Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13653 hozzászólás a témában

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás
Adsz egy URL-t és szerintem megoldom.
"In idem flumen bis non descendimus"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Halihó,

Van egy blogspot oldal, amit szeretnék elmenteni, egy az egyben, az oda beszúrt képekkel együtt. A beszúrt képeket az oldal hivatkozásként kezeli, link mutat a nagy verzióra (az elején leszögezném, nem felnõtt témájú oldalról van szó :)).

Leginkább azt szeretném, ha az egész oldal offline nézhetõ lenne. A FF teljes oldal mentésre lehúz mindent, ami a képernyõn van, a képeket nagyban viszont nem.

És sajnos ezeket a képeket a DownThemAll-al sem tudtam leszívni, mert hiába látom a letöltésvezérlõben a helyes címet (/valami/akarmi/*.jpg), csak egy html-t szed le ((/valami/akarmi/*.jpg.html), ami majd tartalmazza a képet magát. (Illetve ki tudja, hogy a szervernek mi micsoda...)

Milyen ötletetek van, hogyan oldjam meg?

Köszi!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

M-a-TT bocs ha nagyon szarkasztikus leszek: Sztem cserelj orszagot :)
De viccen kivul, ADSL halott technologia terj at te is kabelre vagy amire tudsz, jobbak a kondiciok van fejlodesi lehetoseg.

kábel-net árak Kõszegen:
256/64 1600huf
384/96 2600huf
768/256 3650huf
1024/256 4000huf
3072/512 7300huf
6144/1024 8350huf

áfával, egy év hûséggel...

érted már miért lesz DSL?
más opció nincs.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

mi a kinja a pidginemnek?
http://www.imageserv...fa6f37be622.jpg
http://www.imageserv...1cb5c3c3201.jpg

Valami gondja van a bongeszodnek a weboldal SSL jogsijaval. Lehet hogy ujraraktad a gepet, vagy a bongeszot es elvesztette a korabbi bejegyzest.
(Ebbol a tanusitvanybol tudja a bongeszo, hogy megbizhato-e a titkositott oldal)
Rosszabb esetben eppen most vagy valaminek az aldozata, de sztem az elobbi valoszinu :)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi a kinja a pidginemnek?
http://www.imageserv...fa6f37be622.jpg
http://www.imageserv...1cb5c3c3201.jpg

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

Reggel sikerült a notit lelocsolni kakaóval, azonnal kikapcsoltam, kiszárítottam.....azóta nem lett áram alá helyezve

Mik az esélyei szegénynek?

Szervizbe mondták kakaó nem gázos, inkább a tea ilyesmi mer taz savas ugye...

Ismeros meselte (visszahozott termekek kapcsan), hogy az emberek miket kepesek csinalni ezekkel a "szerencsetlen" eszkozokkel, pl. laptoppal a kadban (na most biztos botozas lesz) de hat no comment.

Fakk. Vettem egy wlan router és ADSL modem combot.

M-a-TT bocs ha nagyon szarkasztikus leszek: Sztem cserelj orszagot :)
De viccen kivul, ADSL halott technologia terj at te is kabelre vagy amire tudsz, jobbak a kondiciok van fejlodesi lehetoseg.

akkor mondj valami programot amivel monitoralom. ingyeneset ha lehet. vagy valami okossag is johet a szupertitkos admintopikba. koszii

Egyszer minden cserenek eljon az ideje :) Mennek egyaltalan azok a ventik a gepben? Korabbi olvasatom alapjan ugy gondolom te vagod azert a temat , foleg ha vizhutesed is volt es igy valoszinuleg tudod hogy a legkevereses hutesnel nagyon fontos hogy milyen homersekletu levegot szivatsz be a hazba, illetve hogy el tud-e belulrol tavozni, vagy bennreked. Ha a futotest felol erkezo meleg levegot szivja be akkor ne szamits semmi jora. Hallottam ilyet mar korabban es a tap tunt ott a problemasnak egyszeruen tul alacsony volt a ventije fordulatszama es a gep biztonsagi okokbol lekapcsolta magat. Abban az esetben egy amugy is esedekes gepcsere volt a megoldas (ez gondolom nalad eleg drasztikus es szuksegtelen lenne :) )

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
akkor mondj valami programot amivel monitoralom. ingyeneset ha lehet. vagy valami okossag is johet a szupertitkos admintopikba. koszii
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Hát vazz, ha nem zavar annyira, hogy kiderítsd, akkor hagyd így. :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
es ha kiderul? a tapom egy Corsair HX520, ami kategoria gyoztes volt minden tesztben amikor vettem. a VGA-n valami tuning hutes van [2db 8cm-s venti plusz heatpipeok] a procin meg egy AC Freezer. ami ugyan olcso meg regi, de emlekeim szerint errol is odakat zengtek a magazinok anno. es ha nem muszaj nem raknam vissza a vizhutest.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tam, ne légy n00b, derítsd mán ki, hogy mi melegszik túl. Monitorozó progi, log file, azt annyi.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Az enyém is bent van az íróasztal alatt, de a ház jól van hûtve, azaz, ami levegõt a ventilátor hátul kinyom, az elölrõl be tud menni (az egyik optikai meghajtó férõhelyének a takarólemezét 30 db 9 mm-es lyuk díszíti).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás

van egy olyan bajom, hogy ha jatszok a geppel akkor tulmelegszik es kikapcsol. tudjam be ezt annak hogy a sarokban van, nem szellozik tulzottan itt az asztal alatt, es megy a futes?

nincs tuningolva. most kiszedtem, kiportalanitottam, es a ram bordaktol kezdve a tap, VGA huto stb, minden tuzforro volt benne.

Programokkal(Everest) nézted már hány fokosak?
Nekem is asztal alatt van, nem szellõzik semmit mégsem melegszik.
"Ride today, heal tomorrow"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
van egy olyan bajom, hogy ha jatszok a geppel akkor tulmelegszik es kikapcsol. tudjam be ezt annak hogy a sarokban van, nem szellozik tulzottan itt az asztal alatt, es megy a futes?

nincs tuningolva. most kiszedtem, kiportalanitottam, es a ram bordaktol kezdve a tap, VGA huto stb, minden tuzforro volt benne.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Múlt héten vettem, és jövõ héten nem is leszek pesten. Kötelesek kicserélni akár 2hét után is? Meg ugye õk nem is állították hogy B-s :o

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Visszamész a boltba, és kérsz Annex B-s verziót. Ha nem, akkor a pénzedet.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Fakk. Vettem egy wlan router és ADSL modem combot. Mármint, hogy egy eszközben van a két dolog. Neten szépen utánajártam, támogat mindent, okos, szép, olcsó. Itthon bedug, nem megy az ADSL. Órák alatt rájöttem, hogy az ADSL mode-ot nem lehet Annex B-re állítani. A T-com hálózat meg ugye Annex B-s. TP-link weblap szerint minden szabványt támogat. Csomó magyar webshop leírásában oda van írva, hogy Annex B-s. Szóval nyugodtan megvettem az iponban, ahol azonnal át tudtam venni és még olcsó is volt, 8ropi. (speciel ide nem írták ki hogy annex b-s).
Ilyenkor mi az istent tudok csinálni? Annex B-s firmware mûködhet evvel a cuccal vagy fizikailag is más a két dolog? Létezik egyáltalán ebbõl annex b vagy minden bolt téved aki kiírta? Nem mintha találtam volna annex-b firmwaret a gyártó oldalán... Váááá!
Bocs csak ph fórumon már felkrták az agyam olyan tanácsokkal, hogy vettem volna inkább 10ezerér egy vezetékes dlink modemet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat mert neked is inkabb kakaobiztos szamitogep kellett volna mint anno a hirekben az ovodasoknak :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Maggi: most át magasnyomásúval, az tuti kiszed mindent!:D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Reggel sikerült a notit lelocsolni kakaóval, azonnal kikapcsoltam, kiszárítottam.....azóta nem lett áram alá helyezve

Mik az esélyei szegénynek?

Szervizbe mondták kakaó nem gázos, inkább a tea ilyesmi mer taz savas ugye...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Azt el lehet érni h pl a hibajelentések megjelenjenek a képernyõn és bekerüljenek a logba is? Tudom, sokat akarok...

A 1>>valami.txt az tökugyanaz, mint a >>valami.txt. Az 1 jelzi az stdout-ot. Ha 2-t írsz oda, akkor az stderr kimenet kerül a fájlba. Ha mindkettõt szeretnéd ugyanabba írni, akkor egyszerûen 1>>valami.txt 2>>valami.txt és kész

Igen, ez a dráma kulcsa, csak kicsit késõn jöttem rá. Leginkább azért mert van a scriptemben 1 parancs ami elindít egy perl scriptet, ami szövegfájlokat dolgoz fel. Az eredményt szövegfájlba írja, az ablakba meg reportokat irkál a júzernek hogy hogy alakult a mûvelet. Szal a két dolog a fejemben elkülönült, de most már megvan h hogy mûködik a dolog, egy szóló parancsnál nincs olyan hogy egyszer output aztán külön akármi más, a hibajelentést kivéve. Ezért mûködött a stderrnél amit akartam, a stdoutnál meg nem.

Miert nem irod bele echoval a logba a parancsot amit kiadsz majd utana a parancs eredmenyet is?
echo "mycmd1 es mycmd2 parancsok:" >> log.txt
mycmd1 >> log.txt
mycmd2 >> log.txt

Na ezzel mondasz valamit! Amikor kész az egész script, akkor egy sima keresés és cserével egy lépésben be lehet szúrni minden sor elé egy echo "következõsor" >> log.txt parancsot és kész. Szépen behelyettesíti a változókat is, úgyhogy látom h milyen sorokat olvasott be milyen változó értékekkel (persze van egy csomó if... goto mindenhol, szal nem fut le sorban minden sor, attól függõen h a user mit ír be).

Ehhez hozzácsapok egy 2>> log.txt-t a fontosabb parancsoknál (vagy akár minden sorba, gondolom ha egy sornál nincs is olyan h stderr abból sincs semmi baj) és egész jó vagyok.

Globális mycmd2 >> log.txt nem életképes, mert egy rakás parancs outputja pár száz oldal szöveg aminek vmilyen szövegfájlba kell mennie, nem a logba (az egész cucc célja az h szövegfájlokat buherál).
Viszont azoknál a parancsoknál, amik pl. elindítanak egy perl scriptet, mint az amit fent emlegettem, mûködnie kéne, mert azoknak a közvetlen outputja nem a sok szöveg amivel a másik scirpt dolgozik, hanem valamiféle jelentés arról h mit csinál.

Rápróbálok, kezd tisztulni a kép.

Köszönet!