Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
vendég_Charon_*
Írta 2008. január 09. - 21:55
dettó mindkettõ
volt prohardver teszt cooler master lyukacsos, brutkó mindenféle csatlakozós választhatóan
nekem nem ez van, de mindenkinek ezt ajánlottam és elégedettek (én is az lennék)
editke: a két memória egy garanciális laptopban van
közben elvittem a szervízbe (csoda, hogy eljutottam és fogadtak)
kiszedtük az egyiket, megy
visszaraktuk, kivettük a másikat, megy
egyik a másik helyére, megy
másik az egyik helyére, megy
a kettõ együtt bárhogyan, nem megy
f.szom
jövõ héten jön kingmax vagy kingston ram (ddr I) abból egy párral mennie kellene
ha azzal sem, akkor gép a ludas :/
addig meg a tuti egy giga egy modul ram tesztelés alatt
Írta 2008. január 09. - 21:41
mire figyeljek oda?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. január 09. - 21:05
Írta 2008. január 09. - 20:55
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2008. január 09. - 20:53
Írta 2008. január 09. - 20:19
Írta 2008. január 09. - 19:48
Mi a gubanc?
Írta 2008. január 09. - 14:00
Ha két darab egy gigás memória van a gépben és a visszatérõ kék halálok okaként a memóriára gyanakodva memtest 86-ot futtatok (hiren's bootcd), ez következetesen 1024-nél nagyobb mb-értékeknél hibázik, akkor jó esélyem van arra, hogy az egyik modul döglött meg?
Lehet hogy mind a kettõ jó, csak másfajta modul. Nem tudnak egymással dolgozni, mert más az idõzítésük, vagy egyik két oldalas, a másik meg egy. Bár lehet még más oka is. A legjobb ha két azonos, mindenben megegyezõ memória modult raksz a gépbe, mert egyébként sajna lutri az egész. Vagy megy, vagy nem megy a kettõ együtt.
Írta 2008. január 09. - 09:44
vendég_Charon_*
Írta 2008. január 09. - 01:02
Írta 2008. január 08. - 22:21
Írta 2008. január 08. - 21:11
exception processing message c00000a3 parameters....
"a meghajtó nincs kész"
- akkor irja ki mikor betölti az üdvözõ képernyõt(kék), és ezzel egyidõben megnézi milyen lemez van az olvasóban (felpörgeti, ált. gém lemez van benne. kivéve se változik a helyzet)
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2008. január 08. - 16:11
Üdv!
Egyik ismerõsöm fogott meg egy kérdéssel:
Vann több .mkv formátumú HD filmem, de nem tudom, hogy milyen programmal kellene átkonvertálni, hogy ki tudjam írni úgy dvd-re, hogy azt a sima asztali dvd-lejátszó is tudja kezelni. Minden megoldás - legyen az akár idõigényes - érdekel, egyedüli kritérium, hogy a felbontás megmaradjon, máskülönben ugye nem lenne értelme a HD szónak.
Tud rá valaki megfelelõ megoldást?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Nincs megoldás. Az .mkv mivel nem hivatalos formátum támogatva se lesz asztali lejátszók által. Bár igazából azt sem értem, hogy mit szeretnél, HD felbontású MPEG / .avi -t nem tud lejátszani DVD játékos, 720/1080p-s jelet se adnak ki (csak az upscaler-rel rendelkezõ csúcsmodellek, de ezek is az alap DVD felbontást méretezi át) plussz vicces lenne egy filmet 5 lemezen megnézni.
Egyedüli megoldás az, hogy a PC-nek a kép/hang kimentét rákötöd egy HDTV-re és egy rendes hangrendszerre.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2008. január 08. - 13:41
vannak 13" kijelzosok is azok nem mind loyan dragak
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. január 08. - 12:35
Vedd meg az iBookot vagy keress PowerBookot, ilyen áron csak használt gép lesz.szeretnék laptopot vásárolni...
Esetleg majd az Asus EEE...
Írta 2008. január 08. - 12:07
tegnap majdnem megvettem egy g4powerbook-ot csak kiderült h szar az akkuja és egy új 36rugóba kerül...mondom az már sok lesz..
matt: ibook-okat lehet találni ilyen árban, legalábbis én találtam egyet, elég jó akkuval 98%on áll ( azaz 4-5órát elberreg a gép )
de hiszen mindeki tudja, h az életet nem érdemes végigélni
Expinálom a pinarámát.
Írta 2008. január 08. - 11:52
Matroska formátumot DVD-vé konvertáló szoftver létezik, a gond az, hogy HDDVD vagy BluRay lemez kell ahhoz, hogy a felbontás megmaradjon.Üdv!
Egyik ismerõsöm fogott meg egy kérdéssel:
Vann több .mkv formátumú HD filmem, de nem tudom, hogy milyen programmal kellene átkonvertálni, hogy ki tudjam írni úgy dvd-re, hogy azt a sima asztali dvd-lejátszó is tudja kezelni. Minden megoldás - legyen az akár idõigényes - érdekel, egyedüli kritérium, hogy a felbontás megmaradjon, máskülönben ugye nem lenne értelme a HD szónak.
Tud rá valaki megfelelõ megoldást?
Elõre is köszönöm a segítséget.
A natív DVD felbontás 720x480 NTSC-vel és 720x576 PAL-lal, de van egy arányjelzõ is, ami megmutatja, hogy teljes képernyõs (4:3) vagy széles vásznú (16:9). Sok (ha nem az összes) széles képernyõs DVD nem szigorúan 16:9-es, vagy 1.85:1-hez vagy 2.35:1-hez (cinescope). Ez azt jelenti, hogy fekete sávok lesznek a videón, amit le kell vágni.
Írta 2008. január 08. - 11:43
Az egyik legdrágább kategóriában turkálsz, még ha használtan is nézel 130k-ért ilyen subnote-jellegû gépet aligha fog futni (vagy elindulni...) rajta egy Lightroom.hello számítógépes topic
szeretnék laptopot vásárolni... max. 130at szánok rá, mert nekem most többet nem ér meg..
a prioritások: pici legyen ( 12" ), netezni, levelezni lehessen rajta, és ha néha kellene akkor azon is foglalkoznék képekekkel ( tehát pl. egy lightroom eldöcögjön rajta ), nem fontos h új legyen..
amit idág nézegettem: apple ibook g4 utolsó szériás gépek 1gb rammal..
valakinek valamilyen ötlete?
( nem fontos az apple gép és ne is vitázzunk róla, pc-s laptopok is érdekelnek )
elõre is köszi
Régebbi Apple jó választás lehet ár szempontjából, viszont ha hardveres gondod lesz szívni fogsz.
Újak között bruttó kisker 200-ért van az, ami már munkaeszközként is funkcionálhat:
(Tudom-tudom; ezer dolog ebbõl neked nem kellene, de hát nem az olyanokra építik a piaci szegmenst mint te vagy én...)Intel Core Duo T2450 (2.00GHz), 2GB DDR II 12.1" WXGA, Glare-Type (1280*800), Intel GMA950 120GB (5400rpm) FreeDOS Alumínium-magnézium házban, WLAN, Bluetooth, Dual-Layer DVD-RW meghajtó, SD,MMC,MS kártyaolvasó, 3 USB 2.0 port, beépített hangszóró, mikrofon és fülhallgató kivezetés, Express Card foglalat, táska, egér.
Keress nagykeres vonalat, akkor szerintem beleférsz a kiszabott keretbe, jobb ötletem nincs.
Írta 2008. január 08. - 11:42
én nem látok ennyiér sehol 12"os gépet. se PCt se Macet
Írta 2008. január 08. - 11:29
Ha eltekintesz a fekete színtõl akkor van egy jó tippem 20kFt-ért - és még CD/DVD adapter is jár hozzá!Nyomtatót kellene vennem, mert a mostani bedöglött.
Szóval 20-30-at szánnék rá, nem kell multifunkció, tintasugaras legyen és ha viszonylag olcsóbb a patron bele, az sem baj. Most HP-m volt, régi, az akkori viszonyokhoz képest jó volt, most 1 A/4-es oldalt szöveggel 2-3 percig nyomat.
Várom az ötleteket, mert nagy a kínálat.
Edit: és legyen fekete
http://www.edigital....cat=1084&page=1
Valami ilyesmi kellene. Errõl volna vélemény?
Ez az: HP Photosmart D5160