Sikerult egy kicsivel tobb infot osszegyujteni a PC - TV kapcsolatrol (foleg ami az SVIDEO-t illeti, de a notebookok eseteben is segitseget nyujthat.
Szoval a minap megprobaltam en is osszerakni ezt a dolgot. Tok sikertelenul.
Alapanyagok:
Nvidia TV kimenet, S-VHS 2x4 polusu csatlakozo, SVHS/RCAV/RCAA->SCART atalakito, Video, TV.
Eredmeny:
Nalam is fekete feher volt a kep, teljesen mindegy hogy mit allitottam be a karesz driverjebe Tv uzemmodnak vagy regionak.
Mar arra gondoltam hogy az alabbi linken is emlitett
http://www.svideo.com/compaq1700.htmltobb polusu illesztes szuksegeltetik, de megneztem a vga-t es tok hagyomanyos 4 tus. Tehat minden passzolt megsem ment , mi lehet akkor a gond?
Megoldas(?):
Korabban SVHS-RCA kabellel tokeletesen ment a cucc.
Szoval mielott visszakotottem volna ,megprobaltam meg egy utolso lehetoseget, amit tobb helyen is emlitenek a neten.
Egyszeruen ujrainditottam a gepet es megneztem mi tortenik a TV-n (ilyenkor megjelenik a kep fuggetlen attol hogy klon vagy dual vagy single modban van-e a kartya. Szoval restart es WOW szines volt. Kiprobaltam Linux alatt
majd windows safe modban is, mindket esetben pozitiv eredmeny.
Ebbol sajnos az a tanulsag hogy NVIDIA-ek haza tajan meg mindig sok gixer van. (Szal egy eredeti driver segithet a dolgon).
Mindenesetre en benn hagytam az SVHS kabelt csak a driver panelen RCA modba raktam igy kb ugyanolyan mint elotte, de ha veletlen ugy dontene az Nvidia hogy mostmar kepes a kicsit jobb minosegu SVHS jeltovabbitasra driver szinten, akkor az en gepem keszen all
Ahol tobb polusu csati van ott kicsit komplikaltabb a dolog. A linket ezert mindenkepp erdemes elolvasni.