Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Milyen öreg az a modem?
Nekem a több éves ADSL modemem elkezdte eldobálni a netet, és egy kondi fel volt púposodva. Kicseréltem, és ismét jól mûködik. Kölcsön is kérdtem egy másik modemet, de az meg csak 1M-t tudott elég instabilan. Abban 7 kondi volt púpos. Azokat is kicseréltem, és egybõl meg 6Mbittel...

1 éves kb. Remélem azér ilyen gond nincs vele. megnézem majd alaposan. köszi a tippet!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
windows 7 mennyit kajol meg a rendszerbõl az XP-hez képest? Próbálta valaki? Lehet, úgy konfigurálni, hogy ne terhelje jobban?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
A google mindent tud. ;)
http://www.google.hu...&meta=&aq=1&oq=
http://www.webmuhely.hu/3g/
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
valaki tudja h kell konfigolni Pannon 3g-s mobilnetet UBUNTU alatt?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Milyen öreg az a modem?
Nekem a több éves ADSL modemem elkezdte eldobálni a netet, és egy kondi fel volt púposodva. Kicseréltem, és ismét jól mûködik. Kölcsön is kérdtem egy másik modemet, de az meg csak 1M-t tudott elég instabilan. Abban 7 kondi volt púpos. Azokat is kicseréltem, és egybõl meg 6Mbittel...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
próbáltam de nem változott...
végigpróbálom majd akko' az összes tizenhármat :o

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás
Simán lehet, hogy a szomszéd. Próbálj másik csatornára átállni.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
adott egy adsl modemes WLAN router.
wpa titkosítás, mac szûrés ilyesmi bekapcsolva.
tökjól mûködött de mostanában nagyon instabillá vált a wlan rész. folyton megszakad a net...

létezhet olyan, hogy bekötöttek vmit a szomszédba, ami zavarja? vagy mi a rák lehet? hónapokon keresztül 0-24 ment hibátlanul, most meg egyszercsak ez.
többi notebookkal is ezt csinálja...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás

Hát, szenzor van benne, mert én elõ tudom bányászni a hõmérsékletét. A ventik meg akkor indulnak be, ha a cpu hõm. túl magas lett. Ergo nyugodtan nézhetné a winchestert is a rendszer, nem csak a cpu-t. Hacsak nincs a merevlemez valami különálló zárt blokkban, akkor sztem az is hûlne. Még nem szedtem szét laptopot.

Az világos, de azt az értéket csak a HDD látja, illetve te tudod kiolvastatni egy monitorozó progival, ettõl nem fog beindulni a CPU ventije, amit alapvetõen a BIOS (vagy egyéb, opcionális OS alatti szoftver) szabályoz. A notikban rendszerint van egy pici sivító, ami a CPU-t hûti, és annyi. A HDD külön kis rekeszben ül, és max az alatta levõ rácson keresztül szellõzik, tehát, ha emelkedik a hõmérséklete, nincs, ami hûtse.

Így valahogy:

Feltöltött kép

Vannak olyan megoldások, ahol egy hõcsõ köti össze a CPU hûtõjét a HDD hûtésével, ami remek találmány arra, hogy minden egyforma meleg legyen.:)

Erre a problémára találták ki a notik külsõ hûtését.

Az meg ien:

Feltöltött kép

Thy: ja, simán.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A mostani OpenOffice-ok megnyitnak minden word+excell+pps filet?
Mert újra kell rakni a céges gépet, az eredeti office meg nem van meg. Törtet meg csak nem kellene.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
igazából van egy régi gépem (P4..), ami ilyen letöltõs gépnek pont jó lenne, és akkor már a boinc is hadd fusson. boincból elvileg van linuxos verzió, a transmissiont meg linuxos haver mondta, hogy az a jó torrent kliens...

szóval semmi dualboot, semmi extra, csak egy sima, kis helyet foglaló (csak 20 gigás a rendszervinyó) rendszer kell, ami futhat egész nap, aztán annyi, és nem rinyál semmiért. ezért gondoltam a linuxra...elpöcsölni meg elpöcsölök vele, ha kell...húzom is az ubuntu live-ot.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Notebook Hardware Control (NHC) program + ACPI programming
http://www.pbus-167....cpi_programming
evvel elvileg lehet manipulálni, hogy mikor kapcsoljon be a venti...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Hát, szenzor van benne, mert én elõ tudom bányászni a hõmérsékletét. A ventik meg akkor indulnak be, ha a cpu hõm. túl magas lett. Ergo nyugodtan nézhetné a winchestert is a rendszer, nem csak a cpu-t. Hacsak nincs a merevlemez valami különálló zárt blokkban, akkor sztem az is hûlne. Még nem szedtem szét laptopot.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hámá mé figyelné? Mármint mivel kellene figyelnie, és mivel kellene hûtenie? :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.354 hozzászólás
Laptop hûtését milyen programmal tudnám kicsit felpörgetni? Akár automatice beállítani egy küszöbértéket, akár néha manuálisan. A CPU hõmérsékletek rendben vannak, viszont a merevlemez néha jobban melegszik mint szeretném, és mintha hûtõrendszer ezt nem nagyon figyelné.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Én is azt mondom h húzz le egy ubuntu live cd-t, indítsd el aztán ha mûködik minden ami fontos akkor install. Ha dual bootos rendszer lesz akkor ne állj neki partíciót csinálni a linux installnak. Az installer felajánlja, hogy elvesz helyet az XP vagy akármi partíciójából és csinál magának.

Felreertes ne essek, en is tamogatom, hogy probalja ki, nem akarom elvenni a kedvet. :) Szerettem volna kicsit ravilagitani, hogy miben lehet mas egy Linux.
En is tudok rengeteg olyan esetrol, amikor rogton mukodott minden szepen Ubuntu alatt, nem kellett allitgatni semmit.
Ezert is irtam, hogy az Ubuntu jo. :)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás

A wifit tamogatja, de hogy beuzemeld, lehet, hogy sokat kell forumokat olvasgatnod. A Linux a win-hez kepest "hackelos". Rengeteg beallitas lehet amiert nem fut valami. Az elonye a rendszernek, hogy ezekbe mind bele tudsz nyulni. Ha ehhez nincs turelmed, akkor csak utalni fogod.

Általában így van, de nekem az ubuntuval csak jó tapasztalatom van. Feltettem a laptopra, hangerõ- és fényerõsség állító gombok alapból mentek, wifi ment, ethernet ment, külsõ monitor teljes felbontásban ment. Drivert semmihez nem kellett keresni, beállítani csak a monitor felbontását kellett egy grafikus felületen. Hang van, a mikrofon nem mûködik skype-pal de nem érdekel annyira h elkezdjek keresgélni h mitõl.

Én is azt mondom h húzz le egy ubuntu live cd-t, indítsd el aztán ha mûködik minden ami fontos akkor install. Ha dual bootos rendszer lesz akkor ne állj neki partíciót csinálni a linux installnak. Az installer felajánlja, hogy elvesz helyet az XP vagy akármi partíciójából és csinál magának.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

linuxosok: melyik az a disztribució, ami egy abszolúte linux-n00bnak is könnyen használható, és a következõket tudja: minél kevesebb helyet foglal, wifit támogat, lehet rajta netezni meg firefoxolni, és ami a legfontosabb: a BOINC, illetve a transmission gond nélkül fut rajta, meg valami VNC progi...

ubuntut ajánlották, jó az?

jó az ubuntu, torrent kliens van, ff alapból van, wifi-nek nézz utána, alapból live cd-n jön, úgyhogy ha azon megy a wifi akkor nagy gond nem lehet!
Egyéb programoknál meg kb google: ubuntu install $program_neve. Ha létezik linuxos változata, akkor a telepítés 1-2 sor a consoleban.
Ubuntu default installal is elég gyors, vállalható sztem. Annak nézz még utána, h 8.04es v 9.04es kell neked.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Csekkdiszáut: http://www.microsoft...ss/default.mspx

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

linuxosok: melyik az a disztribució, ami egy abszolúte linux-n00bnak is könnyen használható, és a következõket tudja: minél kevesebb helyet foglal, wifit támogat, lehet rajta netezni meg firefoxolni, és ami a legfontosabb: a BOINC, illetve a transmission gond nélkül fut rajta, meg valami VNC progi...

ubuntut ajánlották, jó az?

A net es firefox az alap. A keves hely meg relativ. Mihez kepest? Vista? :D Nekem a Kubuntu (u.a. mint az Ubuntu csak mas grafikus felulettel) most foglal ot gigat, ugy hogy virtualis geptol kezdve, a negy matematikai progiig van font minden.

A wifit tamogatja, de hogy beuzemeld, lehet, hogy sokat kell forumokat olvasgatnod. A Linux a win-hez kepest "hackelos". Rengeteg beallitas lehet amiert nem fut valami. Az elonye a rendszernek, hogy ezekbe mind bele tudsz nyulni. Ha ehhez nincs turelmed, akkor csak utalni fogod.

A progikat amiket irtal nem ismerem. Ha megirtak Linux ala, akkor nem lesz gond a futtatassal. Ha nem irtak meg (a Linux nem tudja lefuttatni az exe file-okat), akkor vagy win emulator (wine), vagy virtualis gep. Vagy keresel valami nyilt forraskodu progit, ami tudja ugyanezeket...

Jo az Ubuntu.