kinéztem nyomtatót, konicaminolta 1350w...egyszerû, mint a bot, jó a nyomata, gyors, a toner is egyszerû benne, simán lehet utántölteni (9ezer/3000 oldal) vagy utángyártottat venni - az se drágább, mint a töltés, de a gyári se vészes.
nézzük ma egyik mûszaki áruházban, akcióban 15ezer. emelném le a dobozt, erre odajön egy hp-s hostessfiú, hogy õ tud jobbat. mutatja, hogy hp így meg úgy és alig drágább - szerintünk a 30ezer pont duplája a 15nek-, ja és hogy ebbe csak 20ezer a 2000 oldalas toner, a minoltába meg nem tudja, hol lehet kapni, de abba meg 15 az 1000 oldalas, meg hogy az milyen lassan melegszik fel -5 másodperccel lassabban, cserébe percenként 3-al több lapot nyom-, és hogy õ azt ajánlja, vagy valami tintásat...mondom neki, hogy hát fõleg szövegre kellene, és sokkal jobban szeretem olvasni a lézeres szöveget, mint a tintasugarast. erre ilyet szól: "ez kérem hülyeség, manapság a tintasugarasok sokkal szebb szöveget nyomnak, mint a lézerek. nézze, ez pl. gyönyörû szöveget nyom", és rámutat egy 120ezres business tintasugaras multifunkciósra. hát basszus, hadd tudjam már jobban, hogy melyiket szeretem jobban olvasni...
nézünk így rá apámmal, hogy most ez tényleg ennyire nem vágja a matekot, vagy csak nehezére esik kimondania, hogy amíg én megveszem az általa ajánlott hp-t 700 oldalas tonerrel, addig veszek egy 1000 oldalas gyári toneres konicát meg még abba egy 1000-es gyári tonert, vagy feltöltetem 2*3000 oldalra, mert egyszerû az egész nyomtató, mint egy bot, míg a hp-khoz nem lehet jó utángyártottat kapni, agyon van chipelve minden patronuk meg tonerük...
aztán jön egy eladó csóka, hogy hát biztosan ezt szeretnénk, merthogy ez meg ez jobb...?
erõsítsetek meg, hogy a konica minolta nyomtatók nem szarok:D:D - fénymásolókkal van tapasztalatom elég sok, és azok beváltak..félreértés ne essék, 8 éve egy Laserjet 4L hp-val nyomtatunk, legjobb nyomtató a világon, de totál bedöglött, nem éri meg javíttatni, és amíg egy új nyomtató olan árban van, mint egy toner...