Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Szerintem az a bajom igazából, hogy mivel minden játék fut tökéletesen -kivéve persze a Crysis-t- így nincs kedvem E8200-ra migrálni. :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Ennél lejjebb, vazz? :D 50k egy 45nm-es quad, 30k egy Wolfdale. :) Anno 90k-ért vettem az E6600-ot 2006 derekán. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
A Nehalem valami elszabott drága lesz, de remélem lenyomja a C2D-k árát és akkor végül váltok én is a lábbalhajtós A62 X2-rõl rá. :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hehhe, az emberek mostanában váltanak 8xxx-re, oszt már itt kopogtat a 9xxx-ek utódja is. :) Szép e a innováció, hinnye. http://index.hu/tech...er/meglg080616/

Arról nem is beszélve, hogy az emberek nemrég váltottak C2D-re, oszt már az új generációs 45nm-es CPU-k is kifelé mennek, mert õsztõl jön a Nehalem, amihez persze új socket, új chipset. :) Persze remélhetõleg a Nehalemet támogató chipsetek már csak DDR3-as modulokat fogadnak, hogy úgy mégis, esetleg jöhetne már a 3.0-s PCI-E szabvány, ami visszafelé nem lene kompatibilis. :D Szép e a innováció. :) http://index.hu/tech...er/vllgy080606/

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

http://www.pto.hu/post/1/1263
bazz egyre tobb kis gep van

...és most mutatják/mutatták be az
ASUS EEE 901 és 1000
HP 2133
GIGABYTE M912
ECS G10IL
DELL E
VIA OpenBook
modelleket.

2 éve egy vagyont akartam rááldozni egy subnotebookra - majdnem.
Most meg 110kFt körül meglesz - ennyit jelent, hogy végre felfutott a darabszám és a gyártók rájöttek hogy occsóé' rengeteg netbookot elnyomni remek biznisz. Lesz is komoly öldöklés ebben a szegmensben - a vásárlók örömére.
"In idem flumen bis non descendimus"

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://www.pto.hu/post/1/1263
bazz egyre tobb kis gep van

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Random kínzó kérdés: XP-ben be lehet állítani h egy ablaknak bérelt helye legyen a monitoron? Nem csak "mindig felül", hanem úgy hogy ha egy másik ablakot teljes képernyõre állítok, akkor az csak a képernyõ maradékát töltse ki. Mint a google oldalsáv, csak egy ablakkal, a képernyõ alján.
Köszke.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
a HD videó az a procit enné, mert ugye a codecnek kéne kibontani azt a rengeteg videóinformációt, a codec meg a procit terheli, hogy dolgozza fel. ha a proci bírná, akkor sem biztos, hogy az integrált vagy régebbi videókarik képesek lennének feldolgozni azonnal azt a rengeteg információt, és emiatt is szaggathat a kép. szóval a legjobb megtalálni a középutat, és egymáshoz illõ VGA-CPU párost venni, és emellé olyan ramokat meg winyót, ami szintén egy teljesítményen van - szerencsére az utóbbi 2 ma már elég jó árakon kapható, egyik sem nagyon drága.

de pont emiatt raknak már a legtöbb videókariba hardveres HD dekódert, hogy az levegye a prociról a terhet. de az, hogy most melyik kari melyik kódolást (x264,h264, mittomén mik vannak még) bírja, azt én már nem tudom fejbõl, meg kell nézni...de egy 2600XT jó vásár lenne, de a 8800GT biztosan, ha két monitort akarsz nézni. szóval egy jobb videókari, és egyik mellé sem kell egy izom proci, egy sima E21** bõven megteszi, meg valami jófajta ram (az úgyis olcsó mostanság).

nekem a P4 2.8 ghz nem viszi a HD-t szaggatásmentesen 10%os terheltségen, integrált VGAval. a másik gépben a Pentium D 3 ghz sem vitte alapból a HD-t, de amint bekerült a GTX, egybõl ment minden.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aszondjak tan procit eszi a video

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az az igazsag, hogy nem vagyok benne biztos, en megnezek barmi filmet ami nem kameras werzio, [;)] nem butaskodok HD filmekkel. meg kulonben is 40giga havi limitem van szuxx.

de azt gondolom hogy igen, ha a megjelenites lesz a foprofil, akkor a grafikus csipnek kell jonak lennie :) a CAD-ot a ketmagos pentium meg 2giga ram el fogja birni.

vagy kerdezd meg tesomat ott fent ^ es majd megmondja
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
aszondod hd inkabb vidi karit eszi?
nem proci kene ahhoz?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igy van. es Hammonnal a 2160 pl csak 12.7k huf. videokartyabol viszont en megceloznam a 30K kategoriat, es 8800GT [ha talalsz] 9600GT, vagy 3850. csak a HD-zas es a ket monitorozas vegett.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
de a 2,2 vagy 2,4-es proci csak jobb nem?
annyit csak meger.

jo nem akarok 30-ert procit venni
meg ugyanennyiert vidi karit
meg ...

de bizonyos szinten hajlando vagyok tobbet aldozni ra

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Nekem 2160 van és nagyon vígan elvan 2.2Ghzen, gyári hûtõvel... Szépen húzható széria.

Aktuális civil

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
inkabb 2180 vagy 2160, mert aok meg megolcsobbak, es meg mindig jobban jarsz veluk mint a nyugdijaskoru athlonnal. szvsz.

vagy vegyel 2140-et es meg tobb penz marad a videokartyara. oda kell majd inkabb a kraft, foleg ha ilyen otromba mod hatalmas ketmonitoros kijelzest akarsz :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
pl?
http://www.users.hu/... Core E2200 Box

hogy van ez az amd nagy mhz erteke vs intel kis erteke kozotti kapcsolat?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ilyen E2*** szerias pentiumok nem lennenek jobb arban? csak ha mar elore tervezel en inkabb valami frisebb fejlesztesu platformot valasztanek. az AMD X2 mar nem mai csirke. persze lehet ettol meg a te celjaidra ugyanolyan jo lenne, majd az igazi tudosok megmondjak

RAUH-Welt
B E G R I F F

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ilyen sok penztet nem akarok koteni gepre
szal 40k-ert vidi kartya nekem kicsit soknak tunik

mivel ugye no jatek
cad megy most is
720p vid meg akad

utobbit kene megoldani.

meg valszeg lesz vmi boszme nagy monitor
/akar dupla is, 1x24" 1x17"/

ilyen atlag gep birna ket monitort?
egyiken 720p hd videot tolva?
/valszeg az a szuk keresztmetszet, ha azt birja mindent bir. szvsz/
AMD ATHLON 64 X2 4600+ AM2 64bit boksz 13000

2048MB DDR-2 800Mhz KINGMAX 3ÉV GAR 8100

ASUS AMD690V M2A MX AMD AM2+ DDR2 11300

ATI RADEON PCX HD3650 512 MB DDR TV 15200

kozben eloturtam regi ket ajanlatot is

http://forum.bikemag...&postcount=7497
kettes pozicio

http://forum.bikemag...&postcount=7503
ez fos aszondjatok

par evig mukodo normalisat
fost nem szeretek venni
ui.: 'ertek hozza' :-p

ja es vmi tetszos tapot hazat is lehet ajanlani

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Mivel jobb az opera, mint mondjuk a firefox? mert próbáltam már de nem sok különbséget vettem észre, maradtam is a firefoxnál.

Leggyorsabb a Safari, viszont a Firefox 3-as verziójával eléggé odapörköl megint...
"In idem flumen bis non descendimus"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Na, vmelyik nap beszart a windows xp, nem akarta betölteni magát, mondván vmi fontos fájl hiányzik.

ha a win\system32\config\ mappából hiányolta pl a system nevû fájlt akkor percek alatt rendbe lehet hozni, mivel errõl létezik biztonsági másolat a repair nevû mappában.

bebootols telepítõ cd-rõl kiválasztod hogy javítás. törlöd/átnevezed a sérült fájlt aztán bemásolod a repair mappából a másikat és mûködik ;)

a jelenséget nem tudom mi okozza. nálam is ezerszer elõ fordult már, utána olvastem ezer helyen. gyógyír nincs rá csak ez a tüneti kezelés :/

ubuntuhoz meg http://ubuntuforums.org/ ;)