Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2008. szeptember 12. - 13:37
Írta 2008. szeptember 11. - 22:32
vagy... Rakd be az "új" 500gb-s vinyót, mindenféleképp slave módban.. (lásd jumper settins).. elindul axp a régi vinyórol DE az alaplapi sata drivert telepísd vagy a raid vezérlõt. mivel igy látatlanban feltételezem hogy a régi az ata Hdd, az Új pedig sata, viszont ha együtt van a kettõ egy alaplapon akkor az sata az raid módban megy. Igy már látni fogja az Xp.. majd partition magic és ott varázsolhatsz vele amit akarsz.."
Nem tudom megvalósítani a leírtakat, master/slave jumper not required for SATA (ez van ráírva a satás vinyóra). A driver telepítés amúgy jó ötletnek tûnt, de nem az ide mellé akarom a satát, hanem a satára (500 gb) akarom telepíteni az xp-t és majd másodlagosan egy másik 120 gb-s ide-s winchestert használnék még. Szóval ha alapból egy szûz gépre teszek egy szûz winchestert, akkor, hogy lehetne rajta a szükséges driver? Ha netán fontos infó egy satás dvd író már van bedugva. 5 sata csatlakozó van a alaplapon, 4 együtt és egy külön. Érdekes módon ha az 1-esre kötöm a satás vinyót és a kettes sata csatlakozóra a dvd-írót, akkor egy 0 gb-s ide winchestert lát, ha fordítva (2-esen a hdd, 1-esen a dvd) akkor nem lát még ennyit sem. A különálló 7-es számú sata csatlakozóra kötve még a first boot device-t is be tudom állítani, bár csak ide-re, de még így sem mûködik. Ha az ide-s mellett bedugva hagyom a satás winchestert a windows be sem tölt.
Tovább ötletek? Elõre is kösz.
Írta 2008. szeptember 11. - 21:49
Elõtte a biosban az egyetlen merevlemezre vonatkozó beállítást aktiváltam; 32bit IDE transfer. Ezek után még élt, majd késõbb akartam kikapcsolni. Semmi más.
Mûszaki gondból összejött egyszerre kb a 2-3éves átlag.
Írta 2008. szeptember 11. - 21:26
Aztán persze lehet, hogy kezd beszarni, nem tudom. A legnagyobb nyári melegekben is futott már a gép, akkor nem volt túlhevülés, meg ráadásul nem rég lett portalanítva.
Írta 2008. szeptember 11. - 21:09
a Pc meg ha randomba fagy akkor a táp kicsi... (amúgy hány wattos?, és mi van konkrétana gépbe?) vagy melege van.. de a táp a leggyanusabb... szerintem... van eladó tápom...
megírod mik vannak a gépbe és mekkora a mostani tápod?
Írta 2008. szeptember 11. - 21:03
Hello.. ha jól olvastam az elõzményeket, Vistával müxik..??
Köszi a segítséget. Most egyszerre két gépel szarakodhatok...
Laptop: Igen, a Vista van gyárilag rajta, ezzel tökéletesen megy.
Asztali fagyós gép: Most memtest után bekapcsolva már vagy 20 perce jól megy, szóval nagyon random módon jelentkezik a hiba...
Írta 2008. szeptember 11. - 20:53
vagy... Rakd be az "új" 500gb-s vinyót, mindenféleképp slave módban.. (lásd jumper settins).. elindul axp a régi vinyórol DE az alaplapi sata drivert telepísd vagy a raid vezérlõt. mivel igy látatlanban feltételezem hogy a régi az ata Hdd, az Új pedig sata, viszont ha együtt van a kettõ egy alaplapon akkor az sata az raid módban megy. Igy már látni fogja az Xp.. majd partition magic és ott varázsolhatsz vele amit akarsz..
Írta 2008. szeptember 11. - 20:45
A súlyosabb probléma, megjött az 500 gb-s sata-s winchester (western digital). Jött egy ilyen üzenet, miközben bootolt, "boot failure! (vagy valami hasonló, a boot szó benne volt) virus: continue y/n"...a particionálás még ment nagy nehezen, de a formázás során hibát ír, a partmgr.sys fájllal van valószínûleg hiba, ezt írja. Gondoltam visszateszem a régi telepített xp-s ide-s winchestert az új satás mellé és megpróbálom windowsból particionálni/formázni az utóbbit. Mindkét winchester bekötése esetén a windows betöltése közben újraindítja magát a gép. Ha lehúzom a sata-s winchestert simán megy. A víruskeresõm (avast) nem talál vírust a gépen. Ötlet?
Elõre is kösz.
Hopp most nézem hasonló problémával áll szemben az elõttem szóló is.
Írta 2008. szeptember 11. - 20:38
Hát, nem megy...
Biosban sok mindent nem nagyon lehet állítani, legjobb tudásom szerint ott minden rendben van.
Bootolás Xp cd-rõl, minden rendben is van a partícionálási lépésig. Itt továbbra is azt írja, hogy nincs lemez. Ha ennek ellenére a telepítésre nyomok, akkor bejön egy kék halál, hogy a gép védelme érdekében leállunk....
Ezzel a lemezzel eddig sosem volt még problémám. Lehetséges olyan, hogy egy újabb fejlesztésû wincsit ennyire ne lehessen felismerni?
Egy Western D. WD2500BEVS-22UST0 van benne az Everest szerint.
Szerintem nem ismeri fel a SATA winyót az Xp. Nem tudom mikori az Xp de szerintem hiányzik belõle a megfelelõ sata driver. Biosban ki tudod kapcsolni a sata-t de akkor lasabb lesz a gép.
Írta 2008. szeptember 11. - 20:25
Írta 2008. szeptember 11. - 20:21
Tehát az megleli benne a HDD-t. Akkor az XP-nek is menni kell.. Ha komolyan ki akarsz vele b.. ni aakor 98' cd -- boot -- fdisk -- set activ -- reboot -- és format c: akkor lesz egy teljesen szûz FAT32-es komplett HDD-d.. azt látnia kell az XP particionálos részének... ha nem menne keresd fel a származási helyét a gépnek, vagy ha az nem megy szívesen segítek... (szakmaiártalom ).... hajrá!!
Írta 2008. szeptember 11. - 20:14
Alaplap hiba vagy mi? Merevlemez-teszt, memteszt már volt.
Mostanában basszus, minden idõmet ezek a szaros gépek foglalják le.
Fél hete kellett winchestert cserélni a másik masinában, 3-4 hét mire elbírálják, hogy garanciálisan cserélik-e....
Írta 2008. szeptember 11. - 19:56
Hello..
Ha simán hagyod bootolni az "eredeti" xp cd-rõl akkor automatán a szokásos lépések után látnia kell a HDD-t. Ha nem látja esetleg a biosba kell bekcsolni a s-ata, vagy raid vezérõvel kapcsolatos dolgokat...
az ASUS-ok is hasonlóan vicces gépek.. ha nem menne irj bátran...
Hát, nem megy...
Biosban sok mindent nem nagyon lehet állítani, legjobb tudásom szerint ott minden rendben van.
Bootolás Xp cd-rõl, minden rendben is van a partícionálási lépésig. Itt továbbra is azt írja, hogy nincs lemez. Ha ennek ellenére a telepítésre nyomok, akkor bejön egy kék halál, hogy a gép védelme érdekében leállunk....
Ezzel a lemezzel eddig sosem volt még problémám. Lehetséges olyan, hogy egy újabb fejlesztésû wincsit ennyire ne lehessen felismerni?
Egy Western D. WD2500BEVS-22UST0 van benne az Everest szerint.
Írta 2008. szeptember 11. - 18:26
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2008. szeptember 11. - 18:12
nálad nem ment? nekem eddig nem volt vele bajom.Kivéve mikor nem:)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 11. - 18:08
Írta 2008. szeptember 11. - 17:56
mozbackup. linkeltem korábban. elment mindent, kiegészítõket, skineket, mindent.Üdv!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a firefox-nál hol lehet megtalálni a könyvjelzõk mentését? Újra telepítem a windows-t, és van pár fontos oldalam lementve.
Elõre is kösz.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 11. - 16:39
Üdv!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a firefox-nál hol lehet megtalálni a könyvjelzõk mentését? Újra telepítem a windows-t, és van pár fontos oldalam lementve.
Elõre is kösz.
C:\Program Files\Mozilla Firefox\defaults\profile
de le is tudod menteni a könyvjelzõk kezelése menüpontnál ahová akarod
Írta 2008. szeptember 11. - 16:31
Elõre is kösz.