Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Szokott lenni nekem nem linukszom is, de netet nem kötöm rá, mert pár nap alatt meghal.. (most is épp döglött..) Ismerem nagyonmélyen, supportoltam is hivatásból, de system crash, és egyéb okok miatt számomra nem használható.

De nekem ne mondja senki, hogy gyors egy vin telepítés, a rendszer felmegy ugyan 20 perc alatt, de kell ugye víruselleni szer, kell codec, kell vga sound, háló, wifi, stb száz féle driver, kell ugye cdíróprogi direktiksz wörd anyámkínnya összességében minimum fél nap, + újraindítások, ellentétben az én totálisan testreszabott fél órámmal, amit egy live cd-vel eljátszom, és rajta van még a kedvenc biliárdjátékom is...

ne mar hogy par nap alatt meghal a windows. miert halna meg? az sp3 tuzfala nem enged be semmit. raksz meg ra egy ingyenes antivirust hogy legyen aztan kesz. nalam is mukodik ugyanez a windows mar majd 2 eve. most is csak azert szedem le mert 32bites, meg mert kerul a gepbe egy uj alaplap.

amig ket evente kell ujratelepiteni addig nekem aztan tokmindegy hogy fel ora a telepites vagy 2es fel, kibirom. fel nap alkalmazasokkal egyutt sem lesz, ne essunk ordenare tulzasokba. 40perc a win install, max 1 ora a driverek es felhasznaloi programok, de nem rakom fel mindet egyszerre, es nem inditom ujra a gepet minden install utan. ha minden nap kellene telepiteni meg ertenem hogy mit mondasz, de igy... meccs nezes kozben kell csinalni, es akkor megvan hogy mit csinalsz az unatkozo masfel oradban "elfogadom" pipak kapcsolgatasa es restartok kozott.

online jatekok futnak linuxon? WoW? CoD? CS?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

Még mindig én vagyok a vallásos???

Nem vallásról volt szó, hanem hittérítésrõl! :) Nagyon fontos dolgot írtál: NEKED miért jön be. Vagyis erõsen szubjektív a dolog. El kéne fogadni, hogy másnak mások a preferenciái. És ameddig ez az elfogadás nem jön le az írásaidból, hanem helyette az, hogy csak egyetlen igaz utat látsz, valamint mindenki, aki nem ezt követi, az csak valamilyen szánalmas életforma lehet, addig folyamatosn öngólokat rúgsz. Nem, hogy nem nyersz meg embereket az amúgy valóban figyelemre méltó és sok területen remekül alkalmazható technológiának, hanem egyenesen allergiás reakciót váltasz ki, így sokan még próbát sem tesznek vele.

Az emberek szeretnek skatulyázni. Nekem van egy-két preferenciám, hobbim, melyek miatt már számos skatulyában szerepelek, általában nem túl hízelgõ jelzõs szerkezetek társaságában. Az a tapasztalatom, hogy nem úgy a legkönnyebb a rám húzott képbõl, sztereotípiából kilépni, hogy minél hangosabban, minden lehetséges fórumon a saját igémet hirdetem.

Lehet, hogy csak én látom rosszul és teljesen másképp gondolod, de a kommunikációd nekem ezt sugallja.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem itt senki nem isteníti a windowst. pont hogy a hibáival együtt elfogadjuk és használjuk. mondom ezt úgy, hogy a másik partícion ott a linux. felraktam, hátha kell valamihez, de átszokni rá nem tudok egyrészt lustaságból másrészt idõhiány miatt.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

AGA, miért kell a Windowst vindóznak, a Microsoftot mikrofasznak hívni? Értem én a fanatizmust, csak meg nem értem. Egyetlen vallásnak sem jött még be az erõszakos térítés.

Hát nem tom, szerintem a vidóz a vallás, mindenki ok nélkül isteníti ;)

És több okból is írom így vagy máshogy, pl antikeresõfrendli, vagy az általam nem szimpátia miatt...
Számomra nem vallás, és szerintem az emberek 80%-ának sem aki használja.

Tamnak azért ajánlottam, mert 64 bitet csak ezzel használja ki a mai napig.. ahogy a 4 giga ramot is. A szokásos nem képes rá.
Ha nincsenek speciális igényeid akkor mindenre ok. 5 éve én is szívtam néha, ubuntuval szintén (ami szerintem egy hulladék), de gyorsabban fejlõdik mint bármilyen oprendszer/szoftver..

Szokott lenni nekem nem linukszom is, de netet nem kötöm rá, mert pár nap alatt meghal.. (most is épp döglött..) Ismerem nagyonmélyen, supportoltam is hivatásból, de system crash, és egyéb okok miatt számomra nem használható.

(amúgy mp3 xmms-nél preferensz, csak ki kell választani az alsa, vagy oss-t és megy, ha mincs hang alsamixer, master felett egy m... kérdezz nyugodtan, mondjuk már 99% grafikus...)

De nekem ne mondja senki, hogy gyors egy vin telepítés, a rendszer felmegy ugyan 20 perc alatt, de kell ugye víruselleni szer, kell codec, kell vga sound, háló, wifi, stb száz féle driver, kell ugye cdíróprogi direktiksz wörd anyámkínnya összességében minimum fél nap, + újraindítások, ellentétben az én totálisan testreszabott fél órámmal, amit egy live cd-vel eljátszom, és rajta van még a kedvenc biliárdjátékom is...

No meg, melyik sztív balmer rendszerrel csinálod meg azt, hogy kikapod a vinyót egy amd via ddr1-es gépbõl, berakod a full inteles ddr2-es totálmás gépbe, és nyugodtan használod a régi rendszered?
Logika no nem vallás.

Máshonnan; nem vagyok oda a shimanóért sõtt, szerintem képtelen huszoniksz éve normális montis váltót gyártani, csúcskategóriában is sok hibája van, de irdatlanjó hajtókarokat gyárt.
Fanatikusan vallásos shimanóhívõ vagyok? Nagyonnem! (inkább suntour ;) ) de ha kérdezik mit ajánlok hajtókarból, egyértelmûen a jobbat. Shimano.

Megintmáshonnan (kicsit közelebbrõl) Pár éve nem veszek computeres szaklapot, mert 90%-ban víruskergetésrõl szól ,és arról hogyan tartsuk életben a rendszerünket. Itt is a fórumon a kérdések ugyanannyi százaléka arra irányul. (meg máshol is)
Még mindig én vagyok a vallásos???

Ride everywhere.

.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
egy kis érdekesség: a laptop a régi T2500-al (2*2Ghz) meg az 1 giga 667-es ddr2 memóriával viszi a 720p .wmv-t, a 720p .mkv-t, az 1080p .wmv-t és az 1080p .mkv-t. szekszi a képe.:cool2:

az asztali gépek közül a P4 2.8ghz+1giga ram a 720p-t is szenvedve, a PentiumD 3.4 Ghz+1 giga ram alapból szenved az 1080p-vel, csak a GTX rásegít, de úgy már pöpec.

ennyit számít, hogy a laptopban sokkal újabb processzor van, vagy micsoda?:chin::wtf: azt vártam, hogy a 720p-s sima .wmv-vel is szanaszét fog fagyni, nemhogy az 1080p-vel, erre simán visz mindent...megdöbbentem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
pont ez volt a bajom nekem is az ubuntuval.

ha windowsos problema van, google-ba beirom a hibauzenetet, vagy a problemat, es listaz ra 4millio talalatot

ubuntuval nem birtam mukodesre birni a wifi-t, keresgeltem linuxos forumokban kulcsszo alapjan, de csak repkedtek a parancsok meg a mittomen milyen krikszkrakszok, egy betut sem ertettem belole. sehol nem volt egy olyan valasz hogy kattints oda hogy start menu es tulajdonsagok es jobb klikk es mittomen es ott a kis pipat kiveszed es mukodni fog. windowsban altalaban ennyi.

ha ertesz hozza akkor lehet hogy a pingvinben tobb lehetoseg van amit ki tudsz hasznalni, de ha lama vagy hozza mint az atlag juzerek 99%-a [beleertve sajat magamat is] konnyebben el lehet boldogulni a windowssal.

az hogy 12.48%-kal gyorsabb engem nem erdekel. olyan gepem van amin minden gyors, legalabbis minden annyira gyors hogy nekem eleg.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
van ez a dokkoló a laptophoz, amit én rákötöttem a KVM-switchre (VGA monitor, PS2 egér+bill.). mûködik is szépen a dolog, kivéve az egér, ami olyat csinál böngészõben meg Intézõben/Wordben/TC-ben, hogy ha lefele görgõzöm, akkor szépen görget lefele 6 soronként, de ha felfele, akkor meg egy óriási ugrással egy egész lapnyit megy lefele. szóval felfele nem tudok görgõzni, és ez eléggé idegesítõ...

MX 518-as egér, egy USB-PS2 átalakítóval van kötve a KVM-re, az asztali gépeken nem csinálta ezt, rendesen mûködõtt minden. a laptop tapipadja meg az USB-s Logitech egere sem csinálja ezt...

linux: én már próbáltam, egy fél évig használtam (openSUSE-t, aztán Fedorát). tény, hogy gyors, hogy a legtöbb általam használt és ingyenes program fut Linux alatt is, a legtöbb eszközhöz volt drivere. alapvetõen tetszett volna, ha nem kerül kb. fél órába az, mire egy egyszerû programot feltelepítek - hiába a mindenféle csodacsomagok meg a konzolt kikerülõ okosságok, valahol mindenképpen kell használnom a konzolt, vagy fel kell raknom még ezt meg ezt, ami megint a konzolt igényli...windowst telepíteni meg másodszor már gyerekjáték, és utána csak a .exe meg .msi file-okra kell kattintgatni, next-next-accept-next, és kész is, fut a program. játék is alig volt rá, az mp3-ak megfelelõ lejátszását meg fél év alatt nem sikerült megcsinálnom, mindig valami baja volt vele.

ha meg fórumon néztem vagy kérdeztem, akkor meg egybõl jöttek a 25000 ezer soros konzolparancsok, amik persze nem voltak ám jók mindenki gépén, meg a linuxos szakszavak, amiket alapból nem értettem, hát még ha a durvább dolgokat hozták elõ...

win-hez meg a megfelelõ keresõszavak google-be gépelése után 5 perc megtalálni szinte bármilyen probléma megoldását fórumon vagy weblapokon...

szóval nekem addig nem alternatíva a mindennapi használatban semmilyen oprendszer, amíg egy program feltelepítéséhez, vagy egy probléma elhárításának leírásához 10 kattintásnál több szükséges.:D

persze ettõl függetlenül ha lesz házi file-meg letöltõszerverem a régi P3 800 mhz-es vagy a P4-es gépbõl, akkor azon tuti linux fog futni távoli asztallal.

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
AGA, miért kell a Windowst vindóznak, a Microsoftot mikrofasznak hívni? Értem én a fanatizmust, csak meg nem értem. Egyetlen vallásnak sem jött még be az erõszakos térítés.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem probaltam meg ki. most hogy leirtam milyen jol mukodik 4 ev utan is a pioneer dvr109, elkezdett velem b.szakodni

azt csinalja, hogy kiirja a lemezt, de aztan nem olvassa. irom ki a filmeket hogy legyen helyem, es kiiras utan az asztali toshiba lejatszom siman megeszi gond nelkul, de ha berakom vissza a gepbe akkor kiirja hogy nincs ilyen meghajto. de aztan irom vele tovabb ki a filmeket. lol?

szal most a windows7-et irhatom ki a csajom laptopjan ujra, aztan meglatjuk hogy ugy jo lesz-e az a pioneernak

nem vagyok tul informalt linukszbol ez teny, annyit tudok hogy nekem nem kell, igy tulzottan belemelyulni sem akarok. a windowsrol is lenne meg mit tanulnom, szal inkabb akkor mar azt

RAUH-Welt
B E G R I F F

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
activeX kell neki nem?
java egyik lényege meg a platform függetlenség, ami csak korlátoltan mûködik ugyan, de egész használható

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Tegnap kifagyott a bolt (böngészõ telefonra) úgyhogy kimaradt..
Kevés infód van a linugzról, hogyne lenne benne java? Több van benne kernelszinten mint gondolnád.. nem az kell a mikrofasznak, hanem valami ellenõrzést vagy mi a halált csinál, hogy te az õ rendszerüket használod -e meg, hogy eredeti-e? Ennyit nekem nem ér meg, inkább maradok a dreamlinuxnál ;) ami egy mac klón.
Lásd itt egy korábbi postom..

Miben jobb avindózhét? Kipróbáltad már?

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ugy leszedtem FF alatt hogy csak ugy porzott. persze kell hozza java, ha jol remlik az pingvinen nemvan.

most kiirom, holnap holnaputan felinstallalodik. adtak hozza kodot amivel 2010 marciusig hasznalhato

ingyenes windows jo mi?

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
IE-t nálam csak a WGA meg az update plugin miatt akart - szerencsére az 6.0-s verzió is jó neki, az meg még véletlen fent van.:D

Iron amúgy jó böngészõ, csak sok oldal nem támogatja, és lehet, hogy gyorsabb, mint FF, de sokszor nem tölt be egy tök sima site-ot sem...szóval notira már újra FF ment...:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én sem írom le ezerszer ;)
nincs fölös 2,8 gb helyem. De érdekel mások véleménye.
Amúgy a mikrofos oldal elég szarul mûköd opera meg firefogsz alatt, pl nem megy a letöltés, mindenképp ie-t akar, nekem meg nincs olyanom..

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
felmesz microsoft.com -ra es leszeded a betat. 2.8giga

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

AGA: hanyszor mondjam meg el, hogy szamomra a linuksz nem alternativaja a windowsnak?:wallbange

Akárhányszor, és teljes mértékben igaza van, egyátalán nem alternatívája a windóznak!
De pl pont ezért 64 bitet ki tudod használni, a 4gb ramot is stb.
Xpvel sehogysem, sõtt vitta sem.

Mondjuk értékelném ha valaki objektíven szólna a win7-rõl, szerintem is megér egy próbát.

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez csak a las vegas. a miamibol nincs meg minden evad, de a NY-bol igen.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
tam: az RC kiadás letölthetõ, ha gondolod, egy próbát megérhet...

http://itcafe.hu/hir...c_letoltes.html

56 GB CSI? nekem most 18 giga Family Guy van (óriási..:D:D:D), meg vagy 45 giga "24" - igaz, ezek nem a rendszerpartíción.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor kerek szepen. man jelleggel :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a windows 7 nem rossz ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.