltom mindig - ahol nincs PC vagy Notebook (mondjuk nyaralok), ott sehogy - vagy veszek egy
ilyet 9000Ft-ert. A masik ami nagyon nem tetszik, hogy vagy felrakom a nyomorult
iTunes nevu cuccukat es abba belehuzgalom az osszes mp3-am vagy szinten dogoljek meg. Magyarul az iPod sajat DB-t hasznal es azt csak az iTunes vagy mas 3rd party szoftver tudja editalni. Meg egyszerubben, hiaba egy sima usb 2.0-as flash memoria van benne, ha csak radobalom a zeneket, akkor a budos eletben nem fogja lejatszani. Playlist, stb. is csak ezen a szoftveren keresztul mukodik ertelmesen. Az egyetlen orom az uromben, hogy ha mar fel kellett telepitenem ezt a programot, akkor legalabb jol mukodik. Persze lassu, mint a dog es becsukas utan ott marad a memoriaban, de ez ugye feature es nem bug... Az egyetlen dolog amiert megsem szidom a szoftvert, hogy a Playlist keszites igazan elvezetes az iPod-ra valo masolas pedig egyszeru es gyors. A nanoval meg baratkozunk, de az apple azert kulon elmehet a francba, amiert nem raktak ra egy nyomorult lyukat (tudjatok, csak atfuzok rajta egy nyakbaakasztot, aztan loghat ugyesen). Egyebkent ez sem veletlen szerintem, hiszen lehet vasarolni nyakbaakasztos fulest hozza es kulonbozo tokokat, taskakat. "