Jelentkezz be Regisztrálj
Számítógép zsenik ide!
Írta 2009. május 06. - 16:58
Írta 2009. május 05. - 21:31
Írta 2009. május 05. - 18:57
Ezt linkelte párral elõtted Jorci...
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. május 05. - 18:32
Írta 2009. május 05. - 13:45
Így van. A HDTV az ugye a TV-bõl felvett, reklámok miatt össze-vissza vágott cucc, a DVD-n meg ilyen nincs. Szóval ezeket általában soronként szokták újraidõzíteni. Az a szerencsés eset, ha van ugyanolyan tördelésû és tartalmú eredeti angol felirat, mint a magyar fordított, mert akkor az angol DVDrip-hez készített alapján lehet a magyart újraidõzíteni. Ezt asszem tudják is a programok. De ilyen esetet én még nem láttam, mindig össze-vissza tördelik a fordítást is...
Még azzal lehet esetleg próbálkozni, hogy talán SubtitleWorkshop is tud úgy feliratot újraidõzíteni, hogy megadod az elsõ és utolsó sor új idejét. De a különbözõ vágás miatt még ezzel is lehet szopás...
A subtitle workshop mindent tud, olyat is hogy minden feliratot (vagy a feliratok egy tetszõlegesen kijelölt részét) eltolja x másodperccel, meg akár olyat is hogy megadod a kezdõ- és a végpont feliratának helyes idejét, és ami a kettõ között van, azt beidõzíti, arányosan széthúzva v közelebb tolva minden feliratot. (Edit: látom h iljics kolléga ezt tette, lásd lent.)
De persze azzal nem tud mit kezdeni, ha a film közepén ki van vágva 7 perc reklám vagy egy jelenet... azt neked kell megtalálni és az utána levõ részt átidõzíteni 7 perccel. Lehetõleg úgy hogy nem a hibásan széthúzott/összenyomott feliratokból indulsz ki hanem visszatérsz az eredetihez. Told el az összes feliratot annyival, hogy a legelsõ jó legyen, aztán keresd meg, hogy hol csúszik el.
Írta 2009. május 05. - 13:04
Így van. A HDTV az ugye a TV-bõl felvett, reklámok miatt össze-vissza vágott cucc, a DVD-n meg ilyen nincs. Szóval ezeket általában soronként szokták újraidõzíteni. Az a szerencsés eset, ha van ugyanolyan tördelésû és tartalmú eredeti angol felirat, mint a magyar fordított, mert akkor az angol DVDrip-hez készített alapján lehet a magyart újraidõzíteni. Ezt asszem tudják is a programok. De ilyen esetet én még nem láttam, mindig össze-vissza tördelik a fordítást is...A felirat HDTV-hez készült, a film pedig DVDRip (konkrétan Family Guy - 6x01 - Blue Harvest), tudom, hogy ezekkel van valami trükk. :chin:
Még azzal lehet esetleg próbálkozni, hogy talán SubtitleWorkshop is tud úgy feliratot újraidõzíteni, hogy megadod az elsõ és utolsó sor új idejét. De a különbözõ vágás miatt még ezzel is lehet szopás...
Írta 2009. május 05. - 12:53
Felirat idõzítésben mit csinálok rosszul? A kiindulási felirat 23,976fps-es, a film pedig 29,97. Subtitle Workshop-ban beállítom, hogy Input FPS ennyi, FPS annyi. Beállítom az elsõ és utolsó kimondott sort, de ezek után is a felirat köszönõ viszonyban sincs a filmmel. A felirat HDTV-hez készült, a film pedig DVDRip (konkrétan Family Guy - 6x01 - Blue Harvest), tudom, hogy ezekkel van valami trükk. :chin:
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2009. május 05. - 07:32
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2009. május 04. - 13:53
A gondom már csak az, hogy jelenleg nincs otthon használható vendózos gépem így ez bukott.
A fat-es bootdologgal nincs gond, és egyértelmûen dreamlinux, esetleg slax megy rajta ((neeeem ubuntu!) De gondoltam értelmesebb filerendszeren is futhatna (értelmesebb tehát nem ntfs!)
Ha valaki bootol fat-en kívül valamivel szólhatna, és a nem fat-os rendszert valszeeg egy mac vagy egy linux nem eszi..
A pendrive biosza számít!
Ride everywhere.
.
Írta 2009. május 04. - 12:43
Ezt már megfutottam.Formázás és másolás 3 különbözõ gépen, SP2,SP3-as XP -vel.Nem tudom, de a helyedben egy formázással megpróbálkoznék, veszítenivalód nem sok van.
Format FATakármire, aztán ha nem jön be akkor akár NTFS-re (bár ha az elsõ formázás nem hat akkor valszeg semmi se fog).
Cserélik , most végre felvették a telefont.
Csak sajnos a merevlemezes felvevõ nem ismeri felntfs-re is lehet formázni pendrive-ot
AGA!
http://techline.hu/t...kulcs_ntfs.aspx
-=B.B.B.=-
Írta 2009. május 04. - 10:32
Ha bootolható pen drive-ot akarsz, arra van ezer mód. Nekem rég van ubuntum pen drive-om... FAT32 egyébként, szal ehhez nem kell ext3. Az Ubuntu live CD-n rajta van a progi amivel lehet csinálni, meg ott az unetbootin és egy halom más megoldás amivel mindenféle disztribúciót lehet pen drive-ra költöztetni rendszerösszeomlás utáni adatmentéshez v idegen gépek használatához.Tényleg?
Az újakat már lehet bármire?
Akkor esküszöm veszek egy 16-osat és megformázom ext3-ra vagy reiserfs-re. menne is rá a rendszerem!
De most komolyan kérdem, mert ahhoz sokba kerülne a móka, hogy csak fat (esetleg ntfs..brrr) -re lehesen formázni!
(Azt már nehezebb összehozni, hogy a telepített programok meg beállítások is megmaradjanak rajta, nekem mindig tiszta lappal indul.)
De mi a francért ne lehetne akármire formázni 1 adathordozót? Nem csak az oprendszertõl függ h tudja-e olvasni?
Írta 2009. május 03. - 22:09
Az újakat már lehet bármire?
Akkor esküszöm veszek egy 16-osat és megformázom ext3-ra vagy reiserfs-re. menne is rá a rendszerem!
De most komolyan kérdem, mert ahhoz sokba kerülne a móka, hogy csak fat (esetleg ntfs..brrr) -re lehesen formázni!
Ride everywhere.
.
Írta 2009. május 03. - 21:46
Írta 2009. május 03. - 21:31
és ha már arra formázod akkor mindenképp fat32-re. fat 16-al csak nyolc gigabájtra tudod.
Ride everywhere.
.
Írta 2009. május 03. - 20:18
szóval formázd le, aztán próbáld meg egy másik USB portban, vagy gépen.
Írta 2009. május 03. - 19:43
16 GB-os pendrive - ra másolva csak valami zagyva karakterhalmaz jelenik meg. Mi okozhatja? Cserés a dolog? Nagyon fogok örülni neki...
Nem tudom, de a helyedben egy formázással megpróbálkoznék, veszítenivalód nem sok van.
Format FATakármire, aztán ha nem jön be akkor akár NTFS-re (bár ha az elsõ formázás nem hat akkor valszeg semmi se fog).
Írta 2009. május 03. - 19:32
Srácok!
(nem ér röhögni )
Outlook 2007-ben hogyan tudom beállítani, hogy küldjön minden beérkezõ levélre egy automatikus választ, amíg egy hétig a géptõl távol vagyok?
A szolgáltatók többsége nyújt ilyen szolgáltatást. Ehhez nem kell levelezõ kliens, és folyamatos online pc. De jó ötlet lehet, ha inkább mobilra irányítasz át.
Esetleg, pontosabb infók esetén tudok részletes tanácsot is adni.
Írta 2009. május 03. - 16:09
Nektek volt már fagyás a Wind-en? Nekem már a második volt :/
-=B.B.B.=-
Írta 2009. május 02. - 21:46
Srácok!
(nem ér röhögni )
Outlook 2007-ben hogyan tudom beállítani, hogy küldjön minden beérkezõ levélre egy automatikus választ, amíg egy hétig a géptõl távol vagyok?
Szerintem próbáld be a mozilla thunderbirdet. Kicsivel többet tud a hóutluktól.
Ride everywhere.
.